Схизматики УГКЦ

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Даніелла, 25 Лютий 2009.

1. Christi

Christi Well-Known Member

Відповідь: Схизматики УГКЦ

Оце і свідчить про те що судете і незнаєте кого, і що. В церкві св. Петра і Павла, відправляється точнісінько така сама Льтургія як і у всіх інших церквах(лише на старослов"янській мові), купуєте любий молитвенник і звіряєте Службу Божу. І згадують також проповідників церкви.
    Ото наговорять всяких дурниць, а всі раді старатися і вірять. Мене вже також переконувала людина яка жодного разу не була у цій церкві, але їй люди казали!!!!!, що на Слжбі Божій не згадують Папу. І це так смішно переконувати когось що це не так, а він вперто не вірить бо йому казали.

2. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Яких саме проповідників церкви згадують?

3. Christi

Саме тих про якийх ви питали.

4. Олюнька

Треба якось піти послухати.

Якщо він визнає зверхність над собою Папи Бенедикта XVI і Любомира Гузара, це означає виконання рішень та настанов церковного верховенства?

Приклад: Якщо ви належите до якоїсь організації чи робочого колективу, то вашим прямим обовязком є виконувати вказівки керівництва. Якщо ні, ви йдете з цієї установи (або вас "ідуть"), але вже більше до неї не належите.

5. Christi

Підіть послухайте, бо не можна судити по тому що каже хтось. Бачити одине ваше переконання вже вдалося спростувати.

6. Олюнька

Припустимо.
    Але ви не відповіли на запитання.

7. Christi

Підтвердження з Риму ще не було, о.Василь подав на апеляцію. Розказував як відбувалися всі засідання, коли йому надали захисника який не захищав його, не розібрався у справі. Про засідання повідомляли пізно кілька годин до того. Важко розібратися у справі, коли тебе ніхто не слухає, всі проти одного і зациклені на свому.

8. Відповідь: Схизматики УГКЦ

Олюнька!Згідно традиції під час Св.Літургії (незалежно від того,який священник вйдправляє Службу Божу) в церкві Св. Петра і Павла в Рясне обов,язково згадуються провідники Греко-Католицької Церкви---ПАПА Бенедикт XVI і КАрдинал Любомир Гузар.Дякую,дуже приємно звами спілкуватися.

• Подобається Подобається x 1
  9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Та було, тільки йому так вигідно людям мізки пудрити.
    Рішення Риму остаточне й апеляції не підлягає. Так що та апеляція - то казочка для парохіян.
    Відповідність до молитвенника то річ така... Мало-хто може собі таке служити? Відомі різні випадки, коли відправляли за молитвенником ті, хто й права на це близько не мав. То не критерій. Зовнішній вигляд - лише обгортка.
    Диявол може являтися в образі ангела чи навіть Христа, досвід чого мали пустинники наприклад.
    Ну так... тільки це двосторонньо.

• Подобається Подобається x 4
  10. Loyal

Loyal Well-Known Member

Більше того, згадується також і о.Ігор, як і у всіх церквах Львова. Чого не розумію зовсім, бо конфлікт почався саме з його появою

11. Зануда

Зануда Well-Known Member

Christi
    А що, українська вже вийшла з моди? :)

• Подобається Подобається x 1
  12. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

не вийшла, але українці це така дещо дивна нація, їм здається модним - все що неукраїнське, наприклад поляк "нігди в костелє не бенде мувіць модлітве на єнзику нє польскім", таксамо як росіянин "будет ходіть на Королєнка, потому-что там правять на его язикє"... і німець співає "Дойчлянд, Дойчлянд ибер аллєс" (що означає "Німеччина, Німеччина понад усе), а українець той думає, що українська Літургія або не модна, або звучання її на рідній мові не сприймає на слух, або просто - як нема патріотизму в серці, то як то кажуть на базарі не купиш....

ну це ви даремно, тут вас особисто ніхто не зачіпає, а те, що з о. Ковпака не знято екскомуніки, і люди, котрим про це відомо, продовжують ходити до храму, де він проповідує, як їх треба називати? Це окрема громада християн...

на цей допис
    вже є і ще одна відповідь
    хоча про це вже писалося вище
    іноді мені здається, що Крісті не розуміє суті слова дискусія (не сприйміть за образу).

це така своєрідно виражена просьба до модерів закрити дискусію? чи то з Вашої сторони вичерпалися одинакові відповіді на всі абсолютно дописи?

• Подобається Подобається x 2
  13. Відповідь: Схизматики УГКЦ

Богданка!Ще раз переконюсь,що Ви рахуєте себе суддею у найвищій інстанції і ВАша думка має бути домінуючою,а думка других людей Вас просто не цікавить. Є така приказка: хоч і сама не знаю як,але ви все рівно не так.

14. Kasia

Kasia Well-Known Member

ні не на російській Богданко, а на старословянській.

• Подобається Подобається x 4
  15. Олюнька

Дякую! Може, ви пропустили моє повідомлення:
    Відповіді ще не було :confused:

16. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Цікаво, а хто з захисників о.Ковпака читав його "Переслідувану традицію"? Скажіть мені, чим саме аргументується наполягання на церковно-слов'янській мові?

• Подобається Подобається x 3
  17. Christi

Я читала але чесно кажучи тоді ще здава держ. іспити і дипломну писала, так що не дуже мені то все запам"яталося. Перечитати треба знову.

18. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

мені іноді здається, що під котримсь з імен "ковпаківців" зареєстрований і сам отець Ковпак... але то тільки моє суб'єктивне враження і зовсім не означає, що воно вірне.

прошу назвати приклад суддівства з мого боку. Ви тут коли розкидаєтеся якимись термінами, будь-якими - то розумійте їх, або хоч поцікавтесь їхнім смисловим навантаженням. Освіченість людини в тому, що вміє мислити, аналізувати, думати...
    Суддя́ (згідно законодавство України) — державний посадовець, представник судової влади, який здійснює правосуддя та виносить рішення в судовій справі.
    окрім того отут тлумачення слова суддя.
    І наостанок дещо з церковного права, описані речі про покарання, і інше. А то тут оці розкидання словами "СУДДІ, СУДИТИ,,,"... сприймати висловлювання чиєїсь думки за осуд - означає плутати поняття, підмінятиїх, або просто не розуміти.

То Кася: колись була Літургія і на російській, а не тільки на церковно-слов'янській і до речі у Львові є і в Костелі Антонія на Личаківській і в Катедрі на Пл Ринок Служби на рос. мові;) Може вже нема, я раніше там близько жила, і в дитинстві ми з бабцею часом туди ходили (то я про Короленка, може зараз і нема, сорі тоді...)

19. Christi

Ну Богданко ви дали. Якраз нема отцю що робити тільки в Дівочих посиденьках посидіти і з вами спілкуватися)))))). І повірте він дав би вам такі обгрунтовані відповіді, що ваші запитання вичерпалися б швиденько.

20. Kasia

Kasia Well-Known Member

ні на Короленка нема. точно.

• Подобається Подобається x 2