Токсикоз і печія

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем bilo4ka, 23 Вересень 2010.

1. Lanasweety

Lanasweety New Member

Відповідь: Токсикоз і печія

мені за себе соромно, бо знаю як це шкідливо, але мені сьогодні було дуже зле,
    а потім з'їла цілу пачку чіпсів і "О полегшало!"

2. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а мене найсильніша печія починається після кавуна:girl_impossible:я просто в шоці! що вже казати про решту набагато "тяжчої" їжі; що їсти? але і при першій вагітності вона мене чуть не доконала, особливо в кінці.

3. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

мене дістала печія посеред ночі. І то така пекуча...спробувала спати на високій подушці, незручно мені було, але печія не навідалася.

4. wwwlumiawww

wwwlumiawww New Member

Дівчата, а нормально, коли внизу живота тільки з одного боку ниє? П’ю лютеіну, а живіт через день ниє.

5. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Вже не знаю, що з тим токсикозом робити. І в лікарні лежала, і капали, але то всьо було як мертвому кадило. Точніше, перші кілька днів було краще, а потім потихеньку ставало гірше... І після 11 крапельниць звідкись ацетон (((. Як почали лікувати мене від гастриту (через токсикоз сильне загострення), кілька днів просто нудило, але не рвала. А потім - далі по старому. В четвер казали, що випишуть (я не казала, що нудило, думала, що то від гастриту), а у п"ятницю лікарка отримала результат ще понеділкового аналізу сечі і сказала, що поки є ацетон - виписувати не буде. І звідки він береться?! Два тижні відмучилась із катетерами, синці від намагань медсестер потрапити у вену досі не зійшли, а користі... Ці кілька днів вдома теж "веселі", таке враження, що шлунок хоче викинутись назовні. Від завтра знову в лікарню, а так туди не хочеться! Там зимно, годують всякою несмачною бякою (а везти з дому - теж не варіант, бо якщо їжа не щойно приготована - "вертається", і так весь час), лямпочки в коридорах кудись позникали (економія така). Не знаю, як витримати до кінця токсикозу (і коли він взагалі закінчиться?)...
    Імбирні чаї, різні мінералки і ще всяке, що вичитала тут і не лише тут, якщо допомагало, то день-два, а далі треба було шукати щось інше.
    Зараз п"ю багато води/солодкого компоту/солодкого чаю/Боржомі, їм каші - вичитала в тирнеті, що так треба робити аби вивести ацетон, але щось не сильно допомагає. Може хтось знає, що ще можна робити у домашніх умовах, аби позбутися ацетону?

6. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

мені від токсикозу допомагало просто їсти часто і по трошки, бо найбільше мучив токсикоз коли була голодна - і ніби хочеш їсти, а верне від самої думки про їжу. Ну і спокій, бо на початку другого триместру перенервувалась і токсикоз повернувся, аж мусила лягати щоб прокапали, бо їсти не могла нічого. Ще варто уникати неприємних запахів, мене нудило від запаху кави, тютюну і кунжуту. Для зменшення ацетону мені допомогла дієта - їла нежирну, легкостравну їжу, кисломолочні продукти, намагалась якомога менше навантажувати печінку, щоб організм міг сам справитись

7. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

Співчуваю Вам ))), сама тільки починаю відходити))) Тримайтесь, ще трошки лишилось потерпіти, мені після 12 тижня почало ставати легше. Хоч все одно повечорах трохи тошнить, але порівняно з тим що було то небо і земля, бо тошнило постійно і від всього, а на кухню зайшла готувати тільки позавчора перший раз. Мене не капали і я мало рвала, але тошнота була шалена і не тільки в мене, я ще й чоловіка і маму тим *заразила*:girl_haha:

8. Raven

Raven Мама малятка

Обнімалась з білим другом майже до 26 тижня, допомагало при сильній рвоті випити ложку новокаїну 0,5% плюс коняча доза валерянки, плюс багато боржомі. Таке мені порадив старий акушер, день погано їла і зразу ацетон.

9. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

мені при сильній рвоті допомагало випити трошечки дуже холодної води. З холодильника, з льодом.
    Теж регулярно рвала до 3 триместру, а підчас вагітності Вірусею весь перший триместр провела на регідроні і "поляні квасовій", бо було сильне зневоднення, вода не затримувалась в шлунку довше ніж півгодини. Тільки якщо пару ковточків холодної - тоді так, встигала потроху засвоїтись. Але в мене нема проблем з шлунком, тому могла собі холодну воду дозволити.

10. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

я приймала хофітол (або артишок форте - якщо не знайдете хофітолу) - за три дні пройшло - але уточніть у свого лікаря. Плюс яблучний сік - багато, мед - чайна ложка натще.

