У якому віці народжувати?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем viltis, 19 Грудень 2007.

1. perekotypole

perekotypole New Member

Відповідь: У якому віці народжувати?

Зовсім і не смішно, якщо не виривати фразу з контексту, а врахувати, що це була відповідь на репліку, мовляв, чому всі говорять, що треба народжувати до 30, якщо за кордоном про дитину задумуються тільки в 40 років.

---------- Додано в 11:09 ---------- Попередній допис був написаний в 10:37 ----------

я жодного разу не стверджувала, що треба народити у 20, бо в 23 вже стара, а в 27 - то вже певно стара і бездітна. Не казала, що треба йти на поводу у бабців і сусідів, але я наголошую, що треба мати свою голову на плечах і враховувати українські реалії. Бо казати, що от за кордоном народжують у сорок, то чого нам народжувати у 30 - це так само йти на поводу у суспільства, тільки іншого, закордонного.

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

ага, реалії-багато їсти, жирного і важкого на шлунок, мало рухатися. Ясно, що з таким способом життя можна заробити на старості багато проблем. Тому і за-кордом більша тривалість життя у людей. Бо люди більше дбають про те, що їдять, як їдять, коли їдять. І займаються спортом. У нас я рідко бачу людей, котрі бігають, чи на роверах їздять. У Європі це набагато поширеніше явище, це я суджу з власних спостережень. Тому варто просто дбати про своє здоров'я, про своє тіло сьогодні. А не казати-ось наші реалії, ми українці і живемо менше. Вас то влаштовує? Мене ні :)

3. perekotypole

perekotypole New Member

ну взагалі-то США - лідер з ожиріння, а не ми, але живуть вони все-таки довше. А питання набагато ширше, ніж пасивний спосіб життя і погана їжа.
    Ми перші в європі за швидкістю поширення сніду, туберкульозу, онкології і сердечних захворювань. Наші чоловіки гарують на будовах за кордоном і зістарюються вже у 45. І я вже не говорю про алкоголізм. Усе це разом впливає на показник смертності разом із високим травматизмом на виробництві і на дорогах, а також не надто доброю кваліфікацією лікарів, через невміння яких правильно і вчасно встановити діагноз теж велика кількість смертей.
    Тому так, ми можемо дбати про себе, і дай Боже, щоб це продовжило нам життя, але далеко не на все ми можемо вплинути. А от подумати про майбутніх дітей, якщи ми хочемо їх мати, треба вчасно. А не народжувати під старість, бо все життя жили в своє задоволення, але треба, щоби було кому горня води подати, як станемо немічні.

4. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Коли вчасно вирішуємо не ми, а Бог. Наївно вірити, що ми можемо на щось впливати :) Хто має рано завагітніти, то й завагітніє навіть застерігаючись. Діти з'являються не випадково.

5. perekotypole

perekotypole New Member

А про що ж тоді ця тема? Так, діток дає нам Бог, але навіть у церкві на передшлюбних науках навчають планування сім"ї і дозволяється відкладати вагітність на певний час, якщо пара не має належних умов для народження. Єдине застереження - ніяких штучних засобів, тільки календарний метод.

6. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

perekotypole, а Вам не здається, що народжувати діток "щоби було кому води подати" є не менш егоїстично, ніж жити подружжю певний час для себе?

7. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Ото власне! Так і батькам і дітям краще :). Погано завжди те, що робиться під впливом навколишніх (чи раніше чи то пізніше, вже залежить від спільноти чи країни чи будь-чого іншого), а не впливом власних почуттів/емоцій/готовності....

---------- Додано в 13:02 ---------- Попередній допис був написаний в 12:57 ----------

На мою думку, тут авторка цього не мала на увазі...швидше мала на увазі, щоб встигнути діток виростити і побавити внуків :). Тобто з іншого боку аргументи. Ну це мені так здалось..

8. perekotypole

perekotypole New Member

perekotypole, а Вам не здається, що народжувати діток "щоби було кому води подати" є не менш егоїстично, ніж жити подружжю певний час для себе?
    Саме так мені здається: я відстоюю думку про те, що відкладати народження дитини до 40 років, бо так роблять за кордоном, - егоїстично по відношенню до дитини: такі батьки не бажають народжувати, щоб насолодитися життям, а потім народжують під старість, прирікаючи дитину на швидке сирітство. Як на мене, такі люди найменше думають про майбутнє своєї дитини і, МОЖЛИВО, народжують її тільки, знову ж таки, з егоїстичних мотивів, щоб хтось про них подбав у похилому віці. Якщо їм так хочеться жити "в своє задоволення" до 40 років - нащо тоді взагалі народжувати?

9. Відповідь: У якому віці народжувати?

Середня тривалість життя в Україні - 70 років.
    Народити в 60 - так, це ймовірність "швидкого сирітства" дитини, але в 40... :girl_nea:
    А другу-третю-четверту дитину після 40-ка теж народжувати ніззя, бо сиротою залишиться?

10. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

---------- Додано в 13:27 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ----------

Я от не планую опікувати свою дитину до її пенсії, а тільки до повноліття :) А далі буду хіба допомагати при потребі, а так мусить навчитись давати собі раду в житті сама. І ми з чоловіком повинні того навчити.
    А зі своєю старістю будем собі самі раду давати, я 100% не хочу, щоб в разі немочі за мною доглядала моя дитина.

11. perekotypole

perekotypole New Member

Середня тривалість життя в Україні на 11 років нижча, ніж у країнах Європи, та на 8 років нижча, ніж у сусідній Польщі. Це слова міністра. Зо останніми даними МОЗ середній вік українців 68 років, але ця цифра, нагадаю, зринула тоді, коли в Україні вирішили підвищити пенсійний вік. До того ж цифри були скромніші. То як думаєте, чи може середній вік за такий короткий час зрости на пять років?
    Якщо ж дивитися відомості, які подає не український уряд, завдання якого показати, що в країні все прекрасно, а закордонні дослідження, можна знайти і таке, що українці помирають в середньому у 56-58 років.

12. Котя

Котя Оптимістка :-)

Я розумію що це Ваша думка, але хочу Вас запитати, якщо Бог Вам пошле дитину в 40 років, то Ви будите народжувати? Думаю і надіюсь , що будите:girl_in_dreams:. Я особисто не народжую дітей , щоб вони мені на старості літ подали води ( для мене це абсурд), і хоч на даний момент ми з чоловіком дітей не плануєм, але ми прекрасно розумієм, що Бог нам може послати дитину в любий момент ( незважаючи на різні методики запобігання), і якщо це станеться в 40 , то питання народжувати чи ні навіть не буде виникати:girl_yes:

13. perekotypole

perekotypole New Member

Я, звісно, за те, щоб приймати кожну дитинку і в будь-якому віці: і в 20 років, хоч тоді не вдасться "пожити для себе", і в 40, якщо "це станеться".
    Я критикую свідоме затягування вагітності, яке якраз і супроводжується "різними методиками запобігання", включно із тим, на що ви натякаєте.

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

однозначно егоїстично. Бо діток ми народжуємо не для себе, а для них самих. А для подачі води- кулер біля ліжка на старості поставити можна.
    піду скажу це своїй співробітниці, яка народила нещодавно у 39, а також трьом сусідкам, які за останній рік народили діток у 38-40. Краще було б не народжувати? А моя коліжанка народила у 36, а у свої 49 зараз дасть фору і по зовнішньому вигляду, і по самопочуттю і по тому, як вона займається розвитком дитини, і по тому як вона з нею усюди подорожує..... будь-якій 25-річні мамі. Піду скажу це свому чоловіку, якому 45, а у нас- маленька дитина. Про себе узагалі промовчу : мені до 40-ка залишилося зовсім трішки, тому більше дітей народжувати "зась".Або свекру, якому майже 80, а дітки у нього теж народжувалися ближче до 40-ка ( до речі, свекор ще сам активно щодня допомагає сім ї молодшого сина, де 2 маленьких внуків, і на дачі працює і активно бігає усюди. ). Ну і наостанок розкажу про це коліжанці по скайпу, яка зараз живе у Німеччині і у свої 35 поки діток не народжує.

15. Відповідь: У якому віці народжувати?

А якщо просто ще не хочеться дітей? То як? Зачинати і народжувати через "не хочу"? Просто, бо так треба?

16. Котя

Котя Оптимістка :-)

Критикувати можна дууже багато речей (владу, поведінку, фільми і т.д.), але вагітність - це надто особисте і приватне, щоб її критикувати. У людей в житті дуже по різному буває, нехай кожен сам собі вирішує в якому віці краще народжувати:d23:

17. RamirZ

RamirZ New Member

От розумієте, perekotypole, коли говорять «про людей взагалі», то таких людей не існує в природі, а коли критикують когось реального, то в таких питаннях, як обговорюване тут, рідко кому відома правда.
    Наведу приклад з життя. У нашої знайомої дочка почала зустрічатися із хлопцем. Вона, скажемо прямо, не красуня, він – красень. Спершу все було добре (глядячи збоку), а потім як стали вони жити громадянським шлюбом у її батьків, то ця знайома нам почала жалітися, що все-то він після роботи лежить на дивані, що про весілля мовчить, а вже і діток їм пора заводити і т.п. А через пів року з’ясувалося, що в нього онкозахворювання, тому він такий слабкий та млявий був, і не до весілля, і не до діточок йому було. Уже той хлопець помер.
    Це я до того, що, як казав Свирид Галахвастов, те що одному «сєроє ілі бєлоє», другому – «рябоє». І взагалі: якщо від цього нікому немає доведеної шкоди (не уявної), то хіба ми вправі засуджувати?

18. Maryna Demeshko

Maryna Demeshko New Member

Я думаю 22 - 24 роки як раз дуже хороший вік для жінки аби народити свою першу дитину. Не дуже погоджуюся з тими, хто спочатку хоче зробити кар*єру, а вже потім мати дітей, у віці десь до 30 років.

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Це справді так на науках формулюють? Я ще такого формулювання щодо того, для чого потрібен ПМПС не чула. А що то за "належні умови" теж уточнюють?

То все залежить. Як на мене, най краще кар'єру зроблять спочатку, а тоді дітьми займаються, ніж народять, а тоді лишать дитину на бабусь чи садочки, бо "час біжить, а кар'єри ще нема". Якщо вже так дуже хочеться брати приклад із заходу, то тут багато жінок власне роблять кар'єру й насолоджуються життям, а тоді родять дітей одне за другим (ну, майже) й сидять із ними кілька років, а за той час шукають можливості для власного розвитку. Багато з них потому починають якийсь власний маленький бізнес. Або поки сидять зі своїми, то ще 2-3 беруть до себе, роблять домашній садок. Ну, тільки то вже треба мати до того харизму.

20. MariaGam

MariaGam New Member

Завжди вважала, що мушу народити в років 27, що це оптимальний вік для цього ! Але вищі сили послали мені манюню в 24))Ну і так дуже добре ,таке не заплануєш))