У якому віці народжувати?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем viltis, 19 Грудень 2007.

1. Hermi

Hermi Well-Known Member

Відповідь: У якому віці народжувати?

знаєте, всякі бувають ситуації і я б так категорично не стверджувала, в 20 чи 30 родити щоб "захомутати" багатенького чоловіка, а у випадку коли тебе кинуть, ти хоть отримаєш задоволення від свого дитя, природа візьме своє і дитина стане для тебе бажана і потрібна, а поза 50 навіть не буде багато часу щоб та дитина стала бажаною.
    Може я ще дуже наївна, може змінюсь з часом, але на даний момент в мене саме така точка зору.

2. jylanda

jylanda занууууда

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

йой, ну до чого це?
    Треба забезпечувати любов'ю. Часом молоді дівчатка родять, чим вони можуть матеріально забезпечити? Та й чи мало сімей, які й квартири не мають, і роботи не дуже, а діти родяться. То як, і їм не родити, поки життя не буде а ажурі?

Намішали все в одну купу. Тут тема не про те, хто яка мама. Мам поганих, недозрівших на жаль багато. І молодих також.

---------- Додано в 08:19 ---------- Попередній допис був написаний в 08:17 ----------

:khomyak::khomyak::khomyak: навіть не хочу коментувати :ninja: Як на мене в таких питаннях таки варто бути категоричною, і то не від віку залежить... Дитина то не цукорок, від якого можна отримати задоволення.

4. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Ніц не розумію. Дитина, виявляється має стати бажаною після свого народження.. І то не одразу, а за довгі-довгі роки, тому треба народжувати раніше, бо коли тобі за 50, то не встигнеш полюбити.. І буде так рости собі дитинка небажаною, а на додачу все ще нелюбляча мама піде на той світ, навіть не побачивши її школяриком, бо так каже статистика. Чесне слово, навіть не знаю, що сказати..
    О, до речі, щоб таки народити дитину "для себе", не конче хомутати багатенького. Хоча, якщо мислити за дуже раціональним принципом "хоч щось та залишиться", то так.. Проблема в тому, що життя часом підкидає нам такі сюрпризи, що всі наші плани можуть обернутися великим пшиком будь-якої миті. А те, що здається зараз проблемою, недоречністю, тягарем чи просто смішним, може зрештою стати найбільшим змістом і радістю життя, якщо наважимося його прийняти. У будь-якому віці.

5. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

і мене. А ситуацій неприємних не було. І мама виховувала мене вже маючи досвід і життєвий, і материнський. Ми дуже добре відчуваємо одна одну і на даному етапі - ми подруги. Так що вік - це не вирок.

6. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

А за суто медичними показниками, чому вказують вік першородящої, а для повторних пологів він не такий важливий і де тоді межа?

7. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

моя гінеколог каже, що народити вперше варто в 23-25, бо це - ідеально розвинутий і молодий організм. А далі можна народжувати скільки захочеться і зможеться:girl_wink:
    Хоча, як на мене, ці межі дуже "надумані" і навіть совкові....

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

То як ж вона виглядала, що народивши в 31 сприймали за бабцю?))))
    Просто дивно читати отаке, я народжу другу дитинку, коли мені власне на носі 31 буде і якось не задумуюсь що вже аж так пізно, що аж за бабцю сприймати будуть.
    Ще можу зрозуміти як в 41, а в 31..? Та хіба в такому віці реально вже бути бабцею, щоб воно так виглядало?

---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:17 ----------

Не вирок. Мене моя народила в 20 і ми ніколи не могли толком порозумітися, хоч я і не вредна, завжди її слухала, підчинялася і по молодості вона мене не розуміла взагалі. Я не могла їй нічого розповісти. Савдепівські погляди давали своє і воно мені в житті багато в чому завадило. Дивно, правда, в нас тільки 20 років різниця? По стандарту мали би бути як подруги.

9. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Ой, та Ви виглядаєте швидше на студентку перших курсів:girl_wink:

От і я про те ж! Моя мама ніколи не ходила по салонах-залах-спа і т.п., але я досі згадую її на своїї перших свідомих святах, в садку, в школі - були мами, які і виглядали старшими і насправді мали на 10-12 років більше. А зараз рамки материнства обмежені лише домислами і страхами, проте суспільство вже рідко коли засуджує за вік батьків...

10. daisygirl

daisygirl Member

А я з тим відчуттям і виросла. Мамі було 38, татові 43, коли я народилась, завжди всі казали, що дідусь та бабуся.
    Моя мама виросла з мачухою, відповідно, не знала, як себе поводити з дочкою і з рядом ще деяких причин, я завжди все робила сама - ходила речі купувала, в магазини, оплачувала за комунальні послуги з третього класу. Не скажу, що було легко, бо сльози текли, коли інші однокласниці з мамами ходили і вибирали собі одяг. Але ми з братом завжди були доглянуті, жодних антибіотиків та серйозних запалень не мали, за що і подяка мамі.
    Тому, в мене завжди був "пунктик" народити рано дитину, хоча, зараз розумію, що вік тут нідочого. Подружка завжди має проблеми з мамою, яка народила її в 20. Все залежить ще від того, в якому середовищі зростала мама і які в неї були стосунки з її мамою.

11. zaderyshka

zaderyshka Member

Особисто моя думка, коли б люди не вирішили народжувати, чи то вперше, чи вже маючи дітей, доцільніше просто порадіти за них, а не думати, що "їм пізно-рано-готові-неготові-замолоді-застарі". І розказувати, що дитина буде менш доглянутою в 17-річної мами ніж, а 40-річна буде поводитись як "бабця" не слід, бо то вибір людей. Радити комусь коли народжувати, то глупа справа, таке варто визначати тільки особисто для себе. Справді, чим "вище" стоїть жінка яка народила в 23-25 від жінки, яка народила в 35-40? І давати "науково обґрунтовані" поради, що потім організм не такий чи психологічне сприйняття материнства застаріле комусь, це якось дуже недоречно. Визначили для себе особисто оптимальний вік - народжуєм і тішимся, решту під одну греблю нема чого чесати.

12. AilataN

AilataN жива

Всього 5 років на "забажанити" дитину??
    Таа, малувато.
    Краще в 20 родити, тоді , за 35 років, точно стане бажаною ;)

А видите? то серйозна перевага, народити в 38. гиг
    То ви рахували померлих, але не співвідношення живих і померлих. Чесно вам кажу, що живих у віці 55-60 років у вашому містечку більше ніж померлих у такому віці :)

Знаєте, ще можна ось так повернути:
    *загробним голосом* серед померлих у віці 55-60 років найбільше тих хто народив першу дитину до 25 років. Занавєс.

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я думаю що тут немає прямої залежності. Кожен народжує, так як йому підходить. А яка вже з тої жінки получиться мама залежить від самої жінки, а не якогось там впливу минулого, віку, чи т.п.

14. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

на скільки я зрозуміла, мається на увазі недавня зірка тв-новин - 66-літня жінка, що завагітніла шляхом ЕКО.
    на мою думку, вона взагалі є психічно не стабільна, я б сказала хвора, і взагалі, я засуджую тих лікарів, які посприяли тій вагітності. таке враження, що вони шукали сенсації, чи якісь випробування на ній проводили, а та старушенція, досить, що бідна, то ще й одинока.
    мене мама народила в 32, і була як квіточка :).
    я завжди дуже гордилась, що вона в мене така гарна і в садку, і в школі, при тому, що інші мами були набагато молодші, я навіть ніколи не задумувалась, що моя мама "стара", чи якась "не така".
    та й зараз з погляду свого віку, 32 - то ж сама молодість прекрасна!
    до слова, моєї однокласниці мама стала бабусею в своїх 36, тобто вони обидві в 18 вже народили.
    ще одна подруга моєї мами народила третю несподівану) дитинку в 43, коли старші двоє хлопців вже були такими собі дорослими. то вона мов друге життя з нею живе, шикарна жінка, і донечка дуже красива і талановита.

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

більшу увагу приділяється віку для перших пологів, бо для других вважається, що організм жінки вже має певну "пам ять" про минулу вагітність та пологи. І верхньої межі не ставлять. Просто теж ряд лікарів більш пильну увагу приділяють повторнонароджуючим жінкам, в яких наступна вагітність настає через 12 років після попередніх пологів. От чому так? Теж пояснюють, що чомусь саме 12 років організм жінки здатен "тримати пам ять", а далі- сприймає вагітність як першу. Ну от якось таке сумбурне пояснення.
    якось може я з позиції вже своїх "більш ніж 31", цей вік узагалі не сприймаю як надзвичайний для народження навіть першої дитинки. Просто у мене троє коліжанок вперше стали мамами у 35 і більше. А для "мам вдруге і втретє" - 31- це "дитячий" вік. Я вже писала, що за останні 2 роки маю тих же двох коліжанок та ще двох знайомих, які народили у 40-42. Причому усі відносили вагітність досить безпроблемно і лише одна з них народжувала через КР ( і то по ургентним причинам вже у природніх пологах). Всі решта- мали природні пологи і без ускладнень.
    у мене було дві співробітниці, які народжували у 40. І в свої 60 виглядали краще, ніж деякі їх 40-річні офісні панянки. Все залежить від людини, від її психологічного сприйняття, від уміння і бажання працювати над собою. Вони, наприклад, казали, що ніколи не дозволяли собі "розслаблятися", а маленькі діти їх стимулювали- займатися собою, власним здоров ям, полюбити фізичні навантаження і т.п. От зараз теж маю коліжанку- наступного року їй буде 50 ( дитину народила у 36). Так от- ніхто не вірить, що вона такого "поважного" віку ( я взагалі її не сприймаю, як майже 50-річну, хоч у нас з нею різниця у 14 років)- ні по фізичним даним, ні по психологічним .
    для цього не потрібні салони. Основне- внутрішнє бажання самої жінки не розслаблятися і просто трішки приділяти уваги і собі, навіть в домашніх умовах- це не складно. Бо якщо сісти і сказати, що "та мені вже 45 (50), та що там мені вже треба", то і результат буде "на ліцо". У мене чоловік та його брат- діти "пізнього батька" ( різниця між подружжям там достатня). Моєму свекру зараз майже 80, але виглядає він років на 15 молодшим- весь час у русі- то на городі, то з внуками в парку, то десь на базарі чи по господарству і т.п. Свекрусі- 65 років, і вона завжди себе пильнувала. Але років 5 тому просто "опустила руки", з установкою, що вона вже стара . І в результаті свекор у 80 виглядає і почувається реально молодшим за 65-річну дружину.

---------- Додано в 11:27 ---------- Попередній допис був написаний в 11:22 ----------

у нашій компанії теж цікавий випадок: одна пара- у 39 стали батьками , інша- у тих же 39- дідусем з бабусею
    у мене зараз сусідка така- третя дитинка і двоє дорослих синів, які безмежно люблять ту маленьку крихітку. Інколи так цікаво спостерігати, як вони по черзі гуляють з візочком, а поряд ідуть вже їх "гелфренд"

16. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Моя сестра півтора роки тому народила донечку, в своїх 34. Чудовий вік для народження дитини! Правда то вже друга дитина, старшого вона родила в 24. Але справа в тому, що сестра для мене коліжанка, хоч я і молодша на 12 років:)
    Вона виглядає дуже гарно, модніца ще та))). Ну до бабці там ще ого-го як далеко. Мені жінкою її називати якось не тойво. Дівчина краще підходить)) Я б не здивувалась якби таке говорили про вік після 40-45, бо по-різому жінки виглядають часом. Ну але 31:girl_haha: Я в такому віці ще на дискотеки збираюсь ходити)))

Ну і до теми. Хтось вже десь писав дуже влучно, що родити треба тоді, коли є хороший тато. Шось в тому є. Я завжди дуже любила діток, але до знайомства з чоловіком навіть не задумувалась про своїх. Коли я побачила на скільки сильно мій чоловік хоче дитину, як дітки його люблять, як горнеться до нього моя похресниця манюнюня))) Я так захотіла мати малесеньке щастячко, просто дуже сильно! То хотіння в мені боролось з якоюсь невпевненістю. І приблизно за рік, таки бажання перебороло мій стах:girl_tender:
    І я з впевненістю можу сказати, що якби не мій чоловік, то на дитину я б наважилась ще не скоро. При чому, чоловік жодного разу навіть не пробував схилити мене до народження. Ми багато говорили про дітей, я знала що він хоче вже, він знав, що я вагаюсь і чемно чекав:)

17. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це як про мого. До речі, татом він вперше став у 37. Ну а я, відповідно, у 27, хоч і вважала, що для мене то ще дуже рано. Так що якби не чоловік, чекала б і я на народження первістка після 30-ти.

18. Яруська

Яруська Well-Known Member

Щось я не можу зрозуміти, що ви написали:wacko1:
    Тобто ви думаєте, що любов до дитини прямопропорційна до кількості грошей її біологічного батька? Хочу вам сказати, що це брєд...

Моя коліжанка стала бабусею в 39 років...виглядає як мама і фору дасть деяким 25 літнім)))))

А от з цим погоджуюсь. Наглядний приклад моя свекруха, як вона не мала ні любові, ні підтримки від своєї мами, так і для своїх дітей ніяка...хоч і понароджувала їх в 22-25 років, а в душі стара бабка вона є і все.
    Може це і не пасує так казати, але я і в 39 ходжу на дискотеки:lol::dance2:

19. AilataN

AilataN жива

20. Hermi

Hermi Well-Known Member

от поясніть чому всі так любите перекручувати усі слова?
    Це вирвано з контексту, і мова ішла про те чи погано чи добре використовувати дитину заради збагачення, і такі слова були написані що за певну кількість років жінка може і полюбить дитину, яка їй була потрібна не для щастя материнства, а для грошей!(Хоч я вважаю підло використовувати дитину заради збагачення)
    +я ніде не написала що жінка після 40 немає права народити дитину і що треба засуджувати чи ще щось..просто висловила свою думку і бачення ситуації(і навела аргументацію чому я така думаю і незаперечую того що через пару років я може і зміню думку, але я зараз саме так думаю).
    Мене саму мама народила в 37, можливо і завдяки тому, що в мене мама старша я стала достатньо самостійна(як на мене). Правда інколи хочеться мати ще якусь дитячу підтримку, але зараз через ряд хвороб, тут підтримку я маю давати своїй мамі і нічого проти того немаю!