Тандемне годування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Irus'ka, 31 Липень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Відповідь: Тандемне годування

За мононуклеоз не можу сказати, але за імунітет погоджуюся. Як донечці було 1,5 місяці, то я з чоловіком мали ангіну, то донечка не хворіла. Ви маєте вірити, що донечка не набереться від малого .

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

цікавить таке питання щодо тандему: якщо спільний сон і тандем, а в меншої дитинки коліки та і взагалі плаче вночі і т.д., як при цьому спить старша? це ж буде будитися постійно? як воно на практиці?

3. Ligymunka

В мене донечка старша, то не будилася- спала міцно. але ми до того не робили тиші в хаті, як дитина спить- я і прибирала і пральку включала і вікно відкрите було - чути шум вулиці. Це при тому, що малий вночі, як прокидався, то був такий крик, що сусіди над нами і під нами добряче наслухалися...
    В мене діти засинали біля мене, а донечка взагалі деколи на циці , то я потім обережно переносила в ліжечка, а над ранок знову двоє поряд.
    Але проблем з тандемом не було- давала цицю двом одразу так годувалися.

То на все воля Божа, бо якби ще донечка прокидалася від плачу- то напевно би "ноги протягнули ".

А от без циці настільки важко- в мене синочок лишив через стоматит, то тепер бере зуби і настільки погано спить вночі, що "труба " .

4. Almariel

сидячи? а лежачи якось можна?

5. Ligymunka

Я годувала напівлежачи, під спину ставила подушку, щоб було трошки вище, мені так було дуже зручно- основне що ніхто не кричав. Потім, як вже малий почав топати, то годувала по черзі ( якщо вдень, бо вночі, якщо під ранок двоє прокинулися одночасно- то мусіло бути вже і двом ) - то мала можливість ще трохи відпочити під час годування.

6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

На практиці старший звик за тиждень і не прокидався, якщо менший плакав. Хоча вночі таке рідко бувало.

7. vanilia

vanilia Miracles are real

Дівчата, я за порадою... Сама в страсі вже аж. Мої хлопці ще на грудному вигодуванні. Недавно взнала, що вагітна. Зараз груди ну дуже чутливі, болять сильно під час годування. Але не так про це переживаю, як про те, чи маненькій дитиночці хватить поживних речовимн, якщо я ще годую двох синів? А як бути після пологів? Трьох яне уявляю як годувати...

8. Almariel

поживних речовин хватить.
    а скільки вашим хлопчикам?
    пошукайте в мережі про годування двійні + третього малятка --- допоможе вам розставити все по місцях в голові.
    п.с. вітаю з вагітністю!

9. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

налагоджуємо наше тандемне. Часом здається, що я лишень і роблю, що їм сама і годую малявок :)
    Сергійко, підчас мононуклеозу був дуже худий. Але з часу, коли в мене зявилось молоко (2га доба після народження Вірусі), встиг вже від'їстись. Не знаю, скільки важить зараз, але гудзик на штанах вже посунули і личко сонцеподібне :)

Стараюсь годувати їх одночасно, щоб, по-перше, менше мити груди після мононуклеозного ротика, а по-друге, щоб мати час хоч трохи "негодувальний" (тандемні мами зрозуміють).
    Зручність у тім, що "перенабравшу" грудь не треба ні зціджувати, ні масажувати. Є Його Їжачість, завжди радий допомогти.
    Наразі скажу так: думала, що буде важче. Дякувати Богу, получається.

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я ніяк не можу повірити, що ми вже пройшли 16 місяців тандему. Рада, що годування (хай і не тандемне, а обох по черзі) вдалося увіковічнити під час фотосесії. Тепер і я, і малята, будемо мати пам'ятку. :)
    У Львові мене одна пані намагалася переконати, що то дуже шкодить моїм дітям на мозок, але я наразі бачу лише позитиви.

11. cjomcjomka

у мене теж, хоч і не заплановано, але увіковічнився тандем на фото у газеті :)
    наразі мені ніхто нічо не каже, бо всі зрозуміли, що від нас можна чого завгодно чекати.

А правда, що якщо крім новонародженої дитини мамине молоко їсть ще одна маленька дитина, то молодший погано набирає вагу?
    В мене "пріоритетний грудничок" - звісно, Віруня, і не буває такого, щоб вона хотіла їсти і не мала що. Але цікаво почути думки досвідчених мам. Як ви "ділите" ГВ між двома маленькими діточками? Як ростуть молодші тандемщики?

12. natorella

natorella Well-Known Member

угу, всього 2,5 кг(((

13. cjomcjomka

ну, про ваші з Юрком досягнення в цій галузі ми знаємо :)
    але ж твій Сашко на момент народження братика був великий... напевно, і прикладався не так часто як мій Сергійко? Бо Їжак перший тиждень нашої "багатодітності" взагалі нічого крім "ням" їсти не хотів

14. natorella

як дріжджі, або ні
    індивідуально

---------- Додано в 20:34 ---------- Попередній допис був написаний в 20:30 ----------

дуже часто, в нас був ретроградний період досить довгий
    він набрав добрачий кілограм за перший місяць
    але і юра був лінивим, їв тільки їсти, а не як сашко 24/7

15. cjomcjomka

Віруся теж не з "зависаючих"....
    мені здається, Сергій своє кільо вже набрав :)
    зрозуміло. тобто, дитина спокійна, їсть не рідше разу на 3 години, пісяє і какає, - і мама не переймається.

16. natorella

ну кагбе - да

17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Денис перші 3 місяці жив на ГМ, +трохи яблук і корочка хліба. При цьому Іван перші місяці набирав в р-ні 1,5-2 кг за місяць, я вже точно не пам*ятаю.

18. cjomcjomka

Ми за цей місяць зробили серйозну роботу - встановили "правила ГВ" для Сергійка, які роблять наше тандемне необтяжливим для мене. Заздалегідь встановити правила не вийшло би, бо він був дуже хворий пару тижнів перед нродженням Вірусі, і я сама його постійно прикладала, аби тільки їв хоч щось.
    Перед сном я годую їх одночасно, але в Сергійка більше нема "зависального нямкання": поїв, я акуратно його "відчепила" - і гладжу, чіхаю, тихенько мугикаю колискову. Тим часом Віруня продовжує годуватись. Крім того, їмо маму ми тільки так, як зручно мамі, і в процесі їдження гуди не мняцькаємо і волосся мамі не смикаємо.
    Крики у перші дні були жахливі. Я старалась чимпобільше виявляти свою любов до Сергійка іншими шляхами, крім ГВ, і коли він плакав, продовжувала пояснювати йому, що мама дуже любить Їжачка і що він - мій чудовий солодкий хлопчик. Були моменти, коли здавалось, що не допоможе, що не зрозуміє. Все зрозумів, і більше не робить мені неприємно підчас годування.
    Так само зрозумів, що якщо вночі він буде страшними криками вимагати маминого молочка, то розбудить Віруню - і тоді молочко вже не дуже світить. Тому тихенько приходить до мене, тихо бурмоче "ня!мя!" - і отримує. То відбувається вже під ранок, коли мені якраз треба підцідити котрусь завелику грудь - тож і мені користь.

19. uliana

uliana Well-Known Member

оооо...в нас те саме,але мала не слухає мене( я пробую їй пояснити, що мамі неприємно,але вона починає сердитись і затискає цицю зубами(... мене зараз ото цямкання) просто доводить до сказу:girl_mad: Груди на стільки чутливі,що я доторкнутись не можу, на вулицю як вихожу,то така біль пекуча,що аж плакати хочеться, а Єва весь час хоче цицю , я не маю права біля неї сісти,лягти або взяти на руки...Якщо чесно, то хотіла тандем,але зараз я виснажена тим годуванням,ніякого задоволення як раніше від цього процесу нема,а лише роздражає мене( як мені стримувати біль і свої емоції я не знаю:girl_sad:

20. cjomcjomka

ми пройшли кілька таких етапів, одного разу я була близька до того щоб відлучити, бо мені теж підчас вагітності сильно боліло.
    Старалась підчас вагітності показати Сергійкові, що "нямя" - не єдиний спосіб виявити любов. Пісеньки йому співала, смішила, лоскотала, щоб він звикав, що коло мами можна і просто так лежати. Получалось не завжди, але потроху, потроху...
    Вчора от заснув на ніч під пісеньку колобка (ми з Вірусею налагоджували прикладання, і я не могла двох одночасно погодувати). Прийшов годуватись аж зранку.
    Я взагалі доходжу висновку, що саме по собі ГВ дратувати не може. Дратують певні моменти, їх треба виявляти і м'яко виключати. Звучить типу "умно", але так воно і є...