Відповідь: ТЕХогляд Зробити медогляд необов*язковим це теж не вихід. Його ж для чогось вимагають перед тим як видати права. Як, зрештою довідатися чи людина не є небезпечною як водій. інша справа як то все відбувається. а вимоги, впринципі правильні. ---------- Додано в 08:12 ---------- Попередній допис був написаний в 08:09 ---------- але ж це авто вашого чоловіка, тобто він у будь-який момент сідає за рулі і їде тому і мусить мати меддовідку.
Відповідь: ТЕХогляд Медогляд для видання водійських прав є цілком виправданим і зрозумілим, нікому, мабуть поянювати його необхідність не треба. Чоловік в Празі, авто в Стрию, нагадаю. Тут їздимо в іншому, і на ТО тут нікого не цікавить моя вага (Богу дякувати). Все ускладнено штучно, дослівно все. Тут не існує, наприклад, доручень на керування авто. Передача техпаспорта на машину в чужі руки автоматично означає доручення нею керувати. А тепер згадайте, скільки коштує оформлення доручення в Україні...
Відповідь: ТЕХогляд В нашій країні - тільки після того як когось зіб"є на дорозі. Не зауважували? Маємо сусіда, який дві автівки розбив по п"яні. І нічо - далі їздить. Допоміг ТО? Думаю Ви не на той інструмент покладаєтесь. Чи Ви не бачите ЯК медичні довідки всі отримують? Мабуть, враховуючи найзагрозливіший рівень ДТП в нашій країні - нам потрібно щось змінювати, а не користуватись тим, що в світі давно визнано не дієвим.
Відповідь: ТЕХогляд З таким медоглядом, який потрібно проходити при То, чи виробленні прав, неможливо дізнатися чи людина є безпечною чи ні. Коли я проходила мед.огляд то при заходженні в кабінет було одне питання "Скарги є?" "Ні, немає" і зразу писали "практично здорова". І так всі лікарі, єдине що мені написали, що окуляри обов'язкові при керуванні. Недавно проходив ТО знайомий, то згадував ту бюрократію останніми словами. Особливо черги до психіатра, відстоявши майже 3 години в черзі і в жарі, зайшов і його спитали "Припадки бувають, на голову не падали?" він ледве себе стримав, щоб не відповісти, що припадків не було, але зараз буде Тому МО це банальна формальність за яку можна елементарно відкупитися, тому на мою думку він абсолютно лишній і просте відмивання грошей (тому дай, за довідку заплати за печатки також і т.д.)
Відповідь: ТЕХогляд Доручення в Україні переважно робиться для того щоб чогось там не платити. Мої батьки теж мають доручення це просто набагато дешевше ніж оформити ту машину як покупку чи подарунок. Наскільки я знаю при оформленні машини в МРЕО в тех паспорт вписуються всі хто має право керувати тою машиною, і доручення, здається, непотрібне. Хоча я можу і помилятися. ---------- Додано в 10:45 ---------- Попередній допис був написаний в 10:44 ---------- я ж написала ---------- Додано в 10:46 ---------- Попередній допис був написаний в 10:45 ---------- ---------- Додано в 10:51 ---------- Попередній допис був написаний в 10:46 ---------- ото придумали Вони мають списки хто там в них на обліку стоїть, а решта то просто формальність. У чоловіка питали чи служив в арміі і у яких військах і все. ---------- Додано в 10:54 ---------- Попередній допис був написаний в 10:51 ---------- Дівчата, я ж не захищаю систему, просто вважаю що ТО і медогляд прив*язані один до одного це правильно. Але це правильно впринципі, а не у такому вигляді як це відбувається зараз у нас.
Відповідь: ТЕХогляд щось капучнко, ви не на ті питання відповідаєте. Машина зареєстрована на чоловіка їжджу я. При проходженні ТО він проходить медогляд - де логіка? Як варіант - пройшла я те кляте ТО з медоглядом, за рік в мене дико падає слух/зір але їду, бо наступний ТО ще за рік. Де, ну де тут логіка хоч якась? а довідатись чи є людина безпечна ніяк не можливо, бо ось тут я безпечна і пушиста, а пішла напилась і стала небезпечна, як лікар знає, чи я маю розум? ---------- Додано в 14:00 ---------- Попередній допис був написаний в 13:58 ---------- так зараз таке роблять, цікаво чи обом треба проходити медогляд (ото вєсєлуха)?
Відповідь: ТЕХогляд Знаєте порядок продажу авто в Україні? Коли купуєте машину, Вам необхідно пройти те саме ТО, навіть якщо попередній власник його пройшов вчора. Що саме по собі ще зрозуміле, але аби зняти з обліку, а потім поставити на облік, потрібні більші гроші, ніж за доручення, а крім того набагато більше часу (бо знову ж таки, медогляд ітп) Таку фразу, як "Нема номерів" Вам у ДАІ доводилось чути? Це нонсенс, але так є. В результаті машини продаються "на доручення", на передоручення, тобто, начорно, щоб уникнути процедур, котрі будь-де в світі вирішуються за півтори години. Так, Ви праві. За те, щоб без тяганин вписати у техпаспорт батька й брата чоловік лишив в ДАІ 600 лівих гривень.
Відповідь: ТЕХогляд оооо, ми щойно все (ще не все) пройшли. Чоловік брав відпустку і бігав по тих всіх установах. Там ще таааакі приколи ... але то вже не про ТО - хоч теж маразм.
Відповідь: ТЕХогляд Впринципі людина сама має адекватно оцінювати свої можливості, а не думати що раз є папірець значить можна. Я, до прикладу, за кермо не сідаю, бо вважаю що маю для цього недостатньо добрий зір, хоча і усвідомлюю що і довідку можна купити і права. А от до прикладу мій колишній співробітник сліпий на одне око, а для другого потрібні окуляри. Мав вже кілька ДТП (дякувати Богу без жертв). Ну в якій би нормальній країні такій людині дозволили б сідати за кермо? (має ж бути для таких людий якийсь стримуючий фактор, при нормальному розкладі це мала б бути мед довідка)
Відповідь: ТЕХогляд Та нє) Лінз буде достатньо Ви самі підвердили формальність характеру цих вимог. ТО де зміст в їх забиранні у нас стільки часу і грошей?
Відповідь: ТЕХогляд Для чого писати, що хтось придумує? Так було насправді і такі геніальні запитання задавали. А за допомогою грошей і в списки з дурки і наркодиспансера можна не попасти. Тому цей МО це просте марнування часу і витрачання грошей. Кстаті згадала ще історію своєї однокласниці. Ми проходили МО для отримання прав в 11 класі. Вона як і я погано бачила, тільки мені в правах написали окуляри обов'язкові, а вона дала лікарці 10 і їй написали, що все ок. Чесно кажучи я до такого тоді б не додумалася, а ви розказуєте, що МО потрібний. Доречі ще дещо згадала. Для тих хто зараз проходить ТО і мав за останні 2 роки штраф, але оплатив його, варто заїхати в центральне чи ДАІ чи МРЕО (точно не знаю) і перевірити чи його зняли з комп'ютера чи висить і далі. Мій співробітник так попався, йому теж робили ТО і всі довідки, але подзвонили і сказали що на ньому неоплачений штраф, добре, що він мав квитанцію про сплату то прийшлося туда їхати показувати і вимагати, щоб закрили.
Відповідь: ТЕХогляд ---------- Додано в 11:39 ---------- Попередній допис був написаний в 11:37 ---------- [/COLOR] та я ж не вас мала на увазі, а того лікаря який таке питав. Хоча це, напевно, нормальне запитання до хворої людини. Але ж лікар теж має зважати на те з ким має справу. Чи з хворим, чи з людиною яка просто формально прийшла. Тому так і написала. Не ображайтеся, я, напевно, не зовсім зрозуміло висловилася.
Відповідь: ТЕХогляд скажіть будь-ласка, де, на якій вулиці і в якій установі треба проходити медогляд для ТО?
Відповідь: ТЕХогляд Уррра! я пройшла ТО..... сама. все обійшлось в 520грн. потратила 2 дні (вірніше кожного з двож по пів). МО теж проходила сама.
Відповідь: ТЕХогляд Дуже мені зараз доречна тема ! Мій чоловік вчора поїхав проходити ТО. І ще йому сказали ,що треба довідку з ВОЄНКОМАТУ, це так ?
Відповідь: ТЕХогляд потірібно воєнний білет для отримання довідки в психдиспансері. Могли б більш детальніше розповісти як ви прохили техогляд? послідовно всі етапи куди скіки і як?
Відповідь: ТЕХогляд о, я вам щиро заздрю мене це також чекає, ніяк не можу позбиратися до купи щоб туди заїхати...
Відповідь: ТЕХогляд а де саме проходили, то є якась точка для усіх, чи то у поліклініці за місцем проживання + довідка з нарко- і невродиспансерів? Я буду проходити техогляд наступного року, але хочеться у січні-лютому зробити, щоб не відтягувати.
Відповідь: ТЕХогляд проходила МО і ТО в Пустомитах, там воно легше (за місцем прописки). спочатку пройшла медогляд, перед тим потрібно проплатити квитанцію на 84грн (до копійок не пам"ятаю) за сертифікати в нарколога і психіатра і здати аналізи (не здавала, запл 30 грн) також дві фотокартки. решту всіх лікарів пройшла+кардіограма+флюрка. проплатила всі квитанції для ДАЇ 290грн (авто 1,4) пройшла огляд авто в Наварії 100грн офіційно з цим всім поїхала в ДАЇ, де вже й отримала картку ТО ще перед цим в суді забрала рішення по штрафах, які були оскаржені і відмінені для ДАЇ, бо стояла заборона на ТО.