Свекруха-бабуся

Discussion in 'Ти + Він' started by Іруня, Feb 5, 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

1. своїй мамі

186 vote(s)
    60.2%
  2. свекрусі

14 vote(s)
    4.5%
  3. обом

70 vote(s)
    22.7%
  4. нікому

39 vote(s)
    12.6%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. VERO

VERO Well-Known Member

Відповідь: Свекруха-бабуся

А в нас ситуація цілком інша. Свекруха на пенсії, живе сама, а не потребує нікого, особливо єдиного і довгожданного внучка. Має дві внучки доньчені- цілком інша справа. В них душі не чаїть. Найцікавіше те, що вона найбільше діставала нас з чоловіком, чому ми не поспішаємо з народженням дитини. На кожній забаві звучали голосні заяви "ви тільки народіть, а я все поможу, вибавлю, будете ходити, куди захочете". Навіть раділа з новини про мою вагітність. А потім її поведінка мене шокувала. Я лежала в лікарні на підтримці 1міс. в нашому містечку, а потім 1,5міс. у Львові. Жодного разу навіть їсти не передала, не відвідала, дзвонила раз на місяць зі здивуванням, чому я сама не дзвоню. Її не цікавило, що її синочок сам розривається між бізнесом, домашніми справами, приготуванням їжі мені і іздою в десятки кіломатрів в лікарню. Один раз з празника дещо передала чоловіку, то потім пару раз дзвонила і питала, що я з"їла і чи все в холодильник поставила. А після народження дитини почався повний завал. Вона на місяць поселилася в нас. До того доглядала брата в лікарні і знайшла причину, щоб відмазатись, що їде до нас бавити внука. Хоча до його народження ще було 3міс. Але приїхала для галочки. Спочатку я дійсно думала, що вона краще знає, працювала в яслях і двох дітей виховала. Але мене на довго не хватило. Виривала дитину з рук, коли я кормила, бо я дитину мучу і йшла голодну колисати. Я просила принести назад, але мене ніхто не чув. Після 20хв. криків приносила назад "на, годуй". Спочатку чоловік перечити їй не хотів. Я почувалася, як пусте місце. Один раз ми поїхали на забаву. Вона лежала і постійно дитину колисала. Ми приїхали покормити. Мені молоко мало вухами не тече, а вона лежить і колише. Я прошу, щоб перестала, бо треба годувати, а вона ж супер-няня і знає краще. І так постійно. Моїх слів не чула взагалі. Тупо мовчала. На щастя, через місяць наша "допомога" поїхала, бо треба поливати вазонки. Мені стало трошки важче фізично, бо треба було самій істи варити, але морально- я прозріла. Чоловік переконався, що не така я зелена і повністю мені довіряв. Але за пару місяців в малого загострився дизбак і в мене були проблеми з травленням. Я нічого не могла їсти, нічого не травилося. В малого-сильна діарея. Поняття не маю, чим я кормила дитину. Була страшно виснажена. Коли чоловіе попросив, щоб приїхала на день наварити мені їсти, то відповіла, що не приїде, бо треба вазонки поливати. Після того її довго в нас не було. Коли малому був рік, ми попросили залишитись з дитиною. Їсти-пити все зготувала, спати поклали. Дзвонить через годину, що малий плаче. Ми прийшли, а дитина спокійно бавиться, а вона стоїть зібрана зі всіма речами, бо її треба завести додому (15км в один бік) випити ліки. Коли чоловік запитав, чому забирає речі, то відповіла, що нічого нам не винна і якщо не захоче, то назад не приїде і її ніхто не примусить. Одним словом, вони з чоловіком посварились. Зараз малому 3,4р. і вона жодної години з ним не побула. Йому навіть не можна в її квартирі ні до чого дотулятися, нічого брати. Їздимо тільки на сімейні свята. Недавно ми "ощасливили" новиною, що чекаємо на поповнення, то почули "та хай вже буде, що зробити". А потім була лекція чоловіку, скільки ж то він думає жити, щоб двох дітей на ноги поставити. Моя "любов" до "мами" після цього "виросла" в кілька раз...

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

3. Siania

Siania Love Life

4. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

А я ніяк не зрозумію того, чому деякі батьки вважають , що свекрухи і тьощі зобов"язані бавити їх дітей. Це не їх обов"язок, а жест доброї волі. І говорити, що мама-свекруха така погана, бо не бавить моєї дитини, негарно, як мінімум. ІМHО

5. Fast

Fast Well-Known Member

Я мені здається, що це як мінімум, дико не хотіти бавити своїх онуків. Так, в багатьох випадках нам набагато спокійніше і легше, коли вони не пхаються до нас і наших дітей. Але коли свекруха декілька років тілько питає, коли ж уже? Потім говорить, що в неї ніяких інших справ нема, тільки як бавити внуків. І перед народженням чуть не пережджає жити, бо як тато з мамою вдвох з дитиною справляться, бо в ночі колисати треба :) ? І перші три місяці, ну просто постійно "помагає" безвилазним сидінням біля внучки (хоча дитина більшість часу або спить, або цицю гамає і замість того, щоб з дитиною поспати ти сидиш з свекрухою і чаї ганяєш і слухаєш які продукти треба їсти і чим дитину поїти і постійно витягувати соску з рота, яку туди всі засовують) То ти звикаєш уже до того, розумієш, що є в дитини фактично нянька в ролі всежтаки рідної людини. А потім ти щось заплануєш, узгодиш! а тут тобі оп - а в неї інші плани зробились і що лишається зробити - за 12 годин няню знайти? І я вважаю, що коли домовись, все узгодили, то так має ситіти з внуками! І саме той період часу про який домовлялись. Бо що це в іншому випадку виходить - хоче накапостити?

6. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а гарно діставати молоде подружжя постійно кажучи "родіть-родіть вже нарешті, будемо всі бавити"?, іншими словами брехати гарно?

---------- Додано в 11:11 ---------- Попередній допис був написаний в 11:06 ----------

до речі, я тут майже ніде не зустрічала словосполучення "свекруха погана", всі просто описують свої життєві ситуації, які в них складаються зі свекрухами. Не думаю що хтось аж наааадто перебільшує!

7. Siania

Siania Love Life

Ну родити дитину через обіцянки теж дико...
    Підтримую Мазераті, краще ні на кого не надіятись, а обіцянки - в одне вухо влетіли, в інше вилетіли:girl_yes2:

8. Nata

Nata Well-Known Member

І чому деякі свекрухи зобов"язані на кожному куті оголошення розвішати як вони із внуками втомлюються коли про допомогу ніхто не просить :)
    У нас теж були голосні обіцянки в стилі "ви народіть а ми бавитимемо" але дітей я народила не бабі з дідом. І повчання дуже швидко присікла і бажання лікувати дітей від кожного пуку (були у нас анекдоти, свекруха мені скандал закатала, бо річна дитина тричі на день какає, а я погана мама не хочу його завести до лікаря і полікувати від цього страшного недугу (я не перебільшую!))
    Але важко мовчати коли тебе не питають, важко не втручатися коли про поміч не просять.

9. olerusya

olerusya sweet candy ;)

так, дико! тому ніхто і не родить через обіцянки! А "обіцянки" йдуть як бонус одразу ж після весілля, і не злазять з твоїх вух аж допоки не прийде час їх виконувати!:girl_yes:

10. VERO

VERO Well-Known Member

По-перше, ніхто не говорить, що погана. Ціную і поважаю за те, що виховала мого чоловіка(бо не уявляю поряд себе іншої людини) і за те, що дозволили в ранньому віці поступити на навчання в Київ (бо не встигли його затуркати), і за те, що просто примусили його жити окремо (бо живе "на їх шиї", хоча заробляв пристойно), що дуже допомогло в майбутньому.
    По-друге, свекруха сама приїхала "допомагати" після народження дитини і її ніхто не просив. Але дякую навіть за те, що варила мені їсти і навчила купати дитину.
    По-третє, людина живе абсолютно сама, бо роз"їхались з чоловіком у 2-кімн. квартирі. На мою думку, мені за щастя було б побачити дітей, внуків. Що там можна самій робити цілодобово?
    По-четверте, доньці допомагає постійно. Навіть, якщо це і не конче потрібно.
    І по-п"яте, чому ж тоді свекруха своїх дітей віддавала в село на ціле літо, якщо в цьому, на її думку, немає жодної потреби.
    І взагалі, невже мама, яка сидити 24год. на добу з дитиною, не має права вийти на 3год. (бо потім мала прийти покласти спати) без дитини, хоча б раз на три з лишнім років? Крім того, сидіння з дитиною ніколи не було її обов"язком. А вона далі на всіх забавах повторює свої голосні фрази "Я їм допомагаю всім, чим можу". Тільки я зовсім не розумію, чим саме...

11. марфуша

марфуша New Member

дівчатка- уявіть собі ,що мине не так багато часу і ви також станете свекрухами і все зміниться,те що так вас дратує- стане нормою, тому спробуйте просто по іншому подивитися на ваших свекрух,а може і у вашій поведінці не все так ідеально

12. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

:kiss:

Мені так приємно стало, Сянько.

Це так. Я вже з мамою своєю про це говорила - що будемо кликати маму Любу до нас (вони також одна одну свахами кличуть дотепер).

Але сумно, що не можу забігти, коли схочу. Хоча я усвідомлюю, що це моє, егоїстичне, і цього треба позбавитись - не можна псувати настрій дружині колишнього, та й мамі Любі може бути ніяково.

Але один вихід є - подружитись з дружиною. Моєю тезкою, до речі. :)

13. Nata

Nata Well-Known Member

Та більшість із нас здатні тверезо оцінити власну поведінку. Більше того, зробити правильні висновки :).

14. olerusya

olerusya sweet candy ;)

ну я б так відразу за всіх не розписувалась...:girl_curtsey: по-перше часу ще предостатньо, по-друге, я зі всіх сил буду старатись не повторювати помилок своїх батьків, маю на увазі навіть не так свекруху, як свою маму... я б хотіла з дочкою мати абсолютно інші стосунки, аніж маю з мамою, тому зроблю для цього все! а людина розумна не наступатиме двічі на ті ж самі граблі!
    підозрюю то то свекруха чиясь написала...:girl_crazy:

15. Girljanda

Girljanda New Member

Вони нічого не зобов"язані, навіть більше - це не жест доброї волі. Якщо бабуся любить внука/внучку, то не потрібно ніяких жестів, вона просто хоче бавити і бавитися з тими дітьми і не через те, що ТАК ТРЕБА, а дійсно ХОЧЕ від душі.
    Це ще як сказати. Влізання у справи інших (хай навіть рідний) - це "в крові" деяких людей, вони без того жити не можуть, і від віку це не залежить. Можу сказати на 100%, якщо Бог і діти подарують мені колись внуків, поради може і буду давати, але те, чи вини будуть виконуватися контролювати не буду. І не буду лазити по шафах-шкафчиках невістці, перескладувати на свій лад. І вказувати що і як варити чи прати теж не буду. Може хтось і отримує задоволення від того, що керує життям інших, але це не моє. Звичайно, хочеться, щоб твоїй дитині було добре, хочеться допомогти, але якщо ця дитина вже давно виросла і має вже свою сім"ю, дітей, то, напевно, має і голову на плечах, щоб потурбуватися про своє майбутнє.

Last edited: Feb 20, 2011
  16. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Та ясно, що ніхто не зобов"язнаний бавити внуків. Особисто мені, скажімо, це і не потрібно, мені легше самій раду давати, ніж їхню присутність терпіти. Просто з тих обіцянок смішно. Чоловіка батьки теж дуже рвались внуків бавити. Ще з першої вагітності мені мізки проїдали що вони нам дітей виховувати будуть, я немудра дуже переживала,що ж робити як вони будуть до внуків пхатись. Ага, перший раз "бавили" як старшій десь рік було, приїхали (без попередження) з дитиною погуляти. Погуляли 30 хв, і привели до дому з криками, більше спроб не було. Дубль два був кілька місяців тому (постійно нили як за внуками скучають) - залишили їм дітей на кілька годин. Дід з бабою задоволені, діти теж, але от вже з грудня жодного слова про скучання і "привезіть внуків" немає. І це в них чоловік єдиний син, інших внуків не мають.
    Тепер ледве стримуюсь від сміху, коли вони на повному серйозі говорять про те, що ціїє осені на море не поїдуть, бо літом народиться дитина і вони допомагати будуть, що ж ми без них ті кілька тижнів робити будемо (ніби то вони з попередніми дуже допомагали). Дорослі ж люди, ну навіщо робити з язика помело і обіцяти те, чого робити не будеш. Я ще розумію коли сусідам і співробітникам розповідають (рейтинг свій підвищують), про те як внуків бавлять, ну але навіщо невістці в очі таке трусити.

Last edited: Feb 20, 2011
  17. Holly

Holly Moderator

Мені вже іноді смішно із своєї свекрухи. Кожного дня я слухаю, що я не так склала, не там поклала, не так попрала і ще багато не так. А коли нема чим тикнути, то вона вигадує. Купила чоловіку два однаковий дезодоранти. Так їй один з них не сподобався, тобто я поганий вибрала. а ще любить при чоловіку сказати, ніби жартома, що господиня з мене така собі. Кожен день чимось мене "вколить"
    Ніяк не можу зрозуміти, що я їй поганого зробила? Сина її люблю, ми не сваримось. Дітей вона бавить якщо хоче, я по можливості їй допомагаю. Але бувають такі дні, що все нормально, ми разом жартуєм, разом вареники ліпим, про щось поговорим. А потім щось як вчудить....

18. FosIana

FosIana New Member

Мене дивує свекруха в тому плані, що кричить чого ж ви до нас не приїжджаєте, внучку не привозите, ми так скучили, а як привезем то від сили 30 хв просто біля неї побуде, раз візьме на руки на 5 хв, і одразу біжить бо багато невідкладної роботи по хаті, бо ж треба 300 раз помити, перемити, переставити, перекласти, те що і так нормально лежить. Добре хоч свекор малій радіє, може бавитись хоч цілий день, справи відкладе, мені її дає тільки погодувати і спати вкласти, а так цілий день бавиться. То Доця до нього з радістю на руки йде, а в свекрухи на руках плаче. бо ми ж не маєм можливості приїжджати щотижня, приїжджаєм раз в місяць.
    А бабці хоч би що, все їй треба робити в саме той момент що ми приїжджаєм.

19. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а діти все таки наймудріші,вкотре переконуюсь!

Дівчата, а ваші свекрухи-бабусі теж внукам дозволяють абсолютно все? Бо в мене з тим якась катастрофа, скільки прошу не дозволяти щоб мала маніпулювала криком і писком, ніяк не доходить!:girl_devil:

20. Iryna

Iryna Well-Known Member

Я цими вихідними ще раз переконалася, що дозволяють абсолютно все:girl_impossible: ніякі прохання-наказування не допомагають! два дні задоволення і цілий тиждень переучувань\каторги :girl_impossible::girl_impossible:

Thread Status:
Not open for further replies.