Тільдоманія!

Тема у розділі 'Інші види ручних робіт', створена користувачем Orman, 28 Листопад 2010.

1. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Відповідь: Балачки рукодільниць

я не маю тканини:girl_flirt:, тому я на першій стадії на шляху до тільди

2. lapocka

lapocka Well-Known Member

Відповідь: ІГРАШКА СВОЇМИ РУКАМИ

JuniorSkeptic ваша тильда красуня, важко повірити що це перша така робота:girl_in_love: Розкажіть про тканини, тільце фарбували самі?

3. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

Дякую :) Ні, тільце не фарбувала - купила бежевий льон, а для сукенки - бязь гривень десь так зо 25 за метр :) Взагалі мені дуже подобаються фірмові тільдівські тканинки, навіть подумую над їх придбанням, але з іншого боку, цікавіше підбирати тканини у магазинах - більший простір для творчості, тоді тільда точно буде неповторною. Плюс захоплює азарт полювання на придатні тканинки - для тільд має бути натуральна в дрібний малюнок, а це не так часто трапляється.

4. Orman

Orman Модератор-бомба

файна така Маруся - графиня!

мені тим Тільди і подобаються - вони не мають бути ідеальні. Вони домашні, душевні і взагалі. Я свою Тільдо-Гафійку (зійшлися на такому імені) щось хотіла трохи переробити, а потім думаю "вона така мила своєю кострубатістю".

О і Маруся мила кострубатістю (хоч і не сильно вона кострубата).

Дівчата, а з чого ви волосся робите? Я зробила з ДМЦ, бо моє натхнення то така річ, що не стане чекати поки я куплю інші нитки, а в хаті були тільки вишивальні.

саме краще - штанці і туфлі. І прііііча!!!! - на мульйон!

Тереза?

5. JuniorSkeptic

хі, я теж про Гафійку або Гапочку думала для своєї :)

з мохеру, тим-то ми такі скуйовджені :)

6. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

З моїм натхненням та сама історія: конче вже і зараз , тому волосся зробила з старих шерстяних ниточок, ще маминих, які випадково завалялись вдома. Якщо добре придивитись, то вони такого троха синього кольору і з вкрапленням інших кольорів (білого, червоного, ще якогось) - Маруся вийшла трохи гламурна дівчина, волосся в тон до сукні :) А на майбутнє вже домовилась з коліжанкою, яка в"яже, що дасть мені залишки різних гарних в"язальних ниточок

7. Orman

Orman Модератор-бомба

я теж з тою подружкою дружу!

8. Мар'яся

домовились :)

В мене з тими тильдиками виникла проблема: де взяти гарну тканинку в дрібний візерунок (квіточки, клітинка, смужка)? Вибір в наших магазинах, де я була, не тішить абсолютно, та ще й продавці гаркають , що такого нема . Я знайшла тільки два види ситцю, який більш-менш підходить. В мене ностальгія за радянськими ситцевими сукнями (особливо за тими маминими, які я маю надію, що вона ще на дачі не попалила...).

9. Ассоль

Ассоль Dreams come true

JuniorSceptic, я щось придивляюся-придивляюся до вашої тільдочки і ніяк не можу зрозуміти, як ви платтячко робили. Ви частково його пришили до іграшки (рукавчики)?

10. Мар'яся

Відповідь: Тільдоманія!

І питання до тільдоманів-спеціалістів :) Ви коли одяг шиєте, то що ви робите з внутрішніми швами? Їх вручну обметувати - це вбивство, а залишати як є, теж якось не тойво. Чи то тільки я таке нещастя без швейної машинки?

11. Orman

Orman Модератор-бомба

нічо не роблю - і навіть думка мені така в голову не приходила.

12. JuniorSkeptic

і я не обметую, це ж лялька не для ігор, тому швам нічого не станеться.

13. Мар'яся

А мій малий якраз її дуже облюбував, тому то питання стоїть дуже гостро.

Спитала я маму за ті тканинки і що вона мені підказала, що часто такий одяг і навіть відрізи тканини такого плану можна знайти на секонді. Я в принципі ніколи там не була, але заради такого діла може й піду подивлюсь, а наразі дзвоню до баби, може в її запасах ще щось є :)

14. JuniorSkeptic

Взагалі я теж хотіла б, щоб моя доня бавилася тільдами, а не Барбі, тому планую шити деяких тільд підвищеної міцності спеціально для неї. Отам справді треба буде обметати все, що можна :)

Для руки зшиваються разом два шматки тканини - льону та тієї, що на платтячко, і потім викроюється рука цілком. А тоді вже рукавчик потайним швом пришивається до тулуба. Ось так:

Останнє редагування: 22 Лютий 2011
  15. Ассоль

Ассоль Dreams come true

Дякую за відповідь. А я своїй першій тільді збираюся шити окремо одяг :) Подобається мені, коли можна його поміняти потім, наприклад :)

16. Bride

Bride Well-Known Member

Дівчатка, я з дозволу своєї доброї знайомої виставлю фото її творінь! Для мене це щось дуже дуже надзвичайне! Анюта просто молодець. Можливо, комусь це послужить за натхнення!
    До слова скажу, що вона живе в гуртожитку, і шиє навіть в таких екстремальних умовах))))) Уявляю собі як казково виглядає її кімната.

+ додаю фото з блогу на якому можна надивитися багато краси :)

17. Мар'яся

Вчора ввечері мала настрій і натхнення ще трошки побавитись., в результаті того бавлення вийшов маленький тільдоравлик, дівчинка Дуся :)

Цього разу, як на мене вже не так кострубатенько, без целюліту, бо набивка вже мені лягла рівніше (набивала одночасно із вивертанням), та й шви вже рівніші. Хотіла хлопчика, але хлопчики в квіточки не бувають, а ті що бувають - мені не подобаються :girl_haha:

18. MILITARIYA

MILITARIYA Well-Known Member

така красотіща)))))) ох, дівчата, вже я підсіла на тих тильд.....сиджу скачую журнали, ціла купезна незакінчених проектів, а я вже намірилася робити тільду....і коли то я встигну))))Хочу донечці її першу лялю зробити.....йду напевно по тканину, бо вдома нема запасів ніц.

19. lapocka

lapocka Well-Known Member

Постіно передивляюсь цей блог, іграшки там чудові, кожна тканинка, гудзик, стрічечка, все гарне:girl_tender:
    така гарнюня:girl_claping: молодець.

20. Orman

Orman Модератор-бомба

з рота в мене вирвали :)

яка ж вона класна! Ти ммммммолодчина!