Тур вихідного дня Україною

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем ola-lyola, 26 Лютий 2010.

1. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Відповідь: Тур вихідного дня Україною

Прочитала в знайомої на фейсбуці, вона цих вихідних туди їздила і ось що написала:
    Ось фото:

2. Alicia

Alicia Well-Known Member

Плануємо також поїздку на найближчі травневі вихідні, обираємо між Кам'янець-Подільським-Хотином і Ужгородом-Мукачево. Хто був і там, і там, порадьте, будь ласка, що обрати, куди краще поїхати?
    А ще цікавить тур на карпатському трамваї + Урицькі скелі і фортеця Тустань. Хтось їздив? Поділіться враженнями :girl_curtsey:

3. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Краще сюди. Гарні дуже фортеці і краєвиди. Величні такі. Але дорога тяжка, точніше ямиста.

були минулих травневих. залишки фортеці такі нічьо, гарні з висоти краєвиди. але ті 22 км з траси до фортеці :girl_devil::babruysk: поїхали далі по трасі Київ-Чоп до с. Коростів на ловлю форелі і варіння в чані. в чан була черга, то ж обмежились ловлею форелі. дуже сподобалось, таке враження, що та риба сама на гачок саджається :girl_haha: частину улову нам відразу приготували на вечерю, а 4 шт ми забрали з собою додому. в оффтопі трохи фоток.

4. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

ми обрали цей маршрут на травневі вихідні:) Тим паче, сакура вже зацвіла ;)

а туди хочемо на початку червня, чоловік казав, що тоді якраз день міста в Кам'янці-Подільському буде.

5. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

ми вибрали вже :girl_yes2: - Кам"янець + Хотин +печера Кришталева :) .....Вже не дочекаюсь!

6. карапуз

карапуз Well-Known Member

Заздрю Вам :girl_yes2:, бо

7. Alicia

Alicia Well-Known Member

Ось ще розклад весняних фестивалів на квітень-травень 2012 року, можливо, комусь буде корисним:

8. Левицька

Левицька New Member

я була кругом і всюди гарно! Заступлюся трохи за Закарпаття, я його просто обожнюю! Дуже затишно, яскраво, колоритно. Я в принципі люблю замки, навіть якщо від них по стіні залишилось, тому не буду розпинатися про замок - в кожного свої інтереси, але загальна атмосфера просто чудова. Обов язково відвідайте все! Але, в першу чергу, дійсно треба на Закарпаття - поки сакури цвітуть, на Хмельниччині гарно у буль-який літній день.

9. kitka

kitka Well-Known Member

Вже в самому розпалі:girl_yes2:. До речі, дуже тепло від учора в нас: я сьогодні ходила по місту на короткий рукав.

10. Virchuk

11. grape

grape New Member

Похвалюся і я нашою мандрівкою на травневі вихідні. Оскільки майже все що поруч зі Львовом ми вже об"їздили, то тепер вибралися у Запоріжжя :) Дорога туди далека трохи, але це того вартувало. За 2 дні у Запоріжжі ми побували на Хортиці(в музеї козацтва, стилізованій Запорізькій Січі, кінному театрі), покаталися на кораблику по Дніпру через найбільший в світі 1 камерний шлюз, побували у єдиному в Україні музеї ретро-машин(від іграшкових модельок нашого дитинства до здорових воєнних машин). Жили у готелі прямо на острові Хортиця,а там заповідна зона, тому зранку нас будило щебетання пташок... Малому найбільше сподобалася Запорізька Січ - щось схоже на наш Кайзервальд, але при тому там ще й козаки перебрані ходять, постріляти з лука можна, покататися на коні... Вражень багато і всі позитивні. :)

12. truskaffka

А які ми задоволені-задоволенющі нашим туром до печери Кришталевої-Хотина-Кам"янця-Подільського і Дністра! Це було казково: погода нам підіграла, тур-оператор не підкачав, а взаагалі все чудово організував.....а самі відвідані місця - така краса! Яка ж наша Україна гарна і багата :).

13. Alicia

Alicia Well-Known Member

Таки ми обрали тур по Закарпаттю на вихідні. Насичений відпочинок, але зате скільки вражень - Чинадієво-Хуст (долина нарцисів)-Іза-Виноградово-Берегово-Мукачево (там ночівля) - Ужгород. Ми були в тих місцях вперше, тому багато чого нас дійсно вразило. Будиночки такі цікаві, з червоною черепицею і усі вікна закриті ролетами від сонця, у кожному дворі виноград росте, люди засмаглі, як цигани.:ninja: Розмовляють угорською мовою (купували вино в селі Бене у п.Ернеста - зе бест! я думала, то буде не вино, а бадяга на цукрі, але вимушена визнати - вино просто на 5+).
    Долина нарцисів. Я одразу знала, що не треба очікувати чогось аж-аж. Ростуть собі острівцями, не по всій долині, але ростуть! І їх досить багато. Правда, хотілося поближче з ними пофоткатися, але якщо всі так пофоткаються, то від них нічого не залишиться. Там так і написано: Долина нарцисів пережила льодовиковий період, допоможіть їй пережити туристичний. Погоджуюся абсолютно.
    Ну і щодо самих замків, то найбільше мені сподобався майже розвалений замок Тамплієрів у селі Середнє, і замок Паланок сподобався величиною, як у казці. А от Ужгородський замок...ну не розумію я тих осучаснень - побілок, плитки, як у ванній кімнаті і т.д. Еспозицію з тваринами засушеними взагалі не можна дивитися таким, як я. Якби знала, то не пішла б точно. Те ж стосується замку Сент Міклош в Чинадієво, який, правда, намагаються зараз відновити "під старовину", а от за радянських часів там залишилася така фарба до середини стіни, як у під'їздах, та ще й такого зеленого кольору. Замок Шенборнів гарний, але в середині не була, тому не скажу, як там. Територія з озером гарна, загороджена частина з лебедями, качками і одним пухнастим кроликом:girl_tender:.
    Ужгород і Мукачево схожі між собою, тільки Мукачево більш чисте, доглянуте, як на мене. По дорозі додому заїхали в кафешку (чи як її назвати?) Деца у Нотаря:
    дійсно прикольне місце, я всього навіть не встигла роздивитися, але їхнє кладовище з чорним гуморком - то щось!:girl_haha:
    Наступного разу ще хочемо поїхати на Хоти-Кам"янець-Подільський, а потім ще по Карпатах з озером Синевир, і ще от зацікавив відгук форумлянки про Запоріжжя і Хортицю:
    також там ніколи не була, ще одна мрія додалася.:girl_in_dreams:

14. Virchuk

згідна:)
    Мені замок Паланок набагато більше сподобався.
    Як я і писала раніше, ми обрали Ужгород-Мукачево. Подорож була трохи важка, бо їхали ми потягом і чесно кажучи, пожаліли що не поїхали через Львів. Треба було додому заїхати і заодно розбили б довгу дорогу на дві коротших. Сонечко - це супер, але в потязі це було нестерпним. Особливо по дорозі назад, коли наш потяг затримався на 5 годин у зв'язку з аварією у Пустомитівському районі.
    Ужгород нам сподобався дуже, я там була уже втретє, але враження нові, все таки їхати з коханим і з подругами - то різні речі.
    Мукачево мене вразило. Маленьке, але затишне містечко.

15. Smorodynka

Smorodynka Member

Я минулого року їздила в такий тур http://elpida.lviv.ua/ua/page526 ( не сприймайте за рекламу) - дуже задоволена. Ще якось їздила в долину нарцисів - не вразило. Цього року їздила в Ужгород - красота. Сакура цвіте, бузок цвіте і пахне, дуже гарна архітектура, затишне місто, європейське. Таке враження, що побувала закордоном. А вино -ммм, закупилася ще додому :)Обов"язково відвідаю ще

16. Відповідь: Тур вихідного дня Україною

Поділюся враженнями про наш "Тур вихідного дня" :connie_pull-pigtail

Основна ціль, долина нарцисів, мені сподобалась. Так, їх там не море, але ж багааааато! Що не сподобалось - так це жителі східних териконів, які гучно висловлювали своє незадоволення, як вони висловилися, "долиною бур'янів". Блін, то ж така красотіща - сині-сині гори в далині і острівки біленьких квіточок в соковито-зеленій травичці :girl_tender: Ну але то таке - комусь, може, краса рідних териконів ближча до душі..

А оце вже "сайгаки" підпсули загальну красу:

Далі поїхали глянути руїни Хустського замку. Дертися туди трохи важко, але краса нагорі того вартує. Трохи нагадує мені Невицький замок. От тепер навіть не знаю, який кращий.

[​IMG] [​IMG]

Наступна зупинка в нашому маршруті - страусина ферма (теж в Хусті). До чого ж прикольні створіння! Їх можна навіть годувати і гладити. А як вони смішно ходять і бігають!

[​IMG] [​IMG]

Ну і вже по дорозі на Львів, між селами Іза і Липча звернули на оленячу ферму. Там їх теж можна годувати з рук сухарями.

Ще в планах була екскурсія до сироварні в Нижньому Селищі (зовсім близенько до Хуста), але перенесли на наступну поїздку.

Ночувати рекомендую в Шаяні, - там купа готелів, санаторіїв та відпочинкових комплексів "до вибору, до кольору". Ми зупинилися в "Легенді Шаян", - повністю задоволені.

Єдиний "мінус" нашого туру - дорога Свалява - Липча. Її на карту нанесли, а збудувати забули. До Хуста краще добиратися через Мукачево.

17. truskaffka

Обіцяла, що поділюсь враженням з Кам"янця-Подільського, Хотина і Кришталевої печери...Осьдечки: http://truskaffka.blogspot.com/2012/05/blog-post.html

18. Maksli

Maksli Well-Known Member

Їздили ми цими вихідними в Карпати, в суботу все було чудово, погода - супер, погуляли біля Чинадієвського замку, краса:
    а могутні дерева навкруги просто зачаровують:
    потім відвідали м. Мукачево і Мукачівський замок (Замок Паланок), краєвиди неймовірні:
    Ще заїхали в м. Берегово на дегустацію закарпатських вин і поплавати в тепленькій водичці!
    На цьому перший день нашої подорожі закінчився!
    В неділю сказати що похолодало, то те саме що нічого не сказати!
    з самого ранку почав падати дощ, Долина нарцисів викликала одне розчарування :girl_sad::girl_cray: мокро, холодно, квіточки поховалися....аж не віриться коли переглянула фото Nezabudky, шо за один день все так помінялось!
    Дорогою до Львова, заїхали на водоспад Шипіт!
    От там ми побачили красу: вершини гір вкриті снігом, ялинки інієм, а знизу цвітуть яблуні! шкода, що фотографії не передають всієї краси і величі гір!

19. truskaffka

Таки краса.....Дякую за "наводку" щодо наступних подорожей :) Вже хочеться теж все це побачити!

20. Vероніка

Vероніка Never give up

Плануємо на 2 дні поїхати у Тернопіль і область - що порадите оглянути, де зупинитись і смачно перекусити ? :girl_flag_of_truce: