Свекруха-бабуся

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 голосів
    60,2%
  2. свекрусі

14 голосів
    4,5%
  3. обом

70 голосів
    22,7%
  4. нікому

39 голосів
    12,6%
Статус теми:
Закрита.
  1. Nata

Nata Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся

У мене свекруха як моя бабуся: я вам так допомагаю, так допомагаю, а ви того не хочете цінувати (інколи до абсурду доходить :)). Але бабусі якось простіше сказати - не допомагай. Я не хочу того витикання. Дякую, сама раду дам.

2. Редвумен

Редвумен Active Member

а чим не допомога? ви може також в цей час гуляти ( в іншому напряму) чи займатись своїми справами? Мені взагалі дивно, а чому наші мами чи свекрухи мають нам помагати?

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

а я б не стримувалась ... колись ще рік тому мала була зовсім маленька, а нам конче треба було на південний, то поїхали з каляскою, бо мала спала, і попросили свекруху поїздити біля тамтешнього дитячого садочку поки ми в торговий центр збігали... так потім коли ми вже вийшли ну і зібрались додому їхати, і бегу каляску за ручку, кажу дякую, ну і збираюсь везти... а вона в мене каляску з рук мало не виривала, все на себе тягнула річку, приговорюючи що хоче сама штовхати возик. А в мене така до того нездорова ревність.... короче з тих пір свекруха ніразу більше з малою не гуляла, з нею малу ніколи не лишала, і на вулиці каляску до рук більше не довіряла. Вона и питалась чого, і ображалась... а не гребе мене тепер.... вона вже відкатала тоді....

---------- Додано в 20:34 ---------- Попередній допис був написаний в 20:31 ----------

не мають, я а не прошу, просто вона отими " давай я з Юлясею погуляю" хоче ходити з нею попід своїм будинком і понтоватись яка вона супер бабусі.... а я їй такого задоволення не доставілю.... і дитину я їй просто не довіряю. І серце моє буде постійно не на місці поки свекруха буде з дитиною гуляти.... бо є старші внуки і є прецеденти:girl_cool:....

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

І який висновок?
    Чоловікові сказали? Обговорювали?
    Моя свекруха навпаки би взялася помити, а свекор би ще й похвалив, що допомогла. Відношення до себе треба навчити.
    Якщо ви відповідаєте "я не встигла" - це вже запрошення до вичитування моралей.
    То взагалі цікаво. Коли ми на них свої сподівання накладаємо, то обурюємося, що вони під них не підпадають. Але й у другий бік воно теж не працює: нам же не подобається, коли на нас свої сподівання накладають і вимагають ще й виконувати щось. :confused:

5. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

О - це моє чудо :) тільки малий засне.... :)

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Біда в тому що більшість свекрух коли приходять до невісток бачать "сорінку в глазу" в її господарстві...... а в свому господартсві "полєно" не помічають

7. Liliyah Romanova

Там про свекра мова йшла. ;)
    Зрештою. Невже зразу треба їм на ті колоди вказувати?

Я своїй колись кухню до блиску вимила, поки вони на відпочинку були. Не скаржилася, навпаки була дуже вдячна. І мені нераз потому помогла.

8. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

В мене,на жаль, нема свекрухи. Кажу, на жаль, бо чогось здається мені, шо я б з нею здружилася: чоловік мене дуже часто з нею порівнює, та й смаки ніби у нас досить схожі були. Але здається мені, шо напевне все-таки більшою проблемою дуже часто є таки близькі родичі: все-таки свекруха є мамою, мамі можна багато пробачити і зрозуміти, вона не може триматися осторонь життя своєї дитини. А от ті брати - сестри, то часто просто катастрофа.

9. TASJA

TASJA Well-Known Member

І я ревную свого малого. Стільки боролася під час вагітності за нього, він так бажаний-бажаний... А дідусі-бабусі вже мали ким тішитися! Нехай і внуками тепер тішаться, але нехай не тягнуть усю ковдру на себе!

10. Редвумен

Редвумен Active Member

ну і що? головне, щоб в вашому господарстві "пилинка" не стала "колодою"! Тому радійте, що вона тільки бачить, а не пхається і не робить по-своєму у вашому домі (хоч як би ви не хотіли тої допомоги)

11. amurka

amurka New Member

а в мене тоже не солодк о бабусею-свекрухою...........коли була вагітна,то ше всьо було нормально,дуже казали,о,треба буде скинутись з твоїми батьками і купити вам коляску...малій вже пів року а коляски так і недочекались....про подарунки мовчу..дуже жалілись шо грошей нема,я їм вірила,бо думаю зараз такі часи,але по базарах ходять як має бти!
    коли прийшли в гості до нас,то за 2 год малу з рук не відпускали,коли я їм зробила зауваження-положіть малу і бавтесь,то на мене обідилась і чоловіку сказала шо вона весь підїзд вибавила і знає шо робити,мене аж перекосило...я після того носіння 2 тижні мучилась з хребтом,бо мала з рук не злазила,а допомогти не було кому....
    хочуть тільки шоб ми приїжджали до них,а вони до нас не можуть...на вулиці зима,власної машини нема,кучу речей з собою треба взяти(і кашу тоже), на таксі купу грошей стратити,бо в маршрутці не поїду з таким мацьопством..то вони не розуміють і кажуть шо за таксі заплатять(а на миколая принесли разом з хресною 20 памперсів,бо грошей нема, а 100 грн на таксі мають)!!ну так вже достало шо капець,вже сил немаю,така я погана невістка....
    нарешті висказала всьо,бо немоглоа вже тримати в собі!!!!!
    пс. якшо щось не зрозуміло то пишіть,бо писала на емоціях))

12. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

І я сюди трохи. Були на вихідних в свекрів-приємного мало.
    Поки Ірі свекор мив руки а я кликала їсти, казала,-та шо ти її кличеш, одна радість поки тихо сидять, коли Іра не хотіла більше їсти-то послухала моралізаторство на тему -Яка ти погана нечемна дівчинка, повторено було разів сорок за вечір,
    але то все дрібниці, привели сусідського хлопчика-однолітка, хлопчина швидкий, веселий, бешкетний, шумний, моя дитина таких боїться-втекла на диван, бавитись не хотіла разом , бо він ще при вході збив її з ніг,
    та за 10 хв заголосила-Боже, та її в садку з"їдять, і урочисто розповіла, що вона працюючи нянею в садку, бо молодший без неї туди не ходив, били дітей, і вважає що то нормально, бо з ними не можна витримати!!!
    мій чоловік пиляє мене другий день, що може не треба нам того садка, бо її там битимуть, ніхто не зверне на неї уваги і взагалі....
    Ех, як мене то нервує.

13. Liliyah Romanova

14. TASJA

TASJA Well-Known Member

Дійсно, свекр більше дошкуляє, просто свекруха дуже мовчазна.

Напевне, є різні свекрухи і різні з ними відносини, порівнювати тут не можна.

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

свекруха моєму чоловіку сама казала що бути мамою мені вдається на 100 %...... але характер мій...... по ньому вона не раз комментами пройшлась..... вона певно хотіла пластилінову невістку, щоб зліпити те що зручно їй..... а не вдається

А свекр....він в мене золотий..... я його дуже люблю, бо дуже приємна, неконфліктна людина, яка ніколи за твоєю спиною не буде казати протилежне до того що каже тобі. Часто шкодую що мій батько далеко не такий як свекор.

16. Nata

Nata Well-Known Member

Мамою чоловіка. А коли та мама починає ревнувати єдину кровиночку до дружини? До маразму доходить :)

17. allusya

allusya Well-Known Member

Я підтримую таке, бо життя штука непередбачувана. Інколи важко себе стримувати, а особливо коли ти чуєш від тітки чоловіка, в свої же присутності, що в нього нема жінки, як вам таке? :girl_cray::girl_cray: як стриматись? розумію, що язиком мотати не мішки носити, і тому не беру до голови. хоча в той момент була не просто в шоці, а попала в матрицю від почутого:girl_cray: головне в тому все те, що то говорить тільки заздрість тітки, бо я ніколи ніразу її не образила нічим, а навпаки завжди була контакном між нею і чоловіком ( дивно, але факт):girl_crazy:
    Пояснити це не реально, хіба хтось зможе, то буду вдячна:girl_cool:

18. niamlyk

niamlyk Member

Ой, важка це тема... Я заміжня вже більше 10 років, свекруха в іншому місті живе, бачимось один раз в рік, практично навіть не дзвонить не цікавиться ні як син, ні як внучка. Навіть не памятає коли в єдиної внучки день народження!!!!! Тому мабуть не хочеться робити якісь кроки до наближення, коли бачиш, що людині все байдуже...

19. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

Так-так, мамою чоловіка. Я написала, що мамі можна пробачити багато, але не все.

20. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Перечитала, і жахнулась від кількості слова "допомога".

Враження, що її (допомогу) хтось винен.

А от дитину бавити - повинні суто по правилах мамою встановлених, а ні - мама нервова починає бути.

Не маєте ви більших клопотів...

Статус теми:
Закрита.