техніка PUNCH NEEDLE або проколювання голкою

Тема у розділі 'Інші види ручних робіт', створена користувачем Ума, 8 Листопад 2009.

1. Ума

Ума Super Moderator

Відповідь: техніка PUNCH NEEDLE або проколювання голкою

Іскро, там все просто. З другої сторони набору є схема як всилити нитку. Я вже не маю фото з чого зробити, то спробую так пояснити.

в голку через низ (саму голку) до ручки згори пропихаєш ту петельку з дротика. Тоді на горі (горі ручки, я маю на увазі) вставляєш нитку в петельку (в мене по схем і в три ниточки треба було вишивати) і тоді петельку протягуєш через всю голку - нитка має вилізти внизу біля голочки. Тоді береш ще раз петельку і пропихаєш її в дірочку голки з тильної сторони до середини і знову засиляєш туди нитку і витягуєш її назовні. от і все :)
    залишай дуже маленький кінчик і починай штопати.

ВАЖЛИВО: щоб голка втикалася в тканину до кінця (тоді виходять однакового розміру петельки) для цього потрібно або досить глибокі п"яльця (є спеціальні для панч нідл), або я робила так: канву натягувала в ку-снапи, а під снапи ставила пластикову коробочку відкриту (якраз такого розміру).

на жаль зараз не маю чим сфотографувати. Хіба Орман чи Хомка сфотографують інстукціюзі своїх наборів. Вони тепер тобі повинні скласти компанію :)

2. Xomka

Xomka Well-Known Member

Оце я щось не дуже зрозуміла... То якщо вишивати в 2 нитки, спочатку протягуєш одну нитку, а тоді іншу? Чи для чого ця друга маніпуляція?
    У Іскри ж теж набір, як я зрозуміла, тобто там теж є фото, але от з твоїм поясненням вже хоч щось зрозуміло:girl_in_dreams:

3. Ума

Ума Super Moderator

друга маніауляція щоб пропихнути нитку (ту саму нитку, а не якусь іншу, і одразу все пасмо- в скільки ниток вишивка, стільки й за раз пропихаємо) у вушко голки. А перша маніпуляція, щоб нитка проходила в середині голки з ручкою. Там отвір є. То як в м"ясорубці - згори мусить подаватися безперервно ниточка.

ви інструкцію дивилися???? там ж ніби все зрозуміло :) якби що, то робимо міні-форумівку на МК :)

4. Iskra

Iskra Well-Known Member

в мене не було:girl_nea:
    але таки вчора розібралась. на ютубі знайшла процес всиляння нитки в голку:girl_dance: мій фотик, на жаль, зараз не зі мною, отож, фотки з мобільного-розвалюхи - звиняйте:girl_flirt: то моє горнятко:
    вчора за годинку (приблизно) зробила отаке:
    тепер біля картинки, аби порівняти, скільки вже зроблено:
    тепер використаю те, що писала Ума, аби показати на фотках, як воно приблизно має вдягатися.
    це зрозуміло без малюнку:girl_smile:

мене ото інше тепер цікавить. як робити так, аби на лицевій стороні всі ниточки лягали рівним шаром? бо в мене, наприклад, десь якась може тирчати, або одна частинка виходить трішки вищою за іншу. якщо перешивати, то на тканині залишаються дирки такі великі і негарні...якщо одна петля більша за інші, то тут простіше - я просто її підрізаю.
    і про закріплення нитки я так і не пойняв, отож роблю на власний розсуд:girl_crazy: я її ніяк не закріплюю, просто обрізаю коротко. прати і так не буду, воно би не мало вилізти.

5. Ума

Ума Super Moderator

Дякую за візуалізацію процесу всиляння нитки в голочку :) і дуже гарний початок!!! З нетерпінням чекаю продовження процесу :)

це власне те, про що я писала. важливо аби голка до кінця входила в тканину, тоді виходитимуть усі рівні петельки.
    я порола кілька разів поки не навчилася правильно робити. Дірки на тканині залишаються, але коли штопати знову починаєш, то ніц не видно :)

я теж не зрозуміла як то її кріпити і просто дуже коротко обрізала. Хоча готовий виріб прала :)

6. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Наскільки я пам"ятаю ту техніку, то можна просто обрізати, а можна ПВА змастити, прикріпивши до основи, як то кажуть, для самозаспокоєння.

7. Xomka

Xomka Well-Known Member

Іскорко, дякую!!! Я пойняв:radist: Може то собі незабаром на селах таким зайнятись:girl_in_dreams:

8. Iskra

Iskra Well-Known Member

1.5 години роботи - ось який результат:girl_curtsey:

9. Iskra

Iskra Well-Known Member

а на це пішло близько двох годин:d23:
    скучила я за хрестиком...:girl_in_dreams:

Останнє редагування: 12 Серпень 2010
  10. Orman

Orman Модератор-бомба

людоньки, а я не можу купити цю саму голку. Вже три магазини обійшла.

11. Iskra

Iskra Well-Known Member

кілька днів тому бачила її 100%-ово в магазині на Шевченка. там остання була, правда, її відкрили, бо показували покупцям, що то таке той панч-нідл і з чим його їсти. то недалеко від мене, завтра там точно буду проходитись, то зайду і подивлюсь, чи вона ще є. та й я свою можу позичити, мені ще не багато залишилось.

12. roksolanka

roksolanka Well-Known Member

я собі купила таку голку в магазині біля лялькового театру, можете там подивитись ;)

13. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Ото дійшов прогрес, раніше просто "килимкування" називалося.... і не так страшно було :girl_yes:
    UPD: перепрошую, не килимкування.... але якось дуже просто.... в мене ще радянська та голка є, зі школи..... Склєроз косить наші ряди :)

14. Orman

Orman Модератор-бомба

які класні люди в світі! Іскра мені купила голочку! Дякую!!! :give_rose:

15. Iskra

Iskra Well-Known Member

просю:girl_curtsey:
    я була впевнена, що точно ще одна залишилась в тому магазині. і точно - ніхто її не купив.
    та ладно:blush:

16. Iskra

Iskra Well-Known Member

звиняйте за якість, бо то з телефону.
    залишився ще напис, над яким я поки думаю, бо в оригіналі мало би бути таке: "Better latte than never". правда, я не розумію, що означає "latte". я спершу не побачила подвоєння "лл", то переклала як "Краще пізно, ніж ніколи". але ото вгледіла, що то шось інше. може, то латте (кава)?

17. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

а може це гра слів така?

18. Iskra

Iskra Well-Known Member

може-може... я думаю, воно приблизно перекладається як найсмачніше латте, тобто таке смачне як ніколи

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

То власне гра слів. Слово "пізніше" та "лате" співзвучні. Напис означає власне "краще пізно ніж ніколи", але оскільки на малюнку є горнятко кави, то там і пишуть "краще лате ніж ніколи". Як на мене, цілком можна розуміти, як "найкраще лате, ніж будь-коли". Але треба питати тих, хто довше в англійській, щоби уточнили.
    Така сама гра є у вислові "bee happy". Звучить, як "будь щасливий", а насправді пише "бджола щаслива".

20. Iskra

Iskra Well-Known Member

нарешті більш-менш нормально сфоткала:
    напис таки вирішила робити той, що мав би бути - Better latte than never:girl_blush2: