Тонус: що це таке і чи треба лікувати?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 Квітень 2010.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Тонус: що це таке і чи треба лікувати?

якщо був тонус, то він міг пройти і за кілька годин. І вплив тут медикаментів- під питанням. Бо це явище, яке інколи може минутися як саме по собі, а інколи- знімається лише сильними медикаментами. Якщо була коричнева мазня, скоріше за все- це вийшли залишки старої менструальної крові саме під впливом напруження в певний момент м язів стінки матки. Пригадайте: можливо, у цей період у вас би мали "в звичному стані" початися місячні? зазвичай, період отих "критичних днів" є "критичним періодом" і на час вагітності ( тобто періодом підвищеного ризику). А зараз вам треба ще кілька дінв просто поберегтися ( більше відпочивати і утриматися від інтимних відносин).
    оглядають. Бо коли вагітна приходить із "скаргами" на затримку і на 2 полосочки на тесті, лікар перед тим як взяти на облік, має переконатися у наявності факту вагітності. На ХГЧ у динаміці мало кого посилають, тому лікарю простіше узяти на крісельний огляд. І саме у дзеркалах вона може побачити супутні ознаки вагітності ( ручну пальпацію зараз не враховую)- синюшність піхви, рихлість і синюшність шийки матки. Ну і раз треба все-рівно брати мазок- тут же його і бере. Як на мене, щоб уникнути крісельного огляду без зайвих проблем ( якщо строк менше 12 тижнів), краще йти у ЖК вже з результатми аналізу того ж ХГЧ, який здати приватно. Тоді мазок уже можна або самій собі взяти, або лікар це зробить без дзеркал і т.п.

2. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Мабуть, не було)) То скоріше за все у вас щось давнє вийшло з мазаниною, я читала, там багато що може бути - від залишків місячних до судинки, що лопнула під час сексу, може навіть залишитись щось з тої пори, як малеча в матці закріплювалась, а може то справді судинку зачепили на огляді. Головне, що у вас все добре

---------- Додано в 19:18 ---------- Попередній допис був написаний в 19:09 ----------

У моєї доброї подруги так виявили грибок (не молочницю, щось значно серйозніше, я не згадаю, як називається, але та біда в сукупності з природним молочно-кислим середовищем статевих органів жінки з часом руйнує мозок дитинки!!!) Будь-яким іншим способом це виявити не можна було. А так, вчасно пролікувавши, має здорового синочка. Все-таки не лише для галочки вони той мазок роблять - він інформативний, особливо враховуючи знижений під час вагітності імунітет

3. SoLana

SoLana Well-Known Member

Тому, бажано такі процедури проходити, коли плануєш стати мамою, якщо є підозра. І ше, аналізи, самі знаєте, можна в одній лабораторії купу хворіб знайти, але чи вони є насправді?...

4. maty

maty Well-Known Member

вибачте,але то вже якийсь лікарський перл:girl_nea:

5. buhgaltersha

Ну не знаю, я не медик, і коли хворію, або в чомусь не розбираюсь зі своїм здоров*ям - іду до лікаря, якщо знаю, що у нього диплом не куплений. Ну правда зараз всі, в кого є інтернет - Доктор Хаус, прекрасні діагности, медичні світила, але я якось до їх числа не входжу.

До вагітності у мене особисто не було молочниці, і не було ерозій - я це знаю, бо дитинка планована - я обстежувалась. Під час вагітності невеличка ерозія з*явилась уже на 6 тижні, а на 9 прокинулась і молочниця. Приємного мало, але молочницю мені точно не "придумали" - я її ох як відчуваю

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дякую, дівчата, саме так і роблю.:)
    От власне що ні.
    Власне що я мала результати ХГЛ з собою, але все рівно лікарка висадила на крісло.:confused:

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це вже від лякаря залежить. Бо крісельний огляд раніше був обов язковим. коли ще ХГЧ не робили- тільки так лікар встановлював строк вагітності по розмірам асиметричності матки з одного чи другого боку+ інформації про місячні. Зараз же це успішно можна зробити і без ручного крісельного огляду. Просто багато лікарів працюють ще так, як звикли.

8. Angel Ledi

Angel Ledi New Member

тонус буває різний і це факт.
    Перша вагітність- був тонус на УЗД, але я його не відчувала, лікар на тонусі- не наголошувала, я що тільки не робила, де тільки не їздила, які сумки тільки не носила. Родила доню- все минуло добре, дяка Богу.

Друга вагітність- трішки нив живіт. Я не звертала уваги, так як перша вагітність минула з легкістю. Тим більше, що живіт нив зовсім чуть. Почалася мазня, почав нити сильно живіт...на другий день мене вже почистили..(
    Зроб. аналізи на інфекції- все ок. Ну і так- здорова, здоровішої - нема.

Третя вагітність почалася просто з ниття живота. Мали бути місячні- їх нема, а живіт так вже болить, як ніби там саме все в розпалі. Зроб. тест і до лікаря. Нащупав невеличкий тонус. Сказав, що якщо почне боліти сильніше- Магне В6 пропити, валеріанку і вібркол ставити. Ну і якщо розболиться- то в лікарню лягати, а так- тонус- це нічого страшного. пояснив, що легкі такі собі хвилі в матці, які, ніби- виштовхують дитинку, але вони- не сильні, тому все буде добре. Скажу- чесно, живіт цього разу болів сильніше, тому в слова- ВСЕ БУДЕ ДОБрЕ- мало вирілось. тим більше, що я пила і те магне і ті свічки ставила, а воно мені було, що радіо послухати- нічого не допомагало.Живіт болів вже так, що я з ліжка вставала з болями.

Моя знайома, вислухавши мою ситуацію, що я лежу, бо живіт ниє і вагітна- порадила із свого досвіду: (в неї три перші вагітності- завмерлі) четверту вагітність вона вже виносила пропивши відвар кори калини.
    Вона мені розказала, як це робити, я віднайшла книжку по травах- сама прочитала, що то таке і нащо воно. За пів години вже після прийому чаю з кори- біль почала вщухати. Я її пропила так тиждень. Вже на 5 місяці тонус знову з"явився і цього разу- мазня, яка почала посилюватись. Дитинка рухалась і я вирішила попити чаюдо обіду- якщо не мине все- помчу в лікарню .( я так нехтувала лікарнею, бо модруга вже там лежала три тижні на збереженні і дитинка всеодно- завмерла)
    Але дяка Богу мазня почала стихати, ввечері вже її зовсім не було.
    Ну і вже на 8 місяці в мене почалися перейми- лікар хотів класти в лікарню знову, але я домовилась, що ялжу, якщо біль до завтрашнього дня- не вщухне. Попила свого чаю, та й все минулося.Тільки от я його попила 1,5 тижні- знадато укріпила. Родила рівно в 40 тижнів ( хоча, так,як це була 2 дитинка- то мала б в 38). Вийшло так, що ОСОБИСТО МЕНІ допомагав лише відвар кори калини.
    Так от порад- є багато, але тільки Вам і ще раз Вам вирішувати- що робити із своїм тонусом- ігнорувати, чи ні. І дай Бог, аби у всіх все було добре)

9. Ланочка

Ланочка Well-Known Member

Може кандидоз? )))) чи що за такий страшний грибок:D
    Але брядятина повна, ... про те що руйнує мозок дитини. Де ж то таке почути можна було?

10. Leila

Leila Well-Known Member

Цікаво дуже чому ви переконані про те що другий раз швидше народжують? це ж не від того залежить
    В мене дві вагітності проходили з тонусом, приймала медикаменти, щоб зняти тонус і тому що боялася передчасних пологів. Малого, то взагалі майже вилежала, а другий раз, то вже не дуже лежала, бо треба було бігати за старшим. Народила обох рівно в 40 тижнів, хоч теж багато закріплювала.

11. buhgaltersha

12. Ланочка

А що то таке? Може й мені допоможе. Бо помічаю останнім часом цей злощасний тонус. Вже надто щось докучає. Та й киваю на свої закрепи.

13. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

До речі, я от буквально з початком 20-го тижня (точніше 21-го) почала відчувати тонус. Ну так десь вечерком декілька разів затвердіє і все, безболісно. Читаю, що з 20-го тижня можуть початися Брекстони, може то вони?

14. Ланочка

Я вкурсі, що кандидоз це молочниця. Тільки було так загадково написано про "грибок", то й думаю може не чули такого слова. Інших грибків там просто не живе, ще й які мозок руйнують. Молочниця так точно не вплиаває на мозок. Це є такий стан жінки, коли вона вилазить та молочниця. І деколи лікування гірше за саму молочницю.Це я про грибки.
    І до чого тут куриво? Хіба мова йшла про його користь?

---------- Додано в 21:27 ---------- Попередній допис був написаний в 21:24 ----------

скоріш за все то вони. В мене теж є. але тепер декілька днів ще й низом живіт ниє. боляче сидіти довго і ходити.

15. Лідочка

З цим можу погодитися. В мене молочниця - невідємне супроводжуюче обох вагітностей. І от з досвіду - те лікування нічого не дає. На пару тижнів пройшло а далі знову - ну бо такий гормональний фон, що "сприяє" тій заразі. Тому, якщо вона не турбує, не викликає дискомфорту (свербіж, печіння, почервоніння чи набрякання статевих органів) - то лікувати її не варто.
    Мені навіть лікарі в ПБ казали, коли я запитала, що зробити щоб вилікувати ту "пані", то казали - народити:) Казали, що все лікування буде мати тимчасовий ефект, поки не народжу, а потім все внормується. І дійсно так було.

на дитину ніяк вплинути не може, цервікальний канал щільно закритий слизовою пробкою, туди нічого не може проникнути. Єдине, добре її позбутися перед самими пологами, щоб часом при проходженні пологових шляхів дитина того не набралася.

16. Vika

Vika Well-Known Member

А що казала лікарка терпіти 9 місяців?

17. maty

maty Well-Known Member

Vika ,не перекручуйте

18. Лідочка

Саме так:) якщо є дискомфорт - то можна пролікувати. Тільки будьте готові, що швидше за все, вона дуже скоро повернеться.
    І ще я писала

19. buhgaltersha

Мені по великому рахунку все-одно, просто постає питання: а в чому суть такого обману для лікаря? Тобто "панацею" вона не пропонувала у неї купити, грошей взагалі ні за що не брала.

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

То мені щось зайшло і я не переклала слово з англійської. То клітковина. :)