Свекруха-бабуся

Discussion in 'Ти + Він' started by Іруня, Feb 5, 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 vote(s)
    60.2%
  2. свекрусі

14 vote(s)
    4.5%
  3. обом

70 vote(s)
    22.7%
  4. нікому

39 vote(s)
    12.6%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся

Ваш чоловік взагалі файний хлопака, то по обличчю навіть на фотографії видно.
    Такого піднатаскати по господарству, старатися поменше пиляти по дрібницям - і живи собі спокійно поряд все життя...

Додано через 9 хвилин
    Тоже вірно.
    Воно то дійсно так, при грудній дитині... А як півроку минуло, а то й рік-півтора цілий? І мале вже мало в школу не йде, а казочки типу "якби ви мужики-казли знали, яка то пекельна робота по-господарству" продовжуються...

+100

• Подобається Подобається x 3
  2. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Пам"ятник у студію!!!!

Додано через 1 хвилину
    ІМХО, нормальна кобіта коханого мужика козлом не назве...

• Подобається Подобається x 4
  3. Samojlovu4

Угу...
    На такий великий пам"ятник ніякої студії не хватить...

4. Abraira

Ну добре, поставимо перед оперним.... шоу Гергофа витримали, що нам пам"ятник супер-таткові!

5. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Samojlovu4, Ви молодець. Та не всі татки такі, як Ви. Так само, як і не всіх мам можна назвати супер-мамами.
    Але тут йдеться про інше - хіба вам не хочеться час від часу піти з друзями на пиво чи ще кудись? Думаю, хочеться, як і кожній жінці, котра сидить цілими днями з дитиною. Але тут обговорюється більше проблема стосунків із свекрухою. Вам би було приємно, якби Вам теща сказала, шо Ви нічого "такого" не робите? Думаю, що ні. Або якби Вам дружина відмовила посидіти з дитиною декілька годин, поки Ви відпочините в колі друзів?

Щодо "пекельної роботи по господарсту", то лише додам, що яка б робота не була, всеодно іноді від неї треба відпочивати хоча б трішки

• Подобається Подобається x 6
  6. Nata

Nata Well-Known Member

Самойловичу, Ви молодець.
    Галинко, мої співчуття. Потерпіть ще трохи, воно, знаєте, чекати завжди важко, коли кінець видно. Скоро будете сама собі господиня і все налагодиться.
    Я минулого року 2 місяці прожила зі свекрухою (ремонт робили дома) то просто втекла у свою хату. Уявіть: я вагітна, зі страшним токскизом і своїми захцянками, зранку прокидаюся, свекруха чоловікові мому на роботу пакує родзинки-курагу і відразу ховає сухофрукти у тумбочку. А коли я купила собі черешню, три дні дорікала, що я гроші тринькаю :).
    Знаєте, я загартована, якби не вагітність то навіть би і не плакала. І потім знайшла вихід: я обідати ходила до своєї бабусі, купувала все що захочеться і там їла... і дитину свою так годувала. І сміх і гріх.

• Подобається Подобається x 11
  7. Abraira

Не бачу нічого смішного, може то в мене вагітність так проявляється.... Уявляю як тобі було "весело" ходити щодня вагітною, а потім і з дитиною до бабусі обідати... Головне, що ремонт закінчився, а спогади лишилися.
    Я взагалі-то на рахунок пам"ятника жартувала, бо тоді нам жодної площі не вистарчить... Знаю дуже багато відверто зразкових татусів, які під час вагітності усю літературу з дружиною перечитували і таких, яких лікарі у пологовому хвалили і казали, що таких "зібраних" у стресових ситуаціях чоловіків ще пошукати треба і багато-багато інших. Відверто кажучи, не сприймаю чоловіків, які не можуть посидіти зі своєю дитиною, я їх вважаю "бичками-заплідниками" а не татами. Нажаль і таких знаю чимало.
    А Самойлович молодець, якщо він по кутам рингу "невістка-свекруха" розвів своїх коханих жіночок. Тему "супертатко" можна створити, буде дуже цікаво, але не мішайте кисле з прісним.

Додано через 8 хвилин
    От чесне слово, так хочеться від чоловіка почути, що він "розрулив" ситуацію зі своїми кубітами... Сижу і думаю, обговорювати невісток і дружин (як і ми свекрух, але на то є наша тема[​IMG]) кожен може, а скажіть "Азм єсть царь! Я залагодив усе і у нас тепер Едем!"[​IMG]

• Подобається Подобається x 5
  8. Samojlovu4

Во-во, не треба мішати.
    Я зачепив виключно темку "жінка сама дома з дитиною-чоловік наїжджає". Проблеми "невістка-свекруха" особисто в нас нема:
    1. і мої і її батьки за 1500 км. у Львові
    2. мама моя з характером матері Терези, вроді аж занадто добра

Ну хіба традиційна проблемка "теща-зять" могла би наклюватися, я так бачу... ;) Але, нащастя, шенгенську візу не так легко відкрити...

• Подобається Подобається x 4
  9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

І з грудною дитиною теж казочка? І коли дитина їсть щодві години, а ти щохвилини мрієш виспатися???
    Самойловичу, прислухайтеся до того, що не всі чоловіки однакові. І жінки також ні. І тоді вам легше буде зрозуміти деякі речі.
    Мій чоловік би волів на роботу ходити, ніж з дитиною бути. Це неважко фізично, але психічно важко. А для жінки, якщо вона виснажена психічно, то вже й фізично ледве тримається...
    А ще після пологів страхів усіляких купа. І живи з тим...

Додано через 2 хвилини
    Вам хтось таке говорить? Ви так на це реагуєте...
    Я з мамою і бабцею завжди сперечалася, бо вважаю вислови "жінка шия..." і "жінка три кути в хаті тримає" абсолютно помилковими.
    Як на мене, нелегко обом. Просто прикро, якщо жіночу працю не поважають. Отоді й доводиться собі "ціну набивати", бо інакше не доходить.

• Подобається Подобається x 10
  10. Галинка

Галинка Well-Known Member

От бачите, без родини!!! Я би все сама робила і була бим найщасливішою людиною в світі, якби була господинею в себе в дома, без лишніх вух.

11. Samojlovu4

Ви уважніше чужі пости читайте, Ліля...

Додано через 7 хвилин
    Звичайно говорять, хіба може не так часто. Тут принаймі. А до Львова поїхати, там "обходи" починаються - то за столом частенько таке чуєш...

Я вважаю вислови "жінка шия" і "жінка три кути в хаті тримає" абсолютно правильними.

"Ціну набивайте", прошу дуже, - але при цьому не перегинайте куті палку...(вас особисто чи когось з форуму не маю на увазі).

Додано через 14 хвилин
    І попробуйте в чужій Гермляндії, оба свіжі студенти, абсолютно без ніякої допомоги - і дитину отримати... Даю гарантію - не більше ніж за тиждень вам би вже перехотілося бути "найщасливішою людиною"...

Шо кому.
    Мені би в ті часи нехай хоча б і ту тьощу на підмогу, - я би вже зараз питався, скільки Львів коштує...

12. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Лілю, а мій навпаки. З трьома - за милу душу. Ще й зупку зварить, і для мене якусь смаколитку приготує. А я так не вмію. Ми з ним взагалі прийшли до висновку, що ми влізли в "неправильні соціальні ролі". Йому би домогосподарем, а мені - гроші заробляти.
    Не впевнена. Ми теж відділилися відразу. А оскільки жили під Львовом (то не заграниця, та все ж), куди мамам було дуже незручно добиратися, то все було на нас самих. Тому так легко і пішло, що не були обтяжені звичаєвими штампами. Не знаю, чи змогла би, живучи з чоловіковою мамою, спокійно додрімувати вранці, поки він готує на всю компанію сніданок. Знову ж таки, якби ми жили з моєю мамою, то він ніколи б не освоїв нормально кухню, о йому треба почувати себе абсолютно вільним.
    Здавалося б, яка дрібниця - ранковий сніданок - яка різниця, то приготує? Але саме з таких от дрібниць і складається той осоружний побут, котрий часто руйнує молоді сім'ї.

Я все розумію - передача традиції, відчуття родини тощо. Але я стояла, стою і стоятиму на одному: молода сім'я має жити окремо. Будь-якою ціною!

• Подобається Подобається x 10
  13. Samojlovu4

Абсолютно, Ука, абсолютно правильно!!!
    Я просто згадував вийнятково нашу ситуацію, в яку ви не до кінця вникнули і, перепрошую, не вникнете... бо треба побути в шкурі...

Молода сім"я має жити окремо. Жирна крапка. Але тоді, рік в чужій країні, мова, яку вчив з нуля, оба свіженькі спудеї(прохання не путати з нашим "навчанням"), без якої-будь фінансової допомоги від держави, - і отримати незаплановану дитину?! І не мати на початках садочка, бо просто не знали що то проблема і що вагітною в чергу ставати треба?! Тоді, повторююсь, ми були раді прийняти роту найприкріших тещів на допомогу.

14. Liliyah Romanova

Не зовсім зрозуміла?
    Може, то у вас знайомі такі. Серед моїх подруг таких немає. Всі жаліються на перший рік хіба. І то зрідка.
    У мене перший рік був важким з інших причин: ми з батьками жили. І саме тому це було пекло. А переїхали - і хмари розійшлися.
    Дуже часто жінка говорить щось, що не є важливим, але для того, аби її зрозуміти і довідатися, в чому ж насправді проблема, треба бути трохи психологом. Ну, або хоч трохи не егоїстом.

То було на наступній сторінці... [​IMG]
    На той час я її ще не дочитала.

Ну і чим же вони правильні?
    Із моїх спостережень. Такими висловами кидають якраз ті жінки, які й вважають, що чоловік їх працю не цінує, що їм важче, а він собі байдики на роботі б"є.

15. Samojlovu4

Ну то що ж будемо робили?! Може тоді мене зі своїми подругами познайомите?! ;)

Ну от бачите, жінкам легше. Коли чоловік говорить, то їм ніким не треба бути. В них переважно все просто, як сокирою рубано. Достатньо лише прислухатися і чути...

Додано через 1 хвилину
    А я вже давно увагу звернув, що ви з кінця починаєте читати... :cowboy:

• Подобається Подобається x 2
  16. Liliyah Romanova

Ну, бачте, як гарно. От є такі чоловіки і Богові дякути!
    А я би свого і так на кухню не пустила. Я люблю, аби там все по-моєму було. Зрештою, в нас і так розподіл праці. Я ніколи ще не прала, відколи тут. Не прасую також. І посуд мию дуже рідко.
    А варити їсти я люблю.
    У нас із тим трудно. Два сильні лідери в одній хаті. Іскри летять іноді, що йой. Але нічого, вживаємося.
    Хоча отакі сім"ї, як у вас, тут дуже часто трапляються. У нас купа друзів таких. І все супер. Я взагалі за ламання стереотипів!

+100000000000000000000!!!
    І я на такому стою!!! Коли відокремилися, ще більше зрозуміли, що це абсолютно правильне твердження.

Угу, якщо вони говорять. А якщо мовчать?
    Мені свого чоловіка, аби на розмову розкрутити... :8:
    Буває... Ну, ви ж не гніваєтеся? [​IMG]

Отаку ситуацію дуже добре розумію.
    Перший рік у Канаді був просто екстремально важкий. Чоловік без права на роботу. Я з нульовим знанням мови. На місяць мали всього 600 доларів. На садок треба було 750. На мовні курси 500. Піднімати все самотужки було дуже важко...
    Проте я би нізащо не хотіла ні одну, ні роту свекрух чи мамів на той час.

17. Samojlovu4

1. Народ не обдурить, скаже - як зав"яже.
    2. Тисячолітній досвід суспільства. Від казок, переказів і пісень до сучасних фільмів і анекдотів - чоловік в хаті господар, але процентів на 70 атмосфера в сім"ї залежить від жінки
    3. Матріархат
    4. Хлоп по своїй натурі переважно простий як сокира і прямий як шнУрок. Йому багато не треба. Жінка, не скажеш що розумніша;) , але кмітливіша і хитріша. Котра мудріша - обслужить чоловіка так, що той сам повірить на біле, шо то чорне. І в сім"ї порядок, і хлоп наівно думає, що він в хаті господар. Котра не дуже - одним пилянням по дрібницях навіть люблячого до розводу довести може.

Це так, на скору руку накидано. Не великий прихильник я, на пів сторінки розписувати...

• Подобається Подобається x 1
  18. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

материнський інстинкт!
    як то знайоме!для мене моє малятко тепер також на першому місці,на все наплювати-на гроші, на робрту,головне щоб воно було здоровенке.коли часом виводить свекор - то іду в кімнату, включаю собі файну музику і шукаю шось гарне в інтернеті,щоб не перейматися тим .....,бо воно того не варта.хочу щоб моя ляля отримувала лише позитивні емоції від зовнішнього світу і злий свекор нам тому не завадить,бо МИ СИЛЬНІШІ ЗА НЬОГО І СИЛЬНІШІ ВЖЕ ТИМ ( ЯК ПРАВИЛЬНО ПІДМІТИЛА АБРАЙРА) шо вміємо любити

• Подобається Подобається x 8
  19. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

а таки так!

20. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

і це сказати легко-особливо зі своєї сторони!
    а якщо ще кожен з того Едему то чесно підтвердить-тоді це дійсно Едем.

Thread Status:
Not open for further replies.