1. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Відповідь: Священича сім'я

Підтвердження цьому в Біблії (а саме в Новому Заповіті) я не зустрічав... Як на мене, то, напевне, люди собі придумали...
    Але чи то якесь має значення для нашого спасіння...????
    Кожен поступає по своїй вірі... Думаю, на небі, коли той священник буде перед Судним Престолом, Бог не буде питати його чи до висвячення він одружився, чи після висвячення і чи, взагалі, одружився, або не одружився...
    Головне, чи знайдуть його записаним в "...книзі життя Агнця"!!!! Об.21:27.
    Але то уже інша тема...

П.С.
    Запис в Книгу Житття Агнця проводиться тут на землі. Цілодобово і без вихідних...!!:):)

2. Sonne

Sonne Well-Known Member

Бог питати не буде, а люди просто не дозволять.Що людина за істота, завжди все ускладнює!

3. vikad

vikad New Member

Гарно написано в 1 посланні до Тимофія 3:2-13. зокрема там є такі слова:"...щоб добре рядив власним домом, що має дітей у слухняності з повною чесністю,
    бо хто власним домом рядити не вміє, як він зможе пильнувати про Божу Церкву?...Так само жінки нехай будуть поважні, не обмовливі, тверезі та вірні в усьому."
    Але такими повинні бути всі християни, а не лише священники і їх сім'ї.:girl_wink:

4. altari

altari New Member

Знаю одну таку їмость,яка свою рідну маму з хати виганяє на заробітки!То ше таке...,що її чоловік,себто священник,її в тому підтримує!Що на таке скажете?А на людях-святі!

5. kira lv

kira lv Member

Я не процитую в оригіналі, але зміст тексту такий, Ісус Христос, говорячи про фарисеїв, казав до людей "Робіть, як вони навчають, але не робіть так, як вони чинять"

6. altari

altari New Member

Це точно!Дякую!

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

А що ви хочете почути? Вони такі ж, як і звичайні люди, бо вони - лише люди.

8. atma

atma New Member

Священик повинен себе поводити так, щоб бути прикладом для своеї пастви, а не відвертати її від церкви, та плодити атеїзм, потім атеїсти цим рот затикають. Людина повина тягнутись до святого а не опускатись до демона. Якщо священик просто людина, та не може справитись зі злом яке жеве в коному з нас, (добро також) то нехай складе з себе повноваженя. Якщо він священик тільки тому що йому так зручно, то такі священики розіп"яли Бога. Потрібно пам"ятати про смерть. Заберемо тільки хороші та погані вчинки. На землі ми тимчасово. Хороші вчинки дорожчі за золото. Проблема таких священиків, в них забагато бажань.
    Гріхам оправдань бути не може, за все прийдеться відповісти. Бог не дивиться священик, чи жебрак, чи багатий, для Бога всі рівні.
    Маю право так говорити бо так живу.

Last edited: Jan 21, 2011
  9. levandivka

levandivka З яйцями...

А за правописом слідкує? [​IMG] Як думаєте? Чи то тільки Мозіла підкреслює червоним помилки?

10. Liliyah Romanova

Справді? Кому? Маловірам, мабуть.
    До речі, такі приклади священиків використовують "на свою користь" не лише атеїсти, але й "ніби-віруючі", котрі "не вірять у Церкву, не вірять у священиків, але вірять у Бога". Чим ще прикривати свою лінь?

Колись мені одна мудра пані сказала, що священичі сім'ї диявол спокушає в безліч разів більше й сильніше, ніж звичайні. Так воно і є.
    І ніж нарікати на них та обмовляти, треба в першу чергу спитати себе, чи ми молимося за таких, котрих вважаємо поганим прикладом.

11. Orman

Orman Модератор-бомба

100%

---------- Додано в 16:44 ---------- Попередній допис був написаний в 15:30 ----------

хрестився, того і під офтопом. Це я аналогію провела. Невдало? Бо мені видавалося, що вдало.

12. Liliyah Romanova

Я просто уточнила. Дуже вдалий приклад!

13. Редвумен

Редвумен Active Member

Не зрозуміла, Лілю, ти вважаєш, що священник не має бути прикладом, бо він проста людина? Я говорю про будь-якого священика, абстагуючись від наведеного прикладу Atma.

14. Liliyah Romanova

Не вважаю. Але паршиві вівці є в кожному стаді. І то їх мало, але саме на них звертають увагу найбільше. Причина зрозуміла, але християни на таке не повинні піддаватися, бо то від нечистого, оте обмовляння й думка, що я можу іншим витикати щось. Треба прощати й молитися за тих людей, аби вони мали силу з того вийти й повернутися до свого покликання.
    Що стається, коли починаємо зверхньо на тих священиків дивитися? Ми вирішуємо, що проповіді його погані й слухати їх не будемо. Але чи справді вони погані?

Last edited: Jan 22, 2011
  15. Bluemchen

Bluemchen Well-Known Member

Вважаю, що священник має бути таки прикладом для іншим. Хоча розумію, що всі ми люди і робимо помилки. І священник, мабуть, не виключення.

Ні, не повинен.

16. Liliyah Romanova

А Святе Письмо?

17. Bluemchen

Наскільки я зрозуміла, у першому дописі цієї теми Ви питали думку форумчан щодо того, чи повинен священик бути одруженим.
    І я свою написала. Краще на мою думку, коли він не одружений.
    А щодо Святого Письма, то я так розумію, що воно не забороняє, оскільки є багато одружених священників.

18. Liliyah Romanova

Я вашу думку не заперечую. Просто цікаво, чому саме так вважаєте.
    Найбільш поширеним є переконання, що одружений дбає про земне, а неодружений - про Боже.
    А яка ваша думка? Чому саме неодружений?
    І ще цікаво, чи знаєте про причини та обставини виникнення целібату як єдиного можливого у РКЦ.

Святе Письмо не просто не заперечує одруженого священства, а розписує прямі настанови.

19. Bluemchen

думаю аналогічно. Хоча не заперечую, що скрізь є винятки.

ні, не знаю. Але цікаво дізнатись, тому буду вдячна, якщо напишете.

20. Liliyah Romanova

Причиною була зовсім не думка про те, аби вони дбали про Боже більше. Причини були радше матеріяльні: священики творили цілі клани, через що папа втрачав вплив. То так по-простому. Суворий целібат - винахід РКЦ, можна сказати.
    Єдині, хто має право в Римо-Католицькій Церкві одружуватися й служити - постійні диякони. Вони в РКЦ мають право хрестити, давати шлюб, ховати, але не мають права служити Євхаристію та сповідати.

Що цікаво, опитування серед католицьких священиків у Польщі показало, що великий їх відсоток вважають, що целібат пора відмінити. І боюся, що серед целібсів недбання про Боже - то вже не винятки, особливо беручи до уваги різні культури. Правда, то моя думка особиста, що склалася на основі багатьох історій, розказаних католиками про їхніх парохів. Гарні приклади теж знаю. І знаю, як важко багатьом дається той вибір.

Хоча те, як є в усіх інших (православних та католицьких) Церквах, теж не до кінця досконале.

Last edited: Jan 22, 2011