Відповідь: Трудова книжка То в якій школі працює Ваша коліжанка??? Бо в освіті таких зарплат нема, хіба в неї купа годин, вища категорія, і як мінімум 10 років пед.стажу, а нульовки, з вищою освітою, отримують на руки в районі 700грн., знаю, бо сама в освіті працювала, до декрету. так, вона має ставку завуча по виховній роботі+0,5 ставки викладач укр.мови та літ-ри
Відповідь: Трудова книжка Я звичайно розумію що всі професії корисні і порібні, і дуже поважаю людей які обрали собі фах вчителя Але..... ніколи мабуть не зрозумію чим керуються молоді люди які вступають до педагогічного...аби потім "нульовкою"...шукати собі роботу....потім знайти аж на 700 грн :8: ..... і ще палити свої нерви з учнями.... і ще хто зна чи виплалять їм тих 700 грн вчасно...... Бо бути вчителем вимагає від людини величезного вміння, знань, терпіння, нервів, любові до дітей і багато чого іншого. І за що питається... за 700 грн????
Відповідь: Трудова книжка ммм.. зараз мають підвищити зарплати вчителям і так..більше набагато чим 700!
Відповідь: Трудова книжка обалдієте, але коли у 2004 я йшла працювати в університет моя зарплата "на руки" була 270 грн...ось вам величне слово ВИКЛАДАЧ:8::8::8::8:..хоч і ще без захищеної дисертації...:xaxa::xaxa::xaxa:
Відповідь: Трудова книжка мій чоловік сміється, що коли я вийду з ДРУГОГО декрету, то вже АЖ ЦІЛУ 1000 буду мати...може:xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa: Тому кому треба підготувати дитину до незалежного тестування з української мови та літератури, зголошуйтесь...подайте бідним ученим:xaxa::xaxa::xaxa::xaxa: І так уже 6 рік
Відповідь: Трудова книжка Ну зато в Вашому випадку можна з чистою совістю сидіти 3 роки у декреті. А от я тільки рік можу, чи навіть меньше, бо по перше так з керівництвом було домовлено, а по друге моя ЗП скаладє немалу частку нашого з чоловіком бюджету...
Відповідь: Трудова книжка А в університетах і інститутах зарплати не дуже вищі, ну хіба в професури. Ставка. як у нас і + 10% за звання кандидата, і в Франка є ще один недолік, ставка це від 640 до 1000 годин, і як ви думаєте, хто читає більше, а отримує менше? Звісно молоді спеціалісти. У науково-дослідних установах ситуація не краще, але там час від часу бувабть гранди, що деколи непоганий плюс до зарплплати. Мій чоловік як захистив кандидацьку, майже зразу пішов з великої науки, може ще й повернеться, як трохи зарплати піднімуть. У моєму коледжі (доречі, як виявилося я страшенно люблю своїх дітей і роботу,) платять за стільки годин скільки ти прочитав. То я мала 1001 годину, ставка здається 780, + класне керівництво, то тисяча гривень з маленьким гачком набігала. А починала 3 роки тому з 540, виходить за три роки зарплата зросла в двічі
Відповідь: Трудова книжка Так, в Франка краще на контракті працювати - в 2005-06, коли я ще працювала за пару давали 30 грн, а тепер порядка більше, думаю біля 60-70...але вдома працювати з абітурієнтами набагато вигідніше...
Відповідь: Трудова книжка Привіт освітянам! Хочу підтримати тему викладачів та вчителів, бо викладаю в Міжрегіональному центрі художнього моделювання та дизайну. Дуже люблю свою роботу, не зважаючи на мізерні зарплати. (Шкода, але у всьому світі, крім нашої країни, шанують освітян і медиків). До речі, зарплати зросли разом з інфляцією, тобто залишились на місці, якщо не зменшились... Щодо нервів та терпіння, то можу сказати, що ці почуття присутні в кожній професії меншою чи більшою мірою, але, якщо ти любиш свій фах, то намагаєшся відддати і зацікавити якнайбільше. Дуже приємно, коли через роки колишній студент йдучи через дорогу, не зробить вигляду, що тебе не знає, а підійде привітатись. А зарплата? Та грошей завжди хочеться більше, але в моєму випадку - гроші заробляє чоловік, а я ходжу на улюбленну роботу і отримую задоволення від спілкування з дітьми. До речі, вже майже 10 років працюю, а здається, що тільки недавно почала. Думаю це через те, що працюю з молоддю.
Відповідь: Трудова книжка Коли гроші заробляє чоловік, тоді звичайно можна спокійно викладати і віддаватися роботі на всі 100 процентів. Але коли чоловік працює там же (або деінде з такою ж невисокою зарплатою), то стає не так весело. І як би не любив свою роботу, як не подоболося спілкуватися з молоддю і навчати їх ... Побутові проблеми з часом починають відображатися на роботі, ставленні до неї. За все навчання (в школі та універі) я можу згадати 1-2 викладача (вчителя), які незважаючи на все намагалися навчити якнайкраще. Взагалі було немало хороших викладачів, але всі вони мали або багатих чоловіків, батьків, іншу високооплачувану роботу. Тобто видно було, що їх фінансові проблеми не дуже хвилюють.
