Тонус: що це таке і чи треба лікувати?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 Квітень 2010.

1. preciosa

preciosa Well-Known Member

Відповідь: Тонус: що це таке і чи треба лікувати?

Добре, що знайшла нормального гінеколога. В мене буває таке, але просто твердне живіт, то я розслабляюсь і проходить. Бачу, що останнім часом вздуття живота буває, то від того може тонусувати також. Та й через рухи дитини матка може так реагувати, росте все, розвивається, а кожен організм по-своєму реагує.

2. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

В мене всю вагітність тонус, я його ніколи не відчувала). Один хороший лікар казав що тонус знімається тільки капельниць, вони мені помогли),але всеодно ніяких змін не відчувала...

3. iriwa

iriwa Особлива мама

В мене теж тонус, живіт твердне так що наче кавун під шкіру запхали. Можна не напрягаючись обмацати всю матку. П"ю магній-в6, приписали ще якісь там свічки, але я гонорова і не ставлю. Трохи мені від того магнію краще, ну але щоб зовсім не тонусувало пузо то ні.

• Тупо! Тупо! x 1
  4. preciosa

В мене таке враження, що чим більше лягаю і чим більше прислухаюсь - тим частіше тонус:) Вчора мала 3 уроки в школі, потім 2 години дороги, з обіду до 10 вечора походеньки Львовом - і, як наслідок, коли приїхали до дому, лягла спати - живіт був цілком нормальний, не твердий.

5. Dina

Dina Member

Я попала з гіпертонусом на 11тижні,мені пояснили,що це може бути зв`язано з тим,що три тижні перед тим в мене був страшенний токсикоз!!!!абсолютно нічого ні з`їсти,ні випити не могла((то був суцільний жах,одним словом пролежала я в Мед.інституті 1 місяць,капали різне,кололи,врезультаті виписали мене з тим ж тонусом,тепер УЗД показує,що низьке розташування плаценти та прикріплення плода. Скажіть,в когось щось подібне може було?в ЖК сказали,що ця загроза може бути до кінця...+ два скринінга показали загрози...(в мене 19-й тиждень)Дякую!

6. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

Найголовніше заспокойтеся, не напружуйтеся, не піднімайте важкого, якщо сильно спазмує (гіпертонус) побільше відпочивайте, це така властивість саме вашого організму. В мене також усі мої вагітності був тонус, а особливо при першій вагітності, не знаю чи це повязано з гіпертонусом, але на 22 тижні почалося відшарування плаценти, лежала в лікарні,також кололи всяке і різне, на щастя все минулося, народила у 40 тижнів здорового хлопчика. У наступні вагітності обійшлося без лікарні, але вже дуже шанувалася, як тільки відчувала тонус, старалася розслабитися і прилягти, також народила благополучно. Тому бережіться, все буде добре!

7. iriwa

iriwa Особлива мама

В мене з тим тонусом якийсь жах. Цілими днями живіт то твердне то попускає, а на вечір аж матка ниє. Знов повернулася до магнію, і ще деяких пігулок. Стараюся особливо не напрягатися по господарству і тд, але то мало що дає.

8. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Ой, і мене, іноді як хапане.... Поки не відпустить - не розігнутись.... Ну але я сама винна, може б менше товклась, то б так не хапало... А може то вже ті тренувальні?

9. iriwa

iriwa Особлива мама

та то якось заскоро на тренувальні :)

10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Та чого, я читала, що вже з 20 т багато жінок відчувають ці тренувальі

• Подобається Подобається x 1
  11. iriwa

iriwa Особлива мама

що серйозно? може то і в мене, хто його зна, але відчуття не такі як при переймах..

12. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Та так пишуть :)
    В мене тренувальні, я собі так хочу :D. Не хочу шукати собі болячок :)

Ну в мене такий спаз просто, ниття нема і нічого не болить.

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

на вашому терміні вони не мають доставляти дискомфотрту. тренувальні починаються з 20 тижнів,але вони на цей час практично не відчутні. а от відчуття, як на перейми- це якраз загроза. особливо у один із критичних періодів 28-30 тижнів

• Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. preciosa

я також читала, що з 20 тижня буває таке. Я інколи відчуваю, що живіт стає такий твердий, але без жодних больових відчуттів. І потім все проходить. Буває, що половина живота тверда - половина ні:) Думаю, що то від рухів дитини залежить, бо живіт тоді аж випирає в сторону:oops: Та й має ж якось матка тренуватись, бо якщо цілу вагітність нема скорочень або їх придушувати препаратами (хіба якщо це вже супроводжується больовими відчуттями) - як тоді дитина народиться... Ну це такий мій висновок:rolleyes:

15. iriwa

iriwa Особлива мама

ну в мене таке що як хапне то і зразу в туалет приспічує по маленькому, і таке враження що якщо напружусь то та дитина з мене вискочить. А ввечері то потягує низом живота, але так чуть-чуть. Я стараюсь взагалі менше лізати, і менше напрягатися, але бачу що якось то одне від другого не дуже залежить

16. Britney

Britney Домашня посиденька :)

в мене таке теж іноді буває...і взагалі з тим туалетом, в мене враження,
    І ще ввечері часами така важкість, поворухнутися не можу...ні лежати, ні сидіти не годна...А термін то ж ще не великий...А що ж далі???

17. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

У мене тренувальні Брекстона-Гікса власне і почались з 20 тижня. Животик тверд і відпускало. Болей при цьому не було, лише затвердіння. Та спершу я злякалась, також думала про загрозу. Лікарка казала, що якщо є загроза, то прогестерон буде падати, а він у мене був добрий. В той час якраз було друге УЗД, яке також не побачило тонусу. Тоді мені довелось повірити, що то таки тренувальні:)
    Так, і мені стан спокою, лежання нічого не допомагав. Ну, бо не було чому допомагати:)
    Бо в стані напруження матка ще більше тисне на сечовий міхур - звідти і такі відчуття. Особливо неприємне те відчуття мені стало зараз, на великому терміні, коли малюк великий. Так тисне, що ого-гоo_O
    Десь з 36 тижня ті затвердіння в мене стали супроводжуватись дискомфортом, ниттям. То вже можна вважати тренувальними перед пологами, як переймами чи ні?

18. preciosa

От і в мене на другому узд не було ніякого тонусу і на огляді в жк також.

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

так, це вже повноцінні тренувальні.

20. Fiancee

Fiancee Well-Known Member