Свекруха-бабуся

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 голосів
    60,2%
  2. свекрусі

14 голосів
    4,5%
  3. обом

70 голосів
    22,7%
  4. нікому

39 голосів
    12,6%
Статус теми:
Закрита.
  1. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Відповідь: Свекруха-бабуся

Виправ, якщо помиляюся, але ми їх самі того вчимо, а потім обурюємося... Хіба ти, на початку, як файна невістка, сама не навчила їх сідати і чекати, поки ти навколо квокчеш?
    Уявляю собі їх шок, коли ВЛАСНИМИ РУКАМИ треба буде щось зробити... :) Дійсно, не повезло НЕЩАСНИМ СВЕКРАМ з невісткою ;)

• Подобається Подобається x 8
  2. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

знаеш , я якби і не сильно старалася на початку, звичайно, хтілося чоловікові щось смачненьке завжди зробити- але старалась десь так раз у тиждень( чоловік і так знає що я вмію,а що ні).а то що вони ( свеекри) чекають на подачу-то до мене ще було-їм їхні мами і жінки так завжди ставили і вони по-іншому не признають, навіть якщо принципово не прибереш за ними(щоб сам здогодався) буде так і стояти все)))))
    але то одвічна проблема:agree: ( ще тургенев в "отцы и дети" то описував)-скільки є невістки,свекри і тещі- ситуація буде та сама. є лише один вихід-окрема сімя-окремий дім.
    а як у тебе з цим??? мабуть,набагато краще...:no:

• Подобається Подобається x 4
  3. Галинка

Галинка Well-Known Member

І моя свекруха всю дорогу свекрові подає під ніс, і мому чоловікові:) А мені ні! От і я їм(свекрам) не подаю. Чоловік в мене такий, що і сам собі їсти візьме, ще й мені подасть, а свекор буде сидіти і чекати...поки не подадуть. Раз був мені дорікнув, що він ще не снідав, то я йому цілу мораль виписала:чи питався він в мене чи я снідала? Чому він після себе не миє посуду? Як йому чогось хочеться смачненького, то нехай собі зварить- він мені не варить як мені чогось захочеться...і т. д. Подіяло:)

Додано через 4 хвилини
    Зі свекром не говорю вже 3й тиждень. Бачили би ви як він біля мене заскакує:каву під ніс пхає, щоб я нюхала яку файну він купив:), постійно щось в мене питається, щось говорить, малого з рук вириває, щоб я собі спокійно поїла. А я не говорю і все!!!!!!!:D :D :D

• Подобається Подобається x 13
  4. Масік

Масік Well-Known Member

:clapping: :clapping: :clapping:
    Це дійсно золоті слова, в мене чоловік і то ліниться мені допомагати каже от якби ми жили окремо і я знав що ніхто крім нас це не зробить то робив би все , а так є кому працювати...

• Подобається Подобається x 2
  5. Nata

Nata Well-Known Member

Аналогічно. І навіть нічого не каже :). Йому так добре, теща дітям за тата ). Розумію, що якби треба було, то помагав би, але з тою поміччю тільки морока, хай ліпше сидить на роботі :).
    Мені добре з мамою жити.

• Подобається Подобається x 1
  6. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

А чоловікові?

• Подобається Подобається x 6
  7. olenkastar

ну в тебе і сила характеру!!!!! я до того ще не дозріла, якось не хочу його ображати-бо тож батько мого чоловіка.ми його іншим "обламаем", знайдем житло і просто повідомим,що за пару днів зїжаемо)))
    а ви так давно живете усі разом? не хочете чи не збираетесь окремо жити?

8. Масік

Масік Well-Known Member

Ну а я навпаки маму попросила щоб нічого не допомагала , кажу а то привикне а потім як переїдемо окремо жити то взагалі нічого робити не буде! Зараз правда вже щось старається, хоча інколи після нього я переробляю але будь яку його спробу я хвалю, бо зусиль приклала немало , щоб з місця це зрушити...мабуть всі чоловіки спочатку байдужі до хатньої роботи, як ми собі їх виховаємо так і будем жити! Тому терпіння всім , а все решта прийде само собою!

• Подобається Подобається x 10
  9. bora

bora Well-Known Member

Напевно як в нас - щаслива жінка запорука задоволеності чоловіка:)

• Подобається Подобається x 2
  10. olenkastar

напевно... хоча мій дуже багато робить по хаті( бо ми живемо у його хаті,мабуть,тому) щоб я не робила багато-забороняе мені пилососити-*береже! приємно,дуже! і навіть їсти може зварити, якщо треба,правда я йому то не даю робити,він лише помага, бо наразі готую все без перцю, мало солі і на оліїї.
    а він , як українець, любить поперчити,посолити, на смальцьові:) :)

11. Ука

звісно, в кожній сім'ї свої стосунки. Але... ця фраза
    наштовхує на думку про не зовсім коректно розставлені пріоритети...

• Подобається Подобається x 3
  12. bora

bora Well-Known Member

Основне, щоб вони тим були щасливі)) Бо знаєте я знала багато правильних пар, з найправильнішими пріоритетами, які розлучались. І ніби всі праві по-своєму, а толку...

• Подобається Подобається x 7
  13. dream

dream Well-Known Member

о! а я свого чоловіка домордувала і він тепер у мене точно знає, що посуда за ним і ніхто цього крім нього не зробить, це таке покарання за те, що я кожен ранок витираю стіл від крихток :) А все решта роблю сама, та чесно кажучи він не жаліється, вправно щовечора товче баняками, аж всі сусіди заздрять

• Подобається Подобається x 8
  14. Nata

Nata Well-Known Member

І чоловікові. У них із тещею лювовввв, інколи здається, що моя мама тестя більше любить ніж доньку.
    А про пріоритети... Не знаю. Все ніби нормально, просто мій чоловік багато працює, приходить додому 10-11 вечора. Думаєте йому хочеться мити посуд чи слухати мої настанови? Поїсть і йде старшого присипляти.
    Тому й написала, що мені добре з мамою у тому плані, що маю поміч з двома малесенькими дітками. А чоловік поки що не скаржиться на спільне проживання із тещею, вони вміють знайти спільну мову.

• Подобається Подобається x 9
  15. Abraira

Ото дресура! ;)

І я свою прошу... та дарма, вона його дуже любить і на кухні іншої хазяйки крім себе не признає, то і чоловік мій завжди їй так щиро дякує, що душа співає. А от щодо порядку, то у нього свекрухин бзік, правда досить перекручений. Якщо він починає прибирати, то робить це на стільки скрупульозно (але і довго) що потім усе стерильне.... ходить і тішиться зі своєї роботи, а мені класно, бо коли я з гіпертонусом лежала, то він просто відправляв мене на диван у вітальню, а сам мив-пилососив. Правда такі прориви трапляються не частіше разу на місяць, але тішать щей як! :)
    Ага, "набагато" краще! Усі щкіряться одне-одному у очі, свекруха квокче "Вікулічка, може того, може того?" а сама на стіл поставила дві закрутки, салат і хліб... Все згадую у ті моменти анекдот "Гулять, так гулять - ведро воді, буханку хлеба!" Відповідно, коли я у них і хочу кави чи чаю, то обов"язково пропоную усім, хто сидить на кухні, але це вже просто тому, що мене так виховали. Моя мама все, як до неї хтось приходить, садить за стіл, годує а потім питалє: "Що сталося, чого прийшли?" і мене так навчила.

• Подобається Подобається x 5
  16. Ука

З такою скурпульозністю цього більш як достатньо :)

17. Abraira

Просто ми наразі у дуже маленькій кімнатці (десь за місяць перебираємося у велику, щоб для малечі місце було), а мала кімната швидко захламлюється, особливо, якщо я випрала речі, а потім прихопив гіпертонус і попрасувати вже не виходить, то вони 2-3 дні лежать грузом... От у таких випадках я чоловіка не напрягаю, він і так гарує.

18. Liona

Liona Well-Known Member

Дівчата! В мене є конструктивна пропозиція щодо ваших свекрів :) Ніж ображатися на них і кожної хвилини чекати від них "ножа в спину" краще зробіть їх своїми союзниками ;) Повірте, від того ви тільки виграєте (і вовки ситі, і вівці цілі © :) )Знаю з власного досвіду, що мирне співіснування зі свекрами набагато конструктивніше за будь-які образи. Та й в майбутньому вам може знадобитись їхня допомога (мова не йде про матеріальний аспект) :cowboy:

19. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

І пастуху (тобіш свекрусі) вічна пам'ять :))))))))))))))

• Подобається Подобається x 3
  20. olenkastar

може то і вихід та не для мене. бути з ними союзником означае гудбай інтим ( який і так зводиться до мінімуму) і можливість мати власну думку. ні,то мені не підходить. я просто не вмішуюсь у його справи( свекра) і надіюсь на скорий виїзд з його хати-де ми не відчуваем себе вдома ((((

Додано через 1 хвилину
    до речі, якщо ви знаете,що десь хтось здає в оренду не "космічно дорогу" квартиру-майте нас на увазі:agree:

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.