У якому віці народжувати?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем viltis, 19 Грудень 2007.

1. julka

julka Well-Known Member

Відповідь: Одруження і народження дитинки:)

Я була першою хто після четвертого курсу вискочила заміж:) В нас не було поділу за групами, то можна рахувати з факультету (76 людей), ой не перша а друга, тільки перша пішла в академку бо завагітніла, а я совісно відівчилась 5-й курс, тре ше було йти на магістратуру, але вирішила шо краще роботу шукати,і знайшла.
    В нас в університеті, взагалі не заведено швидко виходити заміж, це навіть якось неприродньо.

• Подобається Подобається x 1
  2. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Мені 30 минуло, а це відчуття вчорашньої студентки залишилося. "Главное, ребята, сердцем не стареть" (с) якась соівтська пісенька

А заміж вийшла в 22, чоловік на рік старший. В 23 народилася Дарця, в 25 - Орися, а в неповні 29 - Лідуся :)

• Подобається Подобається x 13
  3. Olenka

Olenka Well-Known Member

Коли мене питали в скільки років я хочу вийти заміж, то я завжди казала: спочатку закінчу університет, піду на роботу, зароблю на квартиру, до квартири, на машину, на дитину, а тоді можна і заміж :). Завжджи знала, що вийду заміж не до 20 років і перед тим у нас буде цивільний шлюб. Не знаю чому. Напевно часте перебування за кордоном і вплив західної цивілізації... Також на мене дуже вплинула зустріч однокласників, де більшість моїх шкільних подруг вже були одружені. Вплинула не в сторону одруження. Тому я твердо стояла на своїй початковій цілі. Для впевненості поступила в ще один ВУЗ.
    Ось до чого така довга передмова...
    Закінчуючи університет, закохалася в одного хлопця по вуха. Заради нього покинула хлопця з яким зустрічалася довший час, зрозумівши, що він не той, хто мені потрібен. Хлопець був теж до мене не байдужий.

Саме кохання допомогло мені здійснити мою ціль. Мама допомогла мені з квартирою, а я вже все зробила в квартирі. Як виявилося - це було виття гніздечка. Я працювала до пізна, тому ми мало бачились..
    Так ми з чоловіком почали жити разом коли мені було 22, йому 23.
    Одружилися ми в мої 23. Синочок народився в 24.
    На все свій час...

• Подобається Подобається x 11
  4. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я вийшла заміж по-мірках моєї родини вже старою дівою, мені було 25 років. Уявляєте яка старушенція :D Коханому було 27.

Перший синочок народився коли мені було 27 років. Наступна в 28, потім в майже 30 і остання вже коли мені стукнуло 33.5

Вважаю що добре коли діти мати замолоду, ну так щоб перша дитинка народилась до 30 років, навіть в 30 це добре. А далі як Бог дасть.

ПО-характеру я є дуже довірлива і трохи дитяча. Чоловік тішиться що має «жінку-дитину».

• Подобається Подобається x 34
  5. nirvanka

nirvanka Well-Known Member

Я одружилась майже в 22, чоловікові - 23. Дітей ще не плануємо, бо не маємо власного житла, а виховувати дітей за кордоном не хочу. Та і життя досить непостійне, а хочеться забезпечити дітей всім найкращим.. Дуже хочу 2 дітей - хлопчика і на 3 роки молодшу дівчинку :) Чоловік хоче 3-х дітей.. Хотів дітей від мене ще з перших днів нашого знайомства :D

• Подобається Подобається x 6
  6. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Офіційно одружилась у 24, чоловікові 23, хоча фактично цивільний шлюб у нас з 20-21. Діточок дуже хочемо, до того ж зараз. здається, більше хоче коханий. Але то як вже буде...

• Подобається Подобається x 4
  7. viltis

viltis Well-Known Member

Ви просто молодець, зараз мало хто наважується на 3 дитину, ба, навіть на 2, а ВИ --- цілих 4 маєте. Не знаю, чи Ви не образетесь ---але я пишаюсь такими жінками, як Ви!!!

В мене знайома в 35 вирішила 3 дитину народити ( її сину вже 16, дочці 14 ). То їй в жіночій консультації сказали : "Навіщо вам на СТАРІСТЬ ще одне?". От вам і ставлення нашої держави.....

8. Маруся-мама

Знаю таке знаю.

А думаєте в мене було інакше? Лікарі мені нічого не казали зате бачили б ви реакцію чоловікової родини на те що в мене буде 3-тя а потім 4-та дитина. Я розумію, чисто по-людськи їхню сторону але коли я їм сказала що буде так як Бог дає, люди в селі сказали що ми з чоловіком суботники. Бо Католицька або Православна релігія так казати не може. Одним словом глухе село!

Знаю також багато випадків коли жінки після 30 приходили в жіночу консультацію то їх зразу питали - робимо аборт? А якщо ні, то потерли пальцем коло виска і причіпили печатку на карточку - СТАРО-РОДЯЩА!:babruysk:

9. viltis

viltis Well-Known Member

А як каже Католицька чи Православна церква??????:eek:

Людей не зрозумієш ----аборт не роби, родити не роди .....

