техніка PUNCH NEEDLE або проколювання голкою

Тема у розділі 'Інші види ручних робіт', створена користувачем Ума, 8 Листопад 2009.

1. Ума

Ума Super Moderator

Відповідь: техніка PUNCH NEEDLE або проколювання голкою

дякую всім за теплі і підбадьорливі слова :)

ось за сьогодні ще зробила все, крім двох рибок - залишила на закуску їх :)

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я в захопленні!!! КРАСА!

3. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Матінко рідна, та Умця вічно шось таке файне придумає...як не килимки, то вишиває шедеври, а тепер ше й PUNCH NEEDLE...
    Ви - молодчинка!!!
    :girl_tender:
    дуже-дуже-дуже гарно!!!

4. Xomka

Xomka Well-Known Member

Умо, то в наборі був такий великий шмат тканини?

5. La esposa

La esposa Moderator

Відповім за Уму, бо вона вже офлайн - я просто бачила ту картинку оформлену на Водогінній, то тканини якраз досить - там же не треба паспарту, рамку дають досить велику, щоб водорості вписалися, але сама картиночка невеличка - а виглядає шикарно :girl_tender:

6. Ума

Ума Super Moderator

дякую за компліменти, я аж зашарілася :shy:

тканини там дійсно багато йде, хоча сама картинка невеличка. На коробці з набору написано 20х25см без паспарту (чи то рамки) а 30х36 з рамкою(паспарту). Хоча сама робота я думаю 10х10 см (потім поміряю і напишу). Насправді там потрібно паспарту ( на картинці подвійне), бо воно ж височеньке і під скло не ляже... ну, і треба багато тканини залишити, бо є елементи, які виглядають з дизайну :)

я сьогодні думаю закінчу то (там ще є французи :girl_mad:) і вже покажу фото, а з оформленням буду певно після НР займатися, бо треба інші хвости попідтягувати :)

7. Iskra

Iskra Well-Known Member

Тільки сьогодні зазирнула сюди. то просто нема слів - така краса!!!! ніколи б не подумала, що робиться то (як Ви пишете) зовсім нескладно. для мене - це ще незвідані далі...:girl_in_dreams: але все треба попробувати, тому після того, як попідтягую свох хвостики, то теж хоцю щось таке зробити...

8. Ума

Ума Super Moderator

Можете мене привітати - я завершила один свій хвіст! (але то був такий собі хвостик маленький)

[​IMG] [​IMG]

а то на цілій тканині, манюсінька робота:

тепер залишилось занести в багетку.

В цій техніці є один цікавий нюанс, її не можна натягувати на скотч, точніше можна, але якщо не вийшло приклеїти з першого разу, то відірвати можна лише тканину, нитки залишаться на скотчі :girl_crazy: і ото думаю, може мені в Епіцентрі її оформити і стояти над ними, щоб часом не вздумали її відривати? а то не хочеться перешивати...

9. La esposa

La esposa Moderator

Умо, а ти сама наклей знизу тканинку клейову, просто праскою приклей, і при оформленні в них менше проблем буде :) Молодець! тепер будемо готову оформлену чекати :) гарні рибки)))

10. Xomka

Xomka Well-Known Member

Можливо, вдома на зворотню сторону (на самих рибок) наклеїти якийсь папір, а тоді вже здавати в багетку, і вони вже до того паперу і рештків тканини будуть скотч ліпити?

П.С. Хі-хі, ми з Іринкою про одне й те ж подумали:xaxa:
    А їх хіба можна прасувати? Ниточки не розпластаються з лиця?

11. La esposa

La esposa Moderator

я думаю, на рушнику зі звороту легенько пройтися можна :)

12. Ума

Ума Super Moderator

Дякую, дівчатка, бду щось кумекати як їх тепер не зіпсути!

13. lapocka

lapocka Well-Known Member

Ума дуже гарні рибки, сама постійно ними любуюсь на водогінній:girl_tender:
    Скільки часу ви потратили на виконання?

14. Ума

Ума Super Moderator

здається 4 чи 5 днів (можна по фото процесу порахувати, я щодень фотала). Але то лише до 2х годин на день, більше в мене часу на вишивання немає :sad:

15. Xomka

Xomka Well-Known Member

Хочу вам сказати, що ті Умині рибки - то просто ювелірна робота!!! Фото того не передає настільки, але робіно-тусовщиці цієї неділі мали щастя побачити то наживо (і вже оформлене:p - :girl_in_love::girl_in_love:). Так от - ті петельочки такі мацьопунькі:crazy: що тепер я нарешті зрозуміла, чому чоловіки таку техніку високо цінять - здається просто нереально важко таке чудо зробити:girl_in_dreams: Але Ума то так легко описала, що дуже кортить спробувати:girl_curtsey:

16. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

і я хочу побачити:girl_cray:

17. La esposa

La esposa Moderator

На 100% погоджуюся з Хомкою - я ж теж по фото спочатку думала, що петельки більші - а то майже ювелірна робота, ще й так акуратно! Кольори - живі, яскраві, класно підібрані, ще й нитка якась особлива (або мені так виглядає) - з блиском...

18. simona

simona Well-Known Member

Ото Ума молодчинка гарненько вийшло, крім того заразили Ви нас. Ще б тільки вміти то проколювати!?

19. Xomka

Xomka Well-Known Member

Сімоно, там треба мати спеціальну голку, якою Ума обіцяла поділитись, скоро в чергу записуватись будемо:girl_haha: От, а коли є голка, то все решта - зробиться:girl_wink:

20. Ума

Ума Super Moderator

Ось так я оформила свої рибки в епіцентрі (за якість фото прошу вибачення, бо фоткала вечером зі спалахом)

майстер там вміє переконати і нав"язати свою думку, бо першочергово я хотіла подвійне паспарту (щоб помістилися ті петельки) і не квадратну, а прямокутну рамку. Але, коли майстер, почув що то в дитячу кімнату, то запропонував таку дитячу рамку з переходами, як він каже, на моїй вишивці :)

отак рекомендує оформити виробник:

і мені більше подобається прямокутне оформлення, бо в моїй здається водоростям тісно :girl_cool: