Тандемне годування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Irus'ka, 31 Липень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Відповідь: Тандемне годування

З одного боку розумію ваше бажання годувати дитину і надалі, а з іншого, чому паніка? Ви вагітні, організм перебудовується, в першу чергу на потреби нового життя. Старша доця, думаю, сама вибере, як їй буде більше до вподоби. Моя дууже нервувалася біля грудей, коли стало в них порожньо, але бажання просто посмоктати переважило, пережили тих майже 3 місяці і тепер їсть молозиво.
    хоч їсть не дуже з захопленням, але ще їй потрібні ті годування.
    Можу помилятися, але лактаційні чаї на фоні вагітності вам поможуть мало:) То все гормони, і треба віддати все в їхні "руки". Грудне молоко вже не єдина їжа для старшої, тому все ОК, залишаються психологічні моменти, про які тут вже багато написано.

2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

і я тривалий час годувала Сергійка тільки однією груддю. Другу він кусав і мучив "за те", що молока там не було, а було півкраплі молозива. Тому мучити я не дозволила, і годувала однією

3. uliana

uliana Well-Known Member

чи нормально те що дитина буде смоктати в пусту? і чи не приведе це до швидкої відмови від грудного?
    та я вже також однією годую,бо криком кричить, що іншої не хоче:sad:

4. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Та я знаю, нормально то чи ні:) Моя смоктала. Не будете ж ви насильно давати дитині груди, бо неготові до відмови. Є діти, які на фоні маминої вагітності відмовляються від ГВ, є які не відмовляються. Панікувати точно не варто. Раз вже склалася така ситуація, то треба її прийняти.

5. uliana

uliana Well-Known Member

та вже не буду:) бо втікає від мене:girl_crazy:

6. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Може, в мене донечка снідала потім аж десь через 1,5- 2 год, вам нема чого переживати, ваш їжачок вже в такому віці,що сам скаже, що хоче їсти .

---------- Додано в 12:42 ---------- Попередній допис був написаний в 12:37 ----------

Можете бути спокійні, вистачить на двох. В мене тандем був 1 рік і 9 місяців, діти висіли по черзі і ніяких лактаційних криз чи нестачі молока не було. Хоч під час вагітності постійно мені говорили купу різних дурниць, щоб тільки переконати мене відлучити донечку.

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Цілком нормально. На це навіть термін є - сухе годування. :)

8. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

От моя, наприклад, відмовилась. Мені морально дуже тяжко було, я зовсім неготова була. Але тепер, коли вже другий місяць шалено болять груди від найменшого доторку, то заспокоюю себе, що певно так мало бути і я б фізично годування не погнула б.

9. Ligymunka

Як я вас розумію. Мені ще дотепер морально важко :girl_cray:, бо в мене синочок мав стоматит і лишив груди... Але ніц не зробиш...

10. cjomcjomka

у мене зараз. Не знаю, що то таке, наче не кусав...
    Цікаво стало: коли народжується "молодший тандемщик", то груди знову поводяться як зазвичай на початку лактації - проблеми з сосками, болючі пару перших хвилин годування тощо? чи все ж вони вже "розроблені" і процес проходить якось легше?
    я, коли народився Сергійчик, думала, що мало би бути легше - бо ж 2 роки годувала Дмитрика, і від годування до вагітності було всього півроку. Але ні, груди звикали до нового нямціка так само, як і вперше. Тепер от думаю, як воно буде з тандемними... як у вас було?

11. natorella

natorella Well-Known Member

зранку погодувла сашу, за 12 годин вже їв юрко
    зовсім нічого не було так як вперше
    груди *роз*їджені*, м*які, прихід молока легший ніж вперше, бо 10 тижнів йлось молозиво

12. Ligymunka

Я ввечері погодувала малу, а опівночі родила. Самі груди розроблені, то набагато легше, але малий одну грудь прокусив сосок, то довго гоївся. А так за рахунок тандему не потрібно було сціджуватися перші тижні і я себе комфортно почувала, що донечка може також цицятися. Трошки незвично було перші дні, що знову є купу молока

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Він з зубами народився?

14. natorella

natorella Well-Known Member

а нашо взагалі зціджуватись? я з першим не зціджувалась?

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я щось думала, що хлопчик старший, а дівчинка молодша.

Неприємних відчуттів не було взагалі.

16. Ligymunka

:girl_haha:

В мене донечка прикладалася часто, але дуже мало смоктала перші два тижні, молока було багато і груди дуже затвердали, то я трохи сціджувала, бо піднімалася висока температура. Не знаю наскільки то було правильно, але на той час мені допомогло.

17. cjomcjomka

наприклад, ситуація. в старшого тандемщика інфекційний мононуклеоз. Молодший тандемщик народжується в сильнозаразний період захворювання старшого. Хвороба така, що передається через слину. Що би ви порадили робити годуючій матері? Як спробувати запобігти зараженню?
    В мене башка тріщить - я понад усе не хочу відлучати Сергійчика, а до пологів може тиждень, а може - день. що би хто зробив на моєму місці? В принципі, і так живемо в одній кімнаті всі, тобто навіть про ілюзію ізоляції не йдеться...

18. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

а й не потрібно відлучати, можна одну грудь давати Сергійчику, іншу меншій. Але дивіться за тим щоб вони однаково спорожнювались, якщо бачите що треба змінити груди, то добре помиєте цицю в душі з милом і поміняєте.

19. cjomcjomka

дякую. це той варіант, який і я для себе зараз бачу. В принципі, про відлучення думала лише в момент, коли тут писала :) ясно, що не збираємось відлучати мого крихітного молочного Їжака...

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"