Тонус: що це таке і чи треба лікувати?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 Квітень 2010.

1. SOSKA

SOSKA Well-Known Member

Відповідь: Тонус: що це таке і чи треба лікувати?

Привіт,перечитала всі дописи,і вирішила про себе написати,в мене не має підвишеного тонусу,а живіт болить, тиждень була в лікарні капали гініпрал два рази,після капаня було ще гірше,зараз п"ю1/4таблетки гініпралу через 3 годони,не болить ,але довго ходити,сидіти не для мене,знов болить,стараюсь більше лежати. От і що це може бути лікар каже більше відпочивати,не перевтомлюватись,а я й так нічого не роблю.І від чого таке,першу вагітність,пробігала і нічого подібного не було???????І яка дія гініпралу,може хтось стикався???

2. TASJA

TASJA Well-Known Member

Розповім, що зі мною трапилося. Пішла я на УЗД на 6 тиждні, лікар побачила гіпертонус, але сказала, що насправді це нічого страшного, просто побільше відпочивати і не нервуватися. Але мама моя так переживала, що завела до лікарки в медінститут, яка виписала мені но-шпу. Я молоде-зелене почала приймати. Через кілька днів почалася мазанина, дзвоню до неї, а вона порадила випити 5 таблеток нараз. Жах!!! Ясно я не випила. Поїхали ми тоді на Русових, то лікар був в шоці, що мені при тонусі виписали но-шпу, бо вона власне так розслабляє шийку матки, що це і може викликати загрозу викидня. Дякуючи цьому лікарю ми зберегли нашого хлопчика. Гіпертонус був усю вагітність, нічого не приймала, але по максимуму лежала, в маршрутках не їздила переповнених. А коли познайомилася з лікаркою, яка в мене потім приймала пологи, то сказала їй, що останнім часом поболює живіт і твердий. На що вона мені сказала, що це добре, що поступова матка готується до пологів, і що скоріше за все потуги не будуть сильно боліти. І справді, вже йдучи в родзал з відкриттям 5 см, я нічогісінько не чула, а за 2 год. ми були вже вдвох з малявкою. А зараз страшно навіть подумати, які могли б бути наслідки від тих всяких но-шпів.

3. demko

demko Well-Known Member

Я пила цілу вагітність гініпрал, також 1/4, але іншу кількість разів. Знаю тільки те, що він впливає на серцевий ритм(серце від нього прямо вискакувало), тому за пів години перед вживанням гініпралу, пила верапаміл. Але в мене був гіпертонус, а коли просто трохи болів живіт, то приймала магній В6. Про шкоду на плід страшного нічого не чула, але кожні таблетки мають якусь дію і попадають малюку, і думаю якби вони вони впливали погано на плід, то їх би не приписували. Хоча.....:confused:

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Просто в Україні та інших постсовєтських країнах є один основний девіз: здоровых людей нет, есть недообследованные. От вам і відповідь на всі переліковування та заліковування вітчизняної медицини. Їм лиш дай можливість...
    Я пролежала два дні, не встаючи, бо хапало протягом тижня так, що ледве могла піти собі води взяти. І ліків усе одно не пила.
    Так-так, ваша позиція цілковито некатегорична. Повеселили. :xaxa:
    Думати, а знати - різні речі. ;)
    Повірте, що лікар тут ладен усе зробити, аби витиснути зі страхової побільше. Тому й кесарські такі популярні, що за них і лікар, і лікарня отримують у 2-3 рази більше грошей, як за природні пологи.
    А ще є страх, що на тебе подадуть у суд, зіпсують репутацію... Тому вони тут дуже обережні й керуються принципом: "не зашкодь" ні собі, ні пацієнтові.
    Властиво, в Україні діагнозів набагато більше, бо ніхто в суд не подасть, а як подасть, то невідомо чи виграє, можна познущатися як хоч, і повтискати в ту вагітну ліків із "саме тієї аптеки", та провести узд у "саме того спеціяліста", та "врятувати" на пологах так, аби більше коштів витиснути... Чи мені розказувати, що деякі не клятву Гіпократа давали, а гіпокрИта.

А чому спочатку інформацію не збирали? Який сенс мечем після битви махати?
    Побічні дії ось такі:
    Під час прийому Гініпралу можуть розвинутися запаморочення, легкийтремор пальців, тривожність, підсилене потовиділення, тахікардія, головнийбіль, нудота, блювання.Були зафіксовані поодинокі випадки порушення ритму серця (шлуночковаекстрасистолія), кардіалгії, утруднення дихання. Ці симптоми швидко минаютьпісля припинення застосування препарату.Рівень цукру в крові, особливо при діабеті, підвищується за рахунокглікогенлітичної дії препарату.Діурез знижується, особливо на початковій стадії лікування. У пацієнтокзі схильністю до затримки рідини у тканинах це може призвести до виникненнянабряків.Під час лікування препаратом Гініпрал може знизитись інтенсивністьперистальтики кишечнику (необхідно звернути увагу на регулярністьвипорожнення).У новонароджених можуть виникати гіпоглікемія і ацидоз, бронхоспазм,анафілактичний шок.

:suicide: Капут. Із такою довірою лікарям усе життя будеш жити в їхній приймальні. Бог дав розум, аби ним користуватися, а не - думати, що ніхто не хоче вам пошкодити, ані на вас випробувати дію якогось препарату.

Останнє редагування: 20 Квітень 2010
  5. demko

demko Well-Known Member

Чому це на мені хтось випробував якісь препарати:confused:Мене ніхто не заставляв їх пити. Цікаво яким ще способом я могла зберегти дитину? Лежати і багато пити не допомогло, тому що проблеми були набагато серйозніші, ніж просто легкі болі в низу живота. Є різні ситуації і просто балачками там не зарадиш, інколи й таблетки потрібно вжити:girl_smile:

6. Liliyah Romanova

Це ось твердження саме в собі неправильне. А медицина - то така індустрія, що лиш подякує вам за те, що ви таблетки купите. Аби почути про наслідки, треба принаймні їх пошукати.

7. skystar

skystar Well-Known Member

8. Liliyah Romanova

9. mamba

mamba Member

моя лікар казала тільки в крайньому випадку!!, може викликати тахікардію...я його так і не пила..

10. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

я випивала літра по 3-4 в день :сочки домашні розведені з водою,шипшинку ,ізюмні відвари..і шо?з 9 тижня гіпертонус матки.. так що все ж вода то не панацея.

11. Liliyah Romanova

І чим лікували в результаті?

12. Kosmichna

Kosmichna New Member

В мене та ж сама ситуація. Десь із 20 по 30 тиждень живіт час від часу перебував " в тонусі", навіть лікарка при огляді живота іноді не могла добре прослухати серцебиття дитинки через сильне скорочення м"язів. Прописала то й же Магне В6 по три таблетки вдень. Коли пила то ставало трохи легше, але також від численних подруг чула, що ним не варто захоплюватись, особливо на останніх тижнях, бо потім розродитись буде дуже важко, надто він вже скріплює м"язи матки. Тому зараз не вживаю його взагалі і дискомфорт із тонусом просто взвгалі перестала помічати. До речі, якщо м"язи напружуються на 30 сек- 1 хв, то це швидше за все не тонус, а просто тренувальні скорочення, якщо довший термін, то також вважаю сильно цим перейматись не потрібно.

П.С. До слова тим, хто приймає магнеі ще якісь залізовмісні препарати для підвищення гемоглобіну. Одночасно їх приймати не можна, оскільки залізо і магній створюють комплекси, які є небажаними для організму взагалі, а для малятка тим більше. Варто між прийомом одного і іншого робити часову паузу не менше двох годин

