У чому вбрані наші дітки?

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем viltis, 10 Квітень 2009.

1. viltis

viltis Well-Known Member

Я останнім часом стикнулась з проблемкою --ніяк не можу вгадати, в що саме вдягнути свого малюка, щоб йому не було жарко-холодно. Одні дивлячись на мого хлопчика кажуть, що я його парю, інші кричать, що здуріла, бо маленьку дитинку залегко вдягнула. Та й погода в нас така мінлива. То я зранку дзвоню до мами ( вона гуляє з собакою, і питаю чи жарко, і як вдягати приблизно) а потім в обід перевдягаю, бо стає дужже жарко.

Як правильно визначити кількість одягу???

Останнє редагування модератором: 6 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

@lollipop так само всі кажуть. а я кажу вдягніть собі шапки, а краще дубльонку))))

• Подобається Подобається x 1
  3. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

Ми гуляли зранку в футболці і шортиках, шкарпеточки, пробували без памперса - прийшли до дому сухенькі)
    Як були маленькі, то в таку погоду вдівали один шар одягу - пісочник, або бодік, прикривала пеленкою, на вечір +чоловічок.

4. podolyanochka

podolyanochka Well-Known Member

Інтуїтивно, більшість матусь так і роблять. Або гіперболізують до шапки у +27.
    Особисто для мене мегеважливим було не перегріти і не запарити малюка, тим більше влітку.

5. Lasti

Lasti Well-Known Member

Сьогодні бачила десятимісячну дівчинку, яку водили за ручки, в штанях на зразок плащовки, в плащі і в шапці. Не знаю, як почувала себе дитина, але мені її стало дуже шкода, хоча я сама люблю на малу зайвого начіпити (по причині власної мерзлячості). На термометр не дивилися, коли ту дитину вбирали? Жах((((

6. podolyanochka

podolyanochka Well-Known Member

вночі? :)
    Ми гуляли - короткий рукав і голі ніжки у босоніжках.

• Корисно Корисно x 1
  7. Lasti

Lasti Well-Known Member

в сьомі вечора)) ну, майже ніч :crazy:

8. VesnaKrasna

VesnaKrasna Well-Known Member

Дівчата, поділяю ваш шок. Така спека, а деякі діти в шапках (не тоненьких), у вітрівках, капішонах, флісових комбінезонах. Аааааа... як мені теж діток шкода. Ми в тонннькому бодіку і тоненьких лосінах, шкарпеточки зняла (майже 6 місяців). Хочу вже переодягнутися в ( не знаю як називається) типу чоловічок але на короткий рукав і з шортиками. Але нв мене всі налетіли, що як я взагалі наважилась без шапки

Надіслано від мого Lenovo S90-A, використовуючи Tapatalk

9. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Ромпер, чи пісочник по нашому. Ми сьогодні так гуляли, малій теж майже 5 міс. Причепилася до мене бабулька на майданчику, що вона попробувала ноги моєї дитини і вони зимні! А ти ж :girl_devil: Я терпіти не можу, коли хтось цапає мою дитину, користуючись тим, що в неї ножки зі слінгу видно. Я була дуже не в гуморі, плюс я хвора і ще більше не в гуморі, тому бабусі трохи дісталося. І не розуміють по-доброму, будуть капати, поки не гаркнеш. "Та воно маленьке, а тепло ше таке не певне". А коли те тепло певне буде? І я ж не підходжу до її дитини і не здираю з нього одяг, який мені здається зайвим.

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. vakyolka

vakyolka Well-Known Member

хух, почитала Вас і заспокоїлась. Ми в трикотажному чоловічку, в тіньочку ще трішки пеленкою накриваю. Подивилась, як деякі діти вдягнуті, і щось спереживалась, чи не залегко. Бачила сьогодні ляльку(до5міс) вдягнуту в костюмчик, з такої тканини, як роблять іграшки(по іншому не поясню) підозрюю, що під ним ще щось було, і при мені та мама знімала з дитини покривало, потім потрогала дитину, і вкрила їй ніжки((( А в ненеділю взагалі бачила дитину в овчинному конверті, ну а мама звісно в футболці))) згадую, і зле мені робиться.

11. Basyanya

а ми сьогодні гуляли в бодіку на короткий рукав і шкарпеточка))) в люльці, через обід навть не накривались)))

12. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Розумію, що мова йде про трошки старших діток, ніж моя. А в три тижні в чому ви гуляли? Щось рука не піднімається роздягти її до бодіка і шкарпеток на вулиці. Сьогодні гуляли в бодіку, шкарпетках і велюровому чоловічку + тоненька шапочка, бо досить так вітряно було. В принципі, на мені один шар одягу, а на доці плюс ще один. Чи то неправильно? Доки немовлята налаштовують терморегуляцію?

Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk

13. Basyanya

@OxyFoxy моя від вашої на місяць страша. як на мене велюровий чоловічок і шкарпетки, трохи за тепло. я б краще більше роздягнула, але чимось теплішим накрила. а так як йдемо гуляти, то беремо тоненьке одіялко і байкову пеленку і вже по ходу дивлюсь чи накривати чимось, чи нехай "провітрюється".
    щодо шапочки, то її вожу в возику на всяк випадок, але коли напр. підгодувати, то всеодно її не одягаю))), і все маю надію, що з нами нічого не станеться.
    тай в люльку я б не сказала, що вітер аж так завіває.
    п.с. в нас 27 градусів. якщо й завтра така погода буде підемо в платті майці гуляти.

Останнє редагування: 24 Травень 2016
  14. Almariel

Almariel Well-Known Member

Терморегуляція налаштовується десь 1-2 місяці, і вага має бути 5кг+. Але погана терморегуляція не означає, що треба кутати дитину: вона означає, що і закутаній дитині може бути холодно, бо тіло не вміє підтримувати тем-ру. Тому дитину краще не вдягати, а тулити до себе: носити в слінгу, спати під однією ковдрою.
    Але правило "плюс один" працює поки дитина лежить і не рухається активно. Коли вже буде бігати - тоді "мінус один".
    Ну але без фанатизму. Якщо при 27 ви в сукеночці, то дитині плюс 1 прошарок явно не треба.
    На народження другої дитини припала спека, то я її в двір з перших тижнів голу виносила, ну бо було жарко.

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

Останнє редагування: 25 Травень 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Zozuljka

Zozuljka Well-Known Member

Добре, хоч форум є! А то я якось не заходила, і так мені накапали на мозок, що я вже реально почала відчувати себе поганою мамою.
    Вчора була спека, гуляли в обід, то я вдягнула лише тонкий пісочник, і то надворі повністю розщепнула. Потім малюк заснув - накрила пеленочкою.
    А довкола діти в шапках, костюмах таких, як ми і зимою під комбінезончик не вдягали, на сонце виставлять, і ще жаліються, що дитина вередує, коли вдягаєш.
    Але якщо такі картинки кожного дня перед очима, а бабуся істерично кожних 3 хв перевіряє ніжки, то таки сумніваєшся в своїй адекватності, і задумуєшся над вдяганням:girl_crazy:Зайшла сюди - відпустило:girl_smile:
    --- дописи об"єднано, 25 Травень 2016 ---
    @OxyFoxy, ми народились взимку, то в вашому віці гуляли в теплому чоловічку + весняний комбінезончик. А в 2 місяці гуляли, то сонечко було, роздягнулись до тонкого чоловічка. Ну, але ми з перших днів роздягались:)
    Я би роздягала, але поступово. Наприклад, спершу розщебнула велюровий костюмчик, наступного дня, якщо чуєте, що дитині жарко, в візочку зніміть рукавчики, потім одягніть тонкий чоловічок - якось так.
    Але дивіться по своїй дитині, по температурі вдома і т.д.

16. Zozuljka

Дівчата, а що зараз на голові в ваших діток?
    Нам 5 місяців. Шапочки без потреби не носимо з народження. Але зараз часом дуже вітер сильний, чи треба вийти на сонце, і голову пече. Хочу купити якийсь легесенький головний убір. Поділіться, будь ласка, що вам зручніше - панамка, чи така бандана, яка позаду зав'язується?

17. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

В нас панамка з круглими полями - закриває трохи оченята від сонця і шийку. Дитинка ж Ваша ще лежить постійно - їй не буде той вузлик від бандани тиснути?

18. Zozuljka

Та поки лежить, я і не одягаю нічого. А от власне, коли на ручках.
    Скажіть, а панамка, не злітає постійно, є такі маленькі

19. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

У нас панамки із шнурочками. Наші старші, то скидають в секунду. Шнурівки хоч трохи затримують. І мені панамка видається раціональнішою за банданку, оскільки прикриває оченята, щічки і носик.

Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk

20. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

В нас така глибша, гарно тримається і не злітає. Ще зі шнурівками бувають, але там часто ще ті шори на вухах, вони мене нервують: )

21. raspberry

raspberry Well-Known Member

Я до звичайної панамки шнурки пришивала, бо діти скидали їх за секунду. Відповідно тих "штор" на вухах нема:girl_wink: