У якому віці народжувати?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем viltis, 19 Грудень 2007.

1. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Завжди важче)). Дивіться по собі, вважайте на своє тіло та голову та бажання. Материнство - це не тільки про відповідальність, а й про розуміння, що треба час перерозподілити та виділяти його для дитини, для себе. Чим старше - тим важче. Важче даються виховні та піклувальні моменти, якщо у вас є робота чи якась інакша необхідна зайнятість. Багато що вирішує любов в сім’ї, розуміння навіщо вам сім’я і куди ви рухаєтесь, якими ви будете через 5-10-20… років. А ще якщо ви залежите від соціальних чи чоловікових стереотипів… :)

але я пішла далеко від питання.
    Як на мене, з кожним разом дається важче вагітність, але пологи - легші. Якщо я перші дві вагітності (мені здається)))) літала, то далі - дуже задумалась. В мене п’ятеро дітей, з інтервалом в середньому в 2,5 років. І виношувати - важче з кожним разом, вилазять хвороби і т.д. Народжувати і відновлюватись - легше і швидше. Тільки зайва вага мені ще заважає, але потовстішати я могла би і без вагітностей)).
    Я скажу, що в більшості наше суспільство зациклене на страшилках… Питання в тому, що ви хочете мати в своєму житті і що ви для цього робите. І від відношення чоловіка залежить, чи бере від на себе цю відповідальність. Бо за моїм особистим глибоким переконанням, народити - легко. Виростити та виховати - важко. І якщо років до 4-7 дитина біля мами зростає та в основному зациклена на мамі, то після 7 - тато повноправно вступає в виховний процес та навіть майже весь на себе забирає, і від його участі багато що залежить отого важливого…

Мені 32, п’ятій дитині півроку. І в мене з’являється бажання мати ще дітей. Є вже розуміння як діти з’являються і що з ними робити, є надія на те, що будемо ситі та вдягнені (не делікатесами та в не в брендах, але тим не менш), але, ми в чужій країні починаємо практично з нуля… І це не дає мені розслабитись та йти за бажаннями.

Єдине, про вік.. Я розумію, що народжуючи після 40, варто пам’ятати, що важко в клімаксі витримувати капризи 3-5річних діточок)))). А так, жінкам даний репродуктивний вік, значить, по силам. Просто сили ці треба більше на себе направляти, залучати допомогу та відпочивати якісно, щоб витримати навантаження вагітності, пологів та подальших процесів життєдіяльності.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Witer

Witer Member

Особисто мені найлегші: і вагітність, і пологи.
    В мене трійко діток, народила від 30 до 35 років. Кожна наступна вагітність була більш осмисленою, маючи досвід, розуміла, що чекати, що є норм, а що не дуже. Не зовсім розумію чому, але в першу вагітність я набрала 25 кг, в другу 15кг, а в третю 9. Я, по суті в неперервній декретній відпустці ще з першої дитини. Це теж великий плюс, що нема робочих стресів та навантажень. І самі пологи я вже краще розуміла. Не з книжок/інтернету, а розуміла своє тіло, його можливості і реакцію.
    А тепер про те, що важче. Перша дитина мені далась не просто. Коліки, плачі, бо спати не хоче, не хоче просто лежати (наприклад, як тільки прокинувся), лише носити, навіть не на місці стояти. Я, чомусь, до такого себе морально налаштовувала, тому загалом була в нормі. Кожна наступна дитина була все спокійніша:))), тому я кайфую. АЛЕ. Якби той "спокій" дався у звортньому порядку, то за моїми власними відчуттями було б важко. Може я просто розслабилась;)
    А так, я б і ще одну манюню народила:girl_curtsey:.

Останнє редагування: 24 Червень 2023
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Retaret

Retaret Well-Known Member

Мене ніхто не страшив, і я сама себе не страшила. До слова, в жодній вагітності я не робила скринінгів, тих типу обов'язкових.
    Не скажу, що третя вагітність важча. Хіба що перший триместр був реально важкий. Весь час не було сили, поки не довідалася, що вагітна, думала що може депресія якась, така млява була. А потім ніяких ускладнень, ні в мене, ні в дитини. І взагалі третя В несподівана вийшла, то трохи знадобилося часу , щоб внутрішньо налаштуватися і прийняти.

Перші і треті пологи в мене стимульовані, чогось дітки мої не родяться самі. Другі - на касторці. А от третього разу і касторка не допомогла. Страшно було йти на стимуляцію, бо першого разу пологи зайняли 8 годин і воно реально більш боляче, ніж коли природно. Але цього разу народила десь за три години.
    І в нас третя дитина теж найспокійніша ))

Взагалі останнім часом познайомилася з багатодітними матерями, такими що і 5, і 7, і навіть 10 дітей. Відповідно по кілька дітей вони народжували після 35, і навіть після 40. І нічого тим дітям не бракує, і матерям теж))

Надіслано від мого SM-G973F, використовуючи Tapatalk

• Зе бест! Зе бест! x 1