Схизматики УГКЦ

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Даніелла, 25 Лютий 2009.

1. Відповідь: Схизматики УГКЦ

Я не можу мати впевненості,бо я Вас не знаю. Сьогодні в нашій парафії був великий обхід з нагоди свята БОЖОГО ТІЛА, дуже багато дітей прийняли ПЕРШЕ СВЯТЕ ПРИЧАСТЯ.Тисячі людей взяли участь в процесії,незважаючи на проливний холодний дощ.

2. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Відповідь: Схизматики УГКЦ

секта збільшується?:girl_sad:

• Подобається Подобається x 1
  3. Christi

Christi Well-Known Member

Якщо ля Вас почитання Святих Тайн, спільна молитва і перше причастя дітей це секта. Тоді перепрошую.
    Богданко ви так категорично ставитися і критикуєте отця, а Ви хоча б раз з ним спілкувалися, чи це все розповіді інших. Не варто очернювати когось з чуших слів.

4. марі177

марі177 Well-Known Member

я спілкувалася.якщо це не секта і не релігійний фанатизм то чому ви саме до нього ходите і не церкву відстоюєте а саме василя ковпака???!!було колись і біле братство і такий самий натовп.....ви знаєте як сумно все скінчилося,ковпаку треба збудувати свій монастир і повести натовп за собою,керувати і підпорядковувати людей собі,подивіться,люди високих чинів роблять щедрі пожертви а він за це наділяє їх званнями,а в цей час Рясне розкололося надвоє,люди готові одне одному горло перегризти а досі жили в мирі.хіба це правильно??!не вміють наші люди обєднуватися заради спільної мети.кому такі"ковпаки "потрібні.гнати їх треба.але як кажуть:без лоха і жизнь плоха.люди БОГ один і сказано:не створюй собі кумирів!!!!СПАСИ ГОСПОДИ від таких духівників.:girl_flirt:

5. марі177

марі177 Well-Known Member

діти прийняли СВ.ПРИЧАСТЯ бо вони йшли до церкви і ще не мають власної сформованої думки,а говорите що нікого не підбиваєте на хибний шлях.ХІБА ЦІ ДІТИ НІХТО????чи вам всеодно що з них зрблять фанатиків???в Росії 35 людей в тому числі і діти пішли під землю свідомо.щоб загинути.бо так їм сказав їх наставник.чи цього часу ви чекаєте???спочатку був дощ!!!!!

6. Галюся

Галюся Well-Known Member

я тут натрапила на вашу гілку і вирішила висказати свою думку, якщо не заперечуєте, оскільки теж є парафіянкою церкви Св. апостолів Петра і Павла, як і вся моя родина.
    перше, що мене страшно здивувало, так це те, що ті люди, які негативну висловлюються про церкву та її настоятеля, це ті, які жодного разу там не були (або були один раз, що теж не свідчить про обізнаність справи) і тим більше особисто не знайомі з отцем. називаєте парафіян сектою, проповіді священників - анекдотами!
    я шокована! Ви - ті, які ревносно відстоюєте свою думку, свою правоту, які говорите текстами із Святого Письма, опускаєтеся до такого рівня, що дозволяєте собі ображати і принижувати тих, хто захищає своє право на існування в релігійному сенсі. ВАМ НЕ СОРОМНО????
    Bogdanka - секта збільшується????? це дозволяє собі говорити справжня християнка????
    дорогі мої, у кожного своя думка, своє життя і свої переконання. я ходжу не до священника, я ходжу до церкви. так, є люди, які ходять на 2 Службу Божу (у нас їх 4!!!! і на всіх купа людей!) саме тому, що там відправляє отець Василь. і що? ну подобається людям бачення цього священника! ну подобаються його проповіді. і до речі, нічого поганого на тих проповідях немає і не було. людина повністю віддає себе парафії та церкві. це гріх чи признак того що люди сектанти?? дурниці!
    перед Великодніми святами чи Різдвом до сповіді йдуть сотні людей. з одного району. на Службах церква завжди забита. що вам не подобається? люди ходять до церкви, моляться, йдуть до сповіді, що в цьому не правильно? що тут є гріховним??

велике прохання, не смійте називати ні мене, ні мою родину ні моїх друзів сектантами чи фанатиками! ви не маєте жодного ні морального ні релігійного права на такі слова! вважаєте себе християнами, відповідно себе поводьте. голосні слова може казати кожен, але не кожен зможе потім за них відповісти. тому давайте без цього бруду як на парафію так і на священників. вони виконують те, що повинні виконувати. якби справді в церкві творилося невідомо що, то повірте, її б таки вдалося закрити а священників вигнати. я думаю що сам Папа цьому б посприяв, навряд чи би став захищати щось на зразок секти. так що думаймо, що говоримо та пишемо. бо говорите не просто проти парафіян чи конкретного священника, а проти Бога. а тут вже все не так просто.

Останнє редагування: 23 Червень 2009
    • Подобається Подобається x 2
  7. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Ну і як ви собі то уявляєте, як би то мало зробитись ?

8. Галюся

Галюся Well-Known Member

так від церкви св. Юра писали до Папи, і не раз, так само як своє поясненння писав і о. Василій. і якось Папа дав свою відповідь, не дозволив топтати традиції. або в результаті церква св. Юри добилися б свого та б закрили церкву, якщо туди всі такі грішники ходять. але ж цього не сталося. а взагалі Церква (не говорю конкретно про якусь) - то є своєрідна політика. так що не варто туди влазити, це абсолютно нічого не дасть, тільки пересваримось, а справи як робилися, так і будуть робитися, без нашої з вами участі. нам треба про свою душу думати і про її спасіння а не про те хто куди до якої церкви ходить і який там священник відправляє.

9. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

уточніть, будь ласка, про відповідь папи

10. Christi

А хто казав що ми ходимо до нього. Якщо ми йдемо до ньог то йдемо до його дому. А в церкву йдемо на літургію, чи може нам йти на літургію коли нема священника. Якби всі люди були такі агресивні як ви то може і гризли б горло один одному, не судіть всіх по собі. Я також в Рясне живу і деякі знайомі ходять до іншої церкви, але якось ні вони мені ні я їм горло не гризла. І взагалі не чула таких випадків на районі. Досі жили в мирі а ттепер пішли брат на брата, (правильно зрозуміла:girl_haha:), ну ви чудачка.
    А може не "ковпаків" гнати треба а когось іншого, не хочу показувати пальцем.
    Краще ви б такого не писали бо враження про церкву до якої ви ходите, в мене вже склалося, Не багато церков вчить людей шаленої агресивності і ненависть до інших.

11. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

храм закрити не можуть, навіть якби там сатаністи почали збиратися. бо вона належить гшромаді, а не Церкві. А до УГКЦ ця парафія більше не належить. Це також цілком однозначно, так що обговорювати тут теж, зрештою, нічого.

І ще. Зняття екскомуніки з левфевристів зовсім не означає її зняття з о.Ковпака. Він про це не говорив?

12. Christi

чи вам всеодно що з них зрблять фанатиків???

Якщо для вас молитва, сповідь, Причастя, це фанатизм, то скажіть будьте такі добрі чого вчать у церкві куди ходите ви? Бо саме цього навчає наша церква, як і більшості церков Львова

13. Christi

Якби отець Василь не скритикував священника якого дали до нашої парафії, і якби парафііяни ходили до нього, все би було нормально у нашій парафії.

Доречі про церкву св Юра, недавно наш родич брав там церковне розлучення, просто не зійшлися характером. Він відкрито казав що заплатив гроші щоб було так йому пасувало, це нормально по вашому, така церква не потребує критики.

14. Loyal

Loyal Well-Known Member

Про мої слова мова, тому дозволю собі втрутитись: я була не раз і не два на службах в о. Василя зокрема і в даній церкві загалом. Уточнення можу дати, що саме від Василька йде агресія, від інших (ще 2-ох чула) не спостерігалось в проповідях і в реколекціях.

Саме тому Папа оголосив екскомуніку! І о.Василь мав би підкоритись. Що діє він далі - вже на його совісті. Чи ви вважаєте, що Папа мав би приїхати до даного отця і особисто вручити йому документ про вилучення його і всіх його послідовників із лави церкви? Тут
    Тут і тут

• Подобається Подобається x 6
  15. Christi

Хочу напмсати щодо наведин зсилок на які посилається Loyal. Там звинувачують о.Ковпака за проповідування лефевристського руху. Невже ви не чули, чи в церкві Юра не оголошували, що Папа зняв екскомуніку з лефевристів, чи папа повинен кожному священнику особисто прийди і вручити йому документ? Якщо його звинувачували саме у цьому, а це зроззуміло якщо прочитати навединий вами текст, то чому не оголосять по всіх церквах знову, чо був виданий такий "закон" Папою.
    Не все що відбувається на Святоюрській горі правильно, про розлучення мого родича вже писала, про хабарі щоб вступити до семінарії, можу написати, яку шалену суму назвали щоб вивчитися на священника, а ще більшу треба дати за парафію. Мій тато займається позолотою, і золотить часто пристоли до церкви, і це так стидно коли священник підходить і каже, знаєте якщо хочете щоб ця робота була ваша мусете мені 10, 20% (це залежить від священника) від суми дати хабара. Це нормально по вашому. Але звичайно цього ніхто не знає, бо про це не пишуть у газетах, не говорять на проповідях, а лише вміють судити. У чужому оці скалку видно, а у свому колоди не поміють.
    І ще одне мені здається що нормально коли священник реагує на гріхи, і вчить людей щоб ті не чинили їх, Так інколи він підвищує голос при проповіді, але це лише тому що не може більше дивитися як люди грішать і намагається розтолкувати що є правельним а що ні.

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

скажіть, будь-ласка, а чому така впевненість що саме ваш священник не дає хабарі, не бере хабарі, не розлучає за гроші і т.д. ви приймали у нього сповідь чи є його довіреною особою? чому всі навколо погані і за вашими "слухами" від інших чинять все погане, о ат ваш - найправільніший?

і ще одне- в котре читаю цю гілку і переконуюся, що ви не можете знайти аргументів , щодо захисту своєї позиці - усе якісь домисли, слухи, приклади типу " я почула від знайомих", прикриваєтеся листами до Папи....
    ви чомусь вигороджуєте, що тільки у вашій Церків люди приймають Причастя, Сповідь, молитву, а що в інші Церки люди на виставу ходять?

17. Зануда

Зануда Well-Known Member

Біда людей у малій обізнаності в церковних справах. Бог один, але шляхи різні і не всі вони правильні. Мета не виправдовує засобів. І якщо хтось говорить, що ходить до конкретної церкви, а не до отця, то це чудово, бо то означає, що ходить заради Бога і його слова, але з другої сторони, якщо конкретний отець займається розкольницькою пропагандою, то тільки неуважний парафіянин, який ходить до церкви по інерції і йому все одно про що там говориться, того не зауважить., то де є у тому добро?
    Я звичайно не знайома з тим отцем, я навіть належу до іншої конфесії, але справа у тому, що згідно з папським вердиктом, якщо він Божий чоловік, то мав би припинити свою діяльність, яка веде до розколу. Людина явно реалізовує свої приватні амбіції. Хіба у цьому його покликання?
    А стосовно зняття екскомуніки з лефевристів, то вона аж ніяк не стосувалася згадуваного тут отця, бо його дії і його зусилля спрямовані в іншу сторону. І він переслідує зовсім іншу мету.
    П. С. Зауважила серед дописувачів цікаву тенденцію в стилі «а в нашій церкві, а у вашій церкві..» Люди, Церква є одна, і вчення у неї одне для всіх, без винятків, заповіді для всіх ті самі і Св. Тайни також, а те що відбувається на кожній конкретній парафії, то є результат душпастирської діяльності пароха і бажання парафіян долучатись до життя свого приходу.
    Сила Церкви у її єдності, а такі розколи нікому не служать.

• Подобається Подобається x 8
  18. Christi

Гарно перекрутили, поперше щодо причастя, молитви і т.д. то стосувалося допису в якому писали що з дітей які ходили до Першого Причастя зробили фанатиків. Особисто я також ходжу в інші церкви, і не ставлюся так агресивно до інших священників як ви до о.Василя Ковпака, по вівторках стараюся ходити у церкву Св.Антонія, там мені дуже подобається.
    І в більшостя слова "я почула від знайомих" стосуються вас оскільки судете і не знаєте кого, особисто не бачили, не спілкувалися, але вам казали.
    Щодо хабарництва нашого отця, то навіть за шлюб, похорон, хрестини не хоче брати грошей. Бо розуміє що це його прямий обов"язок, коли в інших церквах висять прейскуранти.

19. Christi

До якого розколу закликає о.Василь?

20. Kasia

Kasia Well-Known Member

Крісті, та зрештою поясніть ЗВІДКИ У ВАС ТАКА ВПЕВНЕНІСТЬ , що не платяться гроші? чи ви кожен шлюб пильнуєте? і чому ви , відвідуючи інші Церкви так палко їх не захищаєте?