Свекруха-бабуся

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 голосів
    60,2%
  2. свекрусі

14 голосів
    4,5%
  3. обом

70 голосів
    22,7%
  4. нікому

39 голосів
    12,6%
Статус теми:
Закрита.
  1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся

Бурулька, написано як про мене ;)
    Тільки в мене не лише свекруха 100 разів одні і ті самі питання задає... в мене ще мама моя ( до речі від неї такого не чекала) по 100 разів питає, чує відповідь на наступний раз знов питає.... склєроз мабуть в обох... чи вони мене дістати мають на меті :ninja:.
    А питання такі самі: як то так можна дитину через кожних пів годинки годувати...... давай водику бо в жару в неї спрага.... яблучком теж намагались обидві напхати дитину в 2 місяці...... і досі дивуються як то так що дитина вдень не хоче в ліжечку свому лежати... а то що нам з нею зручніше вдень на дивані бути - то це я дитину розбалую виявляється... та і взагалі стільки порад від них непотрібних.... бо ж вони авторитетні мамаші... обидвоє по 2 дитини виростили....
    А от коли дійсно в мене питання якесь.. і я їх питаю.... чомусь не знають що відповісти... кажуть що не памьятають.... мабуть таки точно склєроз.
    Завжди тішилась що живем окремо від батьків.... а зараз взагалі розумію що то велике щастя.... бо інакше пересварились би нафіг зі всіма.

• Подобається Подобається x 26
  2. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Вчора мені розказали ще одну історію з недільної забави.
    Коли нас не було за столом, то свекруха почала говорити, що вже час починати Христинку вчити ходити. Моя бабця то засікла, і коли ми зайшли в кімнату попросила,щоб ми показали, як Кнопа ходить за ручки. Ну доця як почала ходити, тримаючись за мої руки, туда-сюда зробила декілька рейсів з кімнати на кухню і назад. Одним словом, свекрусі відібрало мову.
    Ось так вона при чужих людях показала на скільки часто вона бавить внучку. Моїй бабці скоро 70 років. Вона пережила майже десяток операцій, але на перший мій поклик летить до нас (їхати маршуткою 40-50 хвилин) і готова бавити дитину хоч цілий день. А свекрусі 55 і в неї дуже часто щось болить, коли треба Христинку побавити (коли ми до них приходимо вгості, то максимум 10 хвилин може на руках поносити), а "свою" іншу внучку, якій більше 2 років, може на руках носити.
    Ну і про ходіння ще додам. Її молодша внучка почала ходити в 1 рік і 2 місяці. А я вже місяць чую, що є дітки, які і в 9 місяців почали ходити. Мовляв, моя дитина погано розвивається, бо в 10 місяців не ходить сама.

Мене колись свекруха діставала соскою. Ми поїхали вгості до маминої сестри. В неї саме народмвся внук на місяць раніше, ніж Христя. В нього в роті соска. Я вже не стала мамі малого черговий раз розказувати про соску. Але тут моя мама мені сказала "а може ти Христинці теж соску давай". Я як крикнула "Моя дитина ттого до рота брати не буде". Вже півроку пройшло, а моя цьоця, здається. ще на мене дується

• Подобається Подобається x 9
  3. Natalya Engy

Natalya Engy Well-Known Member

Ну ще й я щось прикре напишу про свою свекруху:ninja:. Для того,щоб дівчата не почувалися самотніми в цій справі:)
    Отже, у чоловіка є ще двоє старших братів. Так сі стало, що найстарший - єдиний хто втілив всі бажання батьків: перша дитина і хлопчик, а гарнющий був як дівчинка, чемний, висаджувався(хоч свекруха і не знає що це таке, але майже з народження привчила його), мало плакав, швидко пішов ( у ті "заповідні" 9 місяців), в рочок говорив цілими фразами....в юності теж жодних клопотів з ним не мали, спортсменом був, потім вчився-захистився...женився порядно...внуки чемні. Старша невістка - практично дочка, хвалять її на всі боки і жодного кривого слова за 5 років про неї ще не чула.:clapping:
    Про середнього брата не писатиму, бо він такий собі звичайний чоловік, без особливих заслуг перед батьками :)
    А от мій чоловік...ойой...третя дитина...чекали дівчинку...в пологовому кричали "то не моя дитина, принесіть мені дочку!!!"....був вредний....мовчав майже до трьох років...всюди ходив за мамою....не хотів вчитися...після інституту не хтів до аспірантури (вслід за братами)...знайшов собі якусь дівчину...вженився, хоч мама казали, що ще рано.... Коротше повний набір :xaxa:

І ближче до справи. Як кожна мама мені приємно, коли мою дитину похвалить ще хтось за успіхи. Але від свекрухи чуємо тільки порівняння зі старшим сином. Що б Михась не зробив і як би не розвивався - всеодно безнадійно відстає...:umbrage: А я мушу в стотисячний раз вислухати історію про "Сєрьожу" :8: (може, то свекрусі запропонувати книгу написати чи шо? :confused:)
    Ні,ні, не подумайте внука вона обожнює, але сильно переживає, що "родітєлі мучают рєбєнка" і вона ночами не спить від того. Про водичку-соски-ходунки вже мені не говорить, лише в компанії згадує.
    Наразі дослуховую про манеж, бо вважає, що мало роблю по хаті (живемо окремо, приходить раз на тиждень, взагалі стараюся прибрати і наготувати).
    Слухаю про слінг, бо "всі йдуть в Європу, а ми хочемо до Пакистану":lol:
    Слухаю про "куски, від яких дитина вдавиться", все береться малому розминати виделкою.
    Слухаю про ....
    Слухаю, слухаю і ніц собі з того не роблю. Ще не вистачало, щоб не виспалася від того всього. Ну хоче собі виговоритися і згадати давні часи, ну нехай, я добра :) Дякувати Богу, живемо порізно :y:.
    Ну як вже ображуся сильно, то демонстративно вихожу з кімнати.
    Якщо взлюся і не стримаюся щось скажу, то слухаю пісню: "я трьох виростила........так не робиться......ну всьо как хотітє..." :beee: і хлоп дверима. Але останнім часом, то все рідше буває.
    Так що, дівчатонька, головне для нас у цій справі спокойствіє, спокойствіє, доки можна втриматися. (говорю про буденні речі, життєвоважливі позиції не здавати! :tanksmile:)

Оце написала і аж сама задумалася, а чи хотіла б я з нею в мирі і согласії жити? Чи скучно було би? :umbrage:

• Подобається Подобається x 19
  4. Inka Blond

Inka Blond Well-Known Member

А моя майбутня свекруха свого сина, тобто мого майбутнього чоловіка ... обкрадає:umbrage:.Так, в прямому значенні цього слова. :umbrage:. Колись понабирала кредитів на його ім'я. Деякі з них були на його навчання. Тобто він сам їх і виплачував. А щоб виплачувати, то працював і сам піти в банк щоб заплатити просто не мав змогми. Тому давав гроші мамі на проплату. Вона брехала, що заплатила, а сама гроші забирала собі, або платила, алеудвічі меншу суму. Потім за кожен день прострочення набігало 15 грн. Кредити він переплатив, напевно, утричі. І довго з них не міг вилізти. :umbrage:Постійно видурювала гроші на продукти, хоча продуктів за них так і не купувала. Я вже йому казала, що мама вимагає в тебе гроші на продукти, то піди і сам їх закупи і принеси мамі. Коли він так робив, то вона закатувала грандіозний скандал:ninja:А от ще один випадок: хотіла допомогти його старшій сестрі, у якої маленька дитина, і живуть вони біднувато, то передала їй цілий кульок із іграшками для дитини. Мала їх багато. Він приніс їх додому і знаючи свою маму відразу попередив нічого звідти не брати. Через день кульок передали сестрі. А собі мама залишила одну іграшку (для дитини, щоб бавилася, коли прийде). А потім в шафі знайшлася ще одна, схована(мамочка спеціально витягнула два скла із шафи, щоб там розмістити (сховати) іграшку:ninja:).Вже сил немає, знати що нічого не можна біля неї залишити. Дома у них ніколи ніяких ліків немає, а те що купує по необхідності мій коханий для себе, вона викидає, ну так вона йому каже. І всі ліки йому приходиться носити в кишенях. Щоб кожного разу не купувати нові, не дешеві ліки.
    А ще у неї крім серіалів ніякої важливої роботи дома не буває. Сидить цілими днями перед телевізором. Коли у коханого була темепратура 40 , просив піти купити в аптеку ліки, то вона не пішла поки не додивилася Ранетки:umbrage:І як тут до неї нормально ставитися:confused:
    Ото повезло із майбутньою свекрухою:8: Не знаю як її контролювали, щоб із весілля вона поменше винесла:xaxa:

• Подобається Подобається x 20
  5. Olenkaaa

Olenkaaa Well-Known Member

ну нічого собі:8: а я бідкаюсь, що в мене вже немає свекрів, все думаю мала б на кого малу хоч на трошки лишити, а так маю одну маму на іншому кінці міста і та весь час на роботі...а то вон воно як буває:ninja:

• Подобається Подобається x 4
  6. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Inka, а Ви певні, що то не хвороба? Якщо так, то тут ніц не вдієш, просто треба враховувати і все.

• Подобається Подобається x 6
  7. Inka Blond

Ні, це точно не хвороба. Я описала тільки одну її сторону, якщо писати і далі, то може виявитися, що у неї досить багато різних хворіб. Просто людина вона не надто мудра, і намагається нажитися на своїх дітях. Як це жорстоко і не звучить.:umbrage: Таке враження, що вона взагалі нічого не цінує. я вже мовчу про те, що вона купує періодично, те що дешевше, не дивлячись, що воно зіпсоване. Не раз у них були отруєння. Вона зовсім не вміє поводитися із грішми, замість того щоб, допустим, купити, макарони, курку, і т.д (тобто різні продукти) вона купить краще одні макарони, але дуууже багато пачок. І тільки їх і буде варити. І купує тільки те, що у цей сезон є найдешевшим. А за ті гроші, які бере на "продукти" купує календарики, газети і т.д а ще одяг із найдешевших секондів, звалює його на купу і його ніколи так ніхто і не носить. Купує - тому що дешево:ninja:

• Подобається Подобається x 5
  8. Siania

Siania Love Life

А по-моєму доросла, здорова людина таким не займається...ну принаймні з твоїх дописів виглядає ця нещасна жінка як хвора...Хіба нормальна людина буде купувати якісь календарики замість м"яса????:confused:А може ти зі злості так її страшно описуєш???:ninja:

9. Inka Blond

Ні, зараз злості вже як такої немає. Злилася я ще тоді, коли до кінця її не знала. Її життя і правда добре "побило". Але не хвора вона - просто така людина, зазомбована серіалами. Її просто нічого не турбує. Вже десь писала, що участі у весіллі зовсім не приймає, навіть не питається. Єдине, що від неї хотіли, щоб прийшла познайомитися із батьками. Так коли їй то говорили, то нічого навіть не відповіла. Уявляєте ситуацію, підходить до неї син і каже щоб мама хоча б пішла познайомитися, а вона у відповідь ні слова не каже...Зато за право перегляду телевізору так воює:tanksmile:

• Подобається Подобається x 1
  10. Siania

Siania Love Life

Я надіюсь ви не будете жити під одним дахом?:umbrage:

11. Inka Blond

спочатку так і планувалося. Тобто не під одним дахом , а на одному подвір'ї. Але потім зрозуміли, що життя нам не дасть і вирішили жити у мене вдома разом із моїми батьками. Хоча тут і місця малувато, але все ж таки так буде краще.
    Мій коханий кожну неділю має поганий настрій, а все тому, що вже сам не витримує домашньої обстановки.
    А що мене ще і зараз вражає, то ситуація, коли вона почала вимагати щоб ми перенесли весілля, бо одружуються їхні родичі в цей ж день що і ми...

12. Mokka

Mokka Well-Known Member

І я :8::8::8::8::8::8:

Як же він жив з нею все життя? А які в неї стосунки з її чоловіком?

Останнє редагування модератором: 19 Травень 2009
  13. Inka Blond

Отак і жив. Спочатку був менший і сильно цього всього не помічав. А з чоловіком вони розійшлися

14. Natalya

Natalya Well-Known Member

а буває і зовсім не так :)

15. Котя

Котя Оптимістка :-)

:) Я вже з 19 років жила окремо від батьків в своїй квартирі, але життя склалось так, що після одруження ми переїхали з малим до чоловіка батьків на час ремонту, я на це погодилась,бо надіялась що ремонт буде тільки 4 місяці, але все затянулось на рік:sad:.
    В цілому у мене свекруха не монстр, навіть деколи можна досить мило поговорити, але цей рік був для мене як випробовування моєї нервової системи:8:, особливо виводило з рівноваги,коли починались нотації що ми щось не правильно робимо по відношенню до малого:8:. Зато якщо малий зробив щось хороше, то вона відразу говорила, що це завдяки їй.
    У мене були випадки ,що я сиділа як рак червона від злості, але нічого не говорила, бо завжди говорила собі що це не надовго, і потрібно її поважати,бо це ж мати мого чоловіка:no:. Радувало те, що щоб не було, чоловік завжди був на моїй стороні, і свекор був такий, що хоть до рани прикладай, завжди любив поюморіть і розрядити обстановку:).
    Слава Богу ми вже пересилились, і все позаду , але це не мішає їй дальше випробовувати нерви своєї єдиної невістки.:sad:

• Подобається Подобається x 16
  16. нталька

нталька Well-Known Member

Вибачте, Inka Blond, але таки схоже, що ваша майбутня свекруха хвора головою. (Бачила кілька людей зі схожою поведінкою і з діагнозами) :no:
    І скажу, що добре, що не житимете разом!

17. Inka Blond

Все може бути:umbrage:Чомусь я ніколи не задумувалася, що це може бути хвороба, завжди думала, що це просто не від великої мудрості:umbrage:

18. Яруська

Яруська Well-Known Member

Мені здається, що тут серйозні проблеми з психікою(крім жартів)...краще обстежте її в психіатра, поки ще не звязали свою долю. Бо всяке може бути,і по спадковості передаватись...Соррі звичайно, але це моя думка.

19. Inka Blond

Тобто? Що ви хочете цим сказати?

20. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

якщо Ви припускаєте, що це може якось вплинути на Ваші рішення, то можете проконсультуватися з генетиком. Але, мабуть, спершу з психіатром (Степаничем?), описавши йому симптоматику, щоб принаймні зробити якесь фахове припущення щодо можливої наявності чи відсутності хвороби.

Якщо ж це на Ваше рішення ніяк не вплине, то можна обмежитися розмовою з психіатром, чи не можна якось зарадити чоловіковій мамі.

Статус теми:
Закрита.