Останнє редагування: 22 Квітень 2010
  13. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Ой,Лілю:)та чим тільки не лікували:і кололи і крапали і пігулками пічкали.І я все чемно і вчасно гамала,і трохи ставало легше ...але свої місяці на підтримці в лікарні я відлежала.Спочатку закріпляли"бо тонус",потім відкрити не могли"бо занадто закріпили"...сміх крізь сльози.Не люблю то згадувати..Не зарікаюсь,але з наступною дитинкою слухатимусь всеж свого організму в більшості ніж лікарські поради,бо бачу що то якась епопея:вагітність-тонус-підтримка-закріпили-потім окситоцин щоб відкрити-невідкрили-кесарське.Замкнуте"грошове"коло:sad:

14. Liliyah Romanova

Ну от це мені найбільше болить, що напихають труткою всілякою й лікують невідомо-що, а турботи про дитинку на майбутнє - нуль. Чому? Бо далі от вже робота для педіятра. Забити мало за таке!
    От і я те саме бачу. Складається все в пазл такий бридкий, що хочеться кожну вагітну відбивати в тих ... най не кажу кого...

15. Abaka

Abaka New Member

в мене зараз 28й тиждень вагітності і 1,5 тижні тому я чітко відчула, що матка скорочується як вдень так і вночі, чи я лежу, чи ходжу, чи сплю... пішла до лікара - виписав МgВ6 (по 4-6 таблеток щодня) і но-шпу 3 рази в день, через 4 дні тонус (чи що то було) суттєво зменшився, тепер можу спати спокійно... Якщо чесно я проти вживання штучних препаратів, але, якщо вибирати - доносити вагітність або народити передчасно - я за перший варіант!

16. Liliyah Romanova

А про те, що ношпа передчасну вагітність викликати може, а магне - ускладнити процес пологів, то байдуже? Ви ж почитайте тутешні історії. Лікувати природній процес щонайменше дивно.
    Я за варіянт, коли вагітна ще й сама аналізує наслідки, а не лише слухає лікаря, як останню інстанцію. Як мені виписують щось, я постійно питаю - чи дійсно треба? і які наслідки?
    :girl_crazy: От власне. ЩО то було?

Останнє редагування: 23 Квітень 2010
  17. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

18. Liliyah Romanova

19. Abaka

Abaka New Member

В мене перша вагітність закінчилась передчасними пологами на 34му тижні...
    А все тому, що дослухалася до таких як Ви (тільки зрозумійте мене правильно і не ображайтесь) які говорили, що наші лікарі всм підряд кажуть "підвищений тонус" а насправді це все - повна провокація і викачування грошей...
    У кожного своя історія, у кожного свій, індивідуальний організм і міряти всіх однією міркою м"яко кажучи, неправильно. На когось препарати діють, на когось ні, комусь стає краще а комусь навпаки, мені таке лікування підійшло, і я рада, що можу нормально спати, а не думати що кожне сильне скорочення матки яке я чула навіть крізь сон може закінчитися передчасними пологами і чи виживе моя друга дитинка?

20. Liliyah Romanova

Головне знати, що винні завжди будуть інші, тоді власну голову можна й не вмикати. :girl_wink:

Я от темки вагітні читаю й у мене вже давно ось такий висновок напрошується:

У багатьох темах, котрі стосуються пологів та вагітності, на цьому форумі проблема певних дописів та висловів полягає в тому, що ті, чия ситуація є радше винятковою, ніж закономірною (так, трагічною без сумніву, але й нетиповою), намагаються виставити це за аксіому, навіть не за теорію. І в тому власне проблема, бо якщо вагітностей високого ризику 10%, то невже вона становлять закономірність для решти 90%?
    Якщо була складна ситуація, то не треба нею лякати всіх, а просто завважити, що таке можливо, спокійно, а не з криком душі, бо він хоч і зрозумілий, та недоречний.

Невже, якщо у мене був викидень, то у всіх решта він також відбудеться при ідентичному збігові обставин? Я в це не вірю. І важкі ситуації є для того, аби поділитися досвідом, застерегти, а не лякати інших і доводити, що нормальне взагалі рідкість і неможливо.

Дивує, що страшилки - це те, до чого прислухаються більше, ніж до застрежень. Дуже дивує. Але в кожного своя голова на плечах, незалежно від того, наскільки нею користуються.