Свекруха-бабуся

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 голосів
    60,2%
  2. свекрусі

14 голосів
    4,5%
  3. обом

70 голосів
    22,7%
  4. нікому

39 голосів
    12,6%
Статус теми:
Закрита.
  1. Макарена

Макарена Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся

Це і від безділля, і від коньячку, і від того, що свекруха (невже я теж така буду?:girl_cray::girl_cray::girl_cray:), і, взагалі, це від людини залежить... А ви все правильно робите, не переймайтесь, добре, що живете окремо:girl_curtsey:
    Ото начитаюсь про "хороших" свекрух і думаю: Це ж моя просто - золото. Нічого їй не треба, нікуди не пхається, пам"ятає всі дні народження і не забуває 4 рази в рік прийти в гості. Деколи ще зайде, але це суто по справах, просто так - ніколи. Ну і добре, я зовсім не проти. Я тільки за. Ну, подумаєш, що має вона тільки внучку (дочку своєї дочки), а внуки то так собі -невістчині діти, ну і нехай - зате не розказує як борщ варити, а коли пригощається, то завжди - нічого, може бути, можна їсти, та нічого -переживу. Дійсно, можна багато тут писати, ще як все за 10 років згадати, але навіщо? Нікого ми вже не змінимо, і що найцікавіше нас ніхто теж. То для чого псувати собі настрій зайвий раз і перейматися чиїмись бздурами. Якщо не можемо змінити ситуацію - потрібно змінити своє відношення до неї!

• Подобається Подобається x 13
  2. Gala

Gala Well-Known Member

Це як про мене написано...Тільки у моєї доньчині внуки,а мої дівчатка,то так...Як я народила свою старшу,то вона моїй мамі сказала що вона(моя мама рідна бабця,а вона двоюрідна.Так і веде себе.

• Подобається Подобається x 6
  3. Макарена

Макарена Well-Known Member

"а вона двоюрідна" - круто, ще такого не чула...:D:D:D

• Подобається Подобається x 4
  4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Раз вже зайшло за свекрух які дітей невітскіних рахують....
    В мого чоловіка є син від першого шлюбу..... ну і коли ми дізнались ше коли я була вагітною, що в нас буде дівчинка.... то я щось сказала тіпа ой добре що дівчинка, а другого хочу хлопчика. На що мені свекруха сказала мол нашо вам хлопчик... в вас хлопчик вже є.... нормально, да ?!
    Я їй внятно і розсказала що хлопчик є в чоловіка... в неї є онук..... а в мене ніякого хлопчика немає, але він запланован... і не їй рахувати скільки взагалі дітей нам з чоловіком народжувати і виховувати.

• Подобається Подобається x 9
  5. ksjy

ksjy Well-Known Member

а до мене моя свекруха приходить ну ду-у-уже рідко!вона мене цим нервує, хотілось би з нею дитя лишити...але вона виховала мого чоловіка!А він - найкращий!:girl_smile:

6. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

А наша друга "бабця" вважає мене з малою "пі... добратією" (цитата). це при тому шо Яся її перша внучка і самій карзі 63 роки. Синові (Яниному татові) вженитися не дає, дочку (33роки) заміж не відпускає. Отак присвятила своє життя дітям і тепер не дає тим дітям від неї піти і бути щасливими...
    А шо ви думаєте? Дякуючи їй ми маємо тата на дві години. Прийде побавиться дитиною і тільки мамця подзвоить то вже біжит під її спідницю (і то мужик 37 років)

• Подобається Подобається x 11
  7. Mariya

Mariya Well-Known Member

Та це банальний старечий маразм. :girl_crazy: Не беріть собі дурного до голови.

8. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

Почитати тут всіх, то у мен ще хороша. Ми коли хочемо тоді в гості приходимо.
    Ми покишо живемо з моєю мамою.
    Ну звичайно я тоді вже наслухаюсь: а коли дитина буде ( мені 19, чоловіку 32), а чого ти те не робиш, а чого чоловіка під бік не б'єш, коли в гостях випиває три і більше рюмки. Але то таке, бо ми приблизно раз на місяць ходим.

• Подобається Подобається x 2
  9. Lastivka_Rivne

Lastivka_Rivne Well-Known Member

В мене класна свекруха, любає свого внука, допомагає.
    Але завжди є але. Моя задача полягає тільки в тому, щоб не дати їй вилізти мені на голову і керувати парадом (це так чоловік каже; і він мені, доречі, в цій справі допомагає)))). В неї є така жилка - треба працювати (просто працювати, не головне як, що, коли), робити все підряд, різні роботи, зранку до вечора, або до підняття тиску і втрачання свідомості, купівлі дорогих ліків, їх поїданні, покращенні здоров"я і знов то все по новому колу (це у її випадку).
    Я вважаю, що це нелогічно і навіщо нищити своє здоров"я, роблячи абсолютно непотрібну і дурну роботу. Наприклад, останній прикол, це садіння вдвічі більше картоплі, ніж треба для цілої родини (значить, купує дорогезний засіб для обробки картоплі від жуків, купує засіб, щоб не росло зілля, купує добриво, наймає трактора, + трата часу на підготовку того всього неоціненна). Отримуємо - плантацію картоплі, яка нам зовсім непотрібна (добре,що в мене своя грядка коло своєї хати). На днях приходить в сльозах, каже - їздила, дивилась на город - все заросло, один бур"ян, картоплю їдять жуки.
    Скажіть мені будь-ласка, кому це все треба?

10. Іруня

Іруня Well-Known Member

І моя "красуня" вчора висказалась... Чи то клімакс в неї запізнілий, чи то просто не з тої ноги встала, не знаю. Побачила мою бабцю і давай їй вичитувати про мене... Що це я не дивлюся за малою, а мала постійно хворіє, бо то треба тепліше вдівати і на двір не ходити. І хоч син їй каже, що я дуже піклуюся про дитину, але насправді вона бачить, що дитина постійно хвора( ми залишили малу в неї на 2 години, бо ходили на базар, а мала хотіла на двір, тому весь тойчас проплакала, ну ы соплы з"явилися само собою). А в гості її ніхто не запрошує ( що є, то є :girl_cool:), а ЇЙ потрібне свіже повітря ( вибачте, а в мене що санаторій, де можна поїсти, посуду відсунути і загаряти??? ).
    З острахом чекаю народження лялі, бо вона вже мені з Настьою допомагалася...ця її постійна присутність перший місяць... Бр-р-р.
    Вчора так через то все розстроїлася, що весь вечір голова проболіла. Шукала відповідного моменту, щоб чоловіку все розказати. Але подумала і вирішила бути мудрішою. Ну що мені то дасть,що я нажаліюся? Чоловіка все влаштовує в наших відносинах, стосунки у нас прекрасні, дитина - чемна і розумна... Що мені ще потрібно? А на каргу вирішила просто не звертати уваги.
    Каже, що як мала піде в садочок, то буде так скучати, що сидітиме там під вікнами ( при тому, що ітак бачить малу раз на 10-14 днів по 1-2 години...). Любить собі жінка поговорити, особливо перед сусідами...

11. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Наша бабуся (та,яка свекруха)теж любить поговорити.Я вже тут писала,що хоч ми і живемо разом,з малою вона ні разу не залишалась і не гуляла.Бачить її по 15 хв в день,і то не завжди.Зате як любить всім порозказувати про внучку:що та їсть,як спить,чим бавиться...Хоча насправді нічогісінько про це не знає!!Особливо мене дратує,коли вона починає ці байки розказувати моїй мамі,яка і так переживає,що рідко бачить внучку,а тут ще й друга бабуся така "осведомленная":girl_mad: Або,наприклад, при гостях розказує,що Настя чудово вночі спить і ,коли я виправляю,що це не так,одразу зїзжає з теми :girl_devil:

• Подобається Подобається x 10
  12. Юстина

Юстина Well-Known Member

Ми живемо на початку В. Великого, напроти автобусного заводу. Маєте бажання трохи побеседувати про свекрух, давайтеся чути! Коли маєш однодумців і знаєш, що ти не один маєш свекруху :girl_cray: ситуація сприймається по іншому.
    Мене до останнього її присутність у нашому житті взагалі не турбувала. Чемно вітала зі всіма святами, готувала гарні подарунки, цьомала-обіймала по телефону. А останнього разу (коли дізнала про себе стільки цікавого), чоловік поїхав відвідувати маму лише з коробкою цукерків. Закінчилася, мамо, лафа... "Відповідь" послідувалла миттю! Ще минулого року на мій день народження свекруха "билася" з Володі сестрою, хто мене перший і як вітатиме, а цього року тишина... Ну і добре. Якось переживу...
    І ще. Я чудово усвідомлюю, що проблема свекруха-невістка, зять-теща існуватиме завжди. Рідко коли вони стануть нам мамами і будуть щиро добре до нас відноситися, але можна гарно і чемно зберігати нейтралітет. Тим більше у нашому випадку. Бачимося рідко, не конфліктуємо, нічого не вимагаємо. Нащо постороннім людям (а звідки я знаю кому і коли вона "по коньячку" чого наплела) говорити про наші статки (чи не статки), про неіснуючих три кімнати на першому поверсі (в нас всього буде їх три, і то дві - мацюпульки, бо нема куди розганятися), про мою маму, яка на хрестинах не пішла в ресторан за онуку пити (мама залишилася зі мною вдома, зима, грудень, дочці нема місяця, які ресторани??? Та і зрештою, моя мама коньяку не любить...)??? А тепер вже думаю, може не треба було її чіпати. Зараз виникне нова історія про невістку, яка сина проти рідної матері налаштовує... Ой, неприємно воно все.

• Подобається Подобається x 16
  13. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Як я Вас розумію, обов"язково зустрінемось побесідуємо, я докладніше в приваті напишу. Головне не думати про неї, бо моя фантазія вимальовує такі картини,:girl_devil: що "Крик-2" відпочиває.:girl_devil::girl_devil::girl_devil: Ой яка я погана невістка, аж самій страшно:girl_crazy:

• Подобається Подобається x 2
  14. Inka Blond

Inka Blond Well-Known Member

І знов я тут пишу. Напевно, стану в цій темі найчастішим гостем. Відбулося сьогодні знайомство наших батьків. Нічого особливого я й не чекала, відразу настроїлася, що його мама не промовить жодного слова, тому й казала брати ще й хресну маму. Вона і спасала ситуацію. За весь вечір нічого моя майбутня свекруха не говорила. Мої батьки спілкувалися тільки із хресною. Ніяких там організаційних питань, тільки хресна час від часу щось питалася. А мама все мовчала. Коли зайшла мова про поправини, і жартома почали говорити, що зробити у мого нареченого шалаш на подвір'ї, то його мама з страшенним незадоволенням почала махати головою (типу, що ні в якому разі (щоб, видно, нічим це їх не стосувалося)).Коли мої батьки повели показати кімнату, де ми будемо жити, то матуся моментально почала всім казати, що її син (тобто мій наречений) повинен ще і їй зробити ремонт:girl_devil::girl_sad:Це і були її єдині слова за вечір. Не треба було навіть їй того показувати. ми вклали свої сили (робили все своїми руками), гроші. А вона нічим не помагає, а ще й хоче собі якоїсь вигоди:girl_cray::girl_sad::girl_mad:

• Подобається Подобається x 20
  15. Halina

Halina Well-Known Member

А я у вихвалялках чекаю коли ви напишете про те знайомство. Як все весело пройшло. А ви знову тут. Я таке вперше чую, щоб отак прийти і мовчати. Щоб мовчати, то чула. А от так як у вас, то ні. Чим її так не догодили? Він що в них один син?

• Подобається Подобається x 4
  16. Inka Blond

Якраз не один. їх в сім'ї п'ятеро.Загалом було б все добре, якби на місці мами була його хресна...
    Вона зоооооовсім своїми дітьми не цікавтиться. Вчора щось його продуло, от і поки сьогодні сидів, то почав трохи пчихати за столом, помітили всі крім його ж мами. Коли почалася розмова про куріння, то його мама навіть не знала, що він не курить вже 2-3 роки, хоч про це і мої батьки знають.

• Подобається Подобається x 11
  17. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Знаєте повірте на слово-хай краще не пхається ні до чого і мовчить, ніж теревенить як з гарячки і всюди пхає свого носа ух:girl_devil:

• Подобається Подобається x 8
  18. Inka Blond

Так що ж і найбільше дратує, що при розмовах з організацією весілля вона не пхається, а як побачила ремонт, то вона вже перша.
    Жартома почали говорити, що часом треба зробити і ремонт у кімнаті моїх батьків, так вона відразу ж і собі. але захотіла вже і негайно. Так щоб до весілля. Коли прийшли вони додому,то почалося, що треба також їм поклеїти шпалери (бо у нас поклеєні), і щоб це робив чомусь саме мій наречений, а хлопів там ціла купа у них вдома. Правда, мій сказав, що йому там вже не жити і якщо хочуть, то хай собі поклеять

• Подобається Подобається x 5
  19. mashka

mashka Well-Known Member

А в мене мама такий трудоголік

• Подобається Подобається x 1
  20. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

В мого чоловіка родина трудоголіків. Ну батьків можу зрозуміти (діти в місті живуть, помогти треба). А от бабцю, в якої більше городів, ніж у батьків і яка лише для себе працює:confused: І ще й батькам встигає помогати на городах.
    А свекруха в мене взагалі дуже добра. Може тому, що людина така, може тому що за сотню кілометрів живем. Або тому що бабця перед весіллям дала їй настанову - як в сина з невістокю буде щось не так, то винна буде свекруха (бабця від своїє свекрухи свого часу дуже натерпілася).
    З порадами вона дуже не лізе, бо чоловік відгаркується добре. А до мене ставиться так, що навіть коханий ревнує. Торби нам намагається напакувати, а сама раз в рік приїжджає ( в основному ми до неї).
    Подивимся, як буде далі. Сподіваюсь, з народженням малявочки нічого не зміниться. Бо поки можу розповісти лише добре і хороше. І її дуже люблю.

• Подобається Подобається x 16
Статус теми:
Закрита.