Свекруха-бабуся

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 голосів
    60,2%
  2. свекрусі

14 голосів
    4,5%
  3. обом

70 голосів
    22,7%
  4. нікому

39 голосів
    12,6%
Статус теми:
Закрита.
  1. olya_d

olya_d Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся

Не можу поки що ніяк придумати, але самого не відпущу однозначно. Навіть і без вагомих причин.

2. Megan

Megan Well-Known Member

Ну то так і скажіть "не пущу і все". На питання чому відповідайте "бо я мама, і поки дитина не приймає рішення сама за себе, то за неї прийматиму рішення я". А чоловікові просто поясніть чому насправді ви боїтеся відпускати.

• Подобається Подобається x 2
  3. olya_d

olya_d Well-Known Member

Чоловік з одного боку хоче, щоб малий побував на морі, але й з іншого боку розуміє і мене. Каже, що поживем - побачим. Просто на мої слова, що не пущу малого самого реагували на мене як на егоїстку, яка не хоче добра (тобто моря) для своєї дитини.
    П.С. Вчора ввечері дзвонила свекруха, поговорили-побалакали, і, як не дивно, за море не згадувала :) Певно вирішили трохи помовчати поки що. Ну і я почекаю на їхні подальші дії.

• Подобається Подобається x 2
  4. Jarina

Jarina Well-Known Member

а моя "друга мама" взагалі видавала під час моєї вагітності - мол, родиться мала, я її забираю в село, а ви собі працюйте.....а зараз інколи проскакує, що якби я їй дитину віддала, то зробила б з неї кремінь-дівку......
    ну і що на таке відповісти?????? я навіть незнала, що сказати......Нєту слов, одні ....

• Подобається Подобається x 6
  5. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

В мене ідеальна свекруха.

В мої справи не лізе, не повчає, дітей моїх на свій лад не виховує. Все висварить свого сина і всім каже, що кращої невістки їй не знайти.

Завжди ласкава і усміхнена.

Одна біда - вона моя бувша свекруха. З її сином в мене поладити не вийшло, але ми з нею ладимо до сих пір, і все, що я вище написала було як за часів мого заміжжя, так і тепер.

А я її до сих пір називаю мамою.

• Подобається Подобається x 15
  6. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

І чому воно так є? Свекруха супер, а чоловік нє удался?

• Подобається Подобається x 3
  7. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

То швидше просто мудра жінка, яка вміє дивитись правді в очі, і визнавати помилки та недоліки своїх дітей, особливо синів.

• Подобається Подобається x 9
  8. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Так.

Вона проста жінка, але в неї стільки інтелігенції і мудрості, що і вчену пані за пояс би заткнула.

Але хіба б у випадку, якби та пані захотіла мудрістю мірятись, бо мама Люба скромна людина. Вона просто хороша людина.

9. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

А в мене нема свекрухи-померла ще коли ми зустрічались....мала 55 років-інсульт...недожила до нашої розписки 5 міс....була чудовою,простою,сільською жіночкою,котра так би мені часом була потрібна,щоб помогти "достукатись" до чоловіка в деякі моменти...

• Подобається Подобається x 13
  10. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

А наша свекруха-бабуся дуже цікава.:) Великий її плюс,що не повчає,як виховувати дитину.Але є і певні нюанси.Поки Настюха була маленька-свекруха на руки її не брала-боялась.А якщо мала плакала,то взагалі боялась навіть поруч пройти (живемо ми разом).На питання родичів-знайомих,чи бавить внучку,відповідала,що поки вона мала,то нецікаво,а от почне сидіти-ходити,тоді буде з нею бавитись :ninja: Як мала почала сидіти,"цікаво" так і не стало-бо дитина і так ще нічого не розуміє (слова свекрухи)А коли я сказала,що внучка так і не буде знати свою бабусю,то вона придумала-що буде підкупляти Настю подарунками,і та її полюбить :8:
    Зараз,коли мала ходить і вже дещо розуміє,наша свекруха-бабуся аз-два в тиждень може приділити внучці 15 хвилин.Але коли нам потрібно кудись вийти,то малу залишаємо на мою сестру або маму,які живуть,звичайно,окремо від нас.Ось так.

• Подобається Подобається x 10
  11. Gala

Gala Well-Known Member

а моя свекруха приділяє тільки увагу доньчиним дітям..Дочка іі в Італіі,то вона поіхала до неі ,щоб допомагати бавити внуків(одному 14 років,другому-3)Аколи була вдома(ми живемо в одному місті,то приходила до внучок раз на 2 місяці на годинку-дві-відмітитись.З нею я дітей ще ніколи не залишала і на годинку.Тільки з своєю мамою.

12. kati

kati Well-Known Member

Завжди вважала єдиним плюсом життя разом з батьками саме те, що в вони допомагають з онуками, що в любий момент підстрахують, залишаться з дитиною..... В свою чергу дитина сприймає їх як рідних, тому залишається з радістью.......
    А от виявляється не завжди так....шкода

• Подобається Подобається x 4
  13. Макарена

Макарена Well-Known Member

Ну, ясно, це ж діти доньки, а це невістки:xaxa: - в мене теж так.:confused:

• Подобається Подобається x 3
  14. Mokka

Mokka Well-Known Member

Але ж це не тільки діти невістки, а й її сина...

• Подобається Подобається x 1
  15. Megan

Megan Well-Known Member

Але перше в голову приходить саме "невістка", а син - то так, діло десяте. Це ж невістка в неї любого сина відібрала:xaxa:

16. Mokka

Mokka Well-Known Member

Ось це мене найбільше дратує: з одного боку вона йому вже всю голову протовкла: коли ж ти женишся?? я вже хочу внуків!!! і.т.д., але як вженитсья - от невістка, противна баба, мого єдного синця забрала, кого ж я тепер довбати буду? :cesored:

17. Улянка

Улянка Well-Known Member

Кого свекруха а мене моя мама доводить. То перед Паскою дитину легко вділа бо бачте якась придуркувата перед нами при +20 дитину в грубому синтепоновому зимовому комбінезоні несла. Тут я дитину і не заставляю їсти коли в неї три зуби зразу лізуть. вчить мене виховує хоч я поради і не думаю питатись. чому їй здається що вона (бачте двох дітей виростила) права а я типу дурна якась. Вчора так розревілась через то. Ну дістало вже:sad:

• Подобається Подобається x 15
  18. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Якщо вас втішить мій допис то ви не одні, у мене таке ж саме з моєю мамою :confused:

19. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Ну якщо вас ще більше втішить, то нас багато: із свекрухою я прожила більше 10 років, а з мамою ледь півроку витримала...

• Подобається Подобається x 8
  20. dollichka

dollichka Well-Known Member

І я живу зі свекрухою:sad:. Вона сидить з моєю малою, поки ми ще в садочок не пішли. Хотіла ще у вересні Софійку в садочок віддати, а свекруха сказала, що якщо віддам то вона на мене дуже образиться, бо сама хоче з нею сидіти. От сидить, а я бачу море всяких моментів, що мені не подобаються і сказати нічого не можу (ну от така моя свекруха, що сказати їй не можна нічого, бо точно не зрозуміє, а тільки образиться). В суботу сказала, що хочу малу з червня в садочок віддати, а вона зробила з мене мало не мамашу-ізверга. Мушу в свекрухи просити дозволу щоб робити зі своєю дитиною те, що сама вважаю за потрібне:sad:. Пояснення що там вона буде краще розвиватись між дітками, їй буде там цікаво, викликають питання: "А що вона зі мною не розвивається? Їй що погано?". Що не кажіть, а зі свекрухою жити, навіть якщо вона в чомусь і допомагає, то дуже важко... А у мене терпець уже на волосинці.... Не можу жодного кроку ступити без свекрушиного контролю, нагляду, коментаря...
    Живу як в літаку - тошнить, а вийти не можна :sad:

• Подобається Подобається x 12
Статус теми:
Закрита.