Відповідь: Ти чи ви? І я так вважаю,до чужих людей на Ви,до своїх Ти,хочу шоб моя дитина мені Ти казала. Тут можна мені на ТиТепер як до когось звертатись треба в цю тему заглядати:rolleyes:
Відповідь: Ти чи ви? Якийсь час після універу всім Ви-кала і того ж чекала від них (крім домашніх - там зі всіма на ти). А тепер, попрацювавши в неформальному колективі, аж дьоргаюся, коли наша бухгалтер (віку моєї мами - решта молодші) звертається до мене на Ви.. І просила її - не допомагає. Отож до мене прошу ти-кати Цікаво, а буде хтось, хто попросить звертатися до неї\нього на Ви?
Відповідь: Ти чи ви? Тутука думки читає. Я собі якраз записала вчора, що треба таку темку відкрити. До мене можна на "ти", якщо попередньо спитатися, бо не люблю, коли отако "з моста" починають "тикати". Мені самій перейти на "ти" дуже важко. Довго звикаю... Тому прошу не гніватися, якщо далі буду "викати", мені це легше дається. І до віку я то не прив*язую. Коли в гімназії викладала, до всіх дітлахів "ви" казала, навіть тих найменших. Додала опитування.
Відповідь: Ти чи ви? Я не люблю коли мене на ви кличуть, а ще гірше як по-батькові, не виношу, вуха ріже... Але якщо з кимось сваритися, я навіть із знайомою людиною перейду на ви, якось підсвідомо. А у родині, всі на ти, навіть бабулі та дідулі. Чомусь до маминого брата, та його жінки на ви, може просто рідко бачились, бо далеко живуть.
Відповідь: Ти чи ви? До мене теж можна на "ти", хоча мені самій буває важко перейти на "ти", а особливо до людей старших за мене, які мені в батьки годяться.Хоча на колишній роботі в колективі завжди звертались на "ти"-якось так рідніше було
Відповідь: Ти чи ви? а мені звертання на "Ви" вухо не ріже як і звертання на "ти", в принципі. і сама дуже часто до людей на "Ви" зертаюся - навіть дуже молодших - нічого ненормального в тому не бачу - робота така може, тому в мене нема асоціацій з тим, що Викання вказує на старший вік чи статус - просто вияв поваги до малознайомих людей знову-таки - тикання це для мене теж нормально - коротше, кажучи - я не комплексую при будь-якому звертанні це вже - як складеться хоча викання до батьків не розумію - мабуть це віддаляє, але загалом - просто справа звички
Відповідь: Ти чи ви? До батьків говорю на «ви» але це не заваджає мені їм напискувати, як каже моя мама. Своїх дітей стараюсь вчити говорити на «ви» до всіх чужих людей, хоча їм це тяжко дається бо в основному англійська мова більш фамільярна і всі звертаються на «ти» і просто на ім*я. Хіба що вчителька, тоді звертаються Міс, Міссіс або Містер такий то. До лікарів звертаються пане дохтор ну і до меценатів - пане меценат. До мене діти говорять мішано то на «ви» то на «ти» як вийде. Тутачкі я особа поважна і мені прошу казати так - Марусина, Маруська, Маруся батьківна або Марія Михайлівна або Маша - трі рубля і нє ваша. Для приміру пишіть так, Маруська, ну ви і обнаглілисьте.
Відповідь: Ти чи ви? Мені в принципі все одно, звертайтесь як хочете. Як було у фільмі "Да, меня зовут "эй, ты. Но хотя бы зовут" В силу своєї роботи звертання на "ви" для мене є абсолютно нормальним і звичним. Часом на ти перейти важко. Хоча все залежитьвід ситуації, коли відбулось перше знайомство. Скажімо, в квест грають люди різного віку (до 40 р) і до всіх звертаюсь на ти. А от на роботі язик не повертається
Відповідь: Ти чи ви? А мені наприклад імпонує, що на форумі завжди панувала ота атмосфера гречного звертання до співрозмовників чи опонентів. Звісно, якщо люди знайомі особисто і дружать, то навмисне «викати» якось дивно. Та все ж! Це гарно, це якось так шляхетно звучить, я б навіть сказала вишукано. Тому мене абсолютно не разить і самій до когось звертатись на «ви» мені не важко. І для мене це теж зв’язку з віком немає, а радше з культурою спілкування. Тому, коли звертаюсь до когось на «ви» не подумайте, що то є підкреслювання віку – абсолютно ні!
Відповідь: Ти чи ви? І до мене краще на "ти" Почуваю себе якоюсь старою тіткою, коли хтось на "ви" до мене звертається. А до інших звертаюся так, як вони того бажають. Якщо незнайома людина і старша, то на "ви"
Відповідь: Ти чи ви? У мене в сім"ї говорять на Ви. В чоловіка також. Ну не знаю, так виховували, чи що, але ну ніяк до мами на Ти сказати не можу. До незнайомих стараюсь на Ви, в незалежності від віку, а вже потім, якщо людина не проти перехожу на Ти. Самій ж подобається на Ти.
Відповідь: Ти чи ви? В мене в сім"ї всі на "ТИ" Колись в моєї сестри виникло питання як краще звертатись до батьків на "ТИ" чи на "ВИ" і вона запитала батька. І татко дав таку відповідь: "Головне щоб стосунки між нами були хороші. Бо як ти захочеш мене послати, мені легше не стане від того що ти скажеш "ТАТО, ідіть ВИ на :cesored:" Головне щоб була повага і любов одне до одного, а решта то дрібниці
Відповідь: Ти чи ви? мені легше,коли до мене на ти...з батьками своїми також на ти,ну а з свекорами на Ви,хоча пропонували перейти на мамо і тато,але у мене ці слова асоціюються лише з моїми батьками...сина буду вчити говорити до мене на ти
Відповідь: Ти чи ви? В моїй сім'ї теж до батьків ми звертаємося на "ти". До старших - бабусі і дідуся - на "ви". До не знайомих людей я звертаюся на "ви", навіть, якщо буває, що людина молодша за мене. Потім вже, якщо пропонують перейти на "ти", то з часом так і звертаюсь.
Відповідь: Ти чи ви? Я до всіх своїх рідних на "ти", чоловік на "ви". Звісно якщо будуть діти, я б хотіла щоб говорили на "ти", тоді не відчуватиму себе поважною пані мамою, а матусею і перш за все найкращим другом. Щодо співрозмовників це якось виходить само собою, хоча я не маю звички одразу "тикати", питаю дозволу щоб це зробити. Всіх форумлянок дуже прошу звертатись до мене на ТИ
Відповідь: Ти чи ви? Я зі своїми батьками на "ти", тільки з бабцею на "ви", якось в нас вже так повелося. З новими знйомими зазвичай швидко переходжу на "ти", особливо якщо ми приблизно одного віку, часто навіть з перших хвилин хтось це пропонує, бо так зручніше. І до мене дуже всіх прошу звертатись на "ти". Мені так набагато комфортніше. А звертання "пані" чи на імя і по-батькові до мене взагалі чомусь вухо "ріже".
Відповідь: Ти чи ви? І до мене, будь ласка, на ТИ. В моїй сім"ї, на жаль, заведено на ВИ до батьків, але на мені ця традиція перерветься:D