Тандемне годування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Irus'ka, 31 Липень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: Тандемне годування

Ми тільки прилетіли з NY у неділю, весь 11 годинний переліт Максим цицявся, і 2х годинний до Львова також, груди від того почали набирати шалено, а вдома ми цицяємося тільки на сон. Дала Михайлику (4 роки), все мені відсмоктав, хоч і сварився що вже великий. Єдине що може смоктати тільки якщо прилив молока.

2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

такс, півроку тандему, звіт :)
    все тихо і комфортно, в основному - завдяки тому, що вночі Їжак переважно не їсть, а спить.
    Мені зручно, бо як раптом в Сергійка якісь капризи з їжею - знаю, що на ГВ добере собі все потрібне.
    Віруся набирає вагу нормально

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

4. cjomcjomka

народилась Віруся, коли в Сергійка був мононуклеоз. Перші пару днів він їв праву грудь, вона - ліву. Потім я трохи харилась з миттям після годування Сергійка.
    Потім хвороб не було, дяка Богу. Потім вже навесні в Сергія був кір і я якось змирилась, що нічого не вдієш і вона все одно захворіє, бо в одному помешканні. Навіть не мила груди перед її годуванням. А вона не захворіла :)

5. Ylyona

Ylyona New Member

Відповідь: Змішане та штучне годування

Мамочки, , будь ласка, піДКажіть, чи можна годувати грудю дитину якій зараз 11 місяців мамочці яка на 3-ому тижні вагітності. (Сюди чи ні?) Підскажіть як відлучити? І які наслідки, якщо невідлучати, а ще паро місяців годувати? Дякую.

6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Можна. В першому триместрі як раз небажано відлучати, оскільки це може спровокувати викидень. Синочок у Вас ще маленький. Поцікавтесь темою, почитайте досвід тих , хто годував одночасно двох діток.

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Моєму малому було трошки більше. Я не відлучала. Був сухий період десь на межі другого й третього триместру, коли молока взагалі не було, але малий все одно прикладався. Я чула, що ковтав лише слину, але йому було треба, тому я про відлучення не думала. Найскладніше мені було кілька місяців після народження манюні, але завдяки старшому ніколи не мала проблем із лактостазами, бо що мала не могла розсмоктати, він мені за два рази розсмоктував без проблем.
    Якби мала знову перейти те саме, зробила би так само - годувала би тандемом. Вони надзвичайно в мене дружні, дуже любляться, і взагалі, якщо не враховувати моїх мух (про які можна тут у темі почитати) під час тандему, то в ньому я бачу лише плюси для обох діток. І впевнена, що їхній особливий зв'язок завдячую саме такому своєму вибору.

8. cjomcjomka

Пишу сюди, бо то не є аж проблема з ГВ. І все ж - запитатись

Ситуація Від самого початку вагітності Вірунчиком у мене дуже велика різниця в розмірі грудей. Звісно, що коли після пологів прибуло молоко, я робила все, щоб груди винямцювались по черзі і однаково, часті прикладання до меншої груді тощо. Але нічого в плані зрівняння розміру то не дало. Припливи молока у малій груді такі ж сильні, як і у великій. Але після того, як хтось то молоко поїсть, грудь знову малюсінька. А велика - велика навіть після того, як її поїдять.

питання. Чи зрівняється розмір після закінчення ГВ? Бо щодо кількості молока - всім вистачає. Але от зараз в спеку зняла слінг, вожу Ву у візку і прям незручно ходити з таким виглядом... навіть у просторій сукні помітно.
    Прикладання правильне, застоїв нема.

9. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Спробуйте прикладати до меншої груді трохи більше. Наприклад, давати її на довші годування - на сон.

10. cjomcjomka

Більше прикладань - я так стараюсь від самого початку вагітності, тобто від зими ще минулого року. Результат - рівна кількість молока. А розмір різний, та і всьо.
    я в принципі собі так вирішила не напрягатись, але щось підкладати в ліфчик теж не дуже хочеться, і ходити "з 1 груддю" - теж.
    Просто хотілось би, щоби після годування не було диспропорцій таких.
    В мене "свій" розмір - нульовочка. Зараз права грудь - недоВ, а ліва - порядка Е, ну D як повністю порожня, але не менше.
    З правої молоко при припливі просто тече швидше у ротик лялі. Але припливи молока на розмір не впливають.

11. Orman

Orman Модератор-бомба

колись Анута давала багааато фоток грудей під час ГВ і після. То зрівнювався розмір. Ну майже. Бо в мене і до вагітності трошки різниця була.

12. Amilada

Amilada Well-Known Member

Я взагалі у тому не єксперт :)
    Десь чула що форму груди набуавють завдяки білизні. Топто якщо протягом місяця носити правилну за розміром та формою білизну, то груди набирають потрібні обриси. Також, на швейних форумах жіночки обговорювали нашо то білизну шити, десь там про асиментрію й нерівномірність вони й говорили- дійсно для них єдиний вихід.

13. Orman

Orman Модератор-бомба

14. Amilada

Amilada Well-Known Member

15. Liliyah Romanova

Мені чомусь видається, що вона у всіх є так чи інакше. У мене теж різні, правда, десь на піврозміра. Під час ГВ різниця збільшилася на розмір, зараз знову стає на свої місця, що мене трохи здивувало навіть, бо Мелася годується досить часто.

16. lforum

lforum New Member

то таке щастя годувати двох діточок одночасно - дві пари щасливих оченят на тебе одночасно споглядають)))

17. Almariel

Almariel Well-Known Member

мій допис з сусідньої теми 2-місячної давності:
    а тепер вихвалялка: доня навчилась їсти знов. вона час-від-часу просила цицю потримати в ротику, але нічого не робила. а сьогодні якраз взяла, коли я годувала меншу і був прилив. а на приливах у мене фонтан з обох грудей, тому їй було що ковтати. і оце ковтання спричинило те. що доня почала смоктати. трохи не акуратно, трішки я відчувала зуби (чи то так і має бути - я вже не пам’ятаю). і вона так гарненько хвилин 5 поїла.
    я як у воду дивилась. зараз старша хворіє (і менша теж, і я), то я хоч якісь антитіла їй передам. ну і на випадок застоїв (хоча ніколи їх не мала) - теж гарний насосик))
    тому приймайте в свою компанію!

18. Liliyah Romanova

Наш тандем тривав 2 роки й 3 місяці. Було всіляке, але загалом я не шкодую ані краплі й зробила те саме знову, якби був вибір.
    Чому думаю, що то вже кінець, бо Натусик розівчився смоктати. Коли прикладається, нічого не йде. А Мелася прикладеться - зразу тече рікою. То він так прикладеться, посмокче, скаже, що нема і йде собі бавитися. І відколи виповнилося 4 йому, то приходив хіба раз на тиждень по цицю.
    Щось мені аж шкода, що то вже все. :girl_in_dreams:

19. Женічка

Женічка Well-Known Member

маю зараз досі неприємні відчуття під час голування. груди дуже чутливі, а Сашко, як малий медведик, то ніжкою притисне, то ліктем придавить, ой ой ой :sad:
    не розглядаю тандему для себе наразі взагалі. на час народження другого, ой, третього :) малятка Сашку буде 3,3. Сподіваюсь, до того часу відлучимось від циці.
    але як, сама не знаю.

20. Almariel

Almariel Well-Known Member

у мене груди потім стали такі чутливі, що я фізично не могла годувати ввечері і вночі. тому до пологів ми повністю відлучились. це було нескладно. я пропонувала спати на циці замість їсти - це працювало. потім їй стало достатньо тримати мене за руку.
    правда, зараз старша знов їсть цицю, але я не проти.