Я останнім часом стикнулась з проблемкою --ніяк не можу вгадати, в що саме вдягнути свого малюка, щоб йому не було жарко-холодно. Одні дивлячись на мого хлопчика кажуть, що я його парю, інші кричать, що здуріла, бо маленьку дитинку залегко вдягнула. Та й погода в нас така мінлива. То я зранку дзвоню до мами ( вона гуляє з собакою, і питаю чи жарко, і як вдягати приблизно) а потім в обід перевдягаю, бо стає дужже жарко. Як правильно визначити кількість одягу???
Порадьте досвідчені мамусі, хто часто користується автокріслом. Хочу купити комбінезон зимовий малюку, новонародженому, але думаю про комбез-конверт, думаю бувби зручний, не хочу тих на виріст, хочеться щоб без знімний ніжок і рукавиць..... Але, в нас є авто, живемо за містом, тому часто прийдеться возити дитину в автокріслі, так безпечніше і комфортніше, тому тут потрібно комбез з ніжками..... Як правильно бути?
@Polishgirl взагалі по правилах безпеки радять дитину садити в кріселку без верхнього одягу, бо з ним неможливо добре затянути паси і це небезпечно
ну але ж як холодно, тоді як, посадити наприклад в легшому комбезі а потім зверху ковдрою прикрити.... Перша дитина літня, але ж зимою теж їздили, і щось я зовсім не можу пригадати як то все було((( З пасами я розумію, тому і раджуся, що може краще такий комбез з ніжками....Чим більше думаєш, тим більше заплутуєшся)
Я щось теж задумуюсь як краще одагати малого для поїздок в автокріслі. Поки нам виходило так: вдягаю вдома стандартно як на вулицю (чоловічок, тепліший флісовий комбез, теплий конверт/теплий комбез на овчині), в машині знімаю верхній шар і малий є тільки в чоловічку+флісовому комбезі. Вроді не мерзнемо. Але це трохи напряжно отак роздягати-вдівати-знов роздягати. Раз спробували одягнути все крім теплого конверту, а ним накрили малюка в автокріслі доки йшли пару секунд з будинку до машини. От тепер думаю чи так безпечно.
Не знаю, може краще такий конверт, де є дірки на паси? Тоді виходить, що паси зачіпляютбся на дитину без верхнього одягуі вже тоді защіпається конверт. Ми так робили.
Так є ж спеціальні конверти чи мішки в автокрісло. У ньому є отвори для просовування пасків безпеки. Вдягнули дитину без верхнього одягу і кладете в автокрісло, в якому вже лежить той конверт.
О власне про таке я й говорила. В мене то прост був конверт від сестри, я його не мала яко спеціально для автокрісла, але фактично, він до нього якраз пристосований, бо маі ті вирізи на паси і на спинці був без наповнення теплого, лиш тканина
Є різні штуки зараз, але і ціни також не малі, а тут ніби і весна швидко прийде, і той конверт незнати скільки разів пригодиться.... Та й виходити з малечею з машини, треба витягти з конверта і одіти верхній одяг, хоча це може і добре, щоб не запарювати...
Мала один комбез з двома замками аж до п'ят. Дуже зручно розчипнути в атокріслі і не знімати його. Треба вийти з машини - раз і защипнув.
@Raven то звичайний комбінезон чи спеціальний до автокрісла? Можна картинку, якщо не важко? Хоч приблизно
Десь отак. Тільки то не транформер, а звичайний комбез і замки там аж на п'ятах закінчувалися. Розтібнутий комбез як матрас в автокріслі робився, а клапан на рівні ніжок складався, там де з'єднання. І дитині не жарко, і пристібнута добре.
Ми подібно вдягаємося: футболка-боді, шерстяний в'язаний комбінезон або флісові штанці і светр, зверху куртка по погоді. Машину трішки прогріваємо і куртку знімаємо. На далеку дорогу мала в машині ще жилетку - на випадок, якщо з автокрісла з мокрою спинкою винирнемо. Ну і коцик, яким не так накриваю, як замощую, щоб не фонило холодом від вікна.
Я тут озадачилася питанням взуття. Ніжка ще пухкенька - в чобітках не зручно. Поки маємо шерстяні шкарпетки і вовняні "чопики" без підошви. Але малюк уже пробує ходити, а попереду ще 2-3 холодні зимові місяці. Шукати чобітки? А які? Щоб і пухкенькій ніжці в них було зручно, і щоб топати малюку не дуже заважали Надіслано від мого HUAWEI P6-U06, використовуючи Tapatalk
@Deidra малюкам краще перші кроки робити босоніж, вдома. Тоиу не спішіть зі взуттям на вулицю, прийде весна, дитина окріпне і вже буде ганяти і надворі
Босоніж вдома-це добре, але по рівній підлозі не дуже.... Я б придбала якісь коврики з нерівностями для масажу), або все-таки взуття також , щоб запобігти плоскостопості. Бо зі своєю дитиною раніше була"зелена", а тепер масажі, ортопедичне взуття, вправи. Носили взуття використане, то тепер, якщо є можливість, то тільки б нове брала.
Так ви оприділіться від чого проблеми, бо брати дитині користоване взуття в жодному випадку не можна. А босоніж ходити це природньо насправді, плоскостопію робить погане перше взуття
Це я так до інфо дописала про б у взуття, зараз вже пізно оприділятися бо невідомо від чого все почалось. Маю на увазі що довго ходити по рівній підлозі босому також не дуже, найкраще по нерівній поверхні трохи. Наприклад, літом по травичці)