Свекруха-бабуся

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 голосів
    60,2%
  2. свекрусі

14 голосів
    4,5%
  3. обом

70 голосів
    22,7%
  4. нікому

39 голосів
    12,6%
Статус теми:
Закрита.
  1. Natalka

Natalka Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся

Я повністю згідна з Мією. Надійко, настройте себе (маєте ще цілий тиждень), що візит до бабці треба просто пережити, як погану погоду... Ну не будете ви на дощ ображатися... Придумайте собі позитивні моменти, які скрасять вам перебування в гостях у свекрухи і весь тиждень настроюйте себе на позитив... І все буде добре.

Додано через 38 хвилин
    І ще Надійко, наготуйте для Вікусі їжу самостійно, а бабусі поясніть, що для малечі так буде краще, вона ж не хоче нашкодити малечі важкостравною їжею.

2. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Я перепрошую, але повністю підтримую Надю!
    Хочу подивитись, на вас, якби ваша свекруха, як моя мені, вгітній, на 8 березня цигарки подарувала (щей відкриті). Велика любов до майбутнього онука?
    Я її поважала на початку, ні вона ні я, не стодоларова купюра, щоб всім подобатись. Її син, її любить - і нехай, а я одружувалась з ним а не з нею і любити її не зобов"язана, тільки тому, що вона родила мого чоловіка.

Оце точно! Більшість чоловіків ставляться з часом до дружини так, як ставляться до матері (не всі звичайно). Але мій матір поважає, я - ЗА (хоч часом мене це нервує, бо вона ТАКОЇ поваги з його сторони не варта). Просто я хочу, щоб він освідомив її нелюбов до мене, і "стикав" нас рідше, як двох дорогих йому кобіт.
    Ну, моя мама мене ізолювала, по можливості, від бабці (бо вона теж "любляча" свекруха), та це не вберігло мене від однієї бабусиної казочки... де ведмідь загриз людину. Мені ще з місяць жахіття снилися і я ночами прокидалася від сліз. А я ще була замала, щоб рішати... Висновок?! ;)

• Подобається Подобається x 2
  3. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

нагадали мені прикрий епізод, коли мене мама з бабцьою залишила чуть не на весь день (тато був на роботі, а мама з меншою сестрою пішла в гості, щоб з свекрухою не спілкуватись лишній раз.) так до вечора і в мене (вік - 12 років) і в собаки була істерика - бабця вміє довести... потім мама гордо розповідала, як її свекруха довела дитину. а я просила тоді мене не лишати, чи хоч пустити десь піти, бо мала вже негативний досвід спілкування. прикрий осад до сих пір залишився:sad:

• Подобається Подобається x 1
  4. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

так і роблю!!!

5. Мія

Мія Well-Known Member

Були ми на вихідних в бабуні.... при всіх її недоліках, бабуня добра була до дитини аж світилася... ми нині їхали то вона аж плакала:sad:
    Все таки яке б відношення не було до мами, не можна забирати в бабуні щастя нею бути!

• Подобається Подобається x 9
  6. Ірена

Ірена Well-Known Member

а якщо бабуні та дідуні самі відмовляються від свого щастя?
    я вже десь тут писала: мої свекруха і свекор за 6 років нашого розлучення жодного разу не бачили малого. мій тато - не бачив взагалі.
    і хоч я подругам завжди раджу: зтерпи, змовчи - тобі ж легше буде. не варто гордувати свекрухою чи гніватися на неї - все одно рано чи пізно все стає на круги свояі тобі ж за себе буде незручно.
    та все ж... мій Остап має тільки одну бабусю. і то не від мене залежить...

• Подобається Подобається x 5
  7. Мія

Мія Well-Known Member

Це вибір бабуні і дідуня 100%. Ми як батьки можемо тільки дозволити дитині зробити вибір самостійно, чи вбодовати собі своїх бабунь чи ні.

8. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Ну тоді точно не можна сказати, що вони роблять мудро..
    Хоча, то від людини залежить.
    У мене є знайома, яку батьки вже з 16 років надіяться чим швидше видати заміж, бо тоді "чоловік буде про неї думати, а не батьки". Не думаю, що часто будуть навідуватися до внуків, щоб щось допомогти... хіба так, побавитися самим і потім розказати знайомим, що були в дитини
    Ще одна сумна історія. Недавно йшла до своїх батьків, зустріла мене сусідка - старша жінка. Почала мені плакатися, що її внучка така погана, бо до неї не приходить. А потім з"ясувалося, що й бабуся не ангел: не мала бажання бачити свою внучку (через образу на невістку) дуже довгий час; коли внучка раніше приходила, то не могла довго там висидіти, бо починалися лекції про те, яка жахлива її мама; бабуся тільки те й робила, що розказувала яка ж хороша інша внучка. Тепер сидить бабця біля розбитого корита... сумно

• Подобається Подобається x 7
  9. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Теоретично так, не може в дитини забирати бабу а в баби-діда внуків, а на практиці то значно важче. Чоловікові батьки питали дозволу чи можна їм якось вз"яти дитину в ляльковий театр завести. От так з позиції здорового глузду, я дозволила, але на емоційному рівні в мене такий спротив.... вони ще квитки навіть не купили, а в мене вже настрій при одній думці про те, що їм дитину на кілька годин довірити, псується.

• Подобається Подобається x 2
  10. Бурулька

Я вже писала, що мені зі свекрухою і свекром пощастило, можливо тому і напишу наступне... А кому тоді можна довірити дитину, якщо не бабці з дідом? Вони ж рідні їй люди і будуть оберігати. Звичайно, бувають інші випадки, але ж вашого чоловіка вони якось виховали і якщо ви вийшли за нього заміж, то виховання було непоганим...
    Зрештою, вони ж запиталися чи можна взяти дитину на кілька годин, а не поставили перед фактом, що вони вже квитки купили. Ви молодець, що навчили їх спершу питати дозволу у вас. Якщо питають дозволу, то є велика ймовірність, що дослухаються до ваших настанов при поході в театр.

• Подобається Подобається x 9
  11. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ну припустимо чоловіка виховували "крок вправо-вліво - розстріл", а з внучку готові на голову собі висадити..... Та й до свекрухи в мене особливих претензій немає, а от свекор.... курить г...у Ватру що 15 хв, скільки раз звертала увагу, що не курив біля дитини, кожен раз курить і чуть попіл на голову не струшує, раз так махав руками що малій курточку пропалив, це ще добре що не в обличчя тою сигаретою попав. А про те що одяг димом за метр смердить і дитина тим дихає навіть говорити немає чого. Він вічно умудряється - то жуйку малій купить бо вона просила, а він відмовити не міг, і дід добрий, а мама погана бо забрала, то коли ми в них були пішов з дитиною в іншу кімнату і нігті лаком намалював, а потім зтирав зі словами "Ну мама ж свариться". От чесно, неадкватний він трохи. А ще як мала набереться від нього його манери розмови і десь то ляпне, я зі стиду згорю :shutup:

12. Бурулька

А настукачити свекрусі не пробували? Вона ж там також буде, то може проконтролює трішки

13. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Та от власне я так і хочу, ЦУ дати свекрусі, при чому чіткі і однозначні, з попередженням що якщо щось не так, то більше малу з ними ну пущу, але я вже бачила трохи як то контролюється. Не раз гуляли ми разом з ними (дитину на них ще ні разу не залишала). Ідемо на дитячий майданчик, свекор з малою в пісок, я з свекрухою стою десь з боку спілкуюсь. Бачу витягує дєд сигрету і прикурує, дивлюсь на нього виразним поглядом - нуль емоцій. Я тоді свекрусі - "от подивіться, знову над дитиною курить" , свекруху "Ну Ваааадік!". Вадік тут же бере і той не докурений бичок на дитячому майданчику собі під ноги кидає ще й плює. Все, фінал, після цього мною трясе і виникає бажання маленький скандал влаштувати, а не дитину довірити.
    Зичайно я розумію що вони внучку люблять, хочуть з нею спілкуватись, певною мірою мені їх жаль, але ну от не хочу щоб дитина їла жуйки, малювала нігті в 3 роки, дихала сигаретним димом, і бачучи приклад діда вважала що кинути собі щось під ноги чи плюнити - це нормально (і це ще не певний перелік).
    Я просто ообмежую спілкування - раз на 3-4 тижні, і тільки за моєї присутності, чи чоловіка. Розумію що дитина вже в такому віці що можна і її саму з ними відпустити, розумію що рано чи пізно таки буду відпускати її з ними на кілька годин , це теорія, а на практиці при думці про це мені щось настрій псується, і якось не спокійно.

14. Ірена

Ірена Well-Known Member

моя мама освічена, культурна жінка, але знаходиться в такому середовищі, що як малий від неї приїжджає, то мені хоч під стіл ховайся від його поведінки...
    я репетую, що якщо так буде, то я більше його не дам до неї, вона махає головю:добре, добре -не буде, а коли явідійду, то плаче, що я їй дитину не довіряю. але ж я цілий рік плачу вчительці не для того, щоб він за літо забув як читати... а бабуся, бачте добра - ні до чого дитину не силуватиме:ireful1:
    то певно, не від того залежить чи свекор, чи свекруха, чи мама... то внас самих якась мулька сидить...

• Подобається Подобається x 5
  15. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

+1000

16. Nata

Nata Well-Known Member

А я свого малого свекрам віддаю навіть на ночівлю. Ну не склалося у мене зі свекрухлю, але дитина тут ні до чого. Даю чіткі вказівки свекрові, він у мене відповідальний. Я намагаюся малому не робити різниці між бабцями, він повинен любити обох однаково.
    Зате меншого можу довірити тільки своїй мамі. Він її любить понад усе, інколи аж ревную, малий трясеться від радості, коли бабцю бачить. А від свекрухи плаче. А я тішуся як дурень цвячком :).

• Подобається Подобається x 11
  17. Іруня

Іруня Well-Known Member

Як на мене - це неприпустимо. Я теж недолюблюю свою свекруху, але щоб раз на місяць підпускати до дитини... Уявіть собі, що ваш зять за 20 років не підпускатиме вас до вашої найріднішої внучечки, для якої ви готові будете зірочку з неба дістати. Але ви будете для своєї внучки чужою тіткою, якщо будете бачитися раз в місяць. Я свекруху так видресувала, що як тільки приходжу, то вона зразу відзвітовує що мала їла, коли какала. А я і не питаю, бо знаю, які би в нас зі свекрухою стосунки не були, вона поганого дитині не зробить. А як вона приходить побавитись з малою, в мене зразу знаходяться 1000 справ : чи в місто піти, чи на кухні прибрати, чи з вами посидіти.:) Так і агресії нема.

• Подобається Подобається x 8
  18. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А в моєї ситуації це якраз компромісне рішення, коли і агресії немає, і з внучкою бачаться. Зрештою питання не в свекрусі, а в свекрі, в якого не "всі вдома", і який абсолютно ігнорує чи "забуває" всі ЦУ навіть за моєї присутності. Коли я стою перед вибором - потішити свекрів чи подумати про здоров"я і безпеку дитини я виберу друге.

Додано через 1 хвилину
    Наскільки я розумію ваша свекруха сигаретами одяг дитини не пропалювала, так що порівняння не коректне.

• Подобається Подобається x 4
  19. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

Я теж боюся того дня коли моя свекруха почне просити залишити їм дитину. Чоловіка вона виховала добре, але то швидше заслуга бабці з дідом, бо вона могла 3-х місячну дитину залишити дома і піти в інститут, а загалом на її поведінку дивлюся з жахом. Я бачила як вона поводилася з моєю племінницею: садила на відкрите вікно 8-го поверху, щоб та подивилася, дає шоколад, тоді коли дитині категорично заборонено за станом здоровя і вона про це чудово знає і памятає, на озері, так щоб не бачили дозволяє дитині купатися, тоді коли ми не дозволили і такого багацько. Якщо вона собі таке дозволяла з чужою дитиною, то що буде з рідною внучкою!
    Вона зі свекром приїжджає 1 раз на тиждень на 1-2 год. і починають нити, що дуже скучили за внучкою, коли я пропоную приїжджати частіша в моменті замовкають. Або поносить дитину 15 хв і починає нити, що його спина болить, а через годину перебування в нас стогне, що треба їхати, бо він спати хоче, а живуть в 15 хв їзди від нас, щей машино їздять.

• Подобається Подобається x 4
  20. Бурулька

Щось у мене починають появлятися страхи не лише стосовно чоловікових батьків, а й моїх, що і одні і другі будуть дозволяти нашій дитині те, чого не дозволятимемо ми - батьки. Боюся, що навіть годинна лекція про шкідливість того чи іншого не допоможе, бо вони "старші і краще знають". Але чомусь не зважається на те, що за 25 років з того часу, як я була маленькою, багато чого змінилося, не зважають і на те, що за останні півроку я порчитала купу літератури, спілкувалася з молодими мамами та лікарями щодо виховання, годування, доглядання за дитиною...
    Як зробити так, щоб наші батьки допомагали, а не нав"язували чи навіть диктували свої погляди щодо виховання і доглядання за дитиною???
    Дитина ше не народилася, а в мене починається паніка... ааааааа.....

Статус теми:
Закрита.