"Світити в очі" - потреба чи звичка?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем bora, 14 Січень 2010.

1. TASJA

TASJA Well-Known Member

Відповідь: "Світити в очі" - потреба чи звичка?

Але я дивуюся таким людям, що люблять "світити очі". Невже вони думають, що зі сторони нічого не видно?

2. Siania

Siania Love Life

Згідна, в мене теж є така знайома, що щиро каже як мені завидує, правда не розумію чого, в мому житті нічого особливого не відбувається...
    Тому від неї я теж приховую якісь свої вихваляння, так як не отримую кайфу від того що на мене дивляться з жалістю і заздрістю...
    А от з рештою подруг - ділюсь без проблем:) Я пам"ятаю як сказала їм про свої заручини - вони тішились більше за мене, чуть не пищали від щастя:girl_haha:
    Ще питання. Якщо я прийду до подруги, скажу їй "Слухай, я така щаслива, мене все в житті влаштовує, хороша робота, коханий, молоді роки і т.д." - це позитив чи світіння в очі?
    п.с. Єдине застереження мого показу щастя - ніколи цього не роблю коли людині погано і вона жаліється на життя і потребує підтримки а не вихвалялок.

3. mamatu

mamatu Well-Known Member

Ви хочете, щоб я понавішувала ярличків на ситуації, але ж кожна ситуація є дуже неподібною на іншу. І потім, будемо відверті: я не пам"ятаю, щоб хтось прийшов та почав по-пунктах переказувати, як його влаштовує життя, який він щасливий. Переважно люди все одно схильні до негативу і навіть при добрих розкладах завжди знайдуть, чим бути незадоволеними.
    А "світять в очі" зазвичай не задоволеністю життям, а атрибутами "крутості": фінансовий статок, класний чоловік, модна покупка ітд.
    Мабуть відрізняється "світіння в очі" та бажання з усіма поділитись радістю від чогось (досягнення, покупки, удачі) - емоційно.
    Уявіть собі емоції людини, що по-дитячому пищить та радіє (або якось інакше виявляє ці емоції), ділячись з іншими.
    Або в іншій ситуації, коли без особливого захвату розповідає, як у неї все "круто".

Ще одна думка: наша темка "Вихвалялки" - там ніхто не прагне виставитись, який він "благополучний" у всьому, там просто діляться миттєвими радощами.

4. TASJA

TASJA Well-Known Member