Тісто для піци!! в когось є хороший рецепт???

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Fran4eska, 11 Лютий 2009.

1. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Відповідь: Тісто для піци!! в когось є хороший рецепт???

Дам свій улюблений рецепт тіста, може комусь знадобиться. Тісто получається дуже мягке і пухке.

25гр пресованих дріжджів
    260гр теплої води
    1ст.л.цукру
    0,5ст.л.солі
    2ст.л.олії
    420гр пшеничної муки.

Замісити і поставити на 1год на холод.

Виходить велика піцца на цілу духовку.

2. Venus

Venus New Member

Я думаю можна спробувати півпакетика (якщо пакетик 7 г), або 1 ч.л., якщо пакетик великий. Хоча, якщо чесно, не пробувала ще. Спробую, відпишуся:girl_blush2:

3. Venus

Venus New Member

4. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

мені по рецепту Марусі-Мами вдається супер,ясно то треба робити акуратно і не захоплюватися,але тісто піддається до усяких дій (підкидати я канєшна ше не навчилася :connie_pull-pigtail)

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

«ішо нє усьо потєряно»:girl_haha:

6. natorella

natorella Well-Known Member

я вже стільки піци зробила по марусиному рецепту (в мами всі сусідки мають той рецепт і роблять), шо навіть не розкачую, а тільки підкидаю і так розтягую

марусю - ви мій піцо-фаворит!

7. Stechok

Stechok New Member

вчора робила все як по рецепту(з пресованими),тісто добре:girl_smile:,мій рецепт трошки відрізняється ,тим що я даю 1склянку рідини(пів склянки води та пів склянки молока),а все решта в таких самих пропорціях:
    Італійська піца по-польськи з польскої кулінарної книги(печу вже років 10):girl_smile:
    2 скл.борошна(тепер борошно має малий вміст клейковини,тому може бути мало),20гр.пресованих дріжджів,тепле молоко(пів на пів з водою неповну склянку),0,5 ч.л.солі,4 ст.л.олії,трошки тертого мускатного горіха(за смаком)
    якщо вийде рідке тісто добавте борошна,скільке візьме,щоб нелипло до рук
    Замішую подвійну порцію,бо цієї невистарчає на сім"ю

8. kostuk

kostuk New Member

Маруся-мама, велике вам спасибі за рецепт тіста на піцу! Чоловік просто в захваті!:girl_in_love:

9. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

Я печу за двома рецептами:
    1.Дріжджове тісто
    1/2 склянки молока
    20г дріжджів
    1-2 яйця
    300г борошна
    100г цукру
    2ст л масла
    1/2ч л олії
    Викладаєте начинку і печете 35-40 хв

2.Сирна піцца
    200г сиру домашнього
    8ст л муки
    50г масла
    2 яйця
    1ч л порошку до печива
    Розкатати , викласти все чого душа бажає і пекти 20-25 хв.

По можливості, коли є сир вдома, печу з сирного тіста, менше "пацьканини" і значно швидше.
    Всім смачного.:)

10. Відповідь: Тісто для піци!! в когось є хороший рецепт???

11. Stechok

Stechok New Member

я так само спробувала багато рецептів і переконалася кращого тіста ще не робила:girl_claping:
    Дякую Марусі-мамі:girl_in_love:

12. AilataN

AilataN жива

В мене класне тісто вийшло, причому без рецепта, спішила, на око насипала, добре хоч запам"ятала процес.
    Основне, думаю,чому гарно вийшло- бо перше в муку влила олію і гарно вимішала, перетерла з олійкою , а потім все решта.
    3,5 ст муки, 100 гр олії оливкової олії, стакан води теплої (дивитись по консистенції бо добре не помню),яйце, столова ложка цукру, чайна ложка солі(без верху) і дріжджі сухі, весь пакетик не висипала, трохи лишила.
    Шкода що до рецепту Марусі-мами не добралась, але те що зробила гарно мені вийшло, хрупке, пишненьке,підійшло гарно, і дуже просто.
    О, прочитала рецепт, майже так само, в мене олії більше...Може то так зле? але було смачно, олійка дала хрупкість, але саме основне напевно в тому, що олійку перше з мукою перетерти, а потім уже рідину доливати.

Останнє редагування: 11 Лютий 2011
  13. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

шось так багато олії...

особисто для мене зле,я не люблю таке "олійне" тісто.

14. natorella

natorella Well-Known Member

багато жиру і мало муки - пісочне тісто

15. AilataN

AilataN жива

ну так, воно було хрупке, як пiсочне, особливо з краю, там де засмажилось, але пишненьке i не липло до рук, дуже смачне i не грубе, але то бiльше вiд розкачування залежить. Так пiсочне й робиться, перше мука з жиром розтираеться, а потiм все решта...а жирнiсть мене не лякае, головне смачнiсть. )))
    та все таки то вiд справжньоi пiцци далеко, так само, як i сирне тiсто, скорше пирiг виходить..

16. Анютка

Анютка Well-Known Member

я тісто роблю за рецептом Марусі-Мами, за що їй велике СПАСИБІ !!!

але ще кращим це тісто виходить тоді, коли замісити його на муці з твердих сортів пшениці, смакота неймовірна, всім рекомендую;)

17. Leila

Leila Well-Known Member

Моя свекруха робить тісто на піцу на молоці і з яйцем, виходить більше тісто як на пиріг дріжджовий, але не на піцу. В начинку вона дає смажену цибулю, варені яйця, тушену моркву.
    Я дуже люблю щоб тісто було тоненько розтягнуто, останнього разу я коли замісила тісто на 1 шкл. води, то в мене вийшло 3 піцци на круглу бритванку розіром 33 см. але тоді начинки треба небагато. (наприклад роблю з тунцем і оливками).

18. panna

panna New Member

Слава про тісто від Марусі-мами розійшлася далеко.В суботу вирішила приготувати піцу і цікавались по коліжанкам, хто яке робить, так троє з них саме по такому рецепту і роблять. От так!!! То напевно вже треба Марусі-мамі патентувати рецепт. А ще, залишилось у мене трохи тіста і я спекла на маленькій сковорідці. Получилось теж бомбезно!!!

19. volkovaj

volkovaj New Member

яке смачнюче тісто получається, нямням:nyam2:, смачнішого ще не їла, саме основне так швидко готовиться, тому піца у нас тепер зачастіла, чому чоловік дуже радий:girl_dance:, дуже дуже дякую за суперовий рецептик:girl_claping:

20. gladiolys

gladiolys Member

а я село:girl_crazy: до цього часу не знала що тісто для піци має бути на воді. Нічого, от тепер буду готувати правильну піцу!:girl_yes:
    Завжди користувалася ось цими двома рецептами, виходило дуже смачно:
    1. 1ст. кефіру,1/4ст.оливкової олії, 40гр свіжих дріжджів, 1ч.л. солі, 1ст.л. цукру і 3ст. муки.Кефір і олію змішуємо і трохи нагріваєм.Додаємо дріжджіі цукор і залишаємо на 15хв.Далі додаємо муку і замішуємо тісто і даєм піднятись.
    2. 1ст. молока, 40гр.свіжих дріжджів,1ст.л. цукру, 5ст.л. оливкової олії, 2 яйця, 500гр муки, сіль.Дріжджі і цукор додаємо в тепле молоко і залишаємо на 15хв.Далі збиваємо яйця і додаємо олію і дрібку солі. Потім додаєм до яєць молоко і замішуємо тісто, залишаємо піднятись.