У чому вбрані наші дітки?

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем viltis, 10 Квітень 2009.

1. viltis

viltis Well-Known Member

Я останнім часом стикнулась з проблемкою --ніяк не можу вгадати, в що саме вдягнути свого малюка, щоб йому не було жарко-холодно. Одні дивлячись на мого хлопчика кажуть, що я його парю, інші кричать, що здуріла, бо маленьку дитинку залегко вдягнула. Та й погода в нас така мінлива. То я зранку дзвоню до мами ( вона гуляє з собакою, і питаю чи жарко, і як вдягати приблизно) а потім в обід перевдягаю, бо стає дужже жарко.

Як правильно визначити кількість одягу???

Останнє редагування модератором: 6 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Анута

Анута Well-Known Member

Відповідь: У чому вбрані наші дітки?

А я мушу Тарасі на двір не зважаючи на спеку одягати тоненькі штанці. Раз пустила в трусиках у пісочницю - звідки я тільки той пісок потім не вимивала :sad:
    А по подвір'ю, піску, травичці теж набосака :)

3. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

Вчора в Києві було спекотно, градусів 30, а я бачила немовля, яке лежало у візочку в конверті зі справжнісінької овчини :eek: Правда, конверт був розстібнутий і верх закочений донизу, але все одно...

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Сьогодні тепло, Дмитро по хаті ходить голий :)

5. hobbyhorse

hobbyhorse Member

ми все літо на голяса )) добре, що одягу багацько не купували, а той що був, більше лежав ніж експлуатувався ))) ну ми просто на вулицю в слінгу... тож тема одягу відпала сама собою.. таки да. питають , чи дитині в ноги не зимно..

6. Maryasik

Maryasik Well-Known Member

ми теж в день поки тепло спимо на вулиці в колясці без памперсу лише в сорочечці тонкі або бодіку.

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мдяя, шо тут скажеш. Дитину тре вигрівати.))) Таке вже не раз чула.
    А мій малява ціле літо в футболочках і шортиках, ну коли погода тепла. Я навіть на коляску ніколи ніяких рушників не стелю. От що дивує на вулицях, то коли дітки в колясочках лежать на якихось ковдрах, перинах, голови в подушках. Не розумію я того, нашо ту дитиночку так запарювати. Мій коли ще не сидів їздив влітку лиш на тоненькій пеленочці.

---------- Додано в 23:54 ---------- Попередній допис був написаний в 23:51 ----------

А я так кожен вечір вимиваю...))

8. Girljanda

Girljanda New Member

Була в гостях. Там дитині 6 міс. В кімнаті температура 27 градусів (побачила на градуснику), вікна-двері закриті, щоб часом протягу ніякого не було, і, дитина вдіта (увага(!!!)): памперс, бодік, трикотажна кофта (така трохи грубша) на довгий рукав, теплі носки!!! :suicide: А мама тої дитинини мені каже: "Ой, щось мій малий зовсім не хоче спати в хаті, мушу тільки надворі класти спати". І чого б це, правда? Я сама не мала чим дихнути в тій хаті, не кажучи вже про малу дитину. Для чого так знущатися??? Мені так шкода стало тої дитини.:girl_cray:
    До речі, вони так само пішли надвір вдіті + штани натягнули, шапочку (не панамку чи щось таке, а саме шапочку!) і капці (для чого такій малій дитині взуття? Певно, щоб не змерз, бо то ж тільки 30 градусів надворі).
    Мій малий влітку коли спав надворі то спав голий, накривала тоненькою пеленкою, щоб мухи не кусали. Вже думаю, чи то, може, я така мачуха?

Останнє редагування: 29 Серпень 2011
  9. Roxie

Roxie Галицька панянка

недавно гуляла з малою в парку і сиділа біля нас на лавочці бабуся з дівчинкою 1,2 рочки.. надворі 32 градуси, моя мацьопа в бодіку без рукава, а та дівчинка в штанцях і кофтинці на довгий рукав, шкарпетках і панамці.. бабця як побачила, що моя без шкарпеток - одразу давай за ножки мацати і казати що дитинку треба берегти!!! як ж це я посміла таке малятко без шкарпеток надвір вдягнути!! отак от..

10. natorella

natorella Well-Known Member

не миють.
    зразу на живіт. тільки обтирають легенько теплою пеленкою. і то я просила шоб не дуже обтирали, бо змазка має антибактеріальні властивості
    мити будете аж вдома
    мені хватило 2+2 тонкі + байка

я мала 3 бодіки, 2 штанів, одну тонку кофтинку, шапочок 2 певно
    всьо не переносили)))

я взяла пачку памперсів 2 розміру, білого кольору. не пам*ятаю як називається. принесли ше додому

2 шапочки, 2 пари шкарпеток
    царапки не признаю - хай дитина звикає до своїх рук

11. cjomcjomka

о, то я з запасом набрала :)
    я так само

питання до Наторелли та інших слінгомам: у що вдягнуті Ваші малюки під слінговставку?

12. nattsol

nattsol Well-Known Member

а мою одразу не обтирали, просто хлюпнули на мене і накрили, а потім одягнули шапочку на голівку і [неонатолог] прикрикували, щоб я тримала дитину руками, бо вона в змазці і слизька
    зараз одягаю або бавовняні кофтинку і штанята, або (якщо вітряно чи температура +3 і нижче) тонкий шерстяний комбінезончик. на ніжки - бавовняні шкарпетки (в кишенях про всяк випадок тримаю тепліші, але в доні ніжки часом аж гарячі). на голову шапочку, залежно від погоди або осінню (акрилову, 2-шарову, але тоненьку), або зимову (теж акрилову).

до речі, якраз хотіла поцікавитись, наскільки варото "утеплювати" дитячу голівку? чоловікова мама хоче купити малій якусь шапочку з хутром, а мені здається, що це трохи занадто: доня від мене і так часом буває аж мокра, а як одягнути теплющу шапочку (навіть при мінусовій т-рі), їй не буде надто жарко?

13. cjomcjomka

думаю, при мінусовій не буде... хоча, хутро... трохи занадто, як на мене :)

дякую за відповідь!

14. olangel

olangel Well-Known Member

Мені малого на живіт поклали і пеленкою прикрили, щоб теплійше було, а за хвилин 5 його звбрали мірят-зважувати...
    От і мене цікавить у що вдягати малого під слінгокуртку? Розумію, що пеегрівати не треба, але в мене звичайні "человечкі„ , або теплі комбінізони. Хочу взнати щоб таке прикупити малому на зиму щоб під курточкою носити...

15. hobbyhorse

hobbyhorse Member

ми плануємо так: боді на короткий рукав та колготочкі звичайні + слінгокомбінезон флісовий (він з капюшоном), тоненька шапочка хб. Все! + В слінгокуртці є свій дитячий капюшон.

16. olangel

а де купляли?

17. Osya

Osya Active Member

Я без колготок, прости якісь високі шкарпеточки, бо якось вдягнула в колготки, то дуже жарко малій було.

18. natorella

natorella Well-Known Member

ем, в мене трикотажне пончо
    юра вдягнутий- футболка х/б на довгий рукав, МаМівський комбез, гетри, трикотажна безрукавка з капюшоном, шлемик хб подвійний

саша в найлютіші морози їздив в отакій шапочці
    шапка на хутрі - то таки перебор

а в тебе куртка хіба не супер?? якшо так, то у флісовому комбезі мала звариться

100%
    або гетри

19. hobbyhorse

hobbyhorse Member

супер, може й звариться, я ще не вбиралась в неї, так що то все в теорії наразі..

через інтернет. один - Коламбія, другий Ленешин пошив - на вторинному ринку, як то кажуть ))

20. olangel

щось мені в цьому нещастить (

21. hobbyhorse

hobbyhorse Member

ага, про комбез то я прогналась, під слінгокуртку беремо футболочку, колготи и штанці, шкарпетки. Всьо! :) Нам тепло!!!