Я от би ще років 5 тому сестричку би побавила, маму просила ..а вона мені не народила:sad:(((((

10. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

В Україні якщо першу дитину родиш поза 25 то старопершородяща :) Я якраз підпала під ту категорію, народила малечу в 27. Поки що перший, а там як Бог пошле.

Додано через 2 хвилини
    Одна бабця моя мала 11 дітей, з них 2 двійні, наймолодшого народила в 43, друга бабця мала 4х, маму народила в 41. То совіти такі стандарти ввели старородящі-першородящі, колись такого небуло.

• Подобається Подобається x 5
  11. Маруся-мама

Якщо слухати що заповідав Господь, то він казав «ідіть і множіться»... ніби так. Наскільки я знаю Католицька церква є прожиття може хіба в Православ*ї кажуть не мати дітей? В чому я дуже сумніваюсь.

Думаю що це все людське.

Памятаю десь як мені було років 14 мій тато говорив до мами аби ще нам братчика купити але мама була проти. Потім багато років потім коли я вже була доросла вона мені призналась що на більше ніж двоє не наважилась бо це було дуже стидно перед людьми. Тоді люди б пальцем показували і казали: Дивись он! Бач як вони люблять онце діло!:8:

Zoryanazirka

Точно совіти таке придумали. В Америці такого нема, правда є що коли жінка перший раз народжує після 35 то вона попадає в групу ризику щодо генетичних відхилень і тоді більш ретельно стежать за вагітністю. Але тут навпаки до нового життя відносяться як до чогось надприродньо прекрасного:y: . Правда є інші казуси які мені в тутейшій гінекології не подобаються але це інша тема.

Доречі, з нашого курсу (40 дівчат) я була майже останньою що вийшла заміж. Наразі я одна хто має 4-ро дітей і ще одна дівчина має 3-є.

12. viltis

viltis Well-Known Member

От і моя мама приблизно так думала..... А як випрадання, казала, що тепер все на 3 прийдеться ділити ( в мене ще братик є )....але для мене то не повід був відмовитись . А от колега, коли в 16 років вдома тест на вагітність знайшов , то мамі казав, щоб навіть не думала про братика чи честричку ---йому ще прінтер, сканер треба, а ще на репетиторів гроші. От що означає єдина розбалована дитина

• Подобається Подобається x 2
  13. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Хмм, я з своїм чоловiком взагалi разом ще з 2000 року - 8 рокiв. Менi було 18, йому 33 коли ми почали зустрiчатись. Одружились коли менi було 22, до того рiк жили разом ( ЩЕ Й ЙОГО МАМА ЖИЛА З НАМИ!!!!!) Котiнька моя народилась цього року менi на той час було 25. А восени менi гримнуло 26. Зараз муженьковi 41. Отакi расклади у нас.
    Доречi з моїх подружок я перша хто має дiтей. Всi решта старшi за мене i нiхто ще не спiшить. Одна навiть ще тiльки заручена, деякi тiльки тiльки поженились. От вам i Гамерика :)

• Подобається Подобається x 14
  14. Маруся-мама

Проблема розбалованої дитини...
    А мій двойорідний брат навпаки завжди просив а його батькам так і не вдалось. Моя тета десь років в 39 була вагітна але втратила ту дитинку. Дуже сумує за тим.

15. natty

natty Well-Known Member

Оленка, я знаю зовсім іншу версію. Здається, ти сприйняла бажане за дійсне...

16. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

то не всюди так. я після двох кесарських (народжувати впринципі більше не рекомендують) прийшла в жк, з проблемою, що хочемо третє, а "не виходить", то лікарка дуже щиро перейнялася, і навіть питань не виникало. Правда в молоденької медсестри очка так трішки округлилися :)

• Подобається Подобається x 3
  17. Natalya

Natalya Well-Known Member

:) Natty, навіщо ти так? Ми щасливі настільки наскільки позитивно сприймаємо все, що відбувається навколо нас.

18. viltis

viltis Well-Known Member

ТО Вам може просто файна лікарка дісталась. МОже, своїх 3 має)))

В мене подруга в Києві народжувала. Потім вже в палаті дізналась , що лікарка, яка в неї приймала роди і сильно на неї морально давила , своїх дітей не має. Тому, й не розуміла багатьох нюансів.

19. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

О, і я не хотіла братиків-сестричок :o Була єдиною доцею. І довгий час єдиною внучкою. Навіть коли двоюрідні почали народжуватися, я страшенно ревнувала :o . Але тепер виросла - і не дуже розбалувана. Тепер може і хотіла б мати :)
    Сама хотіла би мати хоч троє діток, але як Бог дасть...

20. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

може вам краще в приват обговореня нюансів?

З однокласниць я одна маю вже 2 діток, ще одна має 3, всі інші по 1 або не мають зовсім. І якщо замуж думала виходити не раніше 24, то 2 діток хотіла встигнути до 28... так щоб на 30р. ювілей вже фігуру підтягнути))) і дитину "підтрясти":D :D :D

• Подобається Подобається x 5