Тонус: що це таке і чи треба лікувати?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 Квітень 2010.

1. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

Відповідь: Тонус: що це таке і чи треба лікувати?

Дякую, ви мене заспокоїли ))) в мене теж в цей час були б М і теж

2. Virna

Virna Well-Known Member

дівчатка, порадьте щось. на вихідних трохи підболював животик. в субботу навіть було важко ходити, якась важкість в животику. вчора вечером теж понив. і сьогодні, от зараз якраз відчуваю ниття низом живота. шо воно таке, то той тонус? зараз животик не твердий. хоча я і не знаю як він має тверднути. начиталася, трохи страшно, бо викликає дискомфорт оте відчуття. лежала, було нормально. встала, сходила в туалет і лягла і знов відчуваю ниття.

3. Almariel

Almariel Well-Known Member

по-моєму, вже саме час для тренувальних перейм. нічого їх боятися. як важко - полежати трохи.

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

тренувалні перейми на тому терміні ще не мають завдавати дискомфорту.

5. Virna

Virna Well-Known Member

я, звичайно, ще не знаю які вони. але уявляю собі, що то має бути так: хапнути, потім перестати, так? а в мене ниє, тягне низ животика. шось схоже було на початку вагітності, але і тоді аналізи та узд були добрими.

6. сніжна

не обов язково. І ниття поясниці ( а не живота) з певним різним інтервалом може бути ознакою тренувальних, і просто кам яніння животика без будь-яких больовиих відчуттів. Тобто тренувальні на цьому терміні не повинні завдавати дискомфорту ( болі, ниття, відчуття тяжесті). 27-29 тижнів є одним із критичних періодів при вагітності. Тому не варто дискомфорт списувати на тренувальні. Краще більше відпочивати.

7. Paradise

Paradise New Member

Що Ви мали на увазі?

8. vanilia

vanilia Miracles are real

За час вагітності є кілька критичних періодів, коли варто поберегтися.

9. сніжна

саме оце
    оскільки зростає загроза передчасних пологів. Це : дні, коли у вас би мали бути місячні по графіку ( тоді матка є більш чутлива і приходить у тонус), а також період 27-29 тижнів, 32-35.

10. Delfy

Delfy Well-Known Member

тут пишеться багато про тонус чи його неіснування, але все ж. в мене 20 тижнів вагітності. приблизно 10-15 разів на день живіт твердне і через 30 сек знову м*якшає. я розумію, що оце і є той самий тонус, бо ж на такому терміні щось інше бути не може бути. так триває вже трохи більше тижня. .я щось не знаю чи таке потрібно "лікувати"..

11. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

я коли на попередньому огляді лягла на кушетку то лікарка сказала - о, маєм тонус. але до кінця огляду все відпустило. і сказала що так може бути до 10 разів на день. якщо не супроводжується больовими відчуттями, то щоб я не звертала уваги. то я після того хоч якось почала прислухатись, але надовго мене не вистачило. може він і твердне часом але я того не відчуваю ще й на роботі тим більше.

12. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Сьогодні таке в себе спостерігала. Дівчата, то треба хвилюватись? Вартує дзвонити до лікарки?

13. Маріка

Маріка Well-Known Member

Коли була вагітна меншим, то часто мала тонус. І якось так випадало, що постійно як приходила на огляд, то живіт тверднув, а лікарка зразу давала вказівку медсестрі колоти мені магнезію.

14. сніжна

:girl_impossible:. лікар явно "перестаралася". навіть в пологових далеко не всім жінкам, які потрапляють на збереження з гіпертонусом, вводять магнезію. Адже магнезія далеко не безневинна річ. На огляді матка може ненадовго в тонус приходити- як реакція на огляд. Але якщо потім вона приходить у норму, то для чого втучання? Магнезія- то вже крайній випадок- коли є гіпертонус з тягнучими болями і т.п. І то при цьому паралельно з магнезією призначається постільний режим на той період.

15. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Розкажіть мені, як оті Брекстони відчуваються? Чи мені ще зарано про таке думати?:girl_crazy:
    Затвердіння живота мене далі тривожать. Болем не супроводжується, просто твердне живіт 10 разів на день. Лікарка сказала, щоб відпочивати, не перетруджуватись. А я думала, що може варто на УЗД піти... Чи то вже я шукаю проблеми там, де її нема?

16. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Так і відчуваються, і як що доставляють дискомфорт варто відпочивати. а УЗД вам нічого не покаже тим більше через пару тижнів туди підете на плановий

17. Маріка

Маріка Well-Known Member

Та я і сама розуміла, що не потрібно мені зайвих ліків, але в мене перед тим була серйозна загроза (дуже болів низ живота і тонус був практично постійний) і я 2 тижні лежала на підтримці.
    І з того часу вона страхувала чи то мене чи то себе. Як тільки я починала протестувати проти уколів, то починала на мене тиснути психологічно, що я можу втратити дитину.
    Термін в мене був 25-28 тижнів.

18. Semiramis

Semiramis Горда галичанка

В мене цілу вагітність був тонус - зпершого узд "Матка тонусує!". Лежала кілька разів на підтримці, дивно, з ліків тільки пила ношпу, нотту, утрожестан і коли спостерігались мажучі виділення то транексам в систему.Спочатку не відчувала того тонусу, з 30 тижня відчула,що живіт ніби здавлює трохи і тисне на низ.старалсь прилягти на лівий бік, щоб живіт таким чином не висі а також лежав на ліжку, так найшвидже матка розслаблялась. і ще такий прикол був, коли лежала в лікарні, прийшла лікарка оглядати мене - живіт в момент твердий, виходила з палати,зразу розслаблявся.)то вже психологічно)

19. konfety

konfety Лучший изгиб на теле девушки - это ее улыбка!

"Тонусує" матка постійно ,найбільше чомусь зранку і не на 1-2 хвилини ,а довгенько вона тверда..Першу вагітність проходила з загрозою, і друга теж саме..але ходжу на роботу, здаю екзамени..місяцями з тонусом в лікарні тримати не будуть..просто кажуть бути обережною, не перевтомлюватись, не пригати, не скакати, не танцювати, ніяких ван, інтимного життя, кави і т.д....

20. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Вставлю я свої 5коп. Страшили мене тим тонусом моя Г. ,виписувала магнезію, в стаціонар ложила... Але по-правді я відчувала досить сильні скорочення, але Бог дав розуму спокійно до цього віднестись. Сьогодні була у іншого спеціаліста, вона мене заспокоїла, розказала що матка тонусує і це є норма, а сильніше чи слабше - це все залежить від способу життя, більше працюєте, рухаєтесь, ходите і "товчетесь" то, відповідно і більше тонусує. На тонус впливає також вздуття, запори і нетравлення шлунку. Пордила більше відпочивати в таких випадках, і ніякі магнезії не колоти однозначно....