Тимчасово +15, або вагітність і вага

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ірена, 28 Серпень 2009.

1. Kandya

Kandya Well-Known Member

Відповідь: Тимчасово +15, або вагітність і вага

Аріна, та я той бандаж коли з роддому виписувалась вдягла -- то на треьтій день. Десь тиждень завжди на вулицю вдягала, а тепер живіт пласкенький, як у 18. ніби й не родила.

2. Maksli

Maksli Well-Known Member

а в мене цієї вагітності якісь казуси виходять з вагою, то за три тижні на 100 г. поправилась, то за тиждень на 2 кг., а цього разу в жк взагалі наважили мене так, що я схудла на 1 кг. від попереднього зважування. але в загальному поки + 8 кг.

3. Kandya

Kandya Well-Known Member

то ще від ваги залежить. мене так в поліклініці важили...... У 7 місяців, коли декрет оформляла мене в поліклініці наважили на 74 кг. І це при тому, що вагітність починала із 55. Ну, думаю, капець моїй фігурі. Бо за попередні вагітності всього набирала по 10-12 кг. Після 30 тижнів вагітності я почала худнути: живіт, зрозуміло, ріс, зате дупа, яку, як мені наважили, розпасла невідомо як -- зменшувалась. Руки стали худіші, ноги. То я просто хліб, бульбу, макарони і сородке перестала жерти. Вопшем, у пологовий мене з поліклініки відправляли з вагою 72 кг. Виходить, плюс 17 за вагітність -- багацько

А там, зважилась у примальному покої -- 68 кілограмів. Всього-то плюс 13. Норма. І до своїх 55 я вже на третій тиждень повернулась. Так що ви, Maksli, ще добру вагу пошукайте

4. arina

arina Active Member

в пологовому питала акушерок - то казали не швидше як за місяць, або коли виділення перестануть йти...то я, дурна, й чекаю... надіюсь ще не пізно то виправити....

5. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Вже писала, що бандаж тільки шкодить поверненню до форми, бо мязи не працюють. Почекайте поки пройдуть виділення і потрохи робіть вправи, скраби...

6. Kandya

Kandya Well-Known Member

ну може з медичної точки зору бандаж і шкодить.... Але мені не зашкодив. Я навіть після перших пологів вже у роддомі стягувалась простирадлом

7. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я вважаю, що бандаж просто ні до чого ні до чого :) Генетика важлива, тип шкіри тощо. Хтось повертається до "майже гарного" вигляду відразу після ПБ, пле тих пару зайвих кг потім роками не може скинути. А хтось в пологовому лишає небагато, але повільно і спокійно протягом кількох місяців повертається до своєї норми. Після кесарського розтину пробувала вдягути бандаж - він мені дуже заважав і парив. Тому після другого кесарського навіть і не купляла бандажу. А після нормальних пологів навіть і думки не було щось там підвязувати. І - так, м'язи він дійсно розслабляє. То так само як корсети на спину. Не треба ніяких бандажів і корсетів - треба зміцнення власних м'язів. А для початку - просто почекати з відновленням і просто вести здоровий спосіб життя. Організм мвнявся 9 місяців, і не може за місяць потім прийти в стан "до"

8. Zhdana

Zhdana Well-Known Member

Ну, не знаю, мені бандаж не зашкодив, а тільки допоміг. Лікар дуже гарно мені все аргументував, пояснив, що бандаж потрібен не для того, аби шкіра не висіла, а для того, щоби всі органи внутрішні ставали на місце. Зрештою, дитинка досить багато місця займала в животику. Уявіть, скільки того місця звільнилося. І щоби уникнути гастроптозу (опущення шлунку), та опущення інших органів і застосовується бандаж. Часто у жінок, що народжували декілька раз животик стирчить не через надлишки жиру, а через розтягнуті м*язи та опущені органи. Доречі, цей післяпологовий бандаж є і післяопераційним. А щодо непрацюючих м*язів живота, то тут, певно індивідуально, не знаю. Але у мене в бандажі м*язи трималися в тонусі, під вечір навіть було таке відчуття в них, як після фізичних вправ. А от не вдягла день бандаж, все розслаблялося і випирав врешті пузік. Я тоді і перестала вдягати бандаж, коли переконалась, що м*язи вже здатні тримати.

9. cjomcjomka

Природою передбачено, щоб органи ставали на місце :) щоб уникнути опущення шлунку потрібно берегтись від фіз. навантажень перший час. і, до речі, не худати зашвидко

10. La esposa

La esposa Moderator

стільки всього читаючи перед пологами, я якось випустила саме це повз. І десь через півтора тижні після пологів тягала візок з дитиною по сходах на руках (не колесами стрибала, а на руках!!, 12 кг + 4,8 кг + дитна 3,300), а потім стогнала, що мене низ живота болить((( аж поки забила на візок і перейшла на слінг, особливо коли нема кому допомогти знести той агрегат))
    потім вже, як малому три місяці минуло, дізналась і про гарячу ванну, і про качання пресу, і про піднімання тяжкого...

11. Zhdana

Zhdana Well-Known Member

Але ж можна природі допомогти:girl_wink: Зрештою, цілий день носіння на руках 5-6-7 кг щастя, а то і більше, коли є ще маленька дитина, та і взагалі - побут - передбачає фізичні навантаження. А ще є особливість сполучної тканини ( у мене таке є(((), коли вона схильна більше розтягатися, ніж зазвичай. Ну і звідкісь же беруться люди, а в переважній більшості - жінки, з опущеннями внутрішніх органів, хоча природою і передбачено. Але я погоджуюсь - берегтись дуже і дуже треба. Файно, коли є така можливість:girl_yes:

12. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

в мене доречі цієї вагітності вага пригає як їй хочеться то 1 кг в тиждень то 100 грам набирає а то і падає, мене лікар в ЖК лякає великою дитиною :)

---------- Додано в 15:26 ---------- Попередній допис був написаний в 15:22 ----------

післяпологове відновлення передбачає гніздування перші тижні і лежачий режим, в давні часи 40 діб до породіллі з немовлям нікого не пускали окрім повитухи і жінок які допомагали по господарству, і породілля мала лежати

13. cjomcjomka

з попередніх дописів я зрозуміла, що Ви - худенька. У худеньких така особливість є, тому потрібно берегтись ще більше.
    скоріше компенсувати ті порушення поведінки в післяпологовий період, які зумовлені способом життя.
    Село, господарка, намагання чимскорше взятись до всього і відразу. Це по-перше. А крім того, покоління наших мам робило дуже багато не по жіночому тяжкої роботи, незалежно від пологів. Це мої особисті спостереження щодо старших жіночок. А щодо наших одноліток - виснажування себе дієтами, швидкі похудання - прямий шлях для зменшення внутрішніх жирових прошарків (які фізіологічно мають бути), - і до опущення органів.

14. Zhdana

Zhdana Well-Known Member

О, і за такий ефект ми з лікарем балакали)) Тому важливо вдягнути бандаж тільки лежачи і зранку, коли ще не розходилися. І дуже слідкувати і відчувати, щоби бандаж тримав рівномірно зверху і зназу, не перетягуючи сильніше, наприклад, верх. І важливо - правильно підібраний розмір, бандаж не повинен тиснути та затягувати, він повинен комфортно тримати.

---------- Додано в 15:30 ---------- Попередній допис був написаний в 15:28 ----------

оооо! Як би файно було, але ж купка діток ще є, не погніздуєшся)))

---------- Додано в 15:30 ---------- Попередній допис був написаний в 15:30 ----------

так, це в першу Чергу)))

15. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

не вірю в бандаж, чомусь я його пробувала і пробувала слінг (можна і простирадло) різні відчуття
    нажаль це наша сутність, маю надію що мені вдасця хоч тижні два

16. oksumoron

oksumoron Active Member

Абсолютно згідна!
    Не підтримую ідею носіння всяких бандажів!
    Якщо комусь і вдалося отримати зразу ж плаский живіт, то швидше через особливості організму, а не через носіння бандажів!
    Можна доноситись, що живіт потім не пропаде при ніяких фізичних навантаженнях!
    Почекайте трішки і можна братися за вправи і креми!

17. domino

domino Well-Known Member

Залишилося багатоооо, ще 8 кг треба бити і добивати, і тим все сказано!

18. Amilada

Amilada Well-Known Member

+ 3 кг. У вагітність їсти меньше хотілось, ніж тепер. Не подобається живіт- він якийсь, купи не тримається. Не тільки жирок наріс, ще й внутрішні органи перекочуються- куда повертаєшся, туди й зсуваються.

19. Orman

Orman Модератор-бомба

ви чого? дитині 1 місяць... Все буде.

20. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

в мене ще 2 кілограмчики зайвих, але не вони мене турбують, а животик, який треба зганяти((