Свекруха-бабуся

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 голосів
    60,2%
  2. свекрусі

14 голосів
    4,5%
  3. обом

70 голосів
    22,7%
  4. нікому

39 голосів
    12,6%
Статус теми:
Закрита.
  1. Оляна

Оляна Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся

А у мене щей подарунок на день народження!:radist: У мене 12 а у них 15.

• Подобається Подобається x 3
  2. Яруська

Яруська Well-Known Member

Точно брєд:8: Можна подумати, що всі вагітніють і з першого дня знають, що вони вагітні...Таке враження, що в вашої свекрухи з головою проблеми. Закатрупити двох дітей, бо вони новорічні. То хай би була не давала перед Новим роком....а після Різдва тільки, раз в рік.:confused: Слів нема

• Подобається Подобається x 9
  3. Ная

Ная Well-Known Member

О,і в нас Софійка "новорічна":xaxa:,нам її Миколай приніс:),я навіть не здогадувалася і на Новий рік пила коньяк!:confused: Потім трохи переживала як взнала ще й книжок поначитувалася,але неповноцінності в своїй дитині не бачу:).Згодом взнала,що на перших,здається,п"яти-шести тижнях вагітності дитинка повністю захищена від будь-якого впливу ліків,алкоголю,якшо,звичайно то не регулярно вживати:8:.
    В мене ж золото,а не свекруха,всім такої побажаю.Любить мене як своїх дітей,ніколи не повчає,поважає мою думку,як є за шо то хвалить,має чим,то завжди поможе.Мені часом з нею легше порозумітися аніж з власною мамою,вона дуже врівноважена і тактовна в спілкуванні.Тепер смішно як згадую свій страх перед нашим з нею знайомством.Ну а свекор в повній мірі мені за тата,бо мого вже давно нема,дуже приємне то забуте відчуття мати тата...:y:

• Подобається Подобається x 24
  4. Gala

Gala Well-Known Member

О ,в мене теж обоє новорічні:xaxa:

• Подобається Подобається x 7
  5. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

І у мене новорчний. Слухайте дівчата, це як акція якась була :haha:)))

• Подобається Подобається x 11
  6. Ная

Ная Well-Known Member

Та то як в пісеньці з мультика:"Говорят,на Новый год что не пожелается,все всегда произойдет,все всегда сбывается...":xaxa:

• Подобається Подобається x 10
  7. Siania

Siania Love Life

Я такий прікол згадала:xaxa:
    Моя тьотя дуже кльова "кубіта" має сина такого як я. Він по натурі дуже добрий, такий щирий, ну і складається враження що його жінка майбутня буде по ньому "їздити". Тьотя його дуже любить, в нього кличка пушок, то вона придумала:xaxa::xaxa::xaxa:
    І якось ми з нею говорили як вона буде свекрухою (він дівчини поки немає), як буде ставитись до невістки, то вона так злосно сказала "Я вже її ненавиджу" :lol::lol::lol:
    Вона ніби жартувала, але звучало переконливо:)

• Подобається Подобається x 6
  8. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

В мого хресного донька дуже пізня дитина (їм вже було обом під сорок). То вона тільки народилася, він вже таке казав. І досі каже, а їй поки лише 10 років. Ото тесть буде:8:

• Подобається Подобається x 1
  9. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

во-во...ми правда "на Катерини",але на Новий рік і шампанське пили,і ще не знала,що вагітна на дискотеку ходила і витанцьовувала до рання з коктейльом в руках,а малеча-ттт-ніц їй не бракує:)

• Подобається Подобається x 3
  10. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

В кожному жарті є доля жарту? Але це правда. Якщо вона свого сина називає пушком, то вона його не віддасть іншій жінці, хіба що він сам обріже пуповину.

А моя маман мені неоднократно повторює яка я неправильна мама. У нас з нею вже починається відкрита війна. Вона вчора мені на дітей кричала і ходила з палкою і заставляла їх прибирати. А як я сказала, - і що то конче на дітей кричати? То вона почала ще голосніше, - О!!! Повиховувала! Тільки пискувати вміє!
    Я на її крики тріпнула дверима своєї спальні.
    Нині продовжується війна. Згадувала я як я вчилась і вона мені - та ти пофігістка. Як то ти не могла здавати норми ГТО? Он я була повніша за тебе і скакала через козла... ітд. ітп. Я їй на це кажу, що не одна я не здавала в школі ті норми. А вона мені, та ти взагалі не вчилась. Тоді я їй кажу, що всі люди різні і я маю право на індивідуальність і я не мушу бути така як моя мама. І згадала собі історію як я дістала одиницю в училищі, бо не вивчила партії на партитурі. То маман як почула, то заявила - якби я знала що ти дістала одиницю, я б тебе забила! То всьо твій тато! Він тебе зіпсував!!! А я їй кажу, он тому я вам нічого і не показувала.
    А тоді вже під сам вечір, як дитина мені була неспокійна, нервова і кинула кавуном до підлоги, а тоді розплакалась дуже сильно. Ну я до дитини стараюсь спокійно, говорю, заспокоюю. А моя маман, - та ти взагалі не мама! Ту малу треба так вибити щоб вона собі запам*ятала на ціле життя!!! А ти з нею панькаєшся.:8:
    Одним словом, я була в шоці, бо не уявляю як вибити 2-річну дитину тай то породить у відповідь хіба ще більшу злість з боку малої або навпаки застрашить її.:umbrage:

• Подобається Подобається x 24
  11. dollichka

dollichka Well-Known Member

Замість того щоб сваритись з чоловіком хто кого більше любить ми мусимо нервуватись, сваритись з батьками (не має значення з чиїми). От якби всім молодятам при розписці давали ключики від квартирки....., ну придумав би хтось таку акцію.... То ж так просто неможливо жити... Ми сваримось, нервуємось, то всьо бачуть наші діти. І це точно впливає на них більш негативно, ніж бокал шампанського на НР під час вагітності...

З одного боку це добре, що ви можете мамі висказати все, що думаєте... (головне, щоб дитина того не чула), важче тримати все в собі...

• Подобається Подобається x 8
  12. Nata

Nata Well-Known Member

Марусю, співчуваю Вам щиро. Маю вдома теж терор. У нас тепер стадія холодної війни: ми вже місяць не спілкуємося живучи під одним дахом.
    Найгірше, що те все чують діти. Я намагаюся при них навіть голос не підвищувати, а тут... ех, що там казати :sad:

• Подобається Подобається x 17
  13. Маруся-мама

А моїй мамі не вгодиш. Коли я мовчала на її вимовки то вона кричала на мене чого я мовчу, а як почала відгаркуватись, то сварить що пискую :xaxa::xaxa::xaxa::xaxa:

Во власне, що діти все чують і знають.

Останнє редагування модератором: 15 Травень 2009
  14. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Маруся-мама, а Ви живете зі своєю мамою?

15. mamatu

mamatu Well-Known Member

Марусечко, ви мазохістка :xaxa:
    Я би ніколи не жила з мамою, а тим більше такою, що 2-річну дитину вибити хоче. Сама часом гримаю на дітей, особливо на старшу, бо не завжди витримки вистачає, але "порвала" би кожного, хто б зробив це зі сторони, навіть мама (моя мама після мого одруження вже не має на мене права, до чого чоловік мій добре приклався, та з дітьми по-моєму поводиться; але живемо від початку окремо).
    Сиджу, а серце крається: як можна таке казати вам та ще й малих діток ображати. :no::no::no:

• Подобається Подобається x 15
  16. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

В мене свекруха дуже добра жінка, але відколи я вагітна вона мене дуже дратує і я відчуваю себе винною за ці почуття.НУ, не можу я зараз переносити ніякі цьомчики чи поглажування мене аж передьоргує від цього, чи фрази "мої маленькі", ну до чого це звернення і сюсюкання до дорослих людей? В моїй сімї не було цих телячих ніжностей, нас з сестрою змалку виховували дорослими, довіряли різні обовязки без стотисячного нагадування, а також я завжди знала де лежать великі суми грошей, а тут недавно чоловіку свекри дали 2700 на меблі, то як вони трусилися над тими грошима, синочка відправили на таксі і як приїхав додому одразу щоб передзвонив.
    І багато ще таких ситуацій, в яких я не можу стриматися щоб не покритикувати, розмови типу ти повинна чоловіка тримати в руках, слідкувати щоб він лишній раз не випив пива, клепати йому голову щоб не курив, щоб вчасно приходив додому.
    Тобто я повинна стати нянькою, так як свекруха, яка все життя їздила по Польщах щоб заробити якусь копійку, а чоловік сидів вдома бо не міг найти роботи, бо як можна послати чоловіка за кордон він ж там загубиться, пропаде, розгуляється.
    І за це має він виглядає як писанка, а свекрусі задають питання , дивлячись на її чоловіка: це що твій син?
    Як мені втихомирити своє роздратування незнаю, чим далі тим більше свекор з свекрухою мене дратують, спілкуватися не хочеться, а вони чим далі тим більше починають нам допомагати і я постійно відчуваю себе винною за те що я така невдячна.

• Подобається Подобається x 10
  17. dollichka

dollichka Well-Known Member

Це ніби я писала... Почуття точнісінько такі ж.... Розумію, що нічого страшного в деяких поступках свекрухи нема, але вони все-одно мене дратують. От наприклад, поза вчора у мене був день народження, я прийшла з роботи пізно бо виставлялася. Дивлюсь, а мій диван застелений, хоч я його не застеляю зранку, бо коли йду мала ще спить і не хочеться її будити, і зручно мені так бо приходжу з роботи змучена і вже не хочеться його розстеляти, і нікому він не заважає.... Я була страшно роздратована, що я як вижатий лимон і мушу бавитися з розстелянням. І не люблю я коли чіпають мої речі!!! Роздратувалась, а потім думаю чого я дратуюсь, це ж дурниця, мені хотіли зробити приємне, без будь-яких злих помислів, а я невдячна...
    І от так постійно - мені хочуть допомогти, я цим дратуюсь, а потім ще й дратуюсь чому я дратуюсь...:suicide:

18. Маруся-мама

Живу, бо наразі іншого вибору нема. Вона ж бо ради нас собою пожертвувала, переїхала до нас жити.:ninja: (але ще невідомо хто чим пожертвував, бо я також не проти жити де мене обходжують а я буду лише носом розсувати яке все погане.) А так каже бо великий педагог і неодноразово мені закидає що я дитячої психології не розумію. :xaxa::xaxa::xaxa:

19. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

І в мене так було.:).а ще посеред ночі перевірити чи виключили дітки телевізор.:ninja:..але я ніколи не мовчала,ми це обговорили і я пояснила "другий бік медалі",що вночі ми необовязково тел.дивимось і що буде якщо вона раптом "не тоді "зайде:xaxa:Просто вони хочуть полегшити нам життя,щоб в нас було інакше,краще,легше.От моєї свекрухи свекруха нічого їй не помагала:no:.взагалі.Мама після кесарева прийшла додому(бо свекруха синочку заборонила зустрічати..мол я в полі родила.. і їй ніц не станеться)і їсти мусила варити і дитину бавити..і хати прибирати..а та навіть пальцем не ворушила.В мами щось на плиті збігало..а та стояла і на всю хату волала яку її син собі незграбу взяв:confused:.Хоч вона дуже добра господиня:y: неї і їсти і пити і прибрано і городи оброблені.:)От тому моя свекруха і старалась мені помогти,щоб не було так важко як їй колись.:)

• Подобається Подобається x 13
  20. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Вчора була забава в моєї мами. Була повна хата гостей. В тому числі і батьки мого чоловіка.
    Перший момент, який мене трохи завів, - свекруха черговий раз сказала,що не розуміє, як то не давати дитині водички з самого народження. Звичайно, всі почали це обговорювати. Я була втомлена страшенно, бо цілий день готувала все на 20 людей (хотіла зробити мамі подарунок), але спокійно по декілька разів розказала, чому не потрібно допоювати і основні правила успішного ГВ.
    Другий момент мене просто вбив... Ми з дитиною пішли в іншу кімнату (дитині 10 місяців нереально висидіти за столом). І що я чую? В мого чоловіка його бабця питається, чи не бере дитина соску (в цей день вона ще того не питала), і мій чоловік вже сам відбивається від "Як??? Чому??? Та то так тяжко. То ви самі себе мучите". Чоловік відбився :)
    Далі... Доня ходить тримаючись за мої руки. Відповідно, я буквою "Г" ходжу з нею. Мене свекруха запитала, чи в мене спина не болить. Кажу, що трохи болить, але скоро дитина сама почне ходити, то вже буде легше. Ми далі з Кнопкою пішли (ганяли з кімнати на кухню), а я чую лекцію свекрухи для всіх присутніх про корисність ходунців, бо "своїх" дітей (двох інших внучок) вони ставили. Зазначу,що я їй ще 2 місяці тому сказала, що ми ходунців не будемо використовувати і розжувала їй причини декілька разів. Але як тільки проходили через кімнату, то вона робила паузу в лекції.
    Розписалася... Але просто вчора так прикро було...

• Подобається Подобається x 13
Статус теми:
Закрита.