Відповідь: Трудова книжка Я думала, що тема "трудова книга" саме про неї, а тут про освітян. :xaxa: От і мій чоловік такої ж думки - як платять, так і працюють. Але я не погоджуюсь. В освіту (а особливо в садочки) треба йти за покликом. Гроші ж звичайно відіграватимуть свою роль, але не настільки.
Відповідь: Трудова книжка За покликанням в нас працює мало людей. Хтось йде на нелюбиму, але високооплачувану роботу, а когось батьки заставили йти вчитися туди, де модно, а не туди де хоче син чи донька. От і маємо хороших викладачів, які пішли в бізнес; лікарів, економістів, які мріють бути інженером чи дизайнером. А залишити стару роботу і почати займатися тим, що подобається люди не наважуються - хтось хоче більше грошей, хтось боїться змін. В моїє колежанки мама пише дуже гарно, має відчуття на папері зобразити те, що не кожен побачить в живу, дуже гарно викладає думки. З неї був би гарний журналіст. Але батьки вирішили, натиснули і вона закінчила математичний. В результаті просто займається торгівлею. А з назви теми я теж зрозуміла, що говорити будумо щось про трудові книжки (як про документ, можливо про оформлення чи щось таке)
Відповідь: Трудова книжка Спершу похвалюсь - теж маю золоту медаль і 2 червоних дипломи))) А тепер проза життя: після 1 курсу влітку працювала вихователем в таборі (вчиласьна філології, тому майже по спеціальності); на 2 курсі тато взяв мене в тепер ліквідований банк "Дністер" у відділ кадрів інспектором (працівниця зламала ногу і я мала підстрахувати на невизначений час, з вулиці брати нікого не хотіли - там комерц.таємниця + невідомо скільки треба було працювати), в результаті там я пропрацювала 8 місяців; на 3курсі мене вернули на 2 місяці в "Дністер" підстахувати нову секретерку Голови Правління; На 3, 4 і 5 курсі я приватно перекладала в СБУ, прокуратурі, судах, на форумах тощо (добрі грошики з того мала), тому вже на 5 курсі пройшла співбесіду і попала в "Кредобанк" перекладачем. Щоправда там було класно, поки я працювала 6 місяців на півставки, бо коли перейшла на цілу ставку виявилось, що з/плата та сама))) Тому, коли з*явилась нагода, я перейшла в новий банк "ОКСІ Банк" менеджером з персоналу. Звідти пішла в декрет. Зараз виховую сина і займаюсь репетиторством (заробляю більше, ніж на офіційній роботі!!!) і дуже вагаюсь - виходити на роботу з 9 до 6, з нервами, шалом і авралами щодня чи сидіти вдома, мати учнів, гнучкий графік і кращі гроші... Знаєте, що мене стримує? Будете сміятись, але трохи я по-радянськи мислю в тому плані - боюсь, щоб трудова вдома не лежала, щоб стаж йшов... ---------- Додано в 16:46 ---------- Попередній допис був написаний в 16:42 ---------- Підтверджую!!! Серед моїх учнів таких 99,99% Маю дівчинку, яка мріє бути бухгалтером, але вступає в мед (бо так мама хоче), хоча вона боїться крові!!!!!! Що то за лікар буде? При тому, я пробувала з тою мамою говорити - не допомагає! І ще я мала на польській дівчинку - її мама мріяла говорити польською, але мрію не здійснила, от і відправила дитину до мене... Та відмовлялась вчитись, тому я мамі так і сказала - або я займаюсь з вами або "До відзеня"... Теж я мала однокурсницю, яку батьки "засунули", але вона все зробила, щоб піти - родила дитину...
Відповідь: Трудова книжка Я працювала майже рік офіційно на півставки (платили всю ставку, і працювала повний р.д) , бо була ще студенткою. Тепер проект закрили і мене перенаправили в інший відділ. Тут ставок немає, зп від виробітку. Думаю чи варто залишатися на такій роботі. Тільки отримала диплом бакалавра... Не уявляю як люди роками прцюють на одному і тому ж місці, це ж знущання
Відповідь: Трудова книжка Ну...це залежить що для вас важливіше? Якщо ви там заробляєте чималі гроші, думаю можете і бути на єдиному податку і пенсійний фонт собі оплачувати. ну а якщо маленькі гроші, ще й стаж проходить мимо...краще шукайте щось перспективніше. Хоча - якщо там ви пройдете добру практику - чому б ні? Думаю це справа кожного, головне моральне задоволення:smile: