Тонус: що це таке і чи треба лікувати?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 Квітень 2010.

1. olangel

olangel Well-Known Member

Відповідь: Тонус: що це таке і чи треба лікувати?

А я не знаю :girl_impossible: лікарь мені про таке не говорив... :girl_sad:

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Мені сказала масажистка, що то для всіх. Не довше 30 хвилин за раз, бо м'язи перенапружуються. Я якось півдня посиділа на ньому (мала на роботі щамість крісла), то почала спина нити, а вона довго не могла розмасувати тих м'язів.
    Не хвороба, але тонус лікувати треба розслаблянням. Відпочити, у водичці поніжитися.
    Часом він некритичний, і переходить під час сидження, а часом може дійти до сильного болю, тоді треба полежати. І ніяких таблеток, якщо стан не критичний і нема загрози викидня.
    То мав би лікар сказати.
    Мені акушерка двічі давала лікарняний, але не через сам тонус, а через те, що я ще водночас мала дуже сильний біль низом живота.

3. Leila

Leila Well-Known Member

Тонус, як я пам"ятаю не є агрозливий сам по собі, але як є болі в попереку і низом живота, тоді вже загроза, і треба якомога більше відпочивати, лежати, особливо кои термін ще не такий коли вже можна народжувати.

4. olangel

Дуже дякую всім....просто дуже спина болить і живіт...була позаминулого тижня в лікаря,він узі робив,казав,що все добре тільки тонус залишився...а чого так спина болить я не знаю(((другий день вже. Як є можливість намагаюсь більше сидіти,не перенапрягатись, а з роботи приходжу,валюсь на ліжко і все :girl_haha:
    Купила сьогодні фітбол.Це тааак класно))))я би з нього не злазила,набагато приємніше ніж на кріслі))))але прочитала,що довго на ньому сидіти не можна((( правильно,хорошого по трошки)))Але дуууже втішена)

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

сидяча робота дуже погано для вагітності. Візьміть собі стільчик і тримайте ноги піднесеними коли сидите.

6. Міла

Міла Member

А хіба логічніше буде не приймати ліки і цим самим наражати свою дитинку на небезпеку? Я тому і прошу поради в більш досвідчених, бо не знаю, при яких симптомах потрібно звертатися до лікаря, а коли достатньо просто полежати і відпочити.

7. olangel

Взагалі то в мене не сидяча робота,більше часу проводжу на ногах((( тому коли перепадає можливість,то сиджу)

8. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

І ви питаєте чого
    Ви читаєте те, що пишуть?
    Ви це пропустили? Ви лікарю своєму телефонували, казали, що болить і живіт і спина? Невже ви не можете взяти лікарняний? Ви таблетками ситуацію не виправите, тільки змазуєте і дещо применшуєте симптоми, але загрозливий тонус лікується таблетками вкупі з постільним режимом, хоча б з тиждень, тоді дивитися по самопочутті. Але як писала Орман, це справа пріоритетів.

9. napoleona

napoleona Well-Known Member

дівчата, а може бути таке, що тонусу нема?

10. Лідочка

Може і дуже добре що йогоьнемає:) В мене за всю вагітність жодного разу не було.

11. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

ви відчуєте коли пора до лікаря,головне нікого не слухати,а робити так,як відчуваете!
    я в першу вагітність мала тонус в 1 триместрі(нило трошечки лише)-пила вітамін Е тиждня 2 і все більше ніяких ліків не приймала.потім він часами був,але не звертала на нього уваги та і не було коли,бо хотіла працювати)) вже з виходом в декрет загриміла в лікарню через той тонус на 35 тижні(потім звідти виписуватися не хотіла:girl_cool:) в другу вагітність був не лише тонус,а й ниття+ біль в попереку (нило де нирки по всій тій площині)..вирішила лікувати розслабленням , без втручання лікарів...стався викидень:sad:
    тому тепер я маю урок.якшо тонус просто-лежати,а якшо ше є ниття ну і інші симптоми(а я вже знаю які вони)-одразу до лікаря.але то мій досвід,власний.

