У чому вбрані наші дітки?

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем viltis, 10 Квітень 2009.

1. viltis

viltis Well-Known Member

Я останнім часом стикнулась з проблемкою --ніяк не можу вгадати, в що саме вдягнути свого малюка, щоб йому не було жарко-холодно. Одні дивлячись на мого хлопчика кажуть, що я його парю, інші кричать, що здуріла, бо маленьку дитинку залегко вдягнула. Та й погода в нас така мінлива. То я зранку дзвоню до мами ( вона гуляє з собакою, і питаю чи жарко, і як вдягати приблизно) а потім в обід перевдягаю, бо стає дужже жарко.

Як правильно визначити кількість одягу???

Останнє редагування модератором: 6 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Ная

Ная Well-Known Member

Відповідь: У чому вбрані наші дітки?

А я вже не переймаюся, не хоче дитина, то нехай йде без шапки, вчиться відчувати холод) Шапку беру з собою надвір, потім як змерзне то вже так не протестує. А як не змерзне, то значить і не так та шапка потрібна ) В мене Таюся шапкоманка, сама шапки вишукує і одягає але бзіки шоб взимку йти без шапки гуляти і в нас минулого року були. Так само ми ходили надвір босі або в спеку в гумаках виходили, або трусики дитина відмовлялася одягати, всяке було, я дозволяла їй спробувати те що вона хоче, правда мені самій то давалося непросто )

3. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

за останні 4-5 прохолодних днів я вже стільки зауважень про шапку почула :girl_impossible:, хоча сама вважаю, що зараз шапку вдягати то ще рано, але щоб відстали кажу, що не дає вдягнути :).
    уявляю реакцію людей взимку на дитину без шапки :girl_crazy:

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

ІМХО, рано, якщо Ви на вулиці десь о 9-19 годині. А раніше-пізніше можна було б і мати щось таке котонове. Але то я більш про свою дитину, а кожна мама своє знає... Вчора вдень зустріла знайому. Дитині 4 міс. Одяг: трикотажна шапка, бодік, светр, колготи, комбінезон на флісовій підкладці. Ця жіночка мені героїчна тим, що нічого не сказала про Сергійка, в якого шапки не було і який був вбраний у колготки і кофточку на довгий рукав :)

5. nattsol

nattsol Well-Known Member

на мене сусідські мами дивляться квадратними очима, бо їх діти такого віку (рік-півтора) при +15 пару днів тому гуляли в куртках/комбінезонах, а Оріянка була в шерстяному МАМівському комбінезончику і трикотажній кофтинці-худі.
    мені вже кілька разів казали, що в мене дитина боса, навіть коли холодно (хто не в курсі, вона, зазвичай, боса в слінгу, щоб ніжки не парити і мене не вимазувати). "холодно" - це +23 з легеньким вітерцем; сусідські дітки вже як мінімум у светриках і трикотажних шапочках. доця же вдома при +20 бігає в самих трусиках і їй добре.

п.с. доню я одягаю так само, як і себе. зрідка трохи тепліше

6. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

та ми маємо, а толку...:umbrage:, нас в такі випадки виручає капюшон.
    вчора вдень, не знаю, скільки було градусів, але діти на майданчику гуляли в шапках і синтепонах, аж дивитись на них шкода було, і то такі діти, що на прогулянці бігають, не сидять.
    так само, керуюсь власними відчуттями, дитині так добре.

7. Logos

Logos Member

ми також гуляли без шапки, яку весь час Настуня знімає, були в колготках і легенькому платячку з тоненькою кофтинкою на довгий рукав, на нас всі дивились квадратними очима, а коли зайшла в аптеку, то фармацевт з порога кричала вдягніть шапку дитині, тоді не треба буде вам і по таблетки ходити, причому таблетки я йшла купляти бабі

8. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я вдома одягаю тепліше. Бо він на підлозі, а на підлозі в нас прохолодніше. Тобто, якщо мені хочеться вдягнути шкарпетки - то його вдягаю тепліше. А якщо моїм ногам тепло - то він у майці і трусиках. Вдягаю так, як свої ноги, загалом :)
    А на вулиці в трикотажному слінгу, коли його гріють багато кг маминого тепла і 3 шари тканини - вдягаю навіть трохи легше, ніж себе

9. kljysochka

kljysochka New Member

10. napoleona

napoleona Well-Known Member

ггг
    а у ннас мама возить двійню і ті діти так плакали, я як підійшла ближче, то була шокована, малята одягнені в отеплені велюрові комбезики накриті рушиками а ще зверху отими такими штучними покривалами:girl_impossible:
    ну і як тут не плакати, я б сама заплакала
    я орієнтуюся,якщо мала гикає або частіше пісяється, то вдягаю тепліше
    у нас теж проблема із шапкою і шкарпетками, більше із шкарпетками, бо зриває з корінням:)

11. Holly

Holly Moderator

і я так, тому інколи доводиться чути багато "доброго"в свою сторону. А ще мене нервують бабці в маршрутках, котрі хочуть зробити мені послугу, закриваючи всі вікна і люки. Одне діло коли реальний протяг, то я сама закрию, але коли в маршрутці +30 і зрідка задуває прохолодний вітерець, то так можна їхати. До слова, мої батьки раніше сварили мене, коли ми їхали в машині і відкривали вікна. Але коли Олена засопляла, через ввімкнений кондиціонер, то погодились, то таки відкриті вікна краще :)

12. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

А куртак на синтепоні і в"язана шапка не хоч?)
    Причому хлопчику років 5-6 було. Моя мала в трикотажній кофтинці і легінсах виглядала голою:girl_flag_of_truce:
    Щодо шапок. Реально бачу, що їй жарко навіть при температурі +13-+15. Вона її здирає з себе, а волосячко вологе. Шапка трикотажна, звичайно. Тепер орієнтуюся більше на вітер: як дме холодний, то вдіваю, як треба, то по кілька (десят) разів. Легше відволікти, тоді хоч на 20 хвилин забуває.
    А взагалі мені важко її вдівати. Я трохи мерзлюх, а мала в тата - на мороз хоч в трусиках. То я так образно, бо спеціально її не загартовую. Вдіваю як себе. часом трохи легше, в візок на вітер і вологість трохи тепліше.

13. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

на нас теж, бо ми в ці теплі дні у футболці і в шортах, а їхні діти в шапках, куртках, і то теплих, це жах просто. Та ще й почула краєм вуха від одної бабки що вона назвала нас циганами бо ми в слінгу а мала боса.
    Ну синтепон ми ще навіть не доставали)))

14. Shatenka

Shatenka Well-Known Member

Я сьогодні гуляла з малим, вдягнула його в джинси і тоненьку сорочку, ще переживала, щоб йому жарко не було. А більшість дітей в шапках і курточках теплих, бідні діти:girl_sad: Мамаші розумні -самі ходять на короткий рукав, а дітей одягають чим потепліше, щоб не дай Бог не змерзли..:girl_devil:

15. olangel

olangel Well-Known Member

Ага... І ми сьогодні гуляти вибрались у футболці, шортах і сандаліках. Приходим на майданчик, а там у куртках шапках.... Але через хвилин 15, поки ми у пісочниці бавились, то мами почали по трошечки роздягати дітей, бо бачать, що малявка роздягнена :)
    А якось пару днів тому, було тепло і гуляли на майданчику до пізна, були з Ірою(Апельсин), мій малий був у футболці на довгий рукав, а Дем'яшка на короткий, то мами підходили і за руки мацали дитину, чи йому не холодно!!! :)

16. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

От мене це також дивує, дитина вдягнута, як на екскурсію в Сибір, а мамуня в єдній футболці і шортах.
    Я одягаю малого так, як би одяглася сама на вулицю. Ми от 2 дні в шортиках і футболці ходимо, до того джинсики і сорочечка(на вечір одягали піджак). Як результат, я дивлюся на тих завдяганих дітей і мамусь квадратними очима, а мамусі в свою чергу на мене зиряють, певно думаючи при тому "ще би голого в такий холод пустила, чисто розуму не має" :)

17. Nana11

Nana11 аспіранточка

і в нас, особливо після моря, вдягаю шкарпетки то вона сідає, стягує їх за носок і приносить мені показує :girl_haha: типу на мама сама носи свої шкарпетки.

18. Sonne

Sonne Well-Known Member

Ви даремно обурюєтеся, у всіх дітей, зрештою як і у дорослих, своє індивідуальне відчуття холоду. Ввечері на морі моє мале було вдягнуте в футболку на короткий рукав+ на довгий рукав, велюровий светер і куртку на синтепоні. Поруч бігала дівчинка знаймомих вдягнута лише в футболку і светері ій при цьому було жарко. Моя ж малява в той самий час мала крижаний ніс і руки. Тому мамі видніше, як вдягати дитину на прогулянку!!!

19. natorella

natorella Well-Known Member

ну так, особливо сьогодні вдень погода зоооовсім не така як на морі ввечері

20. olangel

olangel Well-Known Member

я могла і в день на морі як в тіньку були, дитині футболку теплу на довгий рукав вдягнути, але то море....
    От зараз з прогулянки дт дому прийшли.... Все та ж картина, всі позакутовані як мінімум у три слої і до мене раз 5 підбігали і питались чи дитині не зимно, та й за руку брали, а в малого вона тепла :) бо дитина не сидить на місці, а ганяє.
    Хоча здивувало, що і мами в курточках були.

21. Holly

Holly Moderator

та от тому і обурюємся. Мені вже набридло, що кожен 2 питається чи моїй дитині не зимно, не дує чи де її шапка?