Ти чи ви? Та інші звертання

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Tutuka, 18 Червень 2009.

?

Вам легко переходити на "ти"?

1. так

16,5%
  2. ні

10,0%
  3. байдуже

2,1%
  4. залежить від особи, до якої звертаюся

71,3%
  1. atma

atma New Member

Відповідь: Ти чи ви?

Мій чоловік та його друзі при людях на ВИ спілкуються, ніколи не чула щоб його друзі назвали його Віталік завжди тільки Віталій. Я за те щоб на ВИ, тоді нема панібратства та тримаеться субурдинація.

2. MALYSH

MALYSH New Member

Як правило на "ти" звертаються один до одного друзі, приятелі, родичі, діти, молоді люди одного віку. На "ви" ж слід звертатися до незнайомців та до людей, які старші за вас.

3. Gentle

Gentle Well-Known Member

Може, я не зрозуміла... Друзі Вашого чоловіка, наприклад, на вулиці при інших людях кажуть йому " Віталік, Ви"??. Як на мене, то трохи перебор. Розумію ще, при підлеглих... Але то моя думка.

4. atma

atma New Member

Мого чоловіка ніхто ніколи при мені я ніколи не чула щоб його назвали Віталік тільки Віталій якщо без побатькові. Буде дуже дивно чути якщо наприклад Медведев Путіну буде казати ТИ.
    В іншому місті при зовсім не знайомих людях будуть на ТИ.

5. Gentle

Gentle Well-Known Member

Ну... якщо такі порівняння пішли в хід, то в мене нема аргументів :)

6. Відповідь: Ти чи ви?

7. atma

atma New Member

8. zaderyshka

zaderyshka Member

9. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Та всі ми люди :)
    завжди? чи так, по приколу?

10. atma

atma New Member

11. bora

bora Well-Known Member

Ага.
    А він до Вас теж по-батькові?
    Уявляю собі - прийшов чоловік і такий - Юлія Анатоліївна чи не була б Ваша ласка попрасувати мені сорочку.:girl_claping:
    Прикольно))
    Але якби так завжди, то подумала б що живу з стороннюю людиною, а не своїм чоловіком.) Якось стати другою половиною мені не в"яжаться з Ви. навіщо в сім"ї субординація? Мо повага та любов..

12. Відповідь: Ти чи ви?

atma,

13. atma

atma New Member

Жартома звичайно. Різниця у віці чотири роки. Звертаеться на ти.

---------- Додано в 22:37 ---------- Попередній допис був написаний в 22:32 ----------

Нажаль для багатьох наших жінок булоб краще так.

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

А я теж інколи до чоловіка на "ви" :girl_haha: Люблю так: "Шановний, ви совість зовсім втратили!!!" Тобто, на "ви", я до нього коли дуже зла.
    А загалом, до мами я на "ти" і мені не подобається коли діти до батьків на "ви" звертаються. Хоча чоловік батьків тільки на "ви" і це, як на мене, не є відображенням якоїсь дуже великої поваги. Бо чоловік зі своїм "ви" може таким тоном говорити з мамою, чи з татом яким би я ніколи собі до батьків не дозволила. З друзями, звичайно на "ти". А от коли людину не знаю зовсім, навіть якщо вона ще зовсім молода, ніколи не дозволю собі тикати, хіба якщо мене попросять. І ще не люблю, коли до мене зовсім не знайомі люди в транспорті, чи на вулиці звертаються на "ти". Таке враження, що "свині разом пасли", чи гуси, чи , як то кажуть, не пам"ятаю.:confused::lol:

15. Venezianka

Venezianka New Member

До мене теж на ТИ. Я до мами на Ви, до тата на Ти. Вони так хотіли. А мої діти до мене говоритимуть тільки на Ти.

16. Agrafka

Agrafka Member

І до мене на "Ти". Так звертаюся до батьків, тато і мама ніколи не вчили мене звертатися до них на "Ви". Коли доня почне говорити, теж звертатиметься до мене та чоловіка на Ти. Щодо інших людей, то при знайомстві, я звичайно ж на "Ви", а далі по домовленості. Перейти на "Ти" мені дуже легко.

17. octavia

octavia Well-Known Member

Я до своїх батьків говорю на Ти ,чоловік до свох виключно на ВИ.Коли народилась донька то свекоуха ностоювала щоб вона говорила до нас на ви:girl_devil:.Я питалась чому так а вона" бо на Ти звертаються до тих батьків кого не поважають і тд ітп.А я їй відповіла а Ви коли молитесь то молитву якими словами починаєте" отче Наш Ти що є...) то може Ви Бога не поважаєте чи то хтось вам близький ?І свекруха більше розмови по цьому питанню не заводила .Діти до мене і чоловіка звертаються на Ти.Та я не люблю коли мені тикають незнайомі люди ,а особливо продавці.

18. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

до мене теж прошу на "Ти".
    До батьків говорю на "ТИ",чоловік до своїх теж,не подобається Викання до батьків-це якось так виглядає,як до чужих,хоч на Україні це традиція,"ВИ"-більше до старших від себе. Моя мати викладач і до своїх студентів теж на "Ви"-студіки після 9 класу,але... Коли я розпочинала свою так звану карєру(училище,ПТУ),мама теж казала звертатись до учнів на Ви,так спочатку і було,потім правда перешла на "ТИ".
    До чужих,незнайомих людей виключно на "ВИ",навіть тепер на роботі у мене є молодші від мене начальники-теж на "Ви",існує ж поняття субординації.

19. Yurta

Yurta New Member

Я теж до своїх батьків звертаюся на "Ти", а чоловік до своїх на "Ви", дитина моя каже "Ти". Свекруха хотіла малого перевчити на "Ви" але ніц з того не вийшло. А менший свекрушин син говорить толерантно: "Мамо йдіть ви на (три букви)" - звучить!!! Свекруха як то вчула, то до нас більше не чіпляється.

20. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

до мене також можна на "ти", вдома до батьків я звертаюсь на "ви", мій чоловік до своєї мами також на "ви", хочу щоб моя малеча також так зверталась на "ви", а чоловік проти, і моя мама також. Викати мене навчила моя бабця, тотова мама, а моя мама не хотіла щоб я із сестрою до неї викали, а батько навпаки, тай мамуся щось немогла нас перевчити на "ти"! хоч сама до своєї мами говорить на "ти", а до тата на "ви"