Відповідь: У якому віці народжувати? Зовсім і не смішно, якщо не виривати фразу з контексту, а врахувати, що це була відповідь на репліку, мовляв, чому всі говорять, що треба народжувати до 30, якщо за кордоном про дитину задумуються тільки в 40 років. ---------- Додано в 11:09 ---------- Попередній допис був написаний в 10:37 ---------- я жодного разу не стверджувала, що треба народити у 20, бо в 23 вже стара, а в 27 - то вже певно стара і бездітна. Не казала, що треба йти на поводу у бабців і сусідів, але я наголошую, що треба мати свою голову на плечах і враховувати українські реалії. Бо казати, що от за кордоном народжують у сорок, то чого нам народжувати у 30 - це так само йти на поводу у суспільства, тільки іншого, закордонного.
Відповідь: У якому віці народжувати? ага, реалії-багато їсти, жирного і важкого на шлунок, мало рухатися. Ясно, що з таким способом життя можна заробити на старості багато проблем. Тому і за-кордом більша тривалість життя у людей. Бо люди більше дбають про те, що їдять, як їдять, коли їдять. І займаються спортом. У нас я рідко бачу людей, котрі бігають, чи на роверах їздять. У Європі це набагато поширеніше явище, це я суджу з власних спостережень. Тому варто просто дбати про своє здоров'я, про своє тіло сьогодні. А не казати-ось наші реалії, ми українці і живемо менше. Вас то влаштовує? Мене ні
Відповідь: У якому віці народжувати? ну взагалі-то США - лідер з ожиріння, а не ми, але живуть вони все-таки довше. А питання набагато ширше, ніж пасивний спосіб життя і погана їжа. Ми перші в європі за швидкістю поширення сніду, туберкульозу, онкології і сердечних захворювань. Наші чоловіки гарують на будовах за кордоном і зістарюються вже у 45. І я вже не говорю про алкоголізм. Усе це разом впливає на показник смертності разом із високим травматизмом на виробництві і на дорогах, а також не надто доброю кваліфікацією лікарів, через невміння яких правильно і вчасно встановити діагноз теж велика кількість смертей. Тому так, ми можемо дбати про себе, і дай Боже, щоб це продовжило нам життя, але далеко не на все ми можемо вплинути. А от подумати про майбутніх дітей, якщи ми хочемо їх мати, треба вчасно. А не народжувати під старість, бо все життя жили в своє задоволення, але треба, щоби було кому горня води подати, як станемо немічні.
Відповідь: У якому віці народжувати? Коли вчасно вирішуємо не ми, а Бог. Наївно вірити, що ми можемо на щось впливати Хто має рано завагітніти, то й завагітніє навіть застерігаючись. Діти з'являються не випадково.
Відповідь: У якому віці народжувати? А про що ж тоді ця тема? Так, діток дає нам Бог, але навіть у церкві на передшлюбних науках навчають планування сім"ї і дозволяється відкладати вагітність на певний час, якщо пара не має належних умов для народження. Єдине застереження - ніяких штучних засобів, тільки календарний метод.
Відповідь: У якому віці народжувати? perekotypole, а Вам не здається, що народжувати діток "щоби було кому води подати" є не менш егоїстично, ніж жити подружжю певний час для себе?
Відповідь: У якому віці народжувати? Ото власне! Так і батькам і дітям краще . Погано завжди те, що робиться під впливом навколишніх (чи раніше чи то пізніше, вже залежить від спільноти чи країни чи будь-чого іншого), а не впливом власних почуттів/емоцій/готовності.... ---------- Додано в 13:02 ---------- Попередній допис був написаний в 12:57 ---------- На мою думку, тут авторка цього не мала на увазі...швидше мала на увазі, щоб встигнути діток виростити і побавити внуків . Тобто з іншого боку аргументи. Ну це мені так здалось..
Відповідь: У якому віці народжувати? perekotypole, а Вам не здається, що народжувати діток "щоби було кому води подати" є не менш егоїстично, ніж жити подружжю певний час для себе? Саме так мені здається: я відстоюю думку про те, що відкладати народження дитини до 40 років, бо так роблять за кордоном, - егоїстично по відношенню до дитини: такі батьки не бажають народжувати, щоб насолодитися життям, а потім народжують під старість, прирікаючи дитину на швидке сирітство. Як на мене, такі люди найменше думають про майбутнє своєї дитини і, МОЖЛИВО, народжують її тільки, знову ж таки, з егоїстичних мотивів, щоб хтось про них подбав у похилому віці. Якщо їм так хочеться жити "в своє задоволення" до 40 років - нащо тоді взагалі народжувати?
Відповідь: У якому віці народжувати? Середня тривалість життя в Україні - 70 років. Народити в 60 - так, це ймовірність "швидкого сирітства" дитини, але в 40... А другу-третю-четверту дитину після 40-ка теж народжувати ніззя, бо сиротою залишиться?
Відповідь: У якому віці народжувати? Повірте поки на слово (потім самі побачите), що 40 років - не старість ---------- Додано в 13:27 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ---------- Я от не планую опікувати свою дитину до її пенсії, а тільки до повноліття А далі буду хіба допомагати при потребі, а так мусить навчитись давати собі раду в житті сама. І ми з чоловіком повинні того навчити. А зі своєю старістю будем собі самі раду давати, я 100% не хочу, щоб в разі немочі за мною доглядала моя дитина.
Відповідь: У якому віці народжувати? Середня тривалість життя в Україні на 11 років нижча, ніж у країнах Європи, та на 8 років нижча, ніж у сусідній Польщі. Це слова міністра. Зо останніми даними МОЗ середній вік українців 68 років, але ця цифра, нагадаю, зринула тоді, коли в Україні вирішили підвищити пенсійний вік. До того ж цифри були скромніші. То як думаєте, чи може середній вік за такий короткий час зрости на пять років? Якщо ж дивитися відомості, які подає не український уряд, завдання якого показати, що в країні все прекрасно, а закордонні дослідження, можна знайти і таке, що українці помирають в середньому у 56-58 років.
Відповідь: У якому віці народжувати? Я розумію що це Ваша думка, але хочу Вас запитати, якщо Бог Вам пошле дитину в 40 років, то Ви будите народжувати? Думаю і надіюсь , що будите. Я особисто не народжую дітей , щоб вони мені на старості літ подали води ( для мене це абсурд), і хоч на даний момент ми з чоловіком дітей не плануєм, але ми прекрасно розумієм, що Бог нам може послати дитину в любий момент ( незважаючи на різні методики запобігання), і якщо це станеться в 40 , то питання народжувати чи ні навіть не буде виникати
Відповідь: У якому віці народжувати? Я, звісно, за те, щоб приймати кожну дитинку і в будь-якому віці: і в 20 років, хоч тоді не вдасться "пожити для себе", і в 40, якщо "це станеться". Я критикую свідоме затягування вагітності, яке якраз і супроводжується "різними методиками запобігання", включно із тим, на що ви натякаєте.
Відповідь: У якому віці народжувати? однозначно егоїстично. Бо діток ми народжуємо не для себе, а для них самих. А для подачі води- кулер біля ліжка на старості поставити можна. піду скажу це своїй співробітниці, яка народила нещодавно у 39, а також трьом сусідкам, які за останній рік народили діток у 38-40. Краще було б не народжувати? А моя коліжанка народила у 36, а у свої 49 зараз дасть фору і по зовнішньому вигляду, і по самопочуттю і по тому, як вона займається розвитком дитини, і по тому як вона з нею усюди подорожує..... будь-якій 25-річні мамі. Піду скажу це свому чоловіку, якому 45, а у нас- маленька дитина. Про себе узагалі промовчу : мені до 40-ка залишилося зовсім трішки, тому більше дітей народжувати "зась".Або свекру, якому майже 80, а дітки у нього теж народжувалися ближче до 40-ка ( до речі, свекор ще сам активно щодня допомагає сім ї молодшого сина, де 2 маленьких внуків, і на дачі працює і активно бігає усюди. ). Ну і наостанок розкажу про це коліжанці по скайпу, яка зараз живе у Німеччині і у свої 35 поки діток не народжує.
Відповідь: У якому віці народжувати? А якщо просто ще не хочеться дітей? То як? Зачинати і народжувати через "не хочу"? Просто, бо так треба?
Відповідь: У якому віці народжувати? Критикувати можна дууже багато речей (владу, поведінку, фільми і т.д.), але вагітність - це надто особисте і приватне, щоб її критикувати. У людей в житті дуже по різному буває, нехай кожен сам собі вирішує в якому віці краще народжувати
Відповідь: У якому віці народжувати? От розумієте, perekotypole, коли говорять «про людей взагалі», то таких людей не існує в природі, а коли критикують когось реального, то в таких питаннях, як обговорюване тут, рідко кому відома правда. Наведу приклад з життя. У нашої знайомої дочка почала зустрічатися із хлопцем. Вона, скажемо прямо, не красуня, він – красень. Спершу все було добре (глядячи збоку), а потім як стали вони жити громадянським шлюбом у її батьків, то ця знайома нам почала жалітися, що все-то він після роботи лежить на дивані, що про весілля мовчить, а вже і діток їм пора заводити і т.п. А через пів року з’ясувалося, що в нього онкозахворювання, тому він такий слабкий та млявий був, і не до весілля, і не до діточок йому було. Уже той хлопець помер. Це я до того, що, як казав Свирид Галахвастов, те що одному «сєроє ілі бєлоє», другому – «рябоє». І взагалі: якщо від цього нікому немає доведеної шкоди (не уявної), то хіба ми вправі засуджувати?
Відповідь: У якому віці народжувати? Я думаю 22 - 24 роки як раз дуже хороший вік для жінки аби народити свою першу дитину. Не дуже погоджуюся з тими, хто спочатку хоче зробити кар*єру, а вже потім мати дітей, у віці десь до 30 років.
Відповідь: У якому віці народжувати? Це справді так на науках формулюють? Я ще такого формулювання щодо того, для чого потрібен ПМПС не чула. А що то за "належні умови" теж уточнюють? А "календарний метод", то також термін із передшлюбних наук? Вони справді то так називають?? По ідеї, там просто кілька штатів великих таким страждають. Певні прошарки населення живуть довго, бо пильнують свого тіла, і то дуже пильнують. Так що то все відносно. То все залежить. Як на мене, най краще кар'єру зроблять спочатку, а тоді дітьми займаються, ніж народять, а тоді лишать дитину на бабусь чи садочки, бо "час біжить, а кар'єри ще нема". Якщо вже так дуже хочеться брати приклад із заходу, то тут багато жінок власне роблять кар'єру й насолоджуються життям, а тоді родять дітей одне за другим (ну, майже) й сидять із ними кілька років, а за той час шукають можливості для власного розвитку. Багато з них потому починають якийсь власний маленький бізнес. Або поки сидять зі своїми, то ще 2-3 беруть до себе, роблять домашній садок. Ну, тільки то вже треба мати до того харизму.
Відповідь: У якому віці народжувати? Завжди вважала, що мушу народити в років 27, що це оптимальний вік для цього ! Але вищі сили послали мені манюню в 24))Ну і так дуже добре ,таке не заплануєш))