Свекруха-бабуся

Discussion in 'Ти + Він' started by Іруня, Feb 5, 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 vote(s)
    60.2%
  2. свекрусі

14 vote(s)
    4.5%
  3. обом

70 vote(s)
    22.7%
  4. нікому

39 vote(s)
    12.6%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся

А мені вчора виписали за те, що не вигнала з хати знайомих, які заявились в гості пізно ввечері... За словами свекрухи, я би мала стати на порозі і зі скандалом їх "нє пущать". :aggressive:
    Забула сказати, що це були друзі чоловіка, та ще й перед тим він відкрито дав їм зрозуміти, що вже пізнувато для візитів. Все-одно прийшли, але оскільки наступного дня на роботу йти не було потрібно, ми вже якось перетерпіли. На цей раз.
    Вічно вона мусить мене попрікнути, що я задобра - і чоловікові занадто довіряю, і забагато йому дозволяю (хоча за вісім років нашого шлюбу я просто не мала причини сумніватись у ньому, та й з якої такої радості я би мала піднімати скандал, якщо чоловік витратить частину часу на друзів, колупання в машині чи комп"ютерних прибамбасах - у мене теж є свої захоплення)... Зрештою, мені гріх плакатись на нього, як і (хочеться вірити) йому на мене. Спокій у родині набагато важливіший за різні дрібниці. ;)
    Але то так кохана мама мені говорять, а самі проти свого чоловіка слово криве сказати бояться. :beee:
    Все-таки як добре, що ми живемо від них окремо!

• Подобається Подобається x 12
  2. Nata

Nata Well-Known Member

Моя свекруха дуже ревнує старшого внука. Менший - то так, ніби й не її, а от старший! "Петрику, куплю тобі панамочку, бо Дмитрик багато має, а ти ні" :). Я вже тільки сміюся з того. А в неділю випалила, що й меншого б бавила, але цицька заважає дитину бабі віддати. От така в мами цицька погана, ніяк до баби не пускає ночувати.

• Подобається Подобається x 9
  3. mayscream

mayscream Well-Known Member

Моъй красуні вже три рочки і за цей час свекруха міняється хіба що на гірше,все більш егоїстична та собі на розумі.Вона створила в себе в хаті музей імені малої...Іграшки,книжки,одяг,все це для відвідин дитиною її раз на місяць.При чому вона сама вибирає день і час.Мені з того смішно,і шкода своєї дитини,бо вона забавка 50ти річної тітки((.
    Щодо вчорашньої ситуації,то мені вже так накипіло,аж висказалась чоловікові.Він сказав що тре їй то казати(ага,вже,і ставити його між двох фурій) і ще,що вона "недоганяє" деяких моментів.Ну,як мамо в неповні 50 років "не доганяють",то я вмиваю руки;-(

• Подобається Подобається x 6
  4. Ksani

Ksani Well-Known Member

Дівчата, дуже помічне у конфліктних ситуаціях нагадати собі, що свекруха - це не якась тьотка, а мама чоловіка. І якби не вона, то чоловіка б не було на світі. І заміж тоді довелося б виходити за якогось іншого мужчину :)===

• Подобається Подобається x 8
  5. bora

bora Well-Known Member

Та ні, то від світосприйняття залежить а не від фактів)) Приміром те саме можна додумати на такий манер -
    а не за цього йолопа))))))

Я просто завжди думаю - не нервуватись, не сваритись, тільки посміхатись))

• Подобається Подобається x 8
  6. mayscream

Тільки це її і рятує;-)

• Подобається Подобається x 4
  7. Katrin

Katrin Well-Known Member

Знайома пісня...
    В нас сусідки 2 дівчини, одне незаміжня, а друга розлучена, то свекруха все мені каже, дивись вони перехоплять твого чоловіка, ти дивись не пускай їх, не пий з ними чай - не можна, бо отак доп'єшся чаю, в гості нікого не запрошуй, поки я їй не сказала, що їй то чого переживати, ну буде мати іншу невістку, буде її любити, разом з нею жити і т.д.
    Вона трохи подумала і каже, що не хоче іншої- ех, бальзам на душу :)

• Подобається Подобається x 14
  8. Ksani

Ksani Well-Known Member

Від світосприйняття- це так, але тут у гілці ніби тільки на свекрух жаліються, а чоловік - ніби з іншої планети :)
    А можна собі ще дофантазувати:
    ....а в цього іншого мужчини теж була б мама. І ще невідомо- ЯКА!!! :D

• Подобається Подобається x 11
  9. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Для мене - чужа, злюча тьотка, якій я не маю дякувати, що вона аборт не зробила. Був-би її гріх і булаб просто інша історія. Так-само, я не вважаю, що мій чоловік має дякувати моїм батькам, що мене на світ привели, зате ми маємо дякувати, за усвідомлені вчинки. Свекруха сина родила не для того, щоб якась Віка за нього заміж вийшла. Чого їй дякувати, як я для неї чужа дитина і помилка її синулі??? Мої батьки, чоловіка синочком називають і він немає нічого проти, а від свекрухи я взагалі не чула, щоб вона мене ріднею вважала, щвидше якимось щуриком, якого треба втруїти.

Додано через 1 хвилину
    У мому випадку - 100%!!!! :D

• Подобається Подобається x 1
  10. levandivka

levandivka З яйцями...

Ггг... :)
    Я б теж не ризикнув. :)

Додано через 3 хвилини
    Навіяло:
    [youtube]K0PJuXr6AtU[/youtube]

Додано через 13 хвилин
    А-а-а...
    Свекруха, кажете, злюка... :)
    Ну-ну...

11. Abraira

Ото чисто її стратегія поведінки :) "Заклевать ближнего и на**ать на нижнего" наспівуючи пісеньку "Твори добро, на всей Земли...!"

12. levandivka

levandivka З яйцями...

Видите... жінки шукають "тата" у шлюбі, а Ваш обрав саме Вас (чомусь).
    Може тут як у фізиці? :)

• Подобається Подобається x 1
  13. Abraira

Так "свідки єгови" роблять - обирають клаптик з Біблії і перекручують у своїх інтересах... читай повністю...

14. irushka

irushka Well-Known Member

В мене майже та сама проблема. Розумом я розумію, що мій чоловік ще і син і брат і він повинен рідним помогти, бо хто ж як не він їм допоможе, але з моєї сторони це виглядає так: я цілісінький день з малою сама, тільки і чекаю коли хтось прийде додому, при тому треба всю хатню роботу зробити, їсти чоловікові зварити, а він прийде, поїсть, розкритикує (пересолене, недосолене, сухе, іт.д.) і їде сестричці кран ремонтувати, а там ще й якась робота знайдеться (меблі попересовувати, паркет поциклювати, лампи, карнізи почіпляти і т.д.), а я далі все сама, татко приїжджає - дитина вже спить, а мама замість того щоб спати - вечерю гріє в першій ночі. А в неділю ми з малою переважно милуємося сплячим татком ... практично весь день.
    Затіяли ми ремонт і (як би ви думали ), сестричка теж вирішила одночасно ремонт собі зробити, вгадайте хто цілими днями там сидів, бо помогти треба? Правильно - мій чоловік, а ми ще довго в порохах і завалах жили,бо в мого коханого часу не було...
    Я розумію, що може це низько з мого боку так говорити і тут жалітись, бо загалом у нас відносини добрі і вони, думаю, теж би нам допомогли якби треба було, але мені треба відчувати, що для чоловіка саме інтереси сім`ї на першому місці, а він розривається між мною і мамою та сестрою, всім хоче вгодити. Вони його не відпустили, не усвідомлюють, що він вже "не їхній" і тим більше не думають що вони не дають можливості йому бути зі сім`єю, щось вдома зробити чи просто відпочити.

• Подобається Подобається x 17
  15. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Так то правда, вашому чоловікові треба зрозуміти що він має сім"ю (хоча йому мабуть і важко відказати батькам, сестрі..), то спробуйте можливо йому це в нормальному тоні пояснити, що він і сім"ю має, а коли є вільний час, то може і то батьків та сестри побігти.Терпіння вам!;)

• Подобається Подобається x 4
  16. bora

bora Well-Known Member

Якби ми жили з свекрухою - було б теж саме. І в моїх родичів те саме бачу..то часто..
    Межі впливу рідних на чоловіка важко контролювати, і на жаль, чим далі, тим це буде частішим. Та можна без різких рухів збільшити його залежність від Вас, або зменшити свою від нього, щоб він запереживав. В кожного свої стосунки тому важко казати, що подіє.
    На когось те, що жінка поїде до своєї мами - бо їй тре допомагати, а нема кому, а для когось - навпаки, чоловік ще й втішиться а не перепроситься. І можна опівночі не гріти йому їжу раз він вибрав собі такий графік "допомоги", щоб це не ставало ще й вашим особисто тягарем. Можна запросити до ремонту добрих знайомих, щоб йому соромно стало. Або пішла б і продала якусь річ особисту подаровану, щоб закінчити ремонт(якщо він дійсно дуже совісливий:)). Або лягла б до лікарні (це навіть не симуляція - молодим мамам тре себе берегти і вітамінчики поколоти можна:)) Саме в лоб - допомагай менше своїй родині, я б не сказала точно.
    Ну бо якщо стосунки гарні, то їх треба вибудовувати навіть не дуже популярними методами з тим, щоб вони і НАДАЛІ для ДВОХ здавались однаково гарними.. Погано якщо накопите просто образу - Вам тяжко, а він може і не знатиме про це.

• Подобається Подобається x 10
  17. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

А може, з часом якось звикнуть, що у вашого чоловіка є своя сім"я. На перших порах у мене була схожа ситуація, хоча не все так запущено, але з роками якось все владналося. А сестричка ще не заміжня?

• Подобається Подобається x 2
  18. bora

bora Well-Known Member

Може. а може вкоріниться таке. Так у моєї мами було.. Дюже залежить від того, що демонструватиме сам благовірний їм.

• Подобається Подобається x 3
  19. Katrin

Katrin Well-Known Member

Трохи не по темі, але навіяло мені якось.
    Маю чи краще сказати мала брата, доки не одружився. Закінчилось все тим, що моя "добра" невістка з братом, який їй "в рот дивився" вигнали з хати в прямому розумінні цього слова і тепер ми бачимся по великих святах, а саме по днях народженнях, тобто 4 рази в рік+ як випадково зустрінемся на вулиці. Зустрічаємся так би мовити, щоб передати подарунок один одному і то на нейтральній території, виглядає досить напружено, але така вже традиція, не знаю, хто перший її припинить.
    Скоро вже 3 роки, як я не була в тій хаті, де народилась і ..не хочу там бути.
    Ми самі з дитиною і вони самі, живемо через пару будинків один від одного,але відносини настільки зіпсовані, що про якусь допомогу навіть і замислюватись не приходиться, причому як в прислів"ї "Від кохання до ненависті один крок".
    До чого веду, що все треба в міру. В першу чергу то звісно своя сімя, але зовсім забувати родичів тоже не треба, ніхто з цього не отримає нічого доброго. Але я повторюсь, треба знати міру як одній стороні, так і другій і не робити комусь добре, за рахунок іншого.

• Подобається Подобається x 13
  20. mayscream

Мені мабуть пощастило,тому що мій чоловік єдина дитина в сім"ї.В них взагалі там якісь цікаві стосунки,то му що як в свекрухи щось стається,то вона в останнє дзвонить до нього,і загалом вже по факту події.Його відповіді на всі її питання :"Нормально",і вона спеціально вечорами передзвонює мені щоб я їй живописала усе у деталях,спершу мене то нервувало страшенно,бо під час розмови вона все повторює та перепитує по 5 разів/любить повисіти на дроті/,за 4 роки вже звикла.В нас весь конфлікт з нею почався з народження дитини,і так і тягнеться.Я правда рідко вже зриваюся та постійно фільтрую,але іноді аж ледве стримуюсь,щоб не нахамити.Чоловік взагалі осторонь.Я пожаліюся,вона пожаліється,потім місяць-два затишшя,і по колу.Так і живемо;-)

• Подобається Подобається x 6
Thread Status:
Not open for further replies.