Відповідь: У якому віці народжувати? Гм... Ні, звичайно, що ні, не в 12. Але коли вже є проблеми зі здоров"ям, то можливо це знак, що пора. В 12 вони навряд чи є. А після ...-ти років якраз і виникають проблеми, організм подає сигнал. Якщо цей сприятливий для народження вік жінка пропускає, то потім важко завагітніти, чи виносити дитину. Тому не варто і спішити з дітьми, якщо нема психологічної готовності, але не варто і тягнути, якщо організм подає сигнали. Це лише мої думки вголос
Відповідь: У якому віці народжувати? ой ну не правда це все.. Ніхто ж не каже родити в 50, але в житті всяке буває, а якщо дівчина в 23-25 не може завагітніти то що, вона вже пропустила той момент,чи як?? які сигнали?інстинкт материнства у нас, на мою думку,ще з дитинства є, це також сигнал?
Відповідь: У якому віці народжувати? А мені таке підходить! Активно рухаючись ми стаємо здоровішими і стрункішими От прибирання вдома... Привчайте дитину складати іграшки. Ми розкидаємо, розкладаємо, поки не починаєм шпортатись і падати, тоді складаєм. А загалом складати все треба 1 раз в день і досить! Дитячі іграшки, то дитячі проблеми! В мене мрія народити ще 3-тю дитину в 40! Як на мене, то жінки оживають в такому віці народжуючи... Ну тут правда важко обійтися без розтяжок і т.д. Поживем-побачимо
Відповідь: У якому віці народжувати? Темпераментом малий в мене вдався Я така ж була в дитинстві, та й зараз така, але стомлююся раніше за нього. Все ж таки з віком ми змінюємося.
Відповідь: У якому віці народжувати? А в мене навпаки, поки не мала дитини, то була більш лінива, а з малим ввійшла в його ритм і тепер більше рухаюсь (родичі, друзі це зауважують). І вік в мене такий, що вже організм старіє
Відповідь: У якому віці народжувати? А мені лікар-генетик розповідала про 45 років і 3%. Дивно. На рахунок стомлювання з годами взагалі індивідуально. Хтось і в 20 втомлений від життя, я хтось в 45 радісно скаче в оточенні купи діток. Дитина має бути бажаною, а вік - то таке. Заводити дітей тільки тому,що вік піджимає за чиїмись мірками, це нечесно по відношенню до дитини.
Відповідь: У якому віці народжувати? Має вік значення, в двадцять років дитина як лялька і сприймається все дуже легко, не переймалася по дрібницях. В 28- теж дуже класно, але відповідальність більша, яку мій чоловік називає "квоктанням". Зараз, коли мені 36...я б навряд чи захотіла повторяти ті всі подвиги. Це певно в нервах справа, зараз зовсім інші проблеми і всякі витягання сопельок, пропукування і нічні крики на мене наводять хіба жах. Відстрілялась і добре
Відповідь: У якому віці народжувати? а тепер уявіть собі, що ота моя викладачка (чисто психологічно) запрограмувала мене отою фразою, я була мала, піддатлива до впливу і т.д., отже - чи чесно буде по відношенню до дитини (знаючи (моя підсвідомість свято переконана в тому) яка йморівність тяжкого недугу) привести її на цей світ після 35 років? (щоб в мене не летіли каміння ще раз пишу - я говорю тільки то себе, про свій випадок) і то ще питання спірне хто правий у плані тої статистики, я то визнаю але ще визнаю силу слова тому, якщо Бог дасть мені щастя мати другу дитинку після 35 років, мені доведеться позбутись шкідливої догми (для мене ця фраза стала догмою, бо я генетик за освітою першою і викладач - моя науковий керівник, людина якій я довіряю) короче... багато наваяла... суть наступна - як Ви думаєте, так для Вас і є... але то вже єнча пара гальош, і не в цьому топіку про це писати
Відповідь: У якому віці народжувати? Власне, а коли ж для себе пожити? В 50, коли вже діти завалять внуками? ---------- Додано в 10:40 ---------- Попередній допис був написаний в 10:34 ---------- Ну думаю,нічим страшним це не грозить...якщо ви вже вчилися на медичному то знаєте, що велике значення має теж генетика та спосіб життя жінки. Є такі, що і в 20 народжують із синдромом Дауна. А статистика каже , що в нас середня з/п по Україні більше 2000 грн...і скільки процентів населення її отримує? ---------- Додано в 10:44 ---------- Попередній допис був написаний в 10:40 ---------- Не знаю, не помічала цього у себе. Проблем було більше коли була молодша
Відповідь: У якому віці народжувати? ніколи не розуміла такий вислів: "пожити для себе". як це? хіба кожен день нашого життя з дитиною чи без, то не для себе? кожна людина приймає для себе рішення як і з ким жити, але ж то тільки її життя, для себе. Здається мені, що ті, хто на пенсії хоче жити "для себе", народжували дітей, "бо так треба", без усвідомлення того, що дитина стає частиною твого життя... І до чи на пенсії вже від неї "не позбудешся".
Відповідь: У якому віці народжувати? Знаєте ....все залежить від людини і її світосприйняття. Можна народити і в 18, але зробити і карєру, і накататись по світу, і побачити всьо....і коли тобі буде ВСЬОГО 30...а в тебе вже підліток є)можна почати ще більше відриватись А можна відірватись до 30, і потім стати чудовою мамусею....і знов ж таки , їздити з тою дитинкою всюди, і показати їй світ ...і самій мати вже щось згадати ... Маю родичку приклад: дівчині 28 років, не заміжня, з прекрасною освітою....і що..весь її графік: робота-дім-робота. Нікуди не їздить, ніде не ходить ....А колись, коли їй було 20 вона їй дуже файний хлопець пропонував вийти заміж, і зразу діток хотів...а вона хотіла повчитись, світ побачити....і .т.д...В нього зараз 2 класних дітей,а в неї робота...
Відповідь: У якому віці народжувати? Прибирання іграшок - це дєцкий лєпєт А от коли дитина малює пастеллю, олівцями, аквареллю то доводиться прибирати частіше. І це не так просто і легко як поскладати іграшки. А ще пластилін, тісто для ліпки, а ще вода і крупи... Після таких забав раз на день прибирати не виходить, повірте мені. Звичайно, можна не давати щодня малювати чи ліпити, але тоді винкиає ще більша пробелма - нудьга в дитини і від того постійне ниття. То що ж робити?
Відповідь: У якому віці народжувати? о,ні. Я тут не згідна. Дивлячись на коліжанку, маму трьох чудових діток і на її просто шикарну зовнішність як результат роботи над собою ( без будь-яких саунн-косметичних салонів і т.п.). Усі дітки заплановані,з жодним ні хвилинки не допомагали дідусі-бабусі.Це мама,яка живе разом з дітьми. Вони у неї такі суперські,виховані,розумні,що просто слів нема.І на усі вилазки з друзями ,поїздки від народження були з нею. І коли їй за кілька років виповниться 40-дітки стануть вже дорослими, а вона- шикарною молодою жінкою,яка реалізувала себе повністю у дітках ( бо присвітила цьому увесь той час,коли інші ще бігають по дискотеках чи підкидають внуків дідусям-бабусям), і матиме ще повно часу для реалізації себе як жінки у іншій сфері.Признаймося чесно,нікому з нас,навіть тих,хто має по 1 дитинці,ніколи не хотілося хоча б деньок-другий прожити для себе ( почитати,погуляти,поспілкуватися з чоловіком наодинці)? Найчастіше невдоволення викликають власні нереалізовані можливості : скрите бажання є, але можливості реалізувати-немає. Тому і виникають думки - не розумію як це пожити для себе.І в це розуміння зачасту закладається негативний зміст : діти самі по собі, а мама-сама по собі. А це не так. ---------- Додано в 11:05 ---------- Попередній допис був написаний в 10:59 ---------- ось тоді і пожити для себе. А то це наш менталітет- діти завалюють внуками, а бабусі-дідусі бавлять. У внуків є батьки
Відповідь: У якому віці народжувати? Це під час останнього візиту до гінеколога «Ну що дорогенька, тобі пора дітей заводити». Я посміялася з неї і кажу, що найближчих років 10 заміж не збираюся (мені 23), на що вона мені: «Нам не треба старих первістків»... Ця фраза мене вбила… Зібрала цього ж дня консиліум подруг. З’ясувалося, що кожній (!) з них таке казав їхній лікар. Тішу себе тим, що в старших батьків розумніші діти. Але до 25 років треба встигнути народити першу дитину, бо саме до цього віку організм працює на вагітність.
Відповідь: У якому віці народжувати? стоп-стоп, баба Яга протів! в мене є синочок, чесно, коли йому було 2 роки - дуже хотілось відпочити хоч хвильку (бабуся поряд то була велика розкіш, ми з чоловіком живемо самі від початку і досить далеко від батьків)... але тепер моїй малечі 11 років, то чудовий співбесідник, компаньйон і колєга... він часом має свої справи, друзів і т.д., тому в мене є час і на шейпінг, і в гори піти, і з чоловіком потриндіти, і книжку почитати, і на форумі "язиками почесати" до дитини треба мати терпіння і велику любов, дуже файно, коли жінка народжує, бо дуже хоче, бо готова...
Відповідь: У якому віці народжувати? що це за сфера для реалізації "себе як жінки"? Я знаю, що жінка "як жінка" може реалізувати себе в якості дружини і мами. А все решта, то реалізація професійних здібностей. А чому не можна реалізовувати себе, виховуючи дітей? А тільки тоді, коли діти виростуть? Хотілось. І багато хто це робить, але діти ж не заважають! Може невдало, але мені ця ситуація нагадує роздільне харчування. Тобто спочатку на 100% діти, а потім на 100% Я. Моя думка, то "харчуватись раціонально", тобто все і по-трошки: діти, реалізація себе в одному періоді часу, який називається Життя. ---------- Додано в 14:25 ---------- Попередній допис був написаний в 14:22 ---------- капєц! я й не знала
Відповідь: У якому віці народжувати? >бо саме до цього віку організм працює на вагітність, потім вже опирається їй. > капєц! я й не знала Трохи переборщила, згідна