"Світити в очі" - потреба чи звичка?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем bora, 14 Січень 2010.

1. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Відповідь: "Світити в очі" - потреба чи звичка?

Або почнуть розповідати: ой, а я купила то-то і то-то за ххх грн. А ти сидиш очима кліпаєш, бо ті ххх грн. - то твоя місячна зарплата.:girl_crazy:

2. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

В мене така також є . Але я навчилась "її слухати"-точніше коли вона "тріщить" я просто думаю про свої справи , бо зупинити її нереально. Колись мені аж погано було від її розмов. Від кожного її приїзду одразу реально боліла голова. Зараз я вже знайшла отакий вихід..

3. Milongera

Milongera Well-Known Member

Була в мене одногрупниця, яка розмови переривала словами "Вот это еще ничего, а вот у меня.....":girl_crazy: після чого йшли якісь неймовірні історії, явно вигадані. Причому це стосувалося як позитиву, так і негативу - головне було дати їй зачіпку :girl_crazy:

4. bora

bora Well-Known Member

Однодумці виходить))))
    ЦІкаво, а є на форумі панянки, які так себе ведуть, як описано і теперка то всьо читають? ) Думаєте зміняться, чи подумають, що решта дивні?)))

Останнє редагування: 14 Січень 2010
  5. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Думаю,що навіть не допустять думки, що то їх стосується... то стиль мислення :girl_in_dreams:

Останнє редагування модератором: 15 Січень 2010
  6. Яруська

Яруська Well-Known Member

Мдяяя, є такі типчики. Останні роки я собі виробила звичку взагалі з такими не спілкуватись. З якого то милого мають з мене енергію смоктати, а то ще й дуже добре видно коли людина нещира. Так, що нам не по дорозі. Включаю повний лід- "дякую, добре, мушу бігти і т.д."
    А наш друг одного разу видав по відношенню до такого вампіра просто геніальну фразу; хтось там вихвалявся і плакався як багато грошей на курорті потратив і как жить дальше-наш колєга порадив відвідати онкоцентр, може попустить". Жорстоко але дієво.

7. bora

bora Well-Known Member

Я про це думаю коли чую про мобільники з діамантами і тому подібний непотріб(((

8. zetta

zetta Well-Known Member

)))
    читала тему і якраз про це думала... як писала десь Unknow..."достатньо з вихвалялок зайти в жилетку а з неї в "забилам би"..... хоча в інтернеті важко оцінювати людей ....але особливу примудрість то видно ) де так все правельно хоть утікай, ну все то та людина знає,все вміє....тільки не літає ). Зайдеш почитаеш шось почнеш писати а потім стер і промовчав ).
    Але так мусить бути напевно...бо ж поруч є добрі,прості люди... і тільки в такій противазі оцінюєш ту простоту, вміння мовчати, щирість посмішки......)

Останнє редагування: 15 Січень 2010
  9. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Еееее, я си тєжко вибачєю, але у мене виникло отаке питання - а чого вас (нас) та так гребе бентежить? Я підозрюю тому, що ми надаємо вагу таким розповідям і словам, і міряємо їх на себе. А коли в собі, чи в своєму житті, чи в думці оточуючих, які нам важливі, про це не впевнені, тоді і починаємо хвилюватися, дратуватися і т.д.

Я не є ні альтруїстом, ані філософом, і позаздрити комусь можу, і гризти себе довго потім, що от у людей все супер, а в мене і то не так, ну і в принципі в сусіда хата біліша і паркан вищий.

Була в мене ситуація буквально недавно. Співрообітниця завагітніла, і питала мене: "ну коли ви вже", розповідала про малечу в животі, мені було боляче, навіть злилась. Ну не буду я розказувати, що і до чого в мому житті, і чому ми зараз не можемо завести дитину. А потім її забрали в лікарню на підтримку, і тоді я реально молилася (що роблю дуже рідко), щоб в них з дитиною все було ок, і дуже тішилась, коли все було позаду.
    Проаналізувавши то все, зрозуміла, що проблема не в ній, і навіть не в певній нетактовності з її боку, а суто і тільки в мені. Проблема в моєму сприйнятті, а не в її словах чи діях.

Так що, ІМХО, на таке поменше тре звертати уваги. І не тре приміряти чужу сорочку на себе.

10. bora

bora Well-Known Member

Ви трошки не зрозуміли схоже. Ну то я вибачаюсь, що не конкретно висловлювалась. НЕМАЄ жаби. Це я Вам на 100% можу сказати) Бо отримую прилив енергії коли чую, що у когось все добре. Бентежить - брехня. Нав"язлива брехня. І приміряти там нема чого - бо я знаю, що в тих випадках є зле, а не добре. Я б радше допомогла чим можу, але не стану пхатися куди не просять насильно. Тому мовчу. Я можу приміряти на себе тільки вчинки прямолінійних людей. Решту намагаюсь зрозуміти.
    Наразі не дуже виходить, але якщо Ви кажете що чиїсь успіхи можуть викликати заздрість, то може того логічно і очікують такі знайомі? Ну то тепер я буду знати що їм відповісти - я тобі заздрю:) Мені все одно, а їм виходить приємно:)

Коротко про жабу. Я вважаю, що якщо сусід розбагатіє, то захоче жити в кращому під"їзді і з кращим двором. Якщо друзі - то це супер, бо може матимемо більше можливостей бачитись, або десь гарно поїхати відпочити. Якщо колеги - то значить є потенціал у компанії, можна буде і собі розраховувати колись на добавку. Якщо - далекі знайомі, - то може скоро багатих стане більше, і вся країна краще заживе і прагнутиме кращих умов? Це тільки про гроші звісно. Не потребують прикладів питання гарних сімей (захоплююсь такими) чи чужого доброго здоров"я, чи настрою.
    І саме тому я не розумію для чого комусь створювати ілюзію доброго? Заробити собі авторитет? А так можна - балаканиною його заробити? Оце мені дивно - навіщо на чорне казати біле?

11. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Мене напевно більше дратують люди які плачуться, ніж ті які вихваляються. Не люблю чути як все погано, якщо воно так не є - "нема за що хліба купити, але хату якось помалу добудовуємо". При розмові стараюсь перевести такі тиради в інше русло, або обмежити своє спілкування з такими людьми.
    Але найбільша "ярмарка марнославства" це зустрічі одногрупників/однокласників. Як собі згадаю:girl_smile::girl_smile::girl_smile: всі такі вбрані "все ліпше нараз", розмови наперебій - машини купили такі-то, працюють там-то - цирк. Поки не випили,говорити нема про що.

12. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Не люблю лицемірства. :girl_devil: але, з іншого боку, коли люди, починають себе отак вести перед мною, виходить, їм не все одно, що я про них думаю, вони хочуть бути чимось кращим , важливішим (моя думка).
    гірше, коли люди лицемірять самі перед собою чи перед своїми коханими, чи дітьми - оце вже біда:girl_cray:
    а в глобалі - що там класик сказав :girl_smile:- весь світ театр .....

13. bora

bora Well-Known Member

Бути кращими? Але для чого? Може треба хотіти стати кращою за Джолі?)) А як нє - то життя не вдалось? А собою бути не модно?
    Якщо важлива думка - то можна її спитати, а не навантажити побрехеньками, хіба ні?

Відверто кажучи це мені було цікаво. Може якраз є нагода співпрацювати. А в чоловіків то дух суперництва надто сильний, щоб не сказати яка в них машина. як діти. :)

14. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Це цікаво, якщо та людина дійсно працює, а не числиться "третім помічником пятого заступника" або якщо працюєш не по спеціальності, значить ти лузер. І не важливо, що "лузер" заробляє двесятеро більше.
    Це напевно пішло ще з часів навчання - у юристів чомусь процвітав снобізм

15. Laskava

Laskava New Member

Є і в нас знайома, яка живе прямо скажемо "в шоколаді" - чоловік на високій посаді, сама має гарну роботу, матеріально дуже гарно забезпечені. Її життя це крамниці, базари - все скуповує без розбору, часом диву даєшся ... Відпочивати їздять тільки в люксах і т. ін. Ну, та хай і так, але дратує плакання на людях, що грошей не вистачає, коли вже та зарплата...
    Ну, а найулюбленіша тема для розмов - як все дорого, і те подорожчало, і те, як важко жити з такими цінами... Останнього разу зустріла її, і знов те саме, вже я не витримала цього, сказала : "ой, пішла я, бо зараз заплачу". Мабуть, не треба так було, але такий вже був настрій...

16. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Боро, так і я жабу не мала на увазі.
    Я в принципі і жабу з заздрістю трохи розрізняю, але то не в тій темі.

Просто є персонажі, які, як ви кажете люблять посвітити в очі, типу я такий супер-пупер, і життя в мене таке ж, але це зазвичай зачіпає лише, якщо в собі в чомусь не впевнений (хоча, імхо, це абслютно природно), якщо ж усе ок, то просто махаєш рукою і смієшся про себе. Бо скільки блюдина не обманювала і в очі не світила, себе вона не обманить.
    Коли ж цей персонаж хоче не просто посвітити, а на цьому фоні вас якимось чином принизити, то тут теж два варіанти: якщо то між вами - то тут теж можна махнути рукою і просто не спілкуватися, якщо ж то сказано в оточенні, яке для вас зараз важливо (особливо то часто відбувається на роботі), то тут вже тре якось діяти, бо не будеш кожному пояснювати, а на ваше становище і навіть на кар'єрний розвиток то може вплинути.

Про тих, що бідкаються багато (а дуже часто люди, в яких дійсно ..... не мають часу бідкатися, а мусять якось вигрібати з ситуації), то є хороша фраза "Шоб я так жил, как вы прибедняетесь" (шоб - обов'язково :)))) :girl_crazy::girl_crazy:

П.С. Написала допис, перечитала свій другий підпис.... Задумалась :girl_crazy::girl_crazy:

17. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Сподобалось.:girl_smile:

18. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Цілком згідна. І то чомусь таких людей набагато більше, ніж тих які вихваляються. І плачуться в основному ті,яким плакатись нема чого точно. Як на мене, то вже нехай кажуть що все добре, бо вірю що думки матеріальні і нехай в тої людини дійсно все стане добре (можливо вони так себе програмують).

Щодо себе конкретно: ніколи не скажу що у мене щось погано (навіть якщо це дійсно так) людині, яка вічно плачеться. Навпаки - розкажу як все чудово (не вірю що в житті абсолютно все погано, завжди знаходиться щось хороше, от про це і розказую). Поясню чому: я не хочу щоб хтось підвищував самооцінку за мій рахунок. Бо чомусь мені здається що такі люди почувши як в когось погано зразу виростають у своїх очах. чекаю помідорів на свою адресу

От тому я на них ніколи не ходжу. Нудить :bad: Краще зустрінусь з тими людьми які мені подобаються (навіть з тих же однокласників/одногрупників)!

19. Siania

Siania Love Life

А от мені цікаво, для чого з такими людьми взагалі спілкуватись?

Маю теж таку знайому яка правда жаліється на все. Завжди каже я тобі так по-доброму завидую, в тебе все так класно (і з чого вона то взяла? якщо я їй не жаліюсь, то ж нічого ще не означає), і роботу файну маєш (що тобі мішає влаштуватись?), і постійно десь ходиш, маєш багато хоббі (що тобі мішає???). Я довго намагалась їй пояснити що так жити не можна ниючи...результату 0
    Останній раз я з нею була відверта коли розповіла про свою нещасну любов, і в результаті...не договоривши до кінця чую, блін, яка ти молодець, наважилась, а от я.....:girl_crazy:
    На тому наша дружба скінчилась. Якщо людина не чує інших людей, кому потрібне таке спілкування?
    А про вихваляння - люблю повихвалятись, але лише близьким друзям, які радіють разом зі мною, по них це видно, і якщо друзі розказують щось хороше - теж радію за них:)
    А от є особи які розказують якісь неймовірні історії, і то одна дивовижніша за іншу, таке навіть не коментую (максимум ага, угу) щоб людина зрозуміла що мені то не дуже цікаво.

20. Galysik

Galysik Well-Known Member

Золоті слова!
    До мене якось колежанка з бойфрендом після весілля прийшли, ну і дивляться фото, після чого колежанка встає і виходить з застившою міною, а потім сидить весь вечір, не промовивши слова. Як потім вона розповіла, вона дивилась наші весільні фото і зрозуміла (от де логіка!!?), що у неї такого ніколи не буде! Сказала, що вона нам заздрить!!!! (вона багато працює і не має часу для пошуків нареченого, а той що є, для женячки їй не підходить) Сама себе кобіта накручує , не інакше! Подивитись отак зі сторони - ніц їй не бракує! Симпатична, фігурова, доглянута, в наш час сама купила велику квартиру, зробила ремонт - живи і радуйся! Для чого ставити собі планку? Усе ще буде! Тре брати мітлу і ганяти тараканів в голові!