Тонус: що це таке і чи треба лікувати?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 Квітень 2010.

1. olangel

olangel Well-Known Member

Відповідь: Тонус: що це таке і чи треба лікувати?

А я цього не знала((( а як тоді його виявити без узд???

2. squirrel

squirrel New Member

При тонусі напружується живіт, а надотик твердий як камінь. Наприклад коли мені робили УЗД тонус не виявили хоча у мене тоді вже нило низом живота.

3. Almariel

Almariel Well-Known Member

з одного гарного сайту. розмова росіянки з голандською акушеркою:

4. glasses

glasses Member

Відповідь: Для майбутніх мам (6)

Дівчата, можете на хлопський розум пояснити, що таке тонус чи то гіпертонус матки. В мене вже кілька разів було відчуття, що фя навіть не знаю як пояснити, що низько опускається, вниз живота, аж відчуття що випаде, от сьогодні бігла по обіді на роботу і знову таке. І я не знаю чи то щось серйозне чи то так має бути, вибачте, якщо щось дурне питаю, просто зелена я така:)

5. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

Тонус - це коли низ живота напружується (часто аж спина болить) і стає такий тверденький.
    Але це погано, якщо так триває довгий період часу, а якщо тільки коли ви
    , то раджу не бігати, а повільненько йти (від біди подальше).

6. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

до речі про тонус - мені акушерка, що працює в парі з моєю лікаркою, постійно каже щоб я не гладила животик, бо , мовляв, мале відчуває мої дотики і від того зявляється тонус. Мені то нагадує якісь "перли" - хіба то погано що манюнько мене відчуває? і чого б то маля напружувалось? і взагалі - хіба коли напружується дитина то матка автоматом в тонусі? вже не кажу про те що тонус - то нормальна реакція матки. Акушерці нічого не доводила і не сперечалась - там стара "совєтська" школа, не хочу собі зайвий раз нерви тріпати. А вам щось таке говорили - не гладити животик щоб тонусу не було?

• Співчуваю Співчуваю x 1
  7. lulu

lulu Well-Known Member

коли знайома лежала в лікарні на підтримці і не можна було навіть зайвий раз з ліжка вставати, то я на власні вуха чула від лікаря, щоб дівки переставали себе масажувати, бо то збуджує. не знаю, але там лежать тільки до 22 тижня. а далі-не знаю.

8. Oddly

Oddly Well-Known Member

Мені не говорили, але я думала, що якраз все навпаки - коли погладити, він розслабляється, напруження зникає - хіба ні?

9. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Ой, незнаю , але то точно нагадує перли... Особисто я не просто гладила , а майже всю вагітність чухала живіт. На роботі дівки аж приколювалися з мене , живіт дуже розтягувавася, а свербів десь з перших місяців аж до кінця- коли більше,коли менше. Гіпертонус помітили на УЗД хіба раз , але й то було після напруженого робочого дня і 5 год прогулянки по Ашану без перепочинку. Думаю, то не від того.

В мене десь в районі 3-4 міс внизу живота були дуже напружено, незнаю тонус чи гіпертонус чи ще там щось, тоді лікарка сказала що все в нормі і таке буває.А ходити було тоді надзвичайно складно, і це при тому, що животик був ще невеликий. Згодом, якось само собою пройшло.

10. glasses

glasses Member

Значить то не тонус, бо я навіть не знаю як пояснити. Вот йду або сиджу (це було десь до 5 разів так) і так немов щось (мабуть це дитина) опускається дуже дуже низько. Просто я відчуваю як так немов гоп і вниз, але таке як згорки вниз з"їхати, чи можливо вона собі там крутиться я не знаю. Блін і не хочу в ЖК, щоб зараз щось не придумали. Як думаєте, що це може бути на моєму терміні?

11. Delfy

Delfy Well-Known Member

не знаю, чи то воно, але певно таки тонус. Іноді вдень, а особливо - по вечорах хивіт твердне з обох сторін, а частіше - з різних сторін. переважно лише справа, але буває весь.. Я не відчуваю жодного болю, лише відчуваю потребу лягти.. коли лягаю - за 10 хв. затвердіння зникає.
    Наразі взяти лікарняний не маю можливості, тому стараюсь поменше ходити. Але і сидячи в кріслі на роботі відчуваю дискомфорт внмизу живота.

12. blakytnooka

blakytnooka Member

от мені лікарка в жк вчора теж сказала, що у мене трохи матка в тонусі. Виписала Магне В6, більше лежати і відпочивати. Я і так останнім часом вже стільки лежу, що за цілу вагітність (а ми вже на 33-34 тижні) стільки не лежала. Дискомфорту ніякого не відчуваю, все добре. Але от коли кудись іду надвір, тоді мушу іти ну дуууже повільно, бо відчуваються якісь такі наче поколювання (але не внизу живота, а так ніби в промежині...) і інколи так потягує... це не те щоб біль, просто неприємно і потрібно дууже сповільнити хід. + є легенький тиск на промежину.
    оскільки протягом всього іншого часу почуваюсь справді добре, то й говорити в жк нічого не хотіла, бо знаєте як у нас є. Зараз понавиписують всього і будеш думати, що у тебе невідомо які проблеми.
    От, може, хтось мав шось подібне? може. варто до того серйозніше ставитись?

13. Almariel

багато вагітних таке мають, або схоже. магне не пити, бо пологи скоро. якщо дуже прихопило - лягти і розслабитись. на вулиці я теж просто сповільнювала дуже ходу.

14. blakytnooka

blakytnooka Member

я так розумію з тих всіх дописів, той магне не дуже добре. А можна мені зеленій докладніше пояснити, чому краще не пити. Важче буде народжувати?

15. mamba

mamba Member

Так, магне максимум до 34-35 тижня, далі нізя. Я так з першою вагітністю з гіпертонусом мучилась, так лікар мене швидко положила. З тонусом до лікаря терміново, треба. Тут і радитись нема шо

16. Almariel

магне взагалі не можна! послухайте, що Ліля писала, магне протипоказаний вагітним! це лише наші лікарі його призначають. з тонусом треба не до лікаря, а на ліжку полежати.

17. mamba

mamba Member

Можна так самій і долежатись.... Магне регулює тиск, емоційний стан, зменшує тонус

18. Gretushka

Gretushka New Member

Нам на заняттях з йоги для вагітних в РЦ "Мацьопа" розказували,що тонуси бувають і це нормально, але треба треба займатись, а не лежати і щось там пити...Мязи треба тренувати до пологів,а більшість лікарів радять відпочивати-вони просто несуть за нас відповідальність,щоб ми часом не перенапружились. Займайтесь йогою(в них до речі цікаві заняття+кожен раз різні методи як розслаблятися при потугах), ходіть на аква-аеробіку(ГК Софія та Формула краси) і тоді в здорової мами народиться здорова дитина!

19. spasivczanka

spasivczanka New Member

У мене з першою дитиною був тонус, то я навпаки бігала як куля, то треба прислухатись до організму, як йому краще. якщо вам краще лежати, то так і робіть. цілком погоджуюсь з
    .не лінуйтесь і дихання обовязково тренуйте, дитинці потрібен кисень. удачі

20. kljysochka

kljysochka New Member

про бігати і займатись, займатись я би не була така однозначна.. треба дуже прислухатись до відчуттів! я при тонусі ходити не могла, рухи рідко чула, словом про бігати і мова не йшла.. я не до того щоб всі зараз пластом залягли..:) а про те, що коли це стає вже для вас дискомфортним і частим явищем, то не легковажте, бо це впливає на маля.