ТЕХогляд

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Harmony, 28 Червень 2010.

1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Відповідь: ТЕХогляд

Зробити медогляд необов*язковим це теж не вихід. Його ж для чогось вимагають перед тим як видати права. Як, зрештою довідатися чи людина не є небезпечною як водій.
    інша справа як то все відбувається. а вимоги, впринципі правильні.

---------- Додано в 08:12 ---------- Попередній допис був написаний в 08:09 ----------

але ж це авто вашого чоловіка, тобто він у будь-який момент сідає за рулі і їде тому і мусить мати меддовідку.

2. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Медогляд для видання водійських прав є цілком виправданим і зрозумілим, нікому, мабуть поянювати його необхідність не треба.
    Чоловік в Празі, авто в Стрию, нагадаю. Тут їздимо в іншому, і на ТО тут нікого не цікавить моя вага (Богу дякувати). :)

Все ускладнено штучно, дослівно все. Тут не існує, наприклад, доручень на керування авто. Передача техпаспорта на машину в чужі руки автоматично означає доручення нею керувати. А тепер згадайте, скільки коштує оформлення доручення в Україні...

3. bora

bora Well-Known Member

В нашій країні - тільки після того як когось зіб"є на дорозі. Не зауважували?
    Маємо сусіда, який дві автівки розбив по п"яні. І нічо - далі їздить. Допоміг ТО?
    Думаю Ви не на той інструмент покладаєтесь. Чи Ви не бачите ЯК медичні довідки всі отримують?
    Мабуть, враховуючи найзагрозливіший рівень ДТП в нашій країні - нам потрібно щось змінювати, а не користуватись тим, що в світі давно визнано не дієвим.

4. Bonita

Bonita Member

З таким медоглядом, який потрібно проходити при То, чи виробленні прав, неможливо дізнатися чи людина є безпечною чи ні. Коли я проходила мед.огляд то при заходженні в кабінет було одне питання "Скарги є?" "Ні, немає" і зразу писали "практично здорова". І так всі лікарі, єдине що мені написали, що окуляри обов'язкові при керуванні. Недавно проходив ТО знайомий, то згадував ту бюрократію останніми словами. Особливо черги до психіатра, відстоявши майже 3 години в черзі і в жарі, зайшов і його спитали "Припадки бувають, на голову не падали?" він ледве себе стримав, щоб не відповісти, що припадків не було, але зараз буде:girl_crazy: Тому МО це банальна формальність за яку можна елементарно відкупитися, тому на мою думку він абсолютно лишній і просте відмивання грошей (тому дай, за довідку заплати за печатки також і т.д.)

5. KAPUCHINKA

Доручення в Україні переважно робиться для того щоб чогось там не платити. Мої батьки теж мають доручення це просто набагато дешевше ніж оформити ту машину як покупку чи подарунок.

Наскільки я знаю при оформленні машини в МРЕО в тех паспорт вписуються всі хто має право керувати тою машиною, і доручення, здається, непотрібне. Хоча я можу і помилятися.

---------- Додано в 10:45 ---------- Попередній допис був написаний в 10:44 ----------

я ж написала

---------- Додано в 10:46 ---------- Попередній допис був написаний в 10:45 ----------

---------- Додано в 10:51 ---------- Попередній допис був написаний в 10:46 ----------

:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy: ото придумали

Вони мають списки хто там в них на обліку стоїть, а решта то просто формальність. У чоловіка питали чи служив в арміі і у яких військах і все.

---------- Додано в 10:54 ---------- Попередній допис був написаний в 10:51 ----------

Дівчата, я ж не захищаю систему, просто вважаю що ТО і медогляд прив*язані один до одного це правильно. Але це правильно впринципі, а не у такому вигляді як це відбувається зараз у нас.

6. Orman

Orman Модератор-бомба

щось капучнко, ви не на ті питання відповідаєте.

Машина зареєстрована на чоловіка їжджу я. При проходженні ТО він проходить медогляд - де логіка? Як варіант - пройшла я те кляте ТО з медоглядом, за рік в мене дико падає слух/зір але їду, бо наступний ТО ще за рік. Де, ну де тут логіка хоч якась?

а довідатись чи є людина безпечна ніяк не можливо, бо ось тут я безпечна і пушиста, а пішла напилась і стала небезпечна, як лікар знає, чи я маю розум?

---------- Додано в 14:00 ---------- Попередній допис був написаний в 13:58 ----------

так зараз таке роблять, цікаво чи обом треба проходити медогляд (ото вєсєлуха)?

7. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Знаєте порядок продажу авто в Україні?

Коли купуєте машину, Вам необхідно пройти те саме ТО, навіть якщо попередній власник його пройшов вчора. Що саме по собі ще зрозуміле, але аби зняти з обліку, а потім поставити на облік, потрібні більші гроші, ніж за доручення, а крім того набагато більше часу (бо знову ж таки, медогляд ітп) Таку фразу, як "Нема номерів" Вам у ДАІ доводилось чути? Це нонсенс, але так є.

В результаті машини продаються "на доручення", на передоручення, тобто, начорно, щоб уникнути процедур, котрі будь-де в світі вирішуються за півтори години.

Так, Ви праві. За те, щоб без тяганин вписати у техпаспорт батька й брата чоловік лишив в ДАІ 600 лівих гривень.

8. Orman

Orman Модератор-бомба

оооо, ми щойно все (ще не все) пройшли. Чоловік брав відпустку :sad: і бігав по тих всіх установах. Там ще таааакі приколи ... але то вже не про ТО - хоч теж маразм.

9. bora

bora Well-Known Member

Не потрібно:) Один - за всіх))

10. KAPUCHINKA

Впринципі людина сама має адекватно оцінювати свої можливості, а не думати що раз є папірець значить можна. Я, до прикладу, за кермо не сідаю, бо вважаю що маю для цього недостатньо добрий зір, хоча і усвідомлюю що і довідку можна купити і права.

А от до прикладу мій колишній співробітник сліпий на одне око, а для другого потрібні окуляри. Мав вже кілька ДТП (дякувати Богу без жертв). Ну в якій би нормальній країні такій людині дозволили б сідати за кермо? (має ж бути для таких людий якийсь стримуючий фактор, при нормальному розкладі це мала б бути мед довідка)

Останнє редагування: 18 Серпень 2010
  11. bora

bora Well-Known Member

Та нє) Лінз буде достатньо:)
    Ви самі підвердили формальність характеру цих вимог. ТО де зміст в їх забиранні у нас стільки часу і грошей?

12. Bonita

Bonita Member

Для чого писати, що хтось придумує? Так було насправді і такі геніальні запитання задавали. А за допомогою грошей і в списки з дурки і наркодиспансера можна не попасти. Тому цей МО це просте марнування часу і витрачання грошей. Кстаті згадала ще історію своєї однокласниці. Ми проходили МО для отримання прав в 11 класі. Вона як і я погано бачила, тільки мені в правах написали окуляри обов'язкові, а вона дала лікарці 10 і їй написали, що все ок. Чесно кажучи я до такого тоді б не додумалася, а ви розказуєте, що МО потрібний.
    Доречі ще дещо згадала. Для тих хто зараз проходить ТО і мав за останні 2 роки штраф, але оплатив його, варто заїхати в центральне чи ДАІ чи МРЕО (точно не знаю) і перевірити чи його зняли з комп'ютера чи висить і далі. Мій співробітник так попався, йому теж робили ТО і всі довідки, але подзвонили і сказали що на ньому неоплачений штраф, добре, що він мав квитанцію про сплату то прийшлося туда їхати показувати і вимагати, щоб закрили.

13. KAPUCHINKA

---------- Додано в 11:39 ---------- Попередній допис був написаний в 11:37 ----------

[/COLOR]

14. katrinka

katrinka Well-Known Member

скажіть будь-ласка, де, на якій вулиці і в якій установі треба проходити медогляд для ТО?

15. katrinka

Уррра! я пройшла ТО..... сама. все обійшлось в 520грн. потратила 2 дні (вірніше кожного з двож по пів). МО теж проходила сама.

16. krysa

krysa New Member

Дуже мені зараз доречна тема ! Мій чоловік вчора поїхав проходити ТО.
    І ще йому сказали ,що треба довідку з ВОЄНКОМАТУ, це так ?

17. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

потірібно воєнний білет для отримання довідки в психдиспансері.

Могли б більш детальніше розповісти як ви прохили техогляд? послідовно всі етапи куди скіки і як?

18. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

о, я вам щиро заздрю :) мене це також чекає, ніяк не можу позбиратися до купи щоб туди заїхати...

19. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

а де саме проходили, то є якась точка для усіх, чи то у поліклініці за місцем проживання + довідка з нарко- і невродиспансерів? Я буду проходити техогляд наступного року, але хочеться у січні-лютому зробити, щоб не відтягувати.

20. katrinka

проходила МО і ТО в Пустомитах, там воно легше (за місцем прописки). спочатку пройшла медогляд, перед тим потрібно проплатити квитанцію на 84грн (до копійок не пам"ятаю) за сертифікати в нарколога і психіатра і здати аналізи (не здавала, запл 30 грн) також дві фотокартки. решту всіх лікарів пройшла+кардіограма+флюрка.
    проплатила всі квитанції для ДАЇ 290грн (авто 1,4)
    пройшла огляд авто в Наварії 100грн офіційно
    з цим всім поїхала в ДАЇ, де вже й отримала картку ТО
    ще перед цим в суді забрала рішення по штрафах, які були оскаржені і відмінені для ДАЇ, бо стояла заборона на ТО.