У чому вбрані наші дітки?

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем viltis, 10 Квітень 2009.

1. viltis

viltis Well-Known Member

Я останнім часом стикнулась з проблемкою --ніяк не можу вгадати, в що саме вдягнути свого малюка, щоб йому не було жарко-холодно. Одні дивлячись на мого хлопчика кажуть, що я його парю, інші кричать, що здуріла, бо маленьку дитинку залегко вдягнула. Та й погода в нас така мінлива. То я зранку дзвоню до мами ( вона гуляє з собакою, і питаю чи жарко, і як вдягати приблизно) а потім в обід перевдягаю, бо стає дужже жарко.

Як правильно визначити кількість одягу???

Останнє редагування модератором: 6 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

мені вчора відповіли - що шапку би вділи собі, бо вітер у вуха задуває, але що люди скажуть)))

3. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Думала, у вас менша дитинка, ще у люльці лежить, тоді б їй не задувало. А вона ж уже сидить певно у візочку. Якщо сильний вітер, але тепло, то можна капюшон накинути. Або ж панамку, шляпку чи хустинку від сонечка) Думаю, при сонячній погоді і так голівку захищаєте)

4. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

що до теми шапок, памятаю такий яскравий епізод з дитинства, що було літо, всі дітки бігали без шапки, а мені одягли шерстяну, і мені було так жарко, і всі мене питали чого я не скину, а я так, мені не дозволяють ту шапку знімати.

• Подобається Подобається x 1
  5. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

Вітру сильного не було, трошки листя на деревах хитало, капішон накинула, але ж вушка треба добре закривати. Панамка, пов"язка - все успішно знімається з голови за секунду), вже навіть резинку до панамки пришила, все одно умудряється зразу зняти.

6. EineGuteFrau

О, в нас Івасик, як знервується на панаму, то теж зриває і викидає. І нічого з тим не зробиш) але через певний час тихенько можна йому її накинути, але в жодному випадку не натягувати до кінця)))
    А щодо вітру, якщо комусь і задуває вітер через вуха у голову, і гуляє там, то це не означає, що у інших там теж пусто)) але то так, жарти))))
    Я б не звертала увагу) часто нейтралітет щодо порад найкращий вихід.

Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk

7. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

До речі, може бути і справді такий варіант - я, наприклад маю чутливі нерви біля вух, і легко їх застуджую, тож шапки я ношу досить довго, а коли вже ніби весна-літо, і шапки далеко сховані, то справді якось вже і не хочеться, і виглядає дивацько та шапка, хоча буває справді холодно і некомфортно, ну але дитині я все ж вдягну в такому випадку шапку, бо орієнтуюся на свої відчуття.
    А взагалі, не треба з того робити аж такого культу, "аяяй, 20 градусів, а дитина в шапці", чи "аяяй, 15 і без шапки" чи "ми такі молодці - всі кутають, а ми от без шапки". По великому рахунку, тонка трикотажна шапка мало чим відрізняється від літньої панамки, яку носять і в 35 град, так само, як і без шапки ми всі ходимо і не хворіємо, тож в таку погоду як зараз, шапка/без шапки, то більше обговорення і осудження, як правильно, ніж реально впливу тої шапки чи її відсутності.

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Dominika

Dominika Well-Known Member

Дівчата, а ви колготи під штани своїм діткам одягаєте за такої погоди?

9. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

100%. Кожна мама робить так, як вважає за найкраще своїй малечі.
    Але останнім часом роздумую, чому ніхто не задумується над можливим зв'язком між нашими "дорослими" болячками, як от проблемні вуха, з певними діями в ранньому дитинстві.
    Відклалося мені з Коморовського про купання немовлят з замочуванням вух. Якщо не мочити через страх простудити, то навпаки пізніше вуха, незвикші до води, можна легко простуди при першому ж контакті. Отак і я собі то пояснюю. Якщо весь час надмірно оберігати дитину від чогось, то при першому ж контакті (а він в будь-якому випадку колись та й буде), це може стати "слабким" місцем.

Останнє редагування: 11 Травень 2016
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Miss Sixty

Ні. Мій вчора в шкарпетках і кросівках спарився. То сьогодні одягнула шкарпетки і босоніжки. Колготи одягаю, коли на вулиці "противно" :)
    П.с. ми теж сидимо у візочку

Останнє редагування: 11 Травень 2016
    • Подобається Подобається x 2
  11. Britney

Britney Домашня посиденька :)

Я одягаю) але нам 10 міс, ми сидимо в колясці. А ви певно вже бігаєте) може й жаркувато буде.

--- дописи об"єднано, 11 Травень 2016 ---
    Мені коли холодно, то здається, що і малому холодно)))
    Шапку я даю, легеньку, трикотажну, з завязками. Бо без завязок зразу знімає.

12. svoybox

svoybox Well-Known Member

Ні, в малої і так ноги в туфлях мокрі були. Сьогодні гуляємо у футболочці і сарафанчику

13. svoybox

svoybox Well-Known Member

Повністю підтримую. Змерзлюхами дітей роблять дорослі, як на мене

14. Miss Sixty

Та я теж в більшості суджу по собі. Якщо так холодно і я одягаю колготи чи шапку, то його без них не залишу)))
    Але зараз рідко кого бачу з дорослих в трикотажних шапках)
    І згадала ще собі. Мені завжди холодно в ноги вдома, навіть влітку зазвичай в шкарпетках, якщо в приміщенні. Тому досі інколи не можу босяком залишити малого, весь час думаю, що і йому холодно. Але одна людина ще давніше мені сказала, якщо в мене з тим проблеми, то не треба їх на дитину транслювати)

15. Britney

Britney Домашня посиденька :)

16. Miss Sixty

17. raspberry

raspberry Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  18. Miss Sixty

19. EineGuteFrau

Щодо тих +15, +20... Мені трохи важко пояснити, бо живу далеко. І сказати, що при такій погоді, як сьогодні, я б дала колготки, не можу. Бо поняття не маю яка погода у Львові. А форум то в основному львівський. Тому і пишу, щоб хоч трохи було зрозуміло.
    І ясне діло, що ні я, ні будь-яка більш досвідчена мама, чи лікар, чи бабуся не знає і не відчуває краще дитину, ніж її мама. І в першу чергу мамам треба слухати себе, беручи при цьому до уваги поради та історії зі сторони. Але добре фільтрувати їх та обирати те, що відчуває близьким.
    От ще раз до тих шапок. От я така молодець, діток не кутаю, шапку не даю, накидаю лиш капюшон. А інші дітки у шапках. Але при цьому я можу дати малим колготи, в той час, як інші будуть без них, але в шапках. У кожного свої відчуття температури і комфорту. І комусь +15 жара, а комусь холодно і хочеться закутатись.

Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk

20. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Не знаю, як де, але в нас вчора був час від час сильний вітер надворі.

21. olenachyzho

olenachyzho Well-Known Member

В нас теж . Доня гуляла в шапці.і сьогодні і вчора ми гуляли в куртці і колготах , зверху лосіни.під курточкою бодік і ковтина. Лялі було як раз
    добре не жарко і не холодно.

Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk