У якому віці народжувати?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем viltis, 19 Грудень 2007.

1. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Недавно почула таку теорію і вона не дає мені спокою, а перевірити "в житті" не маю на кому. Приблизна суть: чим старша жінка, тим нерегулярніше працює в неї репродуктивна система. Тому імовірність завагітніти двійнею чи трійнею збільшується. І як приклад мені навели Швейцарію, де жінки вагітніють в зрілому віці і двійні-трійні в них досить часте явище. Я говорю зараз не про ЕКО, а саме про природній механізм. Що скажете? Може таке бути чи дурня?

2. Ripka

Ripka Well-Known Member

Репродуктивна система дійсно працює нестабільно. Жінка з віком має менше шансів завагітніти. На рахунок двійні чи трійні не знаю. Мені майже 42, перші два рази вагітніла з першоі спроби, третій раз на це потратили десь півроку, навіть лікар озвучував, що то може вже бути клімакс.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

Маю надію, ще хоча б раз стати мамою, краще 2))) Але це й дійсно після 35р. Бо дописую диплом. А вік то вже майже 33)

4. Ripka

Ripka Well-Known Member

Мене хвилювали оті збільшені ймовірності вад, але там дійсно цифри такі, що краще неперейматись. Точно не знаю, але згрубша, що у молодших ймовірність 1 до 100 тисяч, у старших 1 до 10 тисяч. Я ще боялася і боюсь того фактору, як моя дитина буде реагувати на мій вік у школі, бо як ій буде 17, то мені майже 60. То є стимул, щоб слідкувати за собою, щоб дитині не було образливо, що в неі старі батьки.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  5. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

А я навпаки, чула таке, що після 35 років, жінки дуже легко і часто можуть вагітніти, особливо перед клімаксом.

• Креативно Креативно x 1
  6. Orman

Orman Модератор-бомба

Це з одної опери. Перед менопаузою організм входить в легеньку репродуктивну паніку. Овуляція відбувається швидше в циклі, і часто овуляція відбувається в двох яйниках. Тому близнюки і позірно «вища» плідність,
    --- дописи об"єднано, 23 Березень 2019 ---
    Не знаю, ми як були молоді, то не вагітніли. А після 30 мішок розв‘язався.

І півроку на вагітність - це дуже мало. Хіба ви користуєтесь мрп, то тоді вже можна кивати. Але тоді б ви знали чи у вас періменопауза.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

37 років - 10 дитинка буде. Вчора знайома поділилась новинами.
    Я іноді гублюсь між двома полюсами: з однієї сторони - "ой, то пізно після 30ти другу, бо це ж треба їх вивчити, виростити; а після 40 ще й небезпечно..", а з другої сторони - маю приклади жінок, які народили після 30ти четверту, пяту, девяту дитину... І все з ними ок. Так, більш втомлені. Але врівноважені та позитивні :).
    Особисто я зараз тримаю гормони в спокої (бо мене кидало від агресивного "ніяких дітей ніколи" до мімімішного "йой, скоро відлучати, треба ще діточок солоденьких новеньких ніжитися з ними"), і єдине бажання щодо власних дітонароджень :) - це рік-два відпочити від вагітностей/годувань. А там і 30 мені настане ;)
    Ще таке спостередження. Спілкуючись з тими, у кого 4+ дітей, я не відчуваю жалю, тяжких вздихань (типу, вони будуть сивими бабулями на батьківських зборах молодшої дитини серед квітучих 30літніх мамуль). Якийсь в них (принаймні з тими, з ким спілкувалась) спокій душевний.. от пішов дощ - беру парасолю. Сталась вагітність - народжую. В чому проблема? :) це ж наші діти.
    (Хтось домогосподарка, хтось має бізнес, хтось має спільний бізнес з чоловіком. Тих, хто працює на когось на роботі - не зустрічала. Хоча, є одна лікарка. В неї поки що троє.)

• Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Козенятко

Так і тільки так, хто хоче той має. І ті всі обговорення і дискусії, просто слова. Хоча, обговорення, і навіть просто обсосолення, теж потрібні речі, послухати, подумати, обговорити, то є дуже навіть потрібно. От сьогодні, в тісному товариському колі, було питання, чи хочемо ми ще дітей? Я сказала, а хто його знає? Чоловік на мить задумався, і сказав, як Бог дасть!

• Подобається Подобається x 4
  9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

мені цьогоріч 42. В моєму оточенні зараз багато тих, хто народив дитинку ( чи навіть планує ще) у віці 39-44. З усіх- лише в однієї пологи були через КР. Усі інші- народжували природньо. І не було ніяких особливостей протікання вагітності, порівняно із молодшим вком. Нагадаюся, що там жінкам 40+, а не навіть просто після 35 :) . Дітки у всіх здорові. Мами також виглядають чудово. І чи то вагітно-пологові гормони впливають, чи то додатковий стимул виглядати гарно- але знову "молоді" мами у своєму віці виглядають значно краще за своїх же багатьох ровесниць. Одна мама народила у 46. Правда, там є два старших сина, яким уже за 20 -ть :). Стосовно ризику відхилень у діток у старших батьків- насправді зараз немає прямої залежності. І ті ж дітки із патологіми та тим же синдромом Дауна зараз нарожуються у молодих батьків. Достатньо навіть не статистику дивитися, а на тих, кого можна зустріти . Придивіться до батьків "особливих" діток і зрозумієте, що там далеко не у віці батьки.
    Загалом більше значення для питання народження має виключно психологічний настрОй. І не тата, а мами. Бо якщо вона в 40 вважає, що "коли ж я встигну тих дітей виховати", то, мабуть, "збитися з тої теми". Як все у житті прогадати? От теж приклад : другий шлюб батька у віці за 45 Мама молодша на 15 років. Двоє діток. Тато у свої 67- завсєгтатай усіх горнолижних трас, активний і взагалі не виглядає на свій вік. Мама- красуня, але в 41 отримує смертельний діагноз. В результаті - саме "пізній" тато встигає виховати дітей, дати їм освіту і все інше.
    --- дописи об"єднано, 24 Березень 2019 ---
    то вже точно не тролінг. Вже двох подруг маю, де другі-треті дітки зя вилися через 1-2 роки після появи внуків :)

Останнє редагування: 24 Березень 2019
    • Корисно Корисно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  10. Козенятко

красуня, але в 41 отримує смертельний діагноз. Врезультаті - саме "пізній" тато встигає виховати дітей, дати їм освіту і все інше.

Ну так, все правильно, думаю, що це все дуже індивідуально, неможливо передбачити все, живемо, думаємо, плануємо)))

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

НЕ в образу вашому лікарю, але ці слова не на його користь. Якщо півроку - це для нього строк. До 35 років зараз парам надають 2 (!) роки незахищених актів перед тим, як шукати причини, чому "ні". Після 35- 1 рік. І то не тому, що "щось не так" із здоров ям і тому скорочується період. Просто у випадку, якщо дійсно є проблеми із здоров ям у одного з партнерів, щоб мати більший "люфт" часу для лікування. Репродуктивна система жінки "запрограмована" на народження доти, доки дійсно не настане клімакс. В середньому, до 48-49 років- це повністю репродуктивний вік. З +-45 - так, вже є певні гормональні зрушення, які в одних жінок призводять до нестабільної овуляції: або більше ановуляторних циклів, або навпаки- є періоди гіперовуляторних. ( п.с. не беру до уваги ранній клімакс, бо це не є стандартно)

12. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

ніколи про таке не думала :girl_impossible::girl_impossible:... Можливо тому, що я була 3 -тя і пізня дитина в сім*ї,але я ніколи не переймалась думкою,що моя мама старша від мам моїх однокласників. Просто це сприймалось, як факт.
    Тре буде легенько свого малого розпитатись...

Останнє редагування: 25 Березень 2019
    • мімімі мімімі x 1
    • Креативно Креативно x 1
  13. Ripka

Ripka Well-Known Member

Знаєте чого я про таке подумала? У мене в старшоі дитини в класі є дівчинка, у якоі мама зараз має 49, дівчинка третя в сімі, так-от в неі в розмовах проскакує про «старих батьків». Це 7 клас.

14. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

@Ripka , дякую , бо я справді про таке й не думала....але хто зна що в тих дитячих головах ...
    В свої 9 років , про свою сестру(22р) і ,таких же як вона молодих мамусь , ми з коліжанкою думали - " тьоткі"....
    А ось про мамині роки чомусь думки не було...

Останнє редагування: 25 Березень 2019
    • Корисно Корисно x 1
  15. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Мені в 13-14 років всі старші 45 років здавалися дуже старими :girl_crazy:
    Можу й помилитися, але якщо самі батьки кажуть "та ми вже старші", "пізно народила" і т.д., то й дитина так буде думати.
    В мене в чоловіка старші батьки. Він ніколи через це не комплексував.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 2
  16. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я не комплексувала через маму, яка була старшою від багатьох мам моїх однолітків.
    Але відчуття, що між мамою і мною - вікова прірва - було.
    Зараз розумію, що вона не вікова.
    Цікаво, як воно буде для моїх дітей. З Дмитром 20 років різниці, з Лідією 30.. з наступними буде вже добрих 30+
    Але глобально я думаю так: від роботи над стосунками з дітьми не відкрутишся, скільки б років не було тої різниці в віці.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  17. Orman

Orman Модератор-бомба

Ну це таке. Моя мама каже, що вона теж про свою маму (мою бабцю) думала, що вона вже «стара». А бабця маму народила в 22 роки.
    Це не питання віку, це питання сприйняття.

18. cjomcjomka

перед менопаузою є тенденція до подвійної-потрійної овуляції
    а ще після кожної ЛА.
    З кожною наступною вагітністю збільшується можливість багатоплідної

• Інформативно Інформативно x 1
  19. Orman

Orman Модератор-бомба

коли Петро буде в сьомому класі, мені буде більше ніж 47. Щось воно мене взагалі не чіпляє.
    Я до таких питань маю старозавітній підхід. Коли останню дитину народжували одночасно з першим внуком. І нічого не старі були. В нас так не вийде бо ми «пізно» почали. Але реально оці всі приколи про не встигнемо виростити, стара мама - це наносне. Нанесене культурою вічної молодості.
    --- дописи об"єднано, 25 Березень 2019 ---
    Яка то потрійна?

20. cjomcjomka

потрійна - це я поспішила і людей насмішила :)
    така, від якої трійня :girl_haha:

• Смішно Смішно x 1