Відповідь: Ти чи ви? Не можу перебороти себе і звернутися на форумі до дівчат на "ти", хоч і розумію, що сама належу до старшої категорії форумлянок. Дівчата, не ображайтеся це я до вас з повагою. Хоча сама навіть не звертаю уваги як звертаються тут до мене. Інша річ коли, дивлячись у вічі тикає молодша набагато люлина - це обурює.
Відповідь: Ти чи ви? На "ТИ", бо як чую "ВИ" - то почуваю себе старою бабою, хоча дехто з поваги чи просто з неблизької знайомості так звертається.
Відповідь: Ти чи ви? тільки на "ТИ" терпіти не можу коли мені "ВИ" але й коли якесь (відносно до мене) мале тикає нагло цього також не люблю!)))
Відповідь: Ти чи ви? на ти і при зустрічі теж. так я не в тому віці, щоб до мене при зустрічі викали, проте коли доводиться чути, коли дітки говорять до мене на ви, мені якось не по собі робиться. ніби якийсь барєр створюється
Відповідь: Ти чи ви? у мене таке ж відчуття.. хочеться щоб звертались на ТИ, хоча самій звертатись до старших (особливо незнайомих) людей на ТИ якось ніяково(за вийнятком найближчих родичів)
Відповідь: Ти чи ви? Мені краще, якщо до мене звертаються на ТИ ну не відчуваю себе на ВИ і все, хоча до старших або не знайомих людей звертаюсь виключно на ВИ.
Відповідь: Ти чи ви? Коли на "Ти" звертаються по дружньому (навіть незнайомі) особливо, якщо це на форумі, розповідаючи щось сокровенне, то почуваюсь, ніби розмовляю зі старим добрим другом . Але коли це по-хамськи :bazar:, то як оскома по зубах
Відповідь: Ти чи ви? В мене така ж ситуація....І похресники до мене звертаються на "ти"! А ще страшно не люблю коли кличуть..тьотя! Йой,тоді себе 70ти літьною відчуваю...Та що поробиш іншого звернення поки,ще не придумали....
Відповідь: Ти чи ви? ніколи не замислювалась, але, виявляється, і в мене свій "таракан" є на цю тему Я НЕ СПРИЙМАЮ, коли до мене на ти звертаються....знаєте хто? - автори журналів! От коли стаття в журналі, і там пише "приготуй то", "зроби так-то" - ухххх дратує! Навіть не можу точно сказати, чому так! Просто як червона шматка на бика Як на мене, "приготуйте", "можете зробити так-то" - вже набагато краще сприймається, правда ж? А на рахунок реальних людей, а не абстрактних журналістів... Погоджуюсь, що "ти-ви" залежить більше не від віку, а від стосунків з людиною, наскільки вона вам близька. Тому на форумі пишу всім на Ви, бо майже нікого не знаю "в реалі". Вибачайте, я зовсім не вважаю вас старими чи підстаркуватими А ще, трошки не в тему, але згадалося: (ви, мабуть, теж знаєте такі приклади) коли подружжя, проживши разом енну кількість років, звертаються одне до одного на Ви, і на контрасті з ніжністю, з якою це слово промовляється до коханої "половинки", виходить просто шикарно... А ще якщо цілує руку дружині через десятки років... І не показово, а справді від душі... (От знов в мені заговорив невиправний романтик! Капєц! Вибачте за офтоп
Відповідь: Ти чи ви? Мені більше подобається на "ти", але якщо ця людина зі мною говорить не коректно, без поваги, грубо, то цю людину я все ж таки попрошу перейти на "ви", аби дати зрозуміти, яка між нами велика відстань!!!!
Відповідь: Ти чи ви? І до мене на "ти" До батьків, за їх бажанням звертаюсь на "ти",і від онучка вони не вимагають на "ви". До бабці я на "ви" (не дуже близькі стосунки). А взагалі до людей якось звикла зразу на "ви", навіть молодших за мене, поки сама людина не переправить мене...
Відповідь: Ти чи ви? Я до батьків на Ви! На болтушках теж не проти,щоб на ТИ!Але коли в громадському місці мені тикають,ще й с наглою інтонацією-то мене це дратує!
Відповідь: Ти чи ви? Завжди хочу почувати себе молодою,тому тільки на ТИ! В спілкуванні з людьми намагаюсь зразу уточнити як я можу звертатись до них. До речі,мала моя,до 4 років називала чоловіка по імені.Але йому це дуже подобалось.
Відповідь: Ти чи ви? Вважаю що при переході на "ти" люди повинні спочатку це оговорити. Коли відразу починають "тикати" ще ледь знайомі люди - іноді стає не дуже приємно.
Відповідь: Ти чи ви? діти - тільки на "ти", в транспорті, в магазині, і.т.д. - на "ти" (почуваюся молодшою), ну а на роботі - на "ви" і пошепки
Відповідь: Ти чи ви? Коли знайомлюся з людьми, то хочу, щоб до мене зверталися ТИ, хоч сама завжди кажу ВИ і переходити з ВИ на ТИ мені важко. Але коли зовсім сторонні люди на вулиці, або в офіційній установі кажуть мені ТИ, то стає якось неприємно, ніби мене зневажають.
Відповідь: Ти чи ви? Ой мені також важко переходити на ТИ особливо коли вже звикла на ВИ, дуже важко до чужих "давай на ти", а я все ВИ тай ВИ!!!
Відповідь: Ти чи ви? я до батьків і всіх старших - на ВИ. мої дітки будуть до мене на ТИ. (думаю чоловік не буде проти, щоб дітки *тикали* нам)))
Відповідь: Ти чи ви? Мені так тяжко старшим за мене казати "ТИ" , навіть коли пропонують, звертайся до мене на "ТИ", я далі продовжую на "ВИ", ніби не сама закомплексована, але в цій справі проблема