12. olangel

А на якому це терміні було?
    Я до нього раз на 2 тижня приходжу..була позаминулого тижня.Він мені з самого початку писав і казав,що в мене тонус і загроза,але я думала,що це у всіх так і нема чого хвилюватись.А на мої болі він казав,щоб я відпочивала,я відпочивала по можливості,тому,що не хотілось з цього робити трагедію.В знайомих і тяжче вагітність проходила,от я і подумала,що це не так страшно.....А напевно дарма(((

13. Лідочка

Справді дарма, якщо у вас такі болі, нажаль таке інколи закінчується
    Яущо вчасно не звернутися і не відкинути всі решта клопоти, вчіться краще на чужих помилках, робота нікуди не втече, а от дитинка одна єдина і її треба берегти.
    Нє, ну то несерйозно, бачите що болить - дзвоните і кажете, що турбує, не тягніть.

14. olangel

Дякую..завтра до нього і подзвоню...

15. Liliyah Romanova

О, я під час вагітності мала м'яча на роботі, і якщо не сиділа на ньому, то ноги тримала. Дуже допомагало. Особливо з моїми набряками.

Тонус так. Але загроза - це вже серйозно. Таке не можна легковажити. Але ... добре дивитися, що дають пити.

Останнє редагування: 22 Березень 2011
  16. olangel

От я як раз сьогодні спробувала м"яч і зрозуміла,що це моє спасіння і треба таке на роботу притянути))))
    Я би хотіла ще запитатись..не в тему,але просто не знаю до якої теми віднести...в мене інколи в животі буває таке відчуття як мороз по шкірі,або коли на гойдалці кататись,таке лоскотне..не знаю як це описати,бо ніколи не відчувала такого:girl_haha: Хтось може сказати,що це може бути?)

17. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

починаючи з 5-6 тижня.ну і + в мене мазалося коричневим.

до речі,я вже потім розглядала ту всю ситуацію з іншого боку..я,мабуть,не даремно не зверталася до лікарів,значить так було угодно тій душі маленькій..я її зарано покликала або фізично була неготова ще щоб її виносити ( в мене з 12 тижня почали страшенно боліти ноги, робилися маленькі вузлики на ногах, набряки зранку, одразу 2 зуби дали про себе знаття-це при тому,що зуби в мене просто ідеальні були завжди ). тому природа і дитя зробили свій вибір. після викидня я пролікувала зуби (перший раз :sad: прийшлося покласти 3 пломби), почала закаляти організм і робити розгрузочні дні.самопочуття стало краще і все стало на свої місця.

18. mindsight

mindsight New Member

З тонусом в кожної ситуація буде індивідуальною.
    До прикладу дві:
    Мені тонус обіцяв гінеколог з того моменту, як визначив мою вагітність. Я мала полостні хірургічні втручання, матка рухалася доверху, "взаємодіяла" з утвореними спайками, тому так себе і поводила. Я не вживала жодних препаратів, просто більше відпочивала і контролювала процес.
    Моя сусідка по паталогії лежала на збереженні з діагнозом "гіпертонус матки". Так в неї живіт просто спазмував на очах, ходив ходуном, це було дуже яскраво видно.
    А от коли я "гуглила" це питання, то дізналася, що поняття "тонусу вагітної матки" у західній медицині не існує, буває тільки "тренувальні схватки"
    До чого це все я - дай Боже мудрості кожній вагітній правильно розбиратися у своєму власному стані. І вчасно звертатися до допомоги медиків. І все буде добре:)

19. Orman

Orman Модератор-бомба

якщо питання до мене, то логічніше відпочити і подивитись чи від відпочинку проходить тонус, якщо проходить, то значить що він у вас від перевтоми.

Ну і про тренувальні переймине варто забувати. Вони для тренування даються, а не для того щоб їх таблетками давити.

до речі УЗД дуже навіть може спричиняти тонус. тобто тонус в жінки тіьки під час проведення УЗД і є, і лікар його "бачить".

---------- Додано в 13:21 ---------- Попередній допис був написаний в 13:16 ----------

П.С. коли моя подруга прийшла до лікаря в якого стояла на обліку і сазала, що в неї перейми Брекстона-Хікса, то він її питав, що це таке. Але таблеточки від тонусу прописува дуже вміло.

20. Liliyah Romanova

Даремно ви таке пишете. Зрозуміло, чому так вважаєте чи хочете вважати (я теж мала такі думки), але то в корені неправильно.

Так і є. Тому я в шоці, що всім поголовно (за інструкцією) виписують магне! Тут такого жодна здорова чи півздорова вагітна не п'є.

Не може, а зазвичай і спричиняє власне. Тут узагалі таких коментарів ніхто не кидає.
    Забити мало, чесне слово. :girl_mad:

Останнє редагування: 23 Березень 2011