Ти чи ви? Та інші звертання

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Tutuka, 18 Червень 2009.

?

Вам легко переходити на "ти"?

1. так

16,5%
  2. ні

10,0%
  3. байдуже

2,1%
  4. залежить від особи, до якої звертаюся

71,3%
  1. Ykr@inochk@

Ykr@inochk@ Well-Known Member

Відповідь: Ти чи ви?

Не можу перебороти себе і звернутися на форумі до дівчат на "ти", хоч і розумію, що сама належу до старшої категорії форумлянок. Дівчата, не ображайтеся це я до вас з повагою:girl_curtsey:. Хоча сама навіть не звертаю уваги як звертаються тут до мене. Інша річ коли, дивлячись у вічі тикає молодша набагато люлина - це обурює:girl_mad:.

2. gnoma

gnoma Member

Я теж не можу звертатись до форумлянок на "ти":girl_tender:

З цим повністю згідна

3. Melinda

Melinda Active Member

На "ТИ", бо як чую "ВИ" - то почуваю себе старою бабою, хоча дехто з поваги чи просто з неблизької знайомості так звертається.

4. Nevalyawka

Nevalyawka New Member

тільки на "ТИ" терпіти не можу коли мені "ВИ" але й коли якесь (відносно до мене) мале тикає нагло цього також не люблю!)))

5. Музик

Музик Мартуська

на ти і при зустрічі теж. так я не в тому віці, щоб до мене при зустрічі викали, проте коли доводиться чути, коли дітки говорять до мене на ви, мені якось не по собі робиться. ніби якийсь барєр створюється

6. Vialka

Vialka New Member

у мене таке ж відчуття.. хочеться щоб звертались на ТИ, хоча самій звертатись до старших (особливо незнайомих) людей на ТИ якось ніяково(за вийнятком найближчих родичів)

7. Azza

Azza Member

Мені краще, якщо до мене звертаються на ТИ ну не відчуваю себе на ВИ і все, хоча до старших або не знайомих людей звертаюсь виключно на ВИ.

8. kira lv

kira lv Member

Коли на "Ти" звертаються по дружньому (навіть незнайомі) особливо, якщо це на форумі, розповідаючи щось сокровенне, то почуваюсь, ніби розмовляю зі старим добрим другом . Але коли це по-хамськи :bazar:, то як оскома по зубах

9. Fechka

Fechka Member

В мене така ж ситуація....І похресники до мене звертаються на "ти"! А ще страшно не люблю коли кличуть..тьотя! Йой,тоді себе 70ти літьною відчуваю...Та що поробиш іншого звернення поки,ще не придумали....

10. Kviten

Kviten Member

:) ніколи не замислювалась, але, виявляється, і в мене свій "таракан" є на цю тему :)
    Я НЕ СПРИЙМАЮ, коли до мене на ти звертаються....знаєте хто? - автори журналів!
    От коли стаття в журналі, і там пише "приготуй то", "зроби так-то" - ухххх дратує! Навіть не можу точно сказати, чому так! Просто як червона шматка на бика :)
    Як на мене, "приготуйте", "можете зробити так-то" - вже набагато краще сприймається, правда ж?
    А на рахунок реальних людей, а не абстрактних журналістів... Погоджуюсь, що "ти-ви" залежить більше не від віку, а від стосунків з людиною, наскільки вона вам близька. Тому на форумі пишу всім на Ви, бо майже нікого не знаю "в реалі". Вибачайте, я зовсім не вважаю вас старими чи підстаркуватими :) :) :)
    А ще, трошки не в тему, але згадалося: (ви, мабуть, теж знаєте такі приклади) коли подружжя, проживши разом енну кількість років, звертаються одне до одного на Ви, і на контрасті з ніжністю, з якою це слово промовляється до коханої "половинки", виходить просто шикарно... А ще якщо цілує руку дружині через десятки років... І не показово, а справді від душі... (От знов в мені заговорив невиправний романтик! :) Капєц! Вибачте за офтоп :)

11. Snigurochka

Snigurochka New Member

Мені більше подобається на "ти", але якщо ця людина зі мною говорить не коректно, без поваги, грубо, то цю людину я все ж таки попрошу перейти на "ви", аби дати зрозуміти, яка між нами велика відстань!!!!

12. kristas

kristas Well-Known Member

І до мене на "ти" :) До батьків, за їх бажанням звертаюсь на "ти",і від онучка вони не вимагають на "ви". До бабці я на "ви" (не дуже близькі стосунки). А взагалі до людей якось звикла зразу на "ви", навіть молодших за мене, поки сама людина не переправить мене...

13. lapusik

lapusik Загублений

Я до батьків на Ви! На болтушках теж не проти,щоб на ТИ!Але коли в громадському місці мені тикають,ще й с наглою інтонацією-то мене це дратує!

14. SORRI

SORRI New Member

Завжди хочу почувати себе молодою,тому тільки на ТИ! В спілкуванні з людьми намагаюсь зразу уточнити як я можу звертатись до них.

15. Francesca

Francesca New Member

Вважаю що при переході на "ти" люди повинні спочатку це оговорити. Коли відразу починають "тикати" ще ледь знайомі люди - іноді стає не дуже приємно.

16. orki

orki New Member

діти - тільки на "ти", в транспорті, в магазині, і.т.д. - на "ти" (почуваюся молодшою), ну а на роботі - на "ви" і пошепки:girl_devil:

17. Gygy

Gygy New Member

Коли знайомлюся з людьми, то хочу, щоб до мене зверталися ТИ, хоч сама завжди кажу ВИ і переходити з ВИ на ТИ мені важко. :girl_smile: Але коли зовсім сторонні люди на вулиці, або в офіційній установі кажуть мені ТИ, то стає якось неприємно, ніби мене зневажають.

18. TUCR

TUCR Well-Known Member

Ой мені також важко переходити на ТИ особливо коли вже звикла на ВИ, дуже важко до чужих "давай на ти", а я все ВИ тай ВИ!!!

19. pyzurj

pyzurj New Member

я до батьків і всіх старших - на ВИ. мої дітки будуть до мене на ТИ. (думаю чоловік не буде проти, щоб дітки *тикали* нам)))

20. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Мені так тяжко старшим за мене казати "ТИ" , навіть коли пропонують, звертайся до мене на "ТИ", я далі продовжую на "ВИ", ніби не сама закомплексована, але в цій справі проблема :dntknw: