У якому віці народжувати?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем viltis, 19 Грудень 2007.

1. natty

natty Well-Known Member

Відповідь: Одруження і народження дитинки:)

Наталя, я сприймаю позитивно. І я щаслива. Просто зачепило за живе...Не про чужу ж людину йдеться. Я підозрюю, ти в курсі, про що я.

Ок, соррі, вирвалось, справді тут не місце...Та й без сенсу.

• Подобається Подобається x 1
  2. vanilia

vanilia Miracles are real

Я вийшла заміж в 25 років, а дитину родила в 26. Тобто, півроку назад :))

Додано через 11 хвилин
    Я, коли лежала на підтримці на Мечнікова, лежала зі мною в палаті 35-річна жінка. Це була її перша вагітність. В неї загроза була. ТАк от... Їй постійно лікарі там казали, що вона в зоні ризику через вік, що застара і т.д.
    :scare: А вона ще більше через це переживала. ТАк прийшлося нам її запевняти, що все буде гаразд і ніяка вона не стара.
    ДУже неприємно було від лікарів таке слухати.

І ще додам... НА того ж Мечнікова... (Я тоді ще не знала де буду родити і в якого лікаря). ПОрекомендували одну лікарку, я до неї на огляд прийшла (тиск в мене високий був). Так мені там медсестра як заповнювала карточку, як почала ойкати: "А шо то ви так пізно завагітніли? То пізня вагітність!"
    В 26 років пізня вагітність!!!! Капець!!!!

• Подобається Подобається x 2
  3. Natalya

Natalya Well-Known Member

Заміж в 25 (з чоловіком пів року різниці), а дитинка народиться в 27 (приблизно у день розписки :)). І хай хтось тільки спробує сказати, що пізно! На все воля Божа.

• Подобається Подобається x 6
  4. Туся

Туся Well-Known Member

А ми з чоловіком одружилися коли нам було по 20, майже п"ять років тому. Зустрічалися до того 4 роки. Так шо з 16 років ми мордуєм одне одного :crazy: :D в хорошому розумінні того речення (читати - кохаємо одне одного :) ).
    Дитинка появилася цього року в серпні, ми оберігалися бо ми ще навчалася. Багато злих язиків пророчили що коли так довго оберігатися - то й дітей може не бути . Я ніколи в таке не вірила і правильно робила :p .

• Подобається Подобається x 7
  5. Olenka

Olenka Well-Known Member

У кожного своя правда...
    Я радію, що колись поступила саме так, бо завдяки цьому я зараз маю все про що мріяла.
    А я навпаки дуже хотіла. Навіть "гроші збирала" на братчика з сестричкою. Але як то кажуть "не судьба"...
    Сама хочу багато діточок... Не знаю точно скільки - скільки Бог дасть. Головне щоб фінансово було все добре, щоб їх на ноги поставити. Поки не жаліюся і задумуюся над другою дитинкою...
    Як то в народі кажуть: Бог дав дитину - дасть і на дитину.

Додано через 7 хвилин
    24-27 років для жінки найкращий вік народжувати дитину
    То не я придумала, читала, що у цьому віці у жінки вже все нормально сформувалося і організм ще не почав старіти...

• Подобається Подобається x 5
  6. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Я коли лежала в патології, зі мною лежала жінка поза 35 - точно не пригадую. Її лікарка готувала до природніх пологів. А коли був черговий "професорський" обхід, її лікарка була на операції, то стара гвардія розкудкудакалася про пізню вагітність і винесла вердикт - тільки кесарський. Кубіта звісно розпереживалася, почалися перейми, стрімкі роди. Впродовж 2 годин народила здорову дитину, без розривів, капельниць і всього решту. Вона спершу навіть боялася йти здаватися акушеркам, аж поки її лікарка не вийшла з операційної. Скандал тоді був на все відділення (лікарка - доцент на кафедрі, вважається висококласним спеціалістом, а обхід проводив інший доцент, Бєсєдіна не було).

• Подобається Подобається x 2
  7. natty

natty Well-Known Member

та ні, Оленка, правда одна, ставлення до неї різне. Вибач, що втрутилася, не варто було, особисто проти тебе нічого не маю, але дійсно зачепила така твоя "правда"...Як сталося, не суть важливо, головне результат - всі троє ним задоволені - от і прекрасно :)

8. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

Я вийшла заміж в 23, чоловік на рік старишй (в мене другий шлюб, в нього перший). Малого народила в 25 (хоча почали працювати над цим зразу після одруження).
    Наступного року буде 10 років подружнього життя:radist:

9. Olenka

Olenka Well-Known Member

Слова не мої, одного українського класика...
    Підтримую на всі сто. Саме твій чоловік познайомив мене з моїм чоловіком. Я йому за це дуже вдячна.
    Колись сама займалася сватанням, не навмисне, так - по коліжанське. "На моїй совісті" три одруження.

До речі, може є хтось на форумі, кого зісватали? Цікаво почути їхні розповіді?

Вітаю вас! То у вас буде оловяне весілля. Бажаю вітсвяткувати діамантове!!!
    Про річниці весіль знайшла тут. Завжди думала, що святкують тільки круглі дати. А виявляється кожна річниця подружнього життя має свою назву...

• Подобається Подобається x 3
  10. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Що вже мені казати: вийшла заміж в 27. Чоловіку 27.:dance: Моя бабка з села, коли мені ще було 21, просила не афішувати в селі мій вік - бо я вже там стара діва. Напевно коли мені минуло 25 бабка була впевнета, що я так і залишусь одна. Але я знала, що десь є кохання мого життя.:p Так і є. Народила дитинку в 29.:p Бо хотіла народити до 30. Відчуваю себе на 18.:crazy: І в свої 29 років я собі дивуюсь, що я вже матуся. З одного боку здається, що можна народити і через 10р., а іншого боку - не уявляю життя без свого малюка.

Додано через 5 хвилин
    Моя подруга народила перше дитя в 35. Правда через кесарське, бо дитина заплуталась в пуповині. Тепер їй 37 і вона народила друге (теж через кесарське, бо перше кесарське) Але вона не побоялася в свій вік народити, хоча лікарі її теж лякали.

Додано через 15 хвилин
    Шкода, що на 60 закінчується - моя бабка з дідом вже 65 разом.

• Подобається Подобається x 19
  11. Olenka

Olenka Well-Known Member

Ого. Цікаво чи книга рекордів Гінеса фіксує таке?
    Як не має то додумаємо :)

У народі кажуть: життя прожити - не поле перейти. А тим більше подружнє життя...Многая літа вашим дідові і бабі.

• Подобається Подобається x 5
  12. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Доречі, моя бабка не вийшла заміж в 17, а в 25. Їй зараз 88, а дідо молодший на 4 роки (це не та бабка з села)

13. Melody

Melody Well-Known Member

Є й продовження :)

65 років - залізне весілля

70 років - платинове

75 років - коронне

• Подобається Подобається x 12
  14. Мих

Мих Well-Known Member

на зубах коронки, нє?

15. Romko

Romko Black Member

Ну,то в нас з дружиною вже було коронне...:D

• Подобається Подобається x 10
  16. Мих

Мих Well-Known Member

у 75 років коронки - це добре, бо в такому віці зуби в кілішок на ніч ставлять... з водою, нє?

• Подобається Подобається x 9
  17. Romko

Romko Black Member

18. Олюська

Олюська Well-Known Member

А я вийшла заміж за місяць до двадцятки, чоловікові було 26. Я тоді якраз закінчувала 3-ій курс, весілля попало на саму сесію:8: , бо коли ми вибирали дату, то я ще не знала, коли випаде сесія. Ще пам'ятаю, що в ніч перед весіллям я до 4-ої години ночі доробляла курсову роботу:) Зате було весело, є що згадати:) Всі з групи дуже дивувались, що я виходжу так рано заміж, бо вважали кар'єристкою. Думали, що залетіла:) І ось уже 2,5 роки , як одружені:), я щаслива, дуже люблю чоловіка, чекаємо на поповнення:)
    Можливо, десь там у глибині душі, іноді закрадаються думки, чи не зарано було йти на такий рішучий крок. Але я вважаю, що не можна шкодувати за тим, що було, адже це робилося свідомо і я знаю, що тоді інакше б не поступила. Так, хочеться зробити успішну кар'єру, але хіба сім'я - це перешкода? Навпаки, це велика підтримка, коли ти вже не сама, а з кимось рухаєшся до мети. Головне - цінувати одне одного, бо більш ніщо не варте ваших стосунків!

• Подобається Подобається x 16
  19. Текіла

Текіла Well-Known Member

Одружилась в 21 рік.
    дітей раніше 32 не планую.

20. ГРоманюк

ГРоманюк Well-Known Member

Даруйте, що встряю в жіночі розмови, але в мене родичі і батьки моїх учнів в пологовому будинку працюють. Ніхто ніяких стандартів не вводив. Є об'єктивні причини, по яких бажано народжувати в молодості. Раніше не було необхідності людей попереджати, оскільки першу дитину народжували дуже рано (15-23). Тому і діти були здоровими. Зараз дуже багато хворих і розумово відсталих дітей. Раніше такі діти не вижили б, а сьогодні рятують практично всіх. Наступних дітей можна народжувати хоч до 50-60, якщо здоров'я дозволить!

На жаль, жінки роблять упор на кар'єрі і затягують з першою дитиною до 27-30 років - важкі пологи, родові травми, хворобливі діти тощо.
    Тому жінці краще виконати свою основну функцію, а потім робити кар'єру ІМХО. Тим паче, що після 40 жінки можуть зробити дуже успішну кар'єру.

Моя тітка зробила кар'єру після 40. Правда, вона вийшла заміж в 16, першу дитину народила в 18. Чоловік був на 18 років старший. Я до того, що чоловік не тільки дітей поставив на ноги і дав їм освіту, але і дружині допоміг самореалізуватися, зробити кар'єру в області освіти. Чоловік помер десять років тому, зате дітки - на заздрість всім сусідам. Дочка - викладач університету. Один син - доктор наук. Молодший син - інженер.

Моя бабуся першу дитину - дівчинку народила в 23 роки. Це вважалося вже пізно: cусідські діви повиходили заміж на п'ять років раніше.
    Дівчинка померла у віці 4 р. Потім народила двох синів, двох дочок. Останнього - сина народила в років 35. Найхворобливіший - молодший син. Чоловік - на 5 років старше й це вважалося нормою.