Тонус: що це таке і чи треба лікувати?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 Квітень 2010.

1. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: Тонус: що це таке і чи треба лікувати?

прямо реклама ...

до того що пройде тонус сам - страшне діло. Краще випити магне і ... бігати.

*про бігати я взагалі в шоці*

2. glasses

glasses Member

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчата, тут в мене така справа. Вчора, коли ставала на облік лікарка виявила при пальпації тонус матки. Прописала Магне В6, вітаміе Е і лежати. В вечір я до повного щастя сильно перенервувала, почалися виділення такого ледь кавового кольору, з ранку задзвонила до лікарки, в якої лежала на збереженні при першій вагітності. Та сказала вколоти прогестерон, чи Лютеіну ввести, Вібуркол і Транексам і лежати. На завтра я записана на УЗД. Якщо б щось було гірше, дзвонити і їхати в лікарню.
    Я то все в себе вбабахала і лежу. Таке то.:sad:
    Знаю що може треба було ті ліки приймати вибірково, але я в паніці, ще й до повного щастя без УЗД не бачу реальної картини шо там робиться.:girl_sad:
    Мазанина- це вже не просто тонус, це загроза викидня? Та? Бо я вже заплуталась, все паніка... паніка...

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

коричневі виділення, то не червоні. Тому не переживайте завчасно. Особливо, якщо таких виділень мінімум. Але: будь-які "кольорові" виділення під час вагітності- це серйозна ознака загорози, яку можна подолати. Зараз вам не потрібно нервувати, обов язково прийняти те, що призначила лікар і лежати. Розумію, що у вас дитинка старша, але зараз є ще одна важлива деталь- "маленька дитинка у животику", яка теж потребує захисту. Домашні справи- відклали, і лежіть настільки довго, як це можливо. Тут має значення інколи просто кілька днів. Але їх треба "вилежати". На 15 тижні у мене раптово почалися коричневі виділення ( вперше). З їздила до Стаха у Мед- він порекомендував у такому випадку лягти на збереження. Поїхала одразу ж в ін. пологовий до ін. лікаря- її порада була така ж: при будь-яких виділеннях необхідний постільний режим в першу чергу. Оскільки більшість жінок вдома не мають можливості "вилежати" кілька днів, тому і пропонують цей час провести спокійно на збереженні. Одним словом: 4 дні я провела у гінекології пологового+ Магне+Утрожестан, а потім ( оскільки результати аналізів були у нормі і виділень більше не було)- відпустили "долежувати ще кілька днів вдома. Ситуація у мене повторилася у 19 тижнів- знову трішки коричневої мазні. Але у цьому випадку обійшлося лише кількаденним спокоєм в домашній обстановці+ Магне. Причини виділень можуть бути різні- від виходу залишків "старої" менструальної крові у "критичні" для вагітності строки до реальної загрози. Тому- спокій та постільний режим наразі це основне.

5. Brenda

Brenda Member

Jalla, в мене на 14-му тижні теж були кавові виділення, я відразу побігла робити УЗД, навчена попереднім невдалим досвідом і як виявилось - все було гаразд, в мене просто плацента по передній стінці і там же і розташований хоріон, який містить судинки і, мабуть, через тонус (який був дуже сильний) ті судинки трісли і дали таку мазню. Але все-одно після цього я тиждень лежала вдома і запихала Вібуркол + Дуфастон (і так його до 20-ого тижня пила). Вам обов*язковотреба сходити на УЗД, як Ви кажете, у Вас була загроза під час першої В і лежати-лежати, не нервуватися ні в якому разі. Чи є можливість Ваше старше чадо відправити до батьків чи родичів на пару днів?

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ні, нема, але зараз по вечорах є чоловік, а в день малий в садку, тому можливість полежати хоч якась тай є. Але мені від того лежання ше гірше поясницю ломить, так і хочеться встати і розходитися.))
    Завтра на 10-у я записана до дуже хорошого спеціаліста, бо гнати нагаляром до будь-кого не маю бажання знову ж таки через свій попередній негативний досвід. Але мені хвилина за години йдуть. Вже б швидше те завтра.

7. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

В мене були виділення коричнуватого кольору. Але з'явились вони одноразово, одну плямку лише помітила на білизні. В мене це було на наступний день після візиту до лікаря, де в мене брали мазок. Тобто мені там пошкодили, мабуть, судини, виступила кров, а назовні вона вийшла аж наступного дня.

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Як би то знати. В мене теж ці виділення співпали з візитом лікаря. Взяли мазок- майже одразу й почалося.

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я просто в шоці. І то з наївності вагітних більше, ніж із безпрєдєлу лікарів. Тут ніколи не беруть мазок у вагітних, бо це НЕБЕЗПЕЧНО. Ну, добре, в лікарів люди то дурні, бо в лікарів головне їхні плани та графіки, але ж вагітна зобов'язана оберігати своє зернятко! Бо як не мама, то хто??

10. SoLana

SoLana Well-Known Member

Ото ж. А наші лікарі, без мазка не хочуть ставити на облік (принаймі в 2009 році мене не захотіли). Я була категоричною, тому не "далась", мене навчив гіркий досвід моєї сестрички, в якої на наступний день після мазка стався викидень...

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

якщо лікар брала мазок правильно- це не повинно було би повпливати на звичну вагітність. Бо мазок береться паличкою і скраєчку входу, а не з шийки матки. У нашій ЖК гінеколог навіть просто давала чисте скельце і дозволяла вагітній самій собі пальчиком скраєчку мазнути і на скельце нанести. Єдине, що насторожує: якщо вагітна приходить із скаргами , які свідчать про можливу загорозу, лікар в ЖК не мала б брати на крісельний ручний огляд . Але, я так розумію. що на час свого візиту ви ще на обліку не стояли. Тому лікар вчинила так, як їй каже "інструкція".
    ну бо їм в першу чергу важлива їх паперова робота.А вагітна- то вже на другому місці. За кожний відсутній папірець лікарку "взує" завідуюча. Раз вказано, що вагітна має здати мазок при взятті на облік і в 30 тижнів, у лікарки має бути про це "звіт".

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ну то хай і не ставлять на облік, раз такий нонсенс. Їхні проблеми. Чому мають бути люди для медицини, а не медицина для людей?

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

Не знаю з шийки, чи не з шийки, але мазок брала рукою в рукавичці. Брала досить легко, але все таки мазанину це визвало. Думаю тільки це. Не знаю чи вона мені там просто капіляр заділа, чи викликала якусь загрозу.
    Я не хотіла іти на крісло, але вона мені "та я легенько, не хвилюйтесь, ми вміємо вагітних дивитися" ну, от і так вийшло.
    Мені під час першої вагітності також брали мазок, але то я тоді в лікарні була, брав сам завідувач, ну дійсно так вже легенько, що я нічого не відчула. А зараз таки відчула. Картаю себе що дійсно піддалася, треба було стояти на своєму. Я мала страх до того крісла як не знати до чого, от так і вийшло то все не на добре.
    Зараз їдемо з чоловіком на УЗД, побачимо що там. Мазанина вже пропала, з ранку нема нічого. Це хоч тішить поки що.

14. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Мені також рукавичкою брали мазок. Навіть не можу сказати, що нічого не відчула - щось таки відчула(( Але справа в тому, що читаючи форум, я вже вилазила на те крісло з таким відчуттям, що мені 100% спровокують або викидень, або якусь загрозу, бо всі більше якимось негативом діляться (ну це зрозуміло - застерегти, допомогти комусь досвідом), але факт залишається фактом: в консультацію ідеш з такиииим настроєм....
    Власне, в мене після того-крісла-мазку-огляду навіть ніякого дискомфорту не було, ніде не тягнуло, не боліло, слава Богу. Мабуть, вам справді судинку десь заділи, не хвилюйтесь, головне заспокоїтись і по можливості розслабатись, адже почуття страху і напруження (тонус) м*язів знаходяться у прямому зв*язку

15. Lelijka

Lelijka Well-Known Member

Я теж дуже боялася того огляду на кріслі, тим більше всі мої знайомі,які вже родили, казали, що якось відмазувалися від того процесу. А мене лікарка ще завчасно попередила, що буде брати мазок, щоб я була готова. От і я йшла до лікарки, молилася по дорозі, щоб все було добре.Страшно було..... але Слава Богу вона мене так оглянула, що я навіть нічого невідчула)

16. SoLana

SoLana Well-Known Member

Дівчата, а нащо той мазок потрібен? Для чого, що він змінить? Чому наприклад в Канаді ніхто з тим не "бавиться"?
    Десять років тому, ще й дзеркальце застосовували...:girl_crazy:

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

Вже маю результат УЗД.
    І так, лікар тонусу не побачила і все у нас ідеально.
    Може тому що випила Магне В6 і поставила Вібуркол з ранку? Дзвонила до лікарки своєї, вона мені сказала все ще лежати раз ті виділення були і схему як поступово "зійти" з прогестерону і з тих препаратів, які були презначені і якщо все буде добре- то добре, якщо не дай Боже щось не так, знов дзвонити.
    Як ви думаєте загроза могла пройти через 1 день завдяки медикаментам, чи її взагалі не було...

18. nattsol

nattsol Well-Known Member

19. invisible

invisible Well-Known Member

Я думаю, що не було. Виділення запросто міг спровокувати той мазок (мене наприклад іноді кровило після мазка, коли ще до вагітності брали). А незначний тонус на мій хлопський розум - це явище "пріходящее". Трішки перевтомилися, перенапружилися - і ось матка прийшла в тонус, полежали, відпочили, розслабилися - все ок. У мене принаймні так пару раз було, що живіт тверднув, а потім попускало.

Ой, маю таку підозру, що в деяких ЖК вагітних і досі з дзеркалом оглядають. Молюся, щоб моя Г. не згадала за мазок у 30 тижнів.

20. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

о! А ти оптимістка! :) Думаю, і зараз таке практикується. Чотири роки тому точно застосовували (знаю з власного досвіду :sad: хоча заради справедливості мушу зазначити, що коли я сказала, що хочу відмовитись від огляду на кріслі, лікарка тільки змусила підписатись в карточці, що це Я відмовилась. Ну але це нормально).