Те, про що не прийнято говорити

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем La esposa, 1 Серпень 2011.

1. Женічка

Женічка Well-Known Member

Відповідь: Те, про що не прийнято говорити

Я і з клізмою тойво наробила, без клізми тойво наробила,і в носі мала,то такі дрібниці, що мені аж дивно, що тему відкрили про ето :). Правда другого разу я в процесі поосила в акушерки вибачення, бо була при своему розумі, тобто не стимульована.
    Взагі, я проти клізм і нікому не раджу.

2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

то все ж залежить від організму. Навіть домашні акушерки кажуть деколи, що бажано клізму зробити, якщо жінці тяжко

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у мене теж так було. Правда клізму тоді все-рівно всім робили. Та кількість води, яку вливали через кружку Есмарха , так доочищала мене, що ні на пологах конфузів не було, ін ще два дні опосля до туалету не хотілося (швів не мала, але якби мала, то ця властивість пригодилася б)

4. Vika

Vika Well-Known Member

А я за клізму. якось спокійніше себе почувала знаючи що "там" чисто. ще в передродовій на початку перейм на відрі трохи сиділа, не зручно було б, якби щось висиділа.

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Тутешні не кажуть.
    Та ну. Коли мій лікар одягнув фартух м'ясника в пологовому, я легко здивувалася. Потім йому сказали, що клізму мені не встигли зробити й він того фартуха зняв, а під час потуг ще прокоментував, що як то добре, що без клізми, бо фонтанів нема. :girl_crazy: Уявила я собі картинку. :bad:

6. Ланочка

Ланочка Well-Known Member

Ага, а просто купу навалити, то приємно дуже вашому лікарю. Чомусь тільки ті хто обкакався , дуже проти клізми, і знаходять якісь аргументи в оправдання того що це таки добре.
    А в мене ні фонтану не було після клізми, ні купи і тим дуже задоволена. І нічого поганого в клізмі не побачила. І на наступні пологи буду робити, якщо встигну.
    Звичайно ніхто не застрахований від такого, бо це природній процес, але ж краще коли без ного.

7. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

погоджуюсь...Мені не робили, і я теж мала конфузи, причому кілька раз, було тааак незручно перед санітарками..Було дуже від того дискомфортно, і я на кріслі переживала, щоб знову не було конфузів. А якщо врахувати, що родити я пішла після весілля брата й поправин...Коротше, я добряче наїлась всякого-різного...
    Дуже сподіваюсь, що зараз ця делікатна проблема якось або природньо вирішиться, або теж за клізму.

8. Ланочка

Голівка дитини у діаметрі має в середньому 10 -12 см, тобто шийка розкривается до 10 см (це повне відкриття). Після 4 см відкриття починається активний період пологів. Після цого клізму ніхто не робить.
    А що до того скільки ще чекати до потуг то в кожного по різному. Я поступила в пологовий з відкриттям 3.5 см, перейм практично не відчувалла тільки потягування живота ритмічні. Це було в 20 год вечора. А народила в 22.25. Це була перша вагітність.

---------- Додано в 13:38 ---------- Попередній допис був написаний в 13:29 ----------

звичайно що не думаю, що від клізми там щось залежить Але згодіться після дефекації чистота там вже не та. Хто там з милом жінку вимивати буде.
    Мамин живіт, мамині груди там досить всього але нащо ще фекалій.
    Зрешту, це особиста справа кожного. Ще раз напишу, дискусія на цю тему безглузда, тому що ніхто не застрахований.

9. Женічка

Женічка Well-Known Member

Ланочко, хто тут лицемірить? Повторюсь ще раз, що я і з клізмою наробила справ, тільки, як вірно підмітила Ліля, пішли вони фонтаном. Але. При перших пологах після клізми родова діяльність моя припинилась, впринципі,як і під час других (після походу в туалет). Як дасть Бог третю дитину, не проситиму ніякоі клізми. Яку купу навалити? Про що ви говорите? Так у вас сі стало, що не мали фонтану, а могли б :) я веду до того, що клізма - це не панацея якась, яка врятуе від випорожнень. Та й дівчата, не про те думаем, ой не про те.

10. Holly

Holly Moderator

Роблять. В мене відкриття було 5 см, то клізму робили. Правда мене запитали чи робити. І я погодилась. Але тільки через те, що я знала, що будуть розриви. А зі швами я боятимусь\буде боляче сходити в туалет після пологів.

11. Ланочка

Велику... )))))))
    Так як я ходжу в туалет раз в 3-4 дні, то уявляю собі що би то могло бути. І я не одна така ))

12. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

дівчата, про що сперечаєтесь? ))
    кожен сам собі обирає, як кому комфортно, благо, зараз така "опція" в пологових не є обов"язковою.
    для мене одним з найбільших жахіть була думка про те, що в мене з переймами будуть зараз вливати воду зі всіма наступними наслідками. на щастя, ніхто навіть не пропонував того щастя.

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ага. видно зав. віділення у пологовому цього не знала. Бо клізмили мене при 4 см. А мою сусідку по патології на клізму присадили при відкритті у 3,5 пальці ( ще більше).І ще одна з аншої палати йшла на клізму з 4 пальцями і повним відходженням вод ( народила за 2 години після цього). Мабуть, кілька років тому, коли клізма була обов язковою, медики не боялися, що їх породілі "погублять" дітей в унітазі.
    п.с. клізма виключається на потужному періоді ( це при зввичайних, не стрімких пологах). Потужний період- практично на повному відкритті шийки у 10 см

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У мене теж таке було, що раз на 3 дні. Як я то "вилікувала", я вже писала. Побільше продуктів із вмістом клітковини (1, 2, 3) вживайте, то й по два рази за день буде. ;)

15. Mammy

Mammy Well-Known Member

І у мене був "конфуз" ) Роди почалися, як на мене, непередбачувано і дуже швидко... В ПБ нічого не пропонували і хоч очищення організму й було напередодні, але... все рівно... ніхто нічого не казав, поміняли пеленку та й усе... на той момент мені було все одно, потім трохи не зручно, і то з плином часу... немає в мене однозначної відповіді, я просто не знаю як краще...

16. WildWind

WildWind Member

Ви утрируєте... Хіба після клізми в пологовому миють з милом? Я не знаю, але коли мені робили в дитинстві в лікарні клізму, то ніхто навіть паперу не дав)))) Проте мене в пологовому мили, правда не з милом, просто полили водичкою і протерли. І навіть якщо жінка покакає в процесі пологів, як воно має попасти на груди і живіт? І на дитину навіть, промежина то вище анального виходу. Ви чомусь дуже категоричні в тому питанні, не розумію чому) Тому і вчепились до вас))

17. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

в мене в других родах теж так було.
    ну ой :) неможливо не причепитись. А в тих, хто своїх 4 см не відчуває, коли починається активний період? :) а в тих, в кого перейми без перестанку, а відкриття нема - коли починається активний період ? :)

18. sofcja

sofcja Member

19. WildWind

WildWind Member

20. invisible

invisible Well-Known Member

Почитала останні дискусії, м'яко кажучи була дещо вражена "нюансами". :)
    Розумію, що такі речі - це останнє, про що треба думати в процесі пологів, але все ж таки хвилююся за все. Для себе вирішила все таки клізму робити. Але хочу спитати поради - на вашу думку, її краще зробити вдома ще перед виїздом в пологовий чи вже краще безпосередньо в пологовому?