11. Barnaulka

Дівчата, дуже вам дякую за поради!

Буду зараз пробувати пити Регідрон (варіант із новокаїном чоловік забракував )) ), може зранку хоча б обійдуся без "білого друга"...

Хофітол мені взагалі не допомагає, практично від початку токсикозу п'ю. Яблучний сік і мед - при моєму гастриті не дуже можна, точніше, не можна..

12. Nana11

Nana11 аспіранточка

Треба пити воду, бо я не пила, щоб не рвати, і так підмався ацетон теж. А якщо пити водичку потрошки по ковтку товона всерівно в організмі затримується, і ацетон так не піднімається.
    Хофітол мені почав допомагати вже коли стало легше, бо коли був ацетон і постійна тошнота то не допомагало нічого.
    І ше мені цікаво а хто вирішив шо гастрит загосрився? Чого питаю - бо зі мною лежала дівчинка, якій тоже таке сказали, коли наша гінеколог пішла в відпустку і навіть напривили коватити зонд, на шо старий лікар-гастроентеролог сказав, шо більшої бздури ше ен чув і відправив її назад, аргументуючи тим шо в вагітних не буває загострення гастриту, за 20 років він такого ше не зустрічав, якшо є болі то то спазми шлунку від рвоти постійної, і їх треба знімати теплом- наприклад тряпочку гладити і прикладати до шлунку.

13. Barnaulka

Гастроентеролог, до якого направила моя лікарка і завідуючий відділенням, де я лежала. А направили після того, як у мене рвота була із великою кількістю крові. Ну і зонд я ковтала, там теж те саме сказали.

14. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

а мене вже замучила печія(((
    з малим такої не було, а цього разу практично з перших тижнів проявляється. і неважливо, я голодна чи сита, стою, сиджу чи лежу. час доби теж не впливає.
    часом неприємні відчуття аж до рвотних дотягують((

15. Talya

Talya Well-Known Member

мені минулого разу допомагала Поляна Квасова. буквально після кількох ковтків ставало краще

16. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

точно, я на початках її теж пила, а потім перестала. бо було терпимо. треба знов купити. дякую, Наталя)

17. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

я теж рятувалась поляною. а ще морква свіжа. погризла і все ок :)
    ще мені радили посмоктати кілька зерняток сирої гречки. мене не брало, але можете спробувати

18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Дівчата, хто знає, є якісь обмеження в допустимій нормі випитої води Боржомі? Чоловік мені все приговорює, що її ж не можна пити багато, та я ніби і не п'ю , але цілий час попиваю, бо печія вже вірний друг і то ще тиждень тому було так, часом, а от вже кілька днів майже постійно. І то ж я не їм ані смаженого, ані гострого, солодкого, харчуюся малими порціями щотригодини , а воно пече і всьо.. Думаю тата попросити привезти Поляни, бо вона така більш солена і думаю буде більш дієва, ніж Боржомі. Але ж вона також мінералізована, не зашкодить? І які ще є способи боротьби з тим?

19. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Я за останні місяці вагітності випила стільки Боржомі, що страшно подумати)) Пляшки дві в день точно випивала, малими ковтками постійно... Бо так мене печія мурдувала...((
    Я і гречку жувала і молоко пила і всяке різне випробувала, але не допомагало нічого. Як вже дуже мені зле вночі було, то пила Гевіскон. Але і він допомагав на годину-дві від сили, але то допомагало заснути принаймні.

20. Margarett

Margarett Well-Known Member

Мені допомагало таке дешеве і доступне: звичайна сира морква почищена - гризти. Ну як геть було кепсько, то Ренні (їх можна вагітним по пам"яті до 6 табл. на день, але бувало що нічого не брало мене). Не закликаю нікого до табл., так мені доктор радив, так я спасалась. До кінця ваг. вже взагалі від всього пекло, навіть чай не пила. Щодо води то мінералізація Б і ПК є в одній групі - середня, але у ПК трохи вона вища. Обидві лужні і таки на печію помічні. Якщо виходити з норми ПК - то при печії її до 250 г можна, думаю +- допускається. А оскільки у Б трохи менший ступінь мінералізації, то логічно, що по об"єму її можна й більше випити. Вся проблема у тому, що мін. води як корисні, так і можуть бути шкідливі, але ота шкідливість зумовлена/гіпотетично звісно можливими проблемами шлунку (може у когось дискінезія, холецистит, гастрит.... виразка ...) і якщо людина не знає, ба не зважає, то можна загострити надмірним споживанням води. А при розумінні свого організму на мою думку - це лише корисно. То ж не 5 л. на день тої